Сподобався форум - постав +1

Про хавчик...

продукти, кулінарія, косметика, побут, квітникарство, рукоділля і хавчик

Модератори: AndroVit, Igal, irma

Re: Про хавчик...

Повідомлення maja » 01 березня 2009, 21:23

нагнали ви на мене апетиту, йду й собі тісто місити на чебуреки...
"Друг: человек, который знает о вас все - и тем не менее любит вас"
Джон Аулер
Аватар користувача
maja
 
Повідомлення: 426
З нами з: 29 квітня 2006, 17:37
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 4 разів.
Подякували: 2 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення irma » 03 березня 2009, 16:24

Zolotko, дякую за "наводку" на фірму, в якої достойні пельмені.

А тіста рецепт який у кого? (чебуречного, маю на увазі)
Я завжди сир (творог) додаю в тісто.
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення nekton » 03 березня 2009, 16:35

Саме класно тісто виходить коли в нього додавати олію, пару грам горілки і замість звичайної води - газована питна вода. Тоді тісто супер виходить
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!
Аватар користувача
nekton
 
Повідомлення: 5289
З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення Alfa Centavra » 03 березня 2009, 17:14

В чебуреки додаю ложку олії, яйце, та дуже гарячу воду. Бо коли робила на холодній то чебуреки на сковорідці надувались, лопались та соком все навколо забризкували. А ще не руками заліпляю, а тарілкою провожу навкург - вона й обрізає гарно й склеює якісно.
Аватар користувача
Alfa Centavra
 
Повідомлення: 1189
З нами з: 15 червня 2005, 12:44
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 3 разів.

Re: Про хавчик...

Повідомлення Ванда » 03 березня 2009, 23:34

Кип'ячу воду , туди добавляю олію (2-3 ст.л.), цукор (1 ст.л.), сіль (щіпку) , горілку (30-40 гр.) як зняла з вогню і потихеньку заливаю у підготовлену у мисочці муку , швидко перетираю товкачем або ложкою . Замішую тісто . Даю приблизно 15-20 хв. охолонути і коли можна вже місити руками - домішую .

"Женщины, по своей сути, все - ангелы, но когда им обламывают крылья, приходиться летать на метле...."
Аватар користувача
Ванда
 
Повідомлення: 743
З нами з: 07 січня 2008, 14:01
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 26 разів.
Подякували: 9 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення Alfa Centavra » 04 березня 2009, 13:41

Маю відскановану книгу видання 1939 року (за товариша Сталіна) "Книга о вкусной и здоровой пище"
Отака
Вважаю її може, не самим сучасним але дуже корисним підручником для домогосподарок.
Скачати можна Класична кухня радянського союзу.
Аватар користувача
Alfa Centavra
 
Повідомлення: 1189
З нами з: 15 червня 2005, 12:44
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 3 разів.

Re: Про хавчик...

Повідомлення irma » 04 березня 2009, 17:26

В мене теж така є! Від свекрухи дісталась. Класна книжка, підтверджую.
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення Alfa Centavra » 04 березня 2009, 18:54

Аватар користувача
Alfa Centavra
 
Повідомлення: 1189
З нами з: 15 червня 2005, 12:44
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 3 разів.

Re: Про хавчик...

Повідомлення maja » 04 березня 2009, 22:39

"Друг: человек, который знает о вас все - и тем не менее любит вас"
Джон Аулер
Аватар користувача
maja
 
Повідомлення: 426
З нами з: 29 квітня 2006, 17:37
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 4 разів.
Подякували: 2 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення irma » 09 березня 2009, 21:27

У мене такий рецепт чебуречного тіста:
пачка 200г сиру (творогу), 1 яйце, сіль, мука, сметана (стільки, аби замісити туге тісто).
Блюдцем вирізати круги з розкачаного тоненько тіста, фарш+вода, защипуємо краї і смажимо на олії.
Готові чебуреки змазувати сметаною (щоб були м'якими)) і складати гіркою.

З останнього:

(горшки заліпила тістом, щоб не випаровувалась рідина. Вийшло божественно. Тісто теж з'їли)

Чаювання 8 Березня з "Наполеоном":
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення Ванда » 14 березня 2009, 13:49


"Женщины, по своей сути, все - ангелы, но когда им обламывают крылья, приходиться летать на метле...."
Аватар користувача
Ванда
 
Повідомлення: 743
З нами з: 07 січня 2008, 14:01
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 26 разів.
Подякували: 9 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення irma » 14 березня 2009, 22:43

Вітаю з придбанням!!! :D
Напиши мені в приват адресу своєї електронки, я вишлю тобі інструкції до печі і мої перевірені рецепти.
А житньої муки мені так і не вдалося розшукати. Один дядько-продавець обіцяв, але так і не привіз. Каже, що не вигідно молоти, мало купують.
Ванда, може мене в долю візьмеш? (як ти домовлялась? Бо кілька кг купити важко, реалізаторам хочеться аби мішками брали....)
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення Kagor » 25 березня 2009, 18:37

Аватар користувача
Kagor
 
Повідомлення: 6
З нами з: 25 березня 2009, 18:24
Звідки: Kadub-city
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.

Re: Про хавчик...

Повідомлення irma » 24 квітня 2009, 15:53

Ото тут тиша мертва!...
Ну як, народ, справились з паскою-ковбаскою?
Я вже їла салатик з кульбаби і кропиви. Це справжня вітамінна бомба!!!
Завтра на дачі нарву щавлю та кропиви і забацаю зелений борщик!
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення Alfa Centavra » 24 квітня 2009, 21:54

я готуюся до холодця. Домашній кабанчик


Нафоткала купу процесів приготування встго смачного, але руки не доходять фотки повикладувати та порозказувати що до чого. Хай но холодець поставлю :)
Аватар користувача
Alfa Centavra
 
Повідомлення: 1189
З нами з: 15 червня 2005, 12:44
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 3 разів.

Поперед.Далі

Повернутись до Господар(ка)

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей

cron