Різдв'яне імбирне печивоГотується швидко, можливо, ще встигнете порадувати рідних (особливо малечу) на Різдво. Я пекла таку смакоту на Новий рік, то майже все роздала на подарунки - дуже ефектно і всіх дивувало, навіть дорослих.
Отож, потрібно (на 2 "бляшки" виходить):
170г меду (якраз сама манюня баночка, що продається в маркетах)
150г вершкового масла,
2ч. ложки меленого імбиру,
1ч. ложка меленого духмяного перцю,
1ч. л. кориці,
1ч.л. меленої гвоздики
нагріваємо в каструлі, щоб все розтануло і змішалось.
Чуть схолоне - додати 2 яйця і 1ч.л. соди (тісто "зашумить" від соди)
Потім підмішуємо приблизно 2,5 стакани борошна. Тісто туге.
Залишаємо на 20хв. під плівкою і розкачуємо до 0,5см.
Формочками вирізаємо печиво, кладемо на пергаментний папір, випікаємо 10-14хв.
Пикрашаємо як схолоне. Біла глазур - білок+ стакан цукр. пудри+ч.л. лимонного соку.
Шаблон чоловічка та ялинки вирізала сама з картонки.
Вже пізніше ось тут знайшла готовий шаблон:
http://kuking.net/pictures/4_1635_step2.jpg