Сподобався форум - постав +1

SOS !!!!р.Турія в небезпеці?

Наше місто (без спаму і флуду)

Модератори: AndroVit, Igal, Ruslana TS, nekton

SOS !!!!р.Турія в небезпеці?

Повідомлення asan » 09 вересня 2014, 23:59

asan
 
Повідомлення: 79
З нами з: 07 грудня 2009, 23:31
Звідки: Kovel
Подякував (ла): 3 разів.
Подякували: 0 разів.

Re: SOS !!!!р.Турія в небезпеці?

Повідомлення present » 10 вересня 2014, 19:07

Ого,недавно був там ще такого не було.Цікаво які причини такого явища.
present
 
Повідомлення: 201
З нами з: 07 січня 2012, 22:43
Подякував (ла): 2 разів.
Подякували: 16 разів.
Район міста:

Re: SOS !!!!р.Турія в небезпеці?

Повідомлення nekton » 10 вересня 2014, 19:43

Таке починається від пішоходного моста (володимирська-фабрична) на водохранці. Пішло з того рукава який йде в бік РЖКП. І далі поширюється на місцях де слабка проточна вода або застій. Якщо зимою будуть сильні морози - пропаде. Інакше треба виловлювати. Швидкість поширення величезна. Через тижня 2-3 при теплій погоді затяне все від водохранки до стадіона (далі своїми очима просто не бачив але судя по відео там вже і так попа).
Є варіант - запускати амура, толстолоба і то далеко не малька. Ставити загороджувальну сітку внизу по течії і заборонити вилов риби від водохранки до вербки. Інакше ми втратиму річку яка нижче водохранки
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!
Аватар користувача
nekton
 
Повідомлення: 5289
З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста:

Re: SOS !!!!р.Турія в небезпеці?

Повідомлення asan » 11 вересня 2014, 00:28

Ця рослина(сальвінія плаваюча) є і вверх по течії на самому водосховищі і за мостом що по Варшавській(в районі профілакторію)
asan
 
Повідомлення: 79
З нами з: 07 грудня 2009, 23:31
Звідки: Kovel
Подякував (ла): 3 разів.
Подякували: 0 разів.

Re: SOS !!!!р.Турія в небезпеці?

Повідомлення bodya.s » 11 вересня 2014, 11:53

По моєму ця рослина не є аборигеном. Схожа ситуація того року була на річках Харківської області. На риболовних форумах дуже багато було написано про цю біду((( навіть хотіли її збирати промисловим способом для годівлі тварин. Як зараз ситуація на тих річках невідомо. Знаю тільки, що зарослі цієї рослини утворюють у воді задуху, яка призводить до загибелі риби та тварин((( До речі, вище водосховища теж розростається (з "варшавки" видно).
bodya.s
 
Повідомлення: 63
З нами з: 17 грудня 2008, 02:16
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 1 разів.
Подякували: 3 разів.
Район міста:

Re: SOS !!!!р.Турія в небезпеці?

Повідомлення Crazy Panda » 11 вересня 2014, 13:07

Ни о чем не жалей. Без прошлого не было бы настоящего
Аватар користувача
Crazy Panda
 
Повідомлення: 66
З нами з: 23 лютого 2013, 23:12
Подякував (ла): 21 разів.
Подякували: 5 разів.
Район міста:

Re: SOS !!!!р.Турія в небезпеці?

Повідомлення abcd » 09 березня 2015, 22:23

Є в нас в Ковелі водосховище. Мало яким містам пощастило, щоб у самому місті була така водойма, ще й майже у центрі. Це зона відпочинку могла б бути ще довгий час. Та, на жаль, це і привабливе місце для забудови. От і поступово, незважаючи на норми законів, тишком-нишком, поступово, незважаючи на закони, охоронна зона поступово зменшується Щоб не бути голослівним, наведу, для прикладу, фото-ілюстрації та декілька цитат з «ВОДНОГО КОДЕКСУ УКРАЇНИ»:
Глава 18. КОРИСТУВАННЯ ЗЕМЛЯМИ ВОДНОГО ФОНДУ. ВОДООХОРОННІ ЗОНИ ТА ЗОНИ САНІТАРНОЇ ОХОРОНИ
Стаття 87. Водоохоронні зони
… .
Контроль за створенням водоохоронних зон і прибережних захисних смуг, а також за додержанням режиму використання їх територій здійснюється виконавчими комітетами сільських, селищних, міських рад і центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

Стаття 88. Прибережні захисні смуги
З метою охорони поверхневих водних об'єктів від забруднення і засмічення та збереження їх водності вздовж річок, морів і навколо озер, водосховищ та інших водойм в межах водоохоронних зон виділяються земельні ділянки під прибережні захисні смуги.
Прибережні захисні смуги встановлюються по берегах річок та навколо водойм уздовж урізу води (у меженний період) шириною:
для малих річок, струмків і потічків, а також ставків площею менше 3 гектарів - 25 метрів;
для середніх річок, водосховищ на них та ставків площею більше 3 гектарів - 50 метрів;
для великих річок, водосховищ на них та озер - 100 метрів.
… .
Стаття 89. Обмеження господарської діяльності в прибережних захисних смугах уздовж річок, навколо водойм та на островах
Прибережні захисні смуги є природоохоронною територією з режимом обмеженої господарської діяльності.
У прибережних захисних смугах уздовж річок, навколо водойм та на островах забороняється:
1) розорювання земель (крім підготовки грунту для залуження і залісення), а також садівництво та городництво;
2) зберігання та застосування пестицидів і добрив;
3) влаштування літніх таборів для худоби;
4) будівництво будь-яких споруд (крім гідротехнічних, навігаційного призначення, гідрометричних та лінійних), у тому числі баз відпочинку, дач, гаражів та стоянок автомобілів;
5) миття та обслуговування транспортних засобів і техніки;
6) влаштування звалищ сміття, гноєсховищ, накопичувачів рідких і твердих відходів виробництва, кладовищ, скотомогильників, полів фільтрації тощо.
Фото 1:
Зображення
Коментар 1: (колонії чіпати не буду). Хтось відгородився бетонною огорожею і побудував собі за нею баньку. Нічого не маю проти баньки, то тільки відстань від огорожі до водосховища приблизно 28 м. Вимірював ха допомогою інструменту «измерение растояний на карте» на Яндекс карти.
Фото 2:
Зображення
Коментар 2: Відстань до бетонної огорожі – менше 30 м (десь 28-29). Але мабуть власнику здалося це забагато, і він ще посади «садок фруктовий коло хати» та біля водосховища, і поставив огорожу. Відстань від неї до водосховища – приблизно 8-9 м.
Фото 3:
Зображення
Коментар 3: На передньому плані звели ще одну будівлю. До самої будівлі відстань від водосховища – приблизно 42-43 метри, до межі – приблизно 36 м. Але цього мало. На фото видно, що вже мабуть буде заливатися фундамент під огорожу, відстань від якого до водосховища буде, на око, десь 25 м.
Фото 4:
Зображення
Коментар 4: Зліва хтось вже обгородився парканом з металочерепиці, причому відстань від нього до водосховища – десь 25 м, а то і менше.
Висновок
Можливо, я помиляюся, і не правильно розумію букву закону, розтлумачте, хто є спеціаліст в даній галузі, а то у мене висновки напрошуються такі:
1) З такими темпами, як зараз, років так ч/з 10, звичайним ковельчанам біля водосховища і місця не залишиться, буде якась вузька смуга з дорогою, та й усе.
2) Більш пізніші забудовники все ближче наближаються до водосховища.
3) Водний кодекс України в Ковелі не діє.
4) Той, хто повинен це контролювати, не контролює.
5) Якщо я правий, то влада нас, звичайних ковельчан, за лузерів і лохів має. І їм на нас ... .
"- Краткость сестра таланта! - сказал парень девушке после 5 минут секса... - Афоризмы не для дураков написаны, - ответила девушка."
"Случайные связи грозят тяжелыми заболеваниями!".
Аватар користувача
abcd
 
Повідомлення: 593
З нами з: 03 листопада 2011, 17:01
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 19 разів.
Район міста:

Re: SOS !!!!р.Турія в небезпеці?

Повідомлення RaDaR » 10 березня 2015, 10:54

На ул.Ватутина ставок загородили со всех сторон. В плотную к ставку. Подойти можно только с одной стороны. В замен людям поставили турники на небольшом участке. Облагородили так сказать ))))
Аватар користувача
RaDaR
 
Повідомлення: 140
З нами з: 11 травня 2014, 21:25
Звідки: Киев-Ковель
Подякував (ла): 28 разів.
Подякували: 2 разів.

Re: SOS !!!!р.Турія в небезпеці?

Повідомлення abcd » 11 березня 2015, 20:23

Подивився генплан міста. Там є до нього “Проект змін до генплану м. Ковеля Волинської області ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА». Так ось є там п. 12.3 Ландшафтно-рекреаційна зона. Привожу звідси цитату: “ ... Генеральним планом передбачається формування відпочинкової зони вздовж р. Турії
Центральний парк формується як ландшафтний на базі існуючого водоймища. Пропонується максимальне збереження природніх елементів ландшафту і мінімальна урбанізація території. З паркових об’єктів передбачається розміщення літньої естради, місць для відпочинку, малих архітектур них форм.
Продовженням ландшафтного парку є зона відпочинку вздовж р.Турії і водоймища по обидва береги.
На лівому березі формується набережна об’єктами обслуговування відпочиваючих, а також організація спортивного комплексу на воді, човнева станція.
Важливе значення в системі ландшафтно - рекреаційних територій мають озеленені території спеціального призначення, до яких відносяться санітарно - захисні та охоронні зони.
Генеральним планом передбачається :
організація водоохоронних зон р. Турії ; “.
А що в дійсності? Мабуть поступове зменшення водоохоронної зони з метою в майбутньому приватизації землі, ну а потім — житлового будівництва. Можливо, я помиляюся, але просто наведу приклади:
Ось фото
Зображення

Зображення

Зображення

А зараз подивимось, яка відстань до водосховища
Зображення
А відстань то 35 м.
На фото видно, що народ мабуть вже приватизував тут земельні ділянки, якщо так впевненно ставить огорожі, і хоча тут і охоронна зона водосховища, незабаром розпочнеться будівництво, незважаючи на норми Водного кодексу України.
І де ж ті особи, які мають за своїми посадовими обов'язками слідкувати і припиняти порушення норм чинного законодавства, а токож журналісти, які мабуть теж мають піднімати проблемні питання в засобах масової інформації? Чи вже всі повимирали як мамонти? Пишуть тільки під замовлення?
"- Краткость сестра таланта! - сказал парень девушке после 5 минут секса... - Афоризмы не для дураков написаны, - ответила девушка."
"Случайные связи грозят тяжелыми заболеваниями!".
Аватар користувача
abcd
 
Повідомлення: 593
З нами з: 03 листопада 2011, 17:01
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 19 разів.
Район міста:

Re: SOS !!!!р.Турія в небезпеці?

Повідомлення abcd » 21 березня 2015, 21:03

Если никто не будет обращать внимание на то, что делается около водохранилища, то
со временем понастраивают заборов, что можно будет пройти только около водохранилища, и никакой охранной зоны не останеться, ибо застройщики времени зря не теряют. Вот живой пример:
Зображення

Зображення

Зображення

Зображення
"- Краткость сестра таланта! - сказал парень девушке после 5 минут секса... - Афоризмы не для дураков написаны, - ответила девушка."
"Случайные связи грозят тяжелыми заболеваниями!".
Аватар користувача
abcd
 
Повідомлення: 593
З нами з: 03 листопада 2011, 17:01
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 19 разів.
Район міста:

Re: SOS !!!!р.Турія в небезпеці?

Повідомлення gregkov » 31 березня 2015, 21:58

главное - голова,
остальное прилОжится.
Колобок
gregkov
 
Повідомлення: 215
З нами з: 27 березня 2004, 14:16
Звідки: Kovel
Подякував (ла): 4 разів.
Подякували: 5 разів.


Re: SOS !!!!р.Турія в небезпеці?

Повідомлення gregkov » 31 серпня 2015, 22:11

главное - голова,
остальное прилОжится.
Колобок
gregkov
 
Повідомлення: 215
З нами з: 27 березня 2004, 14:16
Звідки: Kovel
Подякував (ла): 4 разів.
Подякували: 5 разів.

Re: SOS !!!!р.Турія в небезпеці?

Повідомлення irma » 23 вересня 2015, 17:40

Реліктова рослина, що занесена до Червоної книги України - сальвінія плавуча - розкошує в нашій Турії. Через спеку вона так розрослася. Мені шкода річку. Отака зелена вона виглядає якось зловісно і занепадно...
Це середина літа:


А це кінець літа:


А що кажуть екологи?
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: SOS !!!!р.Турія в небезпеці?

Повідомлення AndroVit » 23 вересня 2015, 20:33

Ёж - птица гордая... Пока не пнешь - не полетит.
Сеяли разумное, доброе, вечное! — А выросло тупое, злобное и сдохло рано.
Аватар користувача
AndroVit
 
Повідомлення: 4101
З нами з: 01 березня 2009, 01:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 16 разів.
Подякували: 183 разів.
Район міста:

Далі

Повернутись до Ковельські балачки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 16 гостей

cron