Сподобався форум - постав +1

Про хавчик...

продукти, кулінарія, косметика, побут, квітникарство, рукоділля і хавчик

Модератори: AndroVit, Igal, irma

Re: Про хавчик...

Повідомлення timoha » 19 лютого 2010, 22:01

znaydudim
Аватар користувача
timoha
 
Повідомлення: 173
З нами з: 01 лютого 2004, 13:21
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.

Re: Про хавчик...

Повідомлення irma » 27 квітня 2010, 10:58

Не знаю хто як, а я нарешті дочекалася "подножного корму" :-):
Салати з черемші, кульбаби, кропиви, цибулі + варене яйце і білоруська сметана - ням-ням!
Вітаміни аж шумлять!
Черемшу (насіння) виписала з Інтерфлори, але воно сіється осінню. А зараз (ледве знайшла!) купила в однієї жіночки на базарі 10 цибулинок - посадила.
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення Alfa Centavra » 27 червня 2010, 20:57

В мене трошки нової їжі :-): На російській, бо писалось це для одного кулінарного ресурса

Суфле м"ятне



Мята – 1 пучок
Молоко - 400 мл.
Груша – 1 шт.
Лимонный сок – 1 ст.л.
Сахар – 100 гр.
Желатин – 10 гр.
Для украшения – листочки мяты, сухие вишни, шоколад




Приготовление:
1. Желатин заливаем холодным молоком, ждем его набухания
2. В кастрюльку выливаем молоко с желатином, добавляем сахар, помешиваем до растворения компонентов. Кипятить жидкость нельзя!
3. Делаем пюре из листьев мяты, груши, лимонного сока. Ленивая я делала пюре в кухонном комбайне
4. В молоко с желатином и сахаром добавляем пюре, перемешиваем
5. Разливаем по формочкам, ставим в холодильник остывать.
6. формочку помещаем на несколько секунд в горячую воду, чтобы суфле отделилось от стенок, формочку переворачиваем, суфле извлекаем, размещаем на блюдечке, украшаем
Аватар користувача
Alfa Centavra
 
Повідомлення: 1189
З нами з: 15 червня 2005, 12:44
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 3 разів.

Re: Про хавчик...

Повідомлення Alfa Centavra » 27 червня 2010, 20:58




Наслаждаемся!


Аватар користувача
Alfa Centavra
 
Повідомлення: 1189
З нами з: 15 червня 2005, 12:44
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 3 разів.

Re: Про хавчик...

Повідомлення Fantoman » 29 червня 2010, 07:30

Комбайн від Браун? Мені здалося, чи ти спочатку накидала грушу з мятою, а потім тільки вставляла ножі?
Востаннє редагувалось Fantoman в 29 червня 2010, 11:30, всього редагувалось 1 раз.
Fantoman
 
Повідомлення: 2613
З нами з: 01 червня 2004, 18:29
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 18 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення irma » 29 червня 2010, 11:25

Виглядає ефектно!
Я теж влітку дуже такі желатиново-фруктові штучки люблю.
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення Alfa Centavra » 29 червня 2010, 22:29

Міша, комбайн браун :) Маленька чашка, ніж уже вставлений та видно його білий верх )
Аватар користувача
Alfa Centavra
 
Повідомлення: 1189
З нами з: 15 червня 2005, 12:44
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 3 разів.

Re: Про хавчик...

Повідомлення irma » 12 липня 2010, 00:10

Відкрила сезон фруктово-желейних тортиків:

1.
2.
3.

4. Також ліплю (та заморожую) вареники з вишнями:
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення Vi. » 12 липня 2010, 00:45

Вкуснятина! :co_ol:
А мы открыли сезон кексов с ягодами
Аватар користувача
Vi.
 
Повідомлення: 251
З нами з: 16 червня 2007, 20:44
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 3 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення irma » 01 серпня 2010, 16:28

Готувала на днях "Млинці з печінкою". Сподобалось, тому рекомендую.
Спочатку печемо звичайні млинці на всю сковорідку (16 ложок муки, приблизно 1л молока, яйце, сіль, цукор)

Далі начинка:
Телячу печінку приблизно 300-400гр ріжемо на куски і обжарюємо на сковороді разом з цибулею.
Можна і моркву сюди ж, але я побоялась, що не встигне приготуватись і відварила 2 морквини окремо.
Також потрібно зварити яйце (круто!).
Все це перекрутити на м'ясорубці, посолити, поперчити. Начинка готова.


Начинку - в млинчик і складаємо його конвертиком. Підігрівати на вершковому маслі на сковороді (на малому вогні під кришкою).
Смачного! :-):
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення maja » 01 серпня 2010, 23:22

Шкода, що я печінки не люблю, а ідея хороша. Я ще років 10 тому мабуть робила троянди з млинців: фарш робила з відвареного м'яса з приправами, на середину млинця клала начинку, краї збирала та закріплювала кільцем з ріпчастої цибулі, по центру трохи майонезу і в духовку. Була проблема, що кільця цибулі розривалися, то перед тим її трохи ошпарювала, а роки два тому бачила в там-тамі такі ж троянди, але зав'язані зеленою цибулею, з тих пір так і роблю))).
"Друг: человек, который знает о вас все - и тем не менее любит вас"
Джон Аулер
Аватар користувача
maja
 
Повідомлення: 426
З нами з: 29 квітня 2006, 17:37
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 4 разів.
Подякували: 2 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення nekton » 02 серпня 2010, 09:05

Зі всіх начинок що пробували саме смачно виходить з грибами (через мясорубку пропустити)
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!
Аватар користувача
nekton
 
Повідомлення: 5289
З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення irma » 02 серпня 2010, 13:03

Саме цікаве, цей рецепт рекомендується для тих, хто не любить печінку (діти, наприклад). :-):
А моя дитина сказала: краще б вже окремо пожарила печінку і окремо блінчики......
Отак буває :du_ma_et:
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення Fantoman » 02 серпня 2010, 15:36

Fantoman
 
Повідомлення: 2613
З нами з: 01 червня 2004, 18:29
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 18 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення nekton » 02 серпня 2010, 16:01

А з соллю не пробував? Смак буде схожий напевно.
Я пробував з лососем соленим. Смак звичайно цікавий - їсти можна, але все рівно з грибами набагато більше сподобалися. Тобто як на мене сольона начинка не дуже катить туди. Все таки начинка повинна не домінувати а бути доповненням до основного, тобто самого млинця.
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!
Аватар користувача
nekton
 
Повідомлення: 5289
З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста:

Поперед.Далі

Повернутись до Господар(ка)

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Google [Bot] і 1 гість

cron