Сподобався форум - постав +1

Випічка

продукти, кулінарія, косметика, побут, квітникарство, рукоділля і хавчик

Модератори: AndroVit, Igal, irma

Re: Про хавчик...

Повідомлення maja » 22 березня 2009, 23:38

Дражняться дівчата... Зайдеш на форум, подивишся фото і апетит тут як тут :)
irma, відкривайте школу пекарську онлайн, вже й асистентка-помічниця, файна учениця підключаєтсья.
Ще кілька фото й собі буду про піч мріяти...
"Друг: человек, который знает о вас все - и тем не менее любит вас"
Джон Аулер
Аватар користувача
maja
 
Повідомлення: 426
З нами з: 29 квітня 2006, 17:37
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 4 разів.
Подякували: 2 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення irma » 24 березня 2009, 18:22

Ванда, вітаю!!! Виглядає гарно і правильно.
Тепер печи гречаний з горіхами по цьому рецепту, у мене він завжди класно виходить і смачнющий :
На 1 большую буханку:
420 мл (1 3/4 чашки) воды
4 ч л патоки (можно заменить медом или вареньем)
3 ст л оливкового масла (масла из грецких орехов или обыкновенного растительного масла)
575 гр (5 чашек) белой хлебной муки
115 гр (1 чашка) гречневой муки (смолоть кофемолкой гречневую крупу)
2 ст л сухого молока
2 ч л соли
1 ч л сахара
1 1/2 ч л сухих дрожжей
75 гр (3/4 чашки) грецких орехов (орехи добавляются после звукового сигнала)

maja, взагалі-то я цю піч придбала , бо страх як не вмію (і не хочу) з дріжджовим тістом мати справу, а "спокусила" нас на придбання хлібопічок шановна Альфа Центавра. Правда, щось давненько вона про хліб не писала..... (пам'ятаю, тоді й Петрович та Hot Bird тему підтримували).
Читала по форумах, що в цій печі можна й на паску тісто вимішувати. Скоро спробую.

Дайош хлібові окрему тему! (тільки щоб всі пости про хліб і пічки акуратненько вибрати звідси і відокремити)
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення Ванда » 24 березня 2009, 19:11

Аватар користувача
Ванда
 
Повідомлення: 743
З нами з: 07 січня 2008, 14:01
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 26 разів.
Подякували: 9 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення irma » 26 березня 2009, 19:49

Kagor, як то кажуть, в чому був прикол твого повідомлення?.... :roll:

Продовжую нашу смачну тему.
Я пекла гречаний хліб з деякими варіаціями: замість води додавала міцно заварений чай, олію дала оливкову, а замість сухого молока дала 2 ст.л. розчинної кави з цикорію.
Вийшло божественно! Відчутно дуже оливкову олійку і колір став більш темним і насиченим:
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення Уляна » 04 квітня 2009, 21:05

Привіт.
Я не ковельчанка, але прошу вашої допомоги.
Хто знае класний і смачний рецепт паски для випікання в хлібопічці,або хоча б для
замісу тіста в хлібопічці.Дякую
Уляна
 
Повідомлення: 1
З нами з: 04 квітня 2009, 20:56
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.

Re: Про хавчик...

Повідомлення irma » 07 квітня 2009, 09:29

Я теж, до речі, таке шукаю, риюсь по кулінарним форумам.... Думки там не однозначні з приводу випікання паски в хлібопічці: то пишуть, що тісто так поперло, що горіли тени, то верх опадає..... А як подивлюсь на рецептуру..... - якось страшно й пробувати... Там для кожної печі свої мірки і рецепти... Для своєї, народженої у Великій Британі моделі "COOKWORKS", взагалі укр чи рос рецептів не знайшла... :(
Можливо, щось скаже Альфа Центавра? (у неї хлібопіч уже довший проміжок часу).

О! Дякувати Альфі Центаврі, маємо нарешті окрему тему!
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Випічка (для тих хто не боїться позбутися фігури)

Повідомлення nekton » 07 квітня 2009, 10:25

Мда. Задала завдання. Прийшлося прочитати всю тему (455 постів). Півчаса роботи було точно. Хоча там ще стільки окремих тем можна виділити що огого. Про воду і фільтри, салати, вино, консервацію і т.д.
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!
Аватар користувача
nekton
 
Повідомлення: 5289
З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста:

Re: Випічка (для тих хто не боїться позбутися фігури)

Повідомлення irma » 07 квітня 2009, 10:32

Я, кажись оБшиблась, це nekton'а тяжка робота була, слава nekton'у!!! :D
Тіко з назви забери те, що в дужках, бо то односторонньо.
От я, наприклад, боюсь позбавитись фігури, але ж печу для дому, для сім'ї!
(правда, потім свої зайві калорії мушу спалювати на тренуванні в групі "Монстри фітнесу")
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Випічка (для тих хто не боїться позбутися фігури)

Повідомлення Ванда » 07 квітня 2009, 23:10

А я буду таки пекти псхальний куліч старим провіреним способом (у духовці) , як колись мене вчила мама . Печу щороку - і кожен раз як вперше . Якось натякнула своїм , що куплю паску ... - що тут почалося ... :shock: Мушу пекти ...

"Женщины, по своей сути, все - ангелы, но когда им обламывают крылья, приходиться летать на метле...."
Аватар користувача
Ванда
 
Повідомлення: 743
З нами з: 07 січня 2008, 14:01
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 26 разів.
Подякували: 9 разів.
Район міста:

Re: Випічка

Повідомлення irma » 08 квітня 2009, 10:05

А я позаминулого року купувала і не роблю з цього проблеми.
Паски були такі, що не відрізниш від домашньої, а яка за ними була біготня!
З самого ранку четверга вже люди чатують біля кафе "Ласуня". Я тоді ще дивувалась, що так багато людей, виявляється, НЕ НЕЧЕ СВОЮ ПАСКУ!
Для мене це тоді було прямо відкриттям.
Після цього я спокійніше відношусь до дійства: заміс-випічка-переживання "зійде-не зійде", "чи добре випечеться всередині" і т.п.
Печу своєї паски стільки, скільки поміщається в духовку за раз (різнокаліберними формочками), решту докуплюю малесенькими магазинними (вірніше, славиться випічка тільки ковельського конд. цеху, що в кінці Черьомушок на складах).
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Випічка

Повідомлення maja » 08 квітня 2009, 19:18

"Друг: человек, который знает о вас все - и тем не менее любит вас"
Джон Аулер
Аватар користувача
maja
 
Повідомлення: 426
З нами з: 29 квітня 2006, 17:37
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 4 разів.
Подякували: 2 разів.
Район міста:

Re: Випічка

Повідомлення irma » 18 квітня 2009, 10:47

Була в п'ятницю на центр. базарі, то у фірмовому кіоску "Ласощі" був такий жвавий торг пасками! Люди беруть повний комплект: від малесеньких до великих.
Не втрималась і теж купила дві маленькі на пробу, дуже вже хвалили.

А свою паску пекла цього року не з родзинками всередині, а з різнокольоровими цукатами.
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Випічка

Повідомлення KSENA » 18 квітня 2009, 17:15

Я кожен рік паски печу багато- на 2 літри молока. Цього року вийшли класненькі, хорошенько посходили, не попідрізались. Правда на смак ще нікому пробувати не давала. І сирна паска тоже вишла пухкенька. :D
Аватар користувача
KSENA
 
Повідомлення: 248
З нами з: 24 листопада 2007, 21:03
Звідки: ковель 2
Подякував (ла): 5 разів.
Подякували: 3 разів.

Re: Випічка

Повідомлення Ванда » 19 квітня 2009, 13:08

Зображення Зображення
KSENA, клас ! Я теж пекла . В цьому роцi все вийшло як найкраще. Пасха дуже смачна , легесенька , солодка , жирна. (про калорii будемо думати пысля свят :lol: )


Аватар користувача
Ванда
 
Повідомлення: 743
З нами з: 07 січня 2008, 14:01
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 26 разів.
Подякували: 9 разів.
Район міста:

Re: Випічка

Повідомлення irma » 19 квітня 2009, 16:06

І я похвалюся - все вдалося на славу: паска солодка (як ми всі любимо) і пишна, ковбаска (перекручена) така ніжна, що тане в роті (жувати ж не треба! :D ), шинка смачна, яйця веселі, а хрін "ядерний"!



Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Поперед.Далі

Повернутись до Господар(ка)

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей

cron