Сподобався форум - постав +1

Видатні Українці

Тут можна те, чого не можна в "Балачках": чат, флуд, трансліт та інші задоволення

Модератори: AndroVit, Igal

Видатні Українці

Повідомлення nekton » 24 березня 2010, 09:35

Митро Мигдалевий (Дмитро Мєндєлєєв, бібрський самогонщик)

Буду зараз говорити про Митра Мигдалевого, того шо, туй-во, таблицю видумав, шо діти в школі студіюють! десь-єм читав, жи він си в Сибіру народив. так кажу вам шо то є брехня! народивсі в Бібрці, коло Львова. Ну жив, учивсі потроху, падкий був по господарству, неньові й неньці помагав. А коли дійшов віку, то навчили го як самогонку гнати - бо то знаєте нераз майстрам треба дати, аби шось зробили, чи родину пригостити. А в магазин чи в коршму кожен раз бігати - то ні грошей, ні здоров'я не стане!
Ну Митро, взявся гнату ту паленку, і як то кажуть - знайшов в тому свій талянт. Бо так біля тих механізмів припадає, якісь гайки крутит, шось видумує! Коби був офіційно робив, то тра би було йому яку годі грамоту дати. А так - вся округа, навть з Перемишля, до Митра, за самогонкою приїжела!
Але як то кажут - кажда нитка сі рве. Раз рішив Митро, з поліцаїв насміятися - то були його постійні клієнти, але завше не доплачували. Ну і підсипав їм чогось такого в паленку, шо ті після першої деци як подуріли. Бігали шось, кричали, аж на рано їх в хліві зі свинями найшли. Три дні в госпіталі лежали, а як поправилисі, то гарештували Митра, конхвіскували го апарат, і до Львова в буцегарню. Місцеві пиянки навіть хотіли йти го визволяти, але дойшли лиш до Брюхович - там вешілє було, вгощали, ну і ...
А в Львові дуже дивувалисі митровому апарату. Віддали го в університет, а там був якийсь москальський прохвесор. Він як глянув на той апарат, то казав привести Митра, і показаьти му як він працює. А як показав му, то прохвесор сказав, що Митро то є геніуш, і він робить го своїм студентом. Ну там дав шандарям на лапу, ті навіть не думали, жи гордість галицьку москалям продають, і повіз його в Пітербурх.
Там Митро став Дмитрієм Мєндєлєєвим, трохи-сі вчив, а по науці далі паленку гнав. І так файно гнав, якісь там нові рецепти видумував, аж навіть царю троха го самогону давали. Але й сам не раз, випивав. Ну раз, зробив якусь аксклюзивну паленку, випив , вснув, і шось му сі снило, а на рано не міг згадати шо, бо голова боліла.
тего й дня, мав яку конференцію. Прийшов, сів, і ніц не може згадати, шо писати. Аж згадав, шо му сі снило, і то потроху написав, в як говорити не міг, то показував то всім. Всі дивилисі, читали, аж тоді загапльодували му біса. Бо то була власне та таблиці, котру діти студіюють. І так став сі геніушем славним.
Так то є в галичан, шо як наш самогон випєш, то можеш таку славу зароботи, шо всі лиш завидувати будуть!
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!
Аватар користувача
nekton
 
Повідомлення: 5289
З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста:

Re: Видатні Українці

Повідомлення nekton » 24 березня 2010, 09:35

Мішель Нострадамус (Місько Нестрадальський, індійський планокур)

Шо-шо ви кажете? Шо є тілько одна Індія? Ай, ти ви шо зовсім ту гогра... гегра.. гаграфію в школі не вчили? Бо то так - одна Індія, то є за морем, на півдорозі в Америку, біля Єгипту. А друга Індія - то є в Львові, трохи вище середмійстя. Пощо вона сі так прозиває - того ніхто не годен вповісти. Але добре відомо, жи найперше там жили цигани, і посіяли якесь дивне зілля там, яке планом називали. А був такий легінь один Сеньо Русанів, який підгледів, жи вони-то зілля ше й курять. Коли цигани пішли, то Сеньо і ше пару хлопців, а з ними й Місько Нестрадальський, пішли на Індію, і нарвали того плану. Зробили цигарку, а потім Сіли вони і думають - курити ту заразу, чи не курити. І ніби не годиться галицькому хлопу боятися, а страшно! А коли від тої циганщини втруяться і здохнуть? А то всі були хлопці, коби тера сказали - єліта галицька!!!!!!! Тико Місько був.... якби то сказати... ну його татусько.... колись був жи..., тьфу, свят-свят-свят, шоби нікого не зобидити, по культурному скажу - євреєм був, але вихрестився. І хоч галичани незлостяться на таке, але до часу притикали то МІськові.
От Сеньо і каже:
-Ти Міську попробуй, а як попробуш то докажеш, шо є справжнім галицьким хлопом, і юж ті ніхто ніц говорити не буде!
Ну МІсько почервонів як ріпа, але ж стидно перед батярами, то він і згодивсі. Правда троха в штани надзюрив, але то таке, то сі трапляє...
НУ і закурив. Спершу ніби нічо, але потім так-го розмлоїло, так му файно стало, жи як ляг, так і вставати не хотів. Ну батяри і перелякалися, побігли до міста. Гвалт, бунт! Набігло дохтурів, татусько з мамуською прибігли! А Місько тилько шось белькоче як варят єден!
. Ну і віднесли го додому. До ранку ніби відійшов, але як встав то все рветься на тоту Індію, за травою. Як го не вмовляли, навіть священника закликали - не відходить мана! НУ і замкнули його в пивниці. А галичанам чи є якась перешкода? МІсько цілу ніч копав, і до ранку, вжу був на свободі. Побіг зразу на Індію, нарвав там тої біди повну торбу, і гайда зо Львова. Після Міська то і почали у Львові план курити тико го перед тим сушили жеби варятами не поставати!
А шо з Міськом сі стало? Всюда ходив, і всюда курив. А як покурить, то любив якісь байки розказувати, про то шо буде, та страшно так, шо люди не знали - бреше чи то направду так буде... Аж прийшов у Францію, у Парижу і заблукав в один парк. І схотілося му сі покурити, от він дарма шо то було людне місце , сів і курить! Ну обкуривсі і почав шось фантазувати. А в парку якраз король Генрик з королевою Маргариткою гуляли. Ну і вчули Міська. Невідомо чи їм сі сподобало, а чи налякалисі, але забрали го до себе в паляц, і казали му то всьо шо він каже списати в книгу! Ну МІсько до кінця життя, тіки то й робив жи план курив і пророцтва писав, а підписувався на латинський манір - Мішель Нострадамус.
Невідомо чи то дійсно він будучність бачив, але мудрі люде кажуть жи шось-не-шось а то шо він сказав таки сі стає! Такі то є галичани - жи навіть як плану покурять, а шо буде добре видять!
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!
Аватар користувача
nekton
 
Повідомлення: 5289
З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста:

Re: Видатні Українці

Повідомлення nekton » 24 березня 2010, 09:36

Христофор Колюмб (Христко Колобок, галицький заробітчанин)

А ви думали? Се галичанин, Христко Колобок! Народився він в пурєдній галицькій сім’ї, щонеділі до церкви ходив, в школі буквар гриз, і від батька ремньом часто діставав. Так як в казці, жив Колобок, добра наживав і за Марійкою, з сусідньої вулиці бігав. Ну і тото так сі стало (Ну ви знаєте, як то межи молодими буває!), жи залетіла від нього Марійка!
Шум, гам, єдним словом шкандаль шляк би го трафив! В кінці вженили молодих, на вешіллі пів-Львова гуляло та ше й з Коломиї гуцули поприїжали! А після вешілля шо робити? То шо зараз роботи нема то так, а тоді то ше гірше було! Ну і як тоді їздили галичани на заробітки. Хто куди – хто в Італію, хто в Гішпанію, і відтам нам лахи з грішми присилали.Та Колобок хотів так-шоб зразу заробити і багато заробити. Думав-думав, і тут йому старий Василь, і каже: “Дід мій, казав, шо єдин з його села, Марко Поле, поїхав був раз на заробітки в Індію, і вернувся багатий як чорт! Так-шо давай і ти туди їдь! Але не по землі, бо зараз татарви багато – не доїдеш, а по морю – ближче буде!”.
Аж підскочив з такої радості Христко, розцілював старого, ше й чвертку му поставив. А сам додому, і збиратися. Спершу поїхав в Італію, але наші там юж по їхньому говорили, то й не зрозумілися! Посидів там Христко троха, заробив на дорогу і гайда в Португалію, де наших тоді за португалійців більше було! Але тамті йому – “Христку, тут єден волиняк Васько Дагамський збираться теж в в Індію. З ним і поїдь!”. Але каже Христко – “А поцілюйте ми в дупу, коли маю з волиняком ся ділити! ”. І поїхав він в Гішпанію.
Приїжає він Гішпанію, а там якраз вешіллє, король Фердко з королевою Беллочкою женяться! Прийняли го файно, а як він си троха випив, то так гладко всьо розказав, шо йому Фердко і каже: “Ти Христку тепера будеш не Христко Колобок, а Христофор Колюмб! І будеш адмірал! Даю ти три кораблі, і пендзлюй хоч в Індію, а хоч в пекло!”. Розцілювалися, і зібрався Колобок (чи то тепера Колюмб) в дорогу.
Наші хлопи довго не говорили, і скоро три кораблі пливли окіяном. Найбільший, Христко назвав в честь своєї Марійки – “Санта-Марія”. Пливуть, вони пливуть, день, тиждень, місяць, а Індії нема! Аж тут буда сталася – капуста квашена сі скінчила! В морі-ж як – плисти довго, кіна ше тоді не було от і пили всі. А галичани то не волиняки чи москалі, які не закушують, то є справжні джентльмени! І почався гвалт, бунт!. Не знає Христко шо робити, самому зрана так зле, шо спасу нема. Ну й каже – “пливемо ше з два дні, а якшо тої Індії нема, то юж просто додому пливемо!”.
Але Бог, то видить шо галичанам зле, і послав милість. За день юж не в морі пливуть, а в россолі, в наверха капуста! І стіко її було, жи знов кричати почали: “Для чого тота Індія – давайте ми тут зостаємося і ту капусту експортувати будем!”. Христко трохай подумав, і каже їм: “Шо-ж ви – хлопи чи баби? Я сі лучче втоплю, коли має мені в Україні кожен волиняк за спину кидати, жи я той, хто в Індію не доплив!”. Галичани теж си подумали, і так їх та думка розізлила, шо скоренько поплили і до вечора видять – земля!
Ага, забув-єм вам сказати, жи Христко подума жи як планета є кругла, то і через захід можна ше скорше і Індію втрафити. Не знав хлопака, жи ше Гамерика є.
То коли приїхали, і видять жи то не є жадна Індія, то ледве Колюмба там не лишили, а назад сі не зібрались. Але тоді си думають - Індія то є файно, але там і так індійців хватає, то ми тут лишимся і будем нам ту ше ліпше! Тут і Христка перепросили, і випили си файно з ним і з індіанами. І стали після того галичани в Гамерику на заробітки їздити..
От-так! І з тих часів і повелося – галичани си в Гамерику на заробітки їздять, а волиняки, то все в якісь Індію пхаються, і вертаються відтам голі-босі і без грошей.
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!
Аватар користувача
nekton
 
Повідомлення: 5289
З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста:

Re: Видатні Українці

Повідомлення nekton » 24 березня 2010, 13:27

Ісаак Ньютон (Ісько Новотонський, сокальський спудей)

Так воно є в світі, жи в кожній землі, пріч щирих там галичан, волиняків, хвранцузів,
москалів, жиють ше й якісь зайди. От і в Галичині колись (та й зара теж, шо гріха крити) жили жиди, чи як то зараз кажуть (жеби, не приведи Боже кого не зобидити) євреї. Кажуть про них різне, бо й серед них раз на раз не попадає, але були й серед галицьких направду файні хлопи, так коби щирі галичани. Один таки - Ісько Новотонський, з Сокаля.
Коли сі вродив, то голову мав таку велику, шо ледве мати го вродила. Ну так-сяк виріс, і бігав замурзаний по Сокалю, ліпив з гів... пардоную, піску коників, і крав сусідські ябка. От коли підріс троха, то послав го батько, старий Абрумко до школи їхньої кагальної. А то знаєте, як вони в них... ну в жи... знову сі пардоную, бо ше ми зїдять, шо на польський манір їх називаю, тобто в євреїв, вся грамота не як в людей, а справа на ліво. Тож Ісько як не вчився, а ніц не вивчився там.
Шо творилосі!!!!! Абрумко плаче, Сара плаче, інші діти плачуть. Вони-ж хотіли, з Іська ребе зробити, а тут на тобі! Абрумко, вже подумав, шо то Сара з якимсь нашим хлопом згрішили, коли той випив, але коли придививсі до неї, то зрозумів, жи наші хлопи стіко не пють. Ну поплакали вони, і пішли з Іськом в синагогу. Вислухав їх рабін, і каже:
-Ну, як не йде му наша наука, то давайте го в християнську школу. Як не ребе, то хоч дохтур з нього буде.
На тому сі і зійшли. Пішов Ісько, в нашу школу - і чудо сі трафило! Всьо так файно вчить, всьо так знає, шо аж професори роти пороззавляли і йому в писок дивляться. Але як взнали про то сокальські ж..., ну ті, як їх там по модньому,... ага! Євреї, то трохи бідного Абрумка трохи не побили, а бороду то таки всю общипали. І сказали му:
-Най сі забирає з Галичини, і нас не стидить.
А Ісько якраз тоді скінчив науку, і приїхав на вакації. От Абрумко го зібрав, Сара на сльозах йому булок замісила, дали троха грошей і відправили в Англію, там довчатися. От приїхав він в Камбрідж, там ходить, теж з нього там всі сі тішать-не натішать. Але тут чума сі появила, до холєри.. тобто до чуми. От і поїхав Ньютон на карантину до села.
І згадаламусі Галичина рідна, Сокаль дорогенький, і заплакав Ісько. Згадав як він ябка по сусідах крав, і так йому сі їх захціло... Але в його дворі не росло ябліньок, а в селі, тільки в панському фільварку. От під вечір він і поліз за ябками. Сів на ябліньку і їсть їх там. І тут му ябко на голову впало... ну шо гулю му набило, то ясно, але і геніушем го зробило!
Придумав він закон всесвітнього тяжіння! Мудріші знають шо то таке, а на хлопський розум - все має на землю падати, а не літати! Як розказав він про то в Камбриджу, то професори, аби сі здихати того вундера кіндера, то казали му йти до короля, і му то вповісти. От і пішов він до круля Карля.
Говорить, шось показуя, чось сі ябками кидає. А круль ніц не розуміє! Але то-ж круль, всьо має розуміти! То ж він надувсі і так гонорово каже:
-Я то й сам знав, тико нікому не казав! Але ти Іську молодець, і роблю тебе льордом.
Сказав, і так скоро сі забрав, би з ним не дискутувати.
Ось так і став Ісько Новотонський, не просто спудеєм, а Ісааком Ньютоном, лордом і професором. А вам-ж скажу - шо то галицькі ябка такі, шо з кожного зайди робять геніуша!
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!
Аватар користувача
nekton
 
Повідомлення: 5289
З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста:


Повернутись до Чат, або Розмови просто так

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 12 гостей

cron