Сподобався форум - постав +1

Випічка

продукти, кулінарія, косметика, побут, квітникарство, рукоділля і хавчик

Модератори: AndroVit, Igal, irma

Випічка

Повідомлення Alfa Centavra » 07 лютого 2008, 10:14

Хліб з оливками и беконом.
Мука: 350-400 грам (пшенична, вищий сорт)
Молоко тепле: 100 грам
Вода тепла: 80 грам
Яйце: 1 штука
Масло вершкове: 30 грам
Дріжджі свіжі – 15 грам
Цукор: 1 столова ложка
Сіль: 8 грам
Для начинки:
Грудинка чи бекон: 100-150 грам
Оливки: 60-80 грам


Дріжджі засипаємо цукром, розтираємо, розчиняємо в воді, додаємо молоко, просіюємо туди муку, змішану з сіллю, додаємо розтоплене вершкове масло, 1 яйце. Замішуємо тісто (я місила в комбайні десь 7 хвилин, руками трошки довше). Залишаємо тісто сходити в теплому місці десь на 1,5-2 години, поки в 2 раза не збільшиться.
Ріжемо начинку (оливки та м”ясо на дрібні шматочки.
Розкатуємо тісто на прямокутник, розміром 30х35 см, змащуємо взбитим в піну яйцем, розмоділяємо начинку рівномірно по тісту, складаємо прямокутник в 3 рази. Потім ріжемо вздовж, та на дрібні куски 12-16 штук. Вийде десь отак:


Викладуємо шматочки в форму в довільному порядку, хаотично (форму перед вживанням змастити олією). Залишити сходити на 30-45 хвилин, прикривши рушником, щоб не сохло. Перед тим, як ставити в духовку – змастити верх залишками яйця. Хліб печеться при температурі 200 градусів десь 40 хвилин.
Перший раз в мене вийшов такий хлібець:


Через пару днів виклавши шматочки по іншому хлібець вийшов кращий. Начинку можна міняти та варіювати, додавати часник, спеції, твердий сир.
Зображення
Аватар користувача
Alfa Centavra
 
Повідомлення: 1189
З нами з: 15 червня 2005, 12:44
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 3 разів.

Повідомлення irma » 07 лютого 2008, 19:51

Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Повідомлення toha » 08 лютого 2008, 00:14

Аватар користувача
toha
 
Повідомлення: 3340
З нами з: 15 листопада 2007, 19:31
Подякував (ла): 9 разів.
Подякували: 15 разів.
Район міста:

Повідомлення Alfa Centavra » 08 лютого 2008, 08:03

Востаннє редагувалось Alfa Centavra в 20 лютого 2008, 10:44, всього редагувалось 1 раз.
Аватар користувача
Alfa Centavra
 
Повідомлення: 1189
З нами з: 15 червня 2005, 12:44
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 3 разів.

Re: Про хавчик...

Повідомлення timoha » 01 липня 2008, 10:49

Вирішила поділитися улюбленим рецептом. Вичитала його в дуже якійсь старій книженції, де для різних ягід і фруктів був окремий рецепт. Хоча для мене це не закон, я експериментувала з різними начинками. Рецепт був САМЕ для чорниці.
Тісто:
500г. борошна
300 г. маргарину
20 г. дріжджів
½ ст..л цукру
½ ст.. молока
½ ст.. сметани
Замісити і на 1 год. на холод.

Начинка чорниці з цукром. Пиріг заплести косою.
P.S. З рецепту виходить 2 шт, тому я розділяю тісто на два дні.


znaydudim
Аватар користувача
timoha
 
Повідомлення: 173
З нами з: 01 лютого 2004, 13:21
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.

Re: Про хавчик...

Повідомлення KSENA » 02 липня 2008, 21:45

Аватар користувача
KSENA
 
Повідомлення: 248
З нами з: 24 листопада 2007, 21:03
Звідки: ковель 2
Подякував (ла): 5 разів.
Подякували: 3 разів.

Re: Про хавчик...

Повідомлення timoha » 03 липня 2008, 09:19

Я балда :oops: - забула написати, що треба ще 1 яйце (по рецепту 2 жовтка).
Викладаю фото плетіння.
znaydudim
Аватар користувача
timoha
 
Повідомлення: 173
З нами з: 01 лютого 2004, 13:21
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.

Re: Про хавчик...

Повідомлення irma » 04 липня 2008, 11:53

О! Друге діло, аж мені закортіло таке сплести! А якщо я тісто куплю готове "листковане", нормально буде? (типу, слойоне...) :roll:
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення timoha » 04 липня 2008, 14:17

znaydudim
Аватар користувача
timoha
 
Повідомлення: 173
З нами з: 01 лютого 2004, 13:21
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.

Re: Про хавчик...

Повідомлення Alfa Centavra » 09 липня 2008, 19:56

Аватар користувача
Alfa Centavra
 
Повідомлення: 1189
З нами з: 15 червня 2005, 12:44
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 3 разів.

Re: Про хавчик...

Повідомлення timoha » 10 липня 2008, 08:42

znaydudim
Аватар користувача
timoha
 
Повідомлення: 173
З нами з: 01 лютого 2004, 13:21
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.

Re: Про хавчик...

Повідомлення KSENA » 13 липня 2008, 22:44

ВЕлике дякую timoha за рецепт порога. :handshake: Пекла один з вишнями, а другий з чорницями. З вишнями сімї сподобався більше.
Дякую irma за торт-метелик. :handshake: Сьогодні робила-супер. ВЕрх зробила малиновий, дуже смачний нижній шар з шоколадом і мюслями.
Аватар користувача
KSENA
 
Повідомлення: 248
З нами з: 24 листопада 2007, 21:03
Звідки: ковель 2
Подякував (ла): 5 разів.
Подякували: 3 разів.

Re: Про хавчик...

Повідомлення timoha » 16 липня 2008, 11:51

znaydudim
Аватар користувача
timoha
 
Повідомлення: 173
З нами з: 01 лютого 2004, 13:21
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.

Re: Про хавчик...

Повідомлення Alfa Centavra » 21 листопада 2008, 21:06

Фінансова криза заставила мене купити про запас великий мішок муки. Щоб спокійно спалось :wink: Але муку доводиться використовувати за призначенням. Для чого була куплена міні-хлібопіч LG. Вона сама місить тісто, сама дає підходити, сама пече з різними настройками (від кольру корочки до пухнастості готового тіста)
Власне, то квадратна коробочка з кнопками (фото нечітке бо руки були усі в муці)

Отож, хлібопекарня, частина 1(чому 1? Бо буде продовження моєі епопеї з домашнім хлібом)
Дя першого разу взяла готову суміш муки. Рекомендовано було додати воду, але в діло пішло безалкогольне пиво

а це замішане тісто у формочці


Вийшли отакі хлібці: чорний та італійський

отут краще видно який він всередині


В другій частині хлібопекарні розкажу як я сама готувала закваску та пекла хліб в звичайній духовці.
Аватар користувача
Alfa Centavra
 
Повідомлення: 1189
З нами з: 15 червня 2005, 12:44
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 3 разів.

Re: Про хавчик...

Повідомлення Ванда » 22 листопада 2008, 12:18

Alfa Centavra, "Не сыпь мне соль на рану !". Хліб такий гарний ! :D Напевно і смачний !Хлібопекарня - це моя мрія ! Цікаво чи можна її у нас в Ковелі чи Луцьку придбати ?

"Женщины, по своей сути, все - ангелы, но когда им обламывают крылья, приходиться летать на метле...."
Аватар користувача
Ванда
 
Повідомлення: 743
З нами з: 07 січня 2008, 14:01
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 26 разів.
Подякували: 9 разів.
Район міста:

Далі

Повернутись до Господар(ка)

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей

cron