Сподобався форум - постав +1

Через терни - до автономного опалення

Наше місто (без спаму і флуду)

Модератори: AndroVit, Igal, Ruslana TS, nekton

Через терни - до автономного опалення

Повідомлення Гном » 20 вересня 2009, 18:25

Останнім часом все більше і більше мешканців багатоквартирних будинків виявляють бажання відмовитися від централізованого теплопостачання (опалення та постачання гарячої води) і облаштувати свої квартири автономними системами опалення та підігріву води. Воно й зрозуміло, адже переваги автономного опалення перед централізованим очевидні. Ось деякі з них:
1. Можливість створення комфортних мікрокліматичних умов (температура, відно-сна вологість) в помешканні. При централізованому – годі мріяти про комфорт.
2. Можливість протоплювати помешкання перед офіційним опалювальним сезоном та після його закінчення, щоб запобігти підвищенню вологості і, як наслідок, псуванню речей та появі грибка на стінах.
3. Якісне автономне опалення зачно дешевше (газове – приблизно в 5 разів, електричне з багатозоновим лічильником – в 3 рази), ніж централізоване сумнівної якості.
4. Неможливість розкрадання коштів споживачів теплопостачальною організацією шляхом „економії” первинних енергоносіїв.
5. Відсутня загроза „візиту Алчевська”, оскільки практично всі теплотраси відслужили по декілька нормативних строків і дихають на ладан, щедро обігріваючи землю.
6. Пряма вигода для (нормальної) держави – на опалення житла витрачається в 3 рази менше газу, а також відсутня проблема неплатежів та соціальна напруга серед меш-канців .
Про переваги автономного підігріву води не варто взагалі говорити, оскільки централізоване постачання гарячої води у нас фактично зійшло нанівець.
Кожен власник квартири багатоквартирного будинку має повне законне право відмовитися від послуг централізованого теплопостачання та облаштувати автономне.
В ряді населених пунктів (Івано-Франківськ, Ужгород, Жмеринка та ін.) органи місцевого самоврядування пішли назустріч мешканцям і активно сприяють масовому запровадженню автономних квартирних систем теплопостачання. Та тільки не в Ковелі. Тут бажання отримати незароблені гроші ставиться набагато вище конституційних прав співгромадян та принципу верховенства права. Боротьба з бажаючими облаштувати автономки давно вийшла за межі правового поля та здорового глузду.
Дана тема створена з метою навчити наших можновладців шанувати Конституцію держави, якій вони служать, а громадянам, які виявили бажання жити в теплі та ще й мати гарячу воду – навчитись користуватися своїм правом власності і правом на достатній життєвий рівень.
Надалі буду інформувати, як правильно домогтися реалізації вищезгаданих прав, наводити приклади із судової практики, а також застерігати від помилкових кроків, якими обов’язково скористаються наші „слуги”.
Почему вместо завтра сегодня вчера?
Гном
 
Повідомлення: 1161
З нами з: 31 серпня 2008, 01:26
Подякував (ла): 1 разів.
Подякували: 43 разів.

Re: Через терни - до автономного опалення

Повідомлення yurol » 22 вересня 2009, 10:27

Правильно що підняли таку тему. Вже давно треба навести порядок в цій галузі. Бо платиш гроші а толку ніякого
Аватар користувача
yurol
 
Повідомлення: 194
З нами з: 26 лютого 2008, 09:18
Звідки: Горохів - Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.

Re: Через терни - до автономного опалення

Повідомлення toha » 22 вересня 2009, 13:20

Через терни - до автономного опалення:
до автономного или атомного? :wink: (подлодки уже в форватаре?)
Аватар користувача
toha
 
Повідомлення: 3340
З нами з: 15 листопада 2007, 19:31
Подякував (ла): 9 разів.
Подякували: 15 разів.
Район міста:

Re: Через терни - до автономного опалення

Повідомлення Гном » 22 вересня 2009, 21:58

Існує два шляхи відключення від централізованих тепломереж і влаштування автономної системи опалення:
1. Легально-бюрократичний (тернистий).
2. Самовільний (нелегальний).
Зупинимось на першому. Бажаючий влаштувати автономку спочатку звертається до мера з заявою про надання дозволу:

Ковельському міському голові
Кошаруку С. Д.
вул. Незалежності, 73, м. Ковель, 45008
Теплолюба Петра Сидоровича
вул. Сагайдачного, 8, кв. _ м. Ковель, 45001



З А Я В А

Я являюсь власником квартири № _ в багатоквартирному будинку № _ по вул. _ в м. Ковелі на підставі _____, виданого Волинським обласним бюро технічної інвентаризації.
Тривалий час мене не влаштовує якість послуг теплопостачання, що надаються підприємством теплових мереж „Ковельтепло” (далі – ПТМ). Режим опалення є виключно примхою ПТМ: часті перебої теплопостачання, явно занижена (приблизно +40°С, максимум +50°С) температура квартирних батарей опалення. Через це під час опалювальних сезонів у квартирі створюються дискомфортні умови. Недостатнє опалення унеможливлює належне провітрювання кімнат і призводить до підвищення (80 − 98%) відносної вологості повітря та появи плісняви і грибка на стінах, які псують стіни та є шкідливим для здоров’я. Висока вологість повітря підвищує тепловіддачу організму, внаслідок чого людина у вологому приміщенні постійно мерзне. Вогкість спричиняє відчуття дискомфорту та негативно впливає на здоров’я. Безперервно (в основному, безпідставно) зростаюча вартість послуг ПТМ не відповідає їх якості.
Нерегулярна подача гарячої води та недостатня її температура не дає можливості вчасно проводити необхідні гігієнічні процедури, прати, мити посуд тощо.
Щоб забезпечити належні умови проживання в квартирі, я вирішив по закінченню поточного опалювального сезону відмовитися від послуг ПТМ і улаштувати індивідуальну (автономну) систему опалення та підігріву води. На це я маю право, виходячи з наведеного нижче.
Відповідно до ст. 48 Конституції України, кожен має право на достатній життєвий рівень для себе і своєї сім’ї, що включає достатнє харчування, одяг, житло.
Подібна норма міститься у Загальній декларації прав людини (ч. 1 ст. 25):
„Кожна людина має право на такий життєвий рівень, включаючи їжу, одяг, житло, медичний догляд та необхідне соціальне обслуговування, який є необхідним для підтримання здоров'я і добробуту її самої та її сім'ї, і право на забезпечення в разі безробіття, хвороби, інвалідності, вдівства, старості чи іншого випадку втрати засобів до існування через незалежні від неї обставини”.
Відповідно до ч.ч. 1, 2, 3, 6 ст. 319 Цивільного кодексу України власник володіє, користується, розпоряджається своїм майном на власний розсуд. Він має право вчиняти щодо свого майна будь-які дії, які не суперечать закону. Усім власникам забезпечуються рівні умови здійснення своїх прав. Держава не втручається у здійснення власником права власності. Це означає, що власник може чинити стосовно своєї речі усе, що не заборонено законом або не суперечить соціальній природі власності. Воля власника щодо реалізації влади над річчю, тому числі і над нерухомою, виражається у володінні, користуванні і розпорядженні нею. Згідно ч. 2 ст. 383 цього Кодексу власник квартири може на свій розсуд здійснювати ремонт і зміни у квартирі, наданій йому для використання як єдиного цілого, – за умови, що ці зміни не призведуть до порушень прав власників інших квартир у багатоквартирному житловому будинку та не порушать санітарно-технічних вимог і правил експлуатації будинку.
Згідно ч. 2 ст. 17 Закону України „Про захист прав споживачів” забороняється примушувати споживача придбавати продукцію неналежної якості або непотрібного йому асортименту. А відповідно до п. 24 „Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення”, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.2005 р. № 630, споживач може відмовитися від отримання послуг з централізованого опалення.
Враховуючи вищевикладене, керуючись ст.ст. 3, 8, 19, 21, 22, 41, 48 Конституції України як Закону прямої дії, ст. 319, 383 ЦК України, прошу надати дозвіл на відокремлення квартири № _ будинку № _ по вул. _ в м. Ковелі від мережі централізованого опалення та влаштування індивідуальної (автономної) системи опалення та підігріву води.


22.09.2009 р. П.С.Теплолюб
Почему вместо завтра сегодня вчера?
Гном
 
Повідомлення: 1161
З нами з: 31 серпня 2008, 01:26
Подякував (ла): 1 разів.
Подякували: 43 разів.

Re: Через терни - до автономного опалення

Повідомлення Гном » 10 жовтня 2009, 19:51

Заявника повинні викликати на засідання створеної при виконкомі Ковельської міської ради постійно діючої комісії для розгляду питань щодо відключення споживачів від мереж централізованого опалення і гарячого водопостачання. Там його слухати не будуть, тупо відмовлять, дадуть письмову відповідь і на вимогу дадуть копію протоколу засідання комісії.
Даний протокол буде виготовлений (впевнений на 99,9%) з грубими порушеннями вимог „Примірної інструкції з діловодства у міністерствах, інших центральних органах влади, Раді Міністрів Автономної Республіки Крим, місцевих органах виконавчої влади”, затвердженої Постановою від 17.10.97 р. № 1153 Кабінету Міністрів України із відповідними змінами. Згідно п. 2.7 цієї Інструкції, −
„Хід обговорення питань і рішення, що приймаються в колегіальних органах, на збо-рах, засіданнях, нарадах, фіксуються в протоколах. Протоколи оформляються на підставі записів і стенограм, зроблених у ході засідань.
У разі коли засідання стенографується, зміст виступів до протоколу не заноситься. Розшифрована та оформлена належним чином стенограма додається до протоколу.
Якщо хід засідання фіксується на магнітній плівці шляхом запису на магнітофоні чи диктофоні, після засідання записані на ній тексти виступів передруковуються і заносяться до протоколу”.
В вищезгаданому протоколі не буде зафіксовано хід обговорення питань відключення спо-живачів (заявників) від мереж централізованого опалення і постачання гарячої води. До протоколу не буде додано розшифрованої стенограми. Невідомо, ким запропоновані рішення і чим вони грунтуються. Ні заявника, на жодного з членів комісії не було заслухано, а рішення прийнято.
З цими відписками - до суду з адмінпозовом.
До речі, нещодавно знову відкрилася позитивна судова практика в Ковельському міськрайонному суді та у Львівському апеляційному адміністративному суді.
Для прикладів:

Почему вместо завтра сегодня вчера?
Гном
 
Повідомлення: 1161
З нами з: 31 серпня 2008, 01:26
Подякував (ла): 1 разів.
Подякували: 43 разів.

Re: Через терни - до автономного опалення

Повідомлення Гном » 16 жовтня 2009, 00:27

В черговий раз 15 жовтня не стало "першим дзвоником" у опалювальному сезоні. За не підтвердженими даними, обіцяють подати тепло десь через 2 тижні. В кого температура в квартирі нижче +18 і з`явилося бажання влаштувати автономку, звертайтеся в СЕС, щоб провели заміри температури та вологості і склали акт. Цей документ буде доказом неналежного надання послуг з теплопостачання і не буде зайвим під час спору з місцевими можновладцями про право жити в теплі.
Почему вместо завтра сегодня вчера?
Гном
 
Повідомлення: 1161
З нами з: 31 серпня 2008, 01:26
Подякував (ла): 1 разів.
Подякували: 43 разів.

Re: Через терни - до автономного опалення

Повідомлення Sergo » 28 жовтня 2009, 18:33

Добрий день. Хочу Вас повідомити, що ще з літа групою депутатів міської ради, які, зауважте, представляють різні, часто полярні політичні сили (С.Товкач, Я.Шевчук, Г.Федчишин, В.Матвєєв, М.Гетьман, Л.Панчук) ініційоване питання впровадження автономного опалення в м. Ковелі. Для забезпечення розгляду міською радою цієї проблеми мною, ще в липні місяці, було внесено проект рішення згідно якого на серпневій сесії в плановому порядку розглядалося питання "Про переведення житлового фонду мікрорайону «Сільмаш» на індивідуальне опалення". Мікрорайон "Сільмашу" вибраний тому, що має найбільші проблеми в теплозабезпеченні і має всі можливості стати пілотним для відпрацювання механізму реконструкції діючих систем теплопостачання на автономні (індивідуальні).
Однак на серпневій сесії депутати отримали від посадовців досить куцу та однобоку інформацію, згідно якої було неможливо зробити об'єктивні висновки. Тому нами відразу було сформовано депутатську робочу групу, яка, зважаючи на інертність і приховане небажання виконкомівських чиновників змінювати усталену ситуацію на місцевому ринку теплопостачання, самостійно організувала роботу по вивченню даної проблеми. Було запрошено відомих на ринку України фахівців-виробників сучасного енергоефективного теплогенеруючого обладнання, проведено з ними робочу зустріч, визначено завдання на відповідні інженерно-пошукові роботи. Запрошені представники протягом місяця вивчали особливості існуючих інженерних мереж і на жовтневу сесію надали відповідну інформацію з належнимии розрахунками.
Реакція міських чиновників на таку депутатську ініціативу є вкрай гострою. До деяких депутатів-учасників робочої групи навіть намагалися застосувати адміністративний тиск (по місцю роботи), а близькі до чинного мера "видання" активно взялися дискредитувати, як депутатів-активістів, представників фірми-виробника енергообладнання, так і саму спробу масового впровадження в місті (не на словах - а на ділі) економних, ефективних і вигідних для населення теплоустановок. Їх позиція наступна - всі ви є недовчені інженери, лікарі, вчителі..., бо проти ваших домислів і байок найбільш вагомим є слово одного з заступників мера. Останній, ну, не горить бажанням щось принципово міняти в своєму тепловому "королівстіві".
На цьому тижні заплановано виїзд депутатів до Луцька, щоб на прикладі реконструйованих запрошеними фахівцями цивільних споруд і будівель переконати опонентів в необхідності подібного в нашому місті. Адже реформування ЖКГ, це не лише заміна за бюджетні кошти основних фондів єдиного місцевого монополіста, а можливість споживачам отримати ПРАВО ВИБОРУ, перш за все вартості та якості, комунальних послуг.



Приходиться проводити робочу зустріч майже підпільно - в офісі однієї з партій. Присутні на засіданні окремі небайдужі працівники виконкому наполегливо старались не попасти в об'єктив і залишились за кадром. Чому боялись?
Востаннє редагувалось Sergo в 28 жовтня 2009, 19:05, всього редагувалось 2 разів.
Люди гірші, ніж вони хочуть здаватися, і кращі, ніж вони здаються.
Аватар користувача
Sergo
 
Повідомлення: 227
З нами з: 22 квітня 2005, 21:54
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 2 разів.
Подякували: 3 разів.

Re: Через терни - до автономного опалення

Повідомлення Sergo » 28 жовтня 2009, 18:34

...ПРОДОВЖЕННЯ







Ось такі системи автономного опалення пропонують для Ковеля
Люди гірші, ніж вони хочуть здаватися, і кращі, ніж вони здаються.
Аватар користувача
Sergo
 
Повідомлення: 227
З нами з: 22 квітня 2005, 21:54
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 2 разів.
Подякували: 3 разів.

Re: Через терни - до автономного опалення

Повідомлення Sergo » 28 жовтня 2009, 18:37

...ПРОДОВЖЕННЯ



Вчорашня зустріч з заступником міського голови В.І.Бойком по питанню автономного опалення
Люди гірші, ніж вони хочуть здаватися, і кращі, ніж вони здаються.
Аватар користувача
Sergo
 
Повідомлення: 227
З нами з: 22 квітня 2005, 21:54
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 2 разів.
Подякували: 3 разів.

Re: Через терни - до автономного опалення

Повідомлення Гном » 29 жовтня 2009, 19:45

Почему вместо завтра сегодня вчера?
Гном
 
Повідомлення: 1161
З нами з: 31 серпня 2008, 01:26
Подякував (ла): 1 разів.
Подякували: 43 разів.

Re: Через терни - до автономного опалення

Повідомлення Гном » 29 жовтня 2009, 19:57

Почему вместо завтра сегодня вчера?
Гном
 
Повідомлення: 1161
З нами з: 31 серпня 2008, 01:26
Подякував (ла): 1 разів.
Подякували: 43 разів.

Re: Через терни - до автономного опалення

Повідомлення Гном » 17 грудня 2009, 00:15

Деяким ковельчанам, наскільки мені відомо, увірвався терпець платити за холодні батареї та ледь теплий "водокап по графіку". І вони самовільно почали відключатися від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води. Нема впевненості, що за ними послідують інші. А потім їм довго будуть довбати мізки наші захребетники від теплопостачання.
Оскільки я дотримуюсь легальних методів відключення від цих мереж, а для міськвиконкому верховенство права та деякі інші норми Конституції (ст.ст.3, 8, 19, 21, 22, 41, 48, 64) не писане, далі пропоную зразок адміністративного позову про надання дозволу на облаштування квартирної "автономки".
Позов можна подавати протягом року з дня отримання відмови в наданні дозволу на автономку.

Почему вместо завтра сегодня вчера?
Гном
 
Повідомлення: 1161
З нами з: 31 серпня 2008, 01:26
Подякував (ла): 1 разів.
Подякували: 43 разів.

Re: Через терни - до автономного опалення

Повідомлення Гном » 18 грудня 2009, 01:01

Інформація для роздумів: цілий жовтень у мене працювала автономка (сушив-провітрював квартиру) - заплатив 42 грн. за газ за мінусом середньої вартості на підігрів води та газову плиту. Листопад - 46 грн. Температура 22-24 градуси (санвузол до 26 градусів), відносна вологість повітря 58-65%. А за централізоване недоопалення вимагали по 265 грн. за місяць по зимовому тарифу. Опалювальна площа - 47 кв. м.
Почему вместо завтра сегодня вчера?
Гном
 
Повідомлення: 1161
З нами з: 31 серпня 2008, 01:26
Подякував (ла): 1 разів.
Подякували: 43 разів.

Re: Через терни - до автономного опалення

Повідомлення Гном » 19 лютого 2010, 17:04

Грудень 2009 р. - 69 грн., січень 2010 р. - 91 грн. за мінусом середньої вартості на підігрів води та газову плиту.
Одному із знайомих за січень нарахували біля 500 грн. Двокімнатна квартира, будинок з лічильником теплової енергії. Висновки напрошуються...
До уваги - позитивні судові рішення Ковельського міськрайонного суду по наданню дозволів на облаштування автономного опалення:

Почему вместо завтра сегодня вчера?
Гном
 
Повідомлення: 1161
З нами з: 31 серпня 2008, 01:26
Подякував (ла): 1 разів.
Подякували: 43 разів.

Re: Через терни - до автономного опалення

Повідомлення Гном » 31 березня 2010, 10:30

Як відомо, насильно милим не будеш. Кохання і гвалтування - дві різні речі. Але не кажіть цього "концертмейстерам" з комерційного відділу ПТМ "Ковельтепло" - нізащо не повірять!
Не хочуть відчепитися від тих, хто відчепився від їхнього горе-опалення і облаштував автономки.
Ото попав мені в руки (легальним шляхом) оригінал шедеврального карт-бланшу, який обізвали договором. Врешті, не буду його далі коментувати - читайте та тримайтеся за животи!



При скануванні та розпізнаванні дещо змістилися рядки та зникли підписи Дружиновича О.М і Балабан А.І. Номер "договору" та дані споживача мною вилучені. Споживачем "договір" не був підписаний.

P.S Вгадайте з трьох разів, куди можна сходити з цим карт-бланшем.
Почему вместо завтра сегодня вчера?
Гном
 
Повідомлення: 1161
З нами з: 31 серпня 2008, 01:26
Подякував (ла): 1 разів.
Подякували: 43 разів.

Далі

Повернутись до Ковельські балачки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 27 гостей

cron