Сподобався форум - постав +1

Про наболіле...

Наше місто (без спаму і флуду)

Модератори: AndroVit, Igal, Ruslana TS, nekton

Про наболіле...

Повідомлення Українка » 07 вересня 2013, 18:02

Щоденник ковельчанки. Як я провела вихідні дні.

Останнім часом все частіше звучить по телеканалам і радіо агітація Партії комуністів про проведення всеукраїнського референдуму. Куди нам дивитися:наліво підеш...на право підеш... Піар - думала я.І не замислювалась над глибиною цього питання.

Ні в якому разі не проводжу агітації!Думка кожного українця - це його особиста думка. Але події останніх днів поставили мене перед питанням:"Кому приклонятися?" Хтось кричить:Росії!.Хтось кричить - Європі.Саме так,питання не стоїть з ким домовлятися,а кому приклонятися!

Про наболіле:
Маю візу в паспорті і час від часу їдемо до сусідньої "братської" держави на закупівлі."На закупи" як кажуть вони. Купуємо речі для себе,щоб зимою тепло,і літом з комфортом. Досвіду мінімум -одні тільки враження, від поїздки в Люблін: якісно,дешево,але дуже втомливо. Особливо на границі.Усі ці процедури перетину кордону інколи доводять до сказу! Логіки нашого простого українця ( чи то заробітчанина,чи то контрабандиста) не вистачає аби осягнути всю глибину роздумів поляка-прикордонника.
Вночі з п"ятниці на суботу вирішили їхати в Польщу "на закупи".Маємо законні вихідні дні,маємо візу,транспорт,як не скористатись можливістю. О 3 год ночі,як годиться,виїхали з Ковеля. На границі обміняли гроші в "місцевому банкоматі",курс валют доволі прийнятний. "Слава Україні! - оголосила нам вердикт наша прикордонна служба і безперешкодно дозволила перетнути кордон України. Ось тут почалися дива-дивні.На наше щастя,проїхавши міст "дружби" між Україною і Польщею (Поляндією,як любляче ми її називаємо) почалася перезмінка. Тривала вона години півтори,може і більше,аби себе розважити та не думати про годинник,ми зайняли себе розмовою. Опівдні нарешті дочекалися уваги польського прикордонника.Уваги - це мало сказано...плідного огляду нашої мащини (Опель комбо). Ні чарівні розмахи палички прикордонника,що шукав цигарки,ні природний нюх видресируваної собаки не надав підстав для підозр в злісній контрабанді! (ми ж наївні на шопінг їхали!)
І тут доля зіграла з нами злий жарт:ремінь безпеки - О,скільки суму в цих словах!Перероблені крісла Опель комбо не передбачили примхи польського прикордонника.Вони...нагі...безсоромно,без ременя безпеки на задніх сидіннях дали виклик совісті поляку. "На поворот,пане!" - почули ми. "Нема ременя безпеки на задніх сидіннях" - це наш вирок на день "шопінгу". Це результат наших чекань,наших пробуджень о 3 год ночі,шляху з півсотні кілометрів.
Так,ми усвідомлюємо,що стали порушниками,злісними порушниками дисципліни митної служби. Але коли перед нами пропускають старого москвича з водієм сумнівної зовнішності,який переконує прикордонника:"Пан,їду за мнєсом" і йога без перешкод пропускають,шукаєш хоч якусь логіку в діях поляків. Наші паспорта чисті,як роса на маківці в чистому полі,ну читається на тій візі раз в півроку,що не контрабандисти Ми!Їдемо на закупи!Так,порушники,каємось.Але скільки таких перед нами "безремінчиків" проїхало,і скільки ще проїде до кордону польського,до кордону Євросоюзу! Чому ми?"А не фарт" - скаже один."А не виспався прикордонник" - скаже другий. "Не дала" - скаже третій. А я скажу - несправедливо!Якщо правила для всіх,то для всіх!І сама посміюся з себе,де я шукаю справедливості? В кого я її шукаю? Ми залишені самі на себе:купуємо б/у машини грузові,щоб їх потім переробити на гурз/пас,бо так дешевше. Купуємо прокладки і підгузники в польських Теско - бо так дешевше.Стоїмо днями і ночами в черзі на таксфрі за куплений нами туалетний унітаз,бо так він дешевший.
Наші рамки свободи з кожним днем роблять все вужчими.Напевно для того щоб розвивати нашу смикалку і витривалість,готують до виживання в екстремашльних умовах. Можливо ще подякуємо за це.
А сьогодні в мене були сльози на очах.Не за себе,себе не шкода,я купила в Дьюті-фрі бутилку "Столипіна",ще й парфуми прикупила,я у виграші. За українців сльозно! Як стараємось ми "пшемпрашам" пояснити поляку де знаходиться та вулиця,куди він,"курва" хоче доїхати на Україні. І як безцеремонно вони відповідають нам у Польщі: "Не розумєм цо пан мувє".
Нас просять зробити вибір між "премпрашам" і "здрастє".А коли ми почнемо гордо відповідати "Добридень!"Коли іноземці будуть ламати язики,щоб вимовити слова "Перепрошую,будь-ласка"???Коли повага до нас самих,до УКРАЇНЦІВ візьме верх над блюзнірством перед "пшемпрашам,пане,хцем єджі до Польщі"? Повага до України як до держави,не "Малоросі",не "Воєводства Польскєго" буде тоді,коли почнемо поважати себе!І змусимо інших виявляти повагу до себе!
Я надіюсь що той,хто читає мій щоденник не буде вбачати якогось політичного підтексту в моїх словах. Просто...наболіло.
Українка
 

Re: Про наболіле...

Повідомлення sibstupa » 07 вересня 2013, 21:40

Я також обурений і думаю, що для перемоги добра над злом, тре шоб всі хороші люди зібрались разом та перестріляли всіх поганих людей на вокзалі, телеграфі та… митниці.
sibstupa
 
Повідомлення: 485
З нами з: 20 лютого 2010, 10:05
Подякував (ла): 21 разів.
Подякували: 81 разів.

Re: Про наболіле...

Повідомлення AndroVit » 08 вересня 2013, 09:53

Списочок короткуватий, але продовжувати - нариватися на статтю... Дурнів у погонах не тільки в армії навалом.
Ёж - птица гордая... Пока не пнешь - не полетит.
Сеяли разумное, доброе, вечное! — А выросло тупое, злобное и сдохло рано.
Аватар користувача
AndroVit
 
Повідомлення: 4101
З нами з: 01 березня 2009, 01:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 16 разів.
Подякували: 183 разів.
Район міста:

Re: Про наболіле...

Повідомлення ехехе » 08 вересня 2013, 11:05

ну попали під роздачу.. рикордонникам нада якось за смєну поштормити пару машин хз чого))
їзджу 2 роки в польщу , неповірю шо пересмєнка тривала в них як тут ви пишите!!!! в наших таможеніків- да, довго, дзвонив і на тел довіри і те і се, пофіг, наші є наші, поки нена...дяться, ненакуряться за роботу нестануть!!!
ви скажіть а ви їхали на польській по зеленому чи червоному пасу??!!!
ви якось неудачно вибрались обично на польській більш як годину не стояш, а на нашій по зеленому стоїш години 3-4, я був афігевший , приїхавши в 2 часа ночі на границю, і побачивши чергу аж за добробу, попали б ви так, побачив як ви тоді б поплакали!!!
таможня є таможня...
їздив раніш в білорусію по бензин... ну його в баню той бензин і тих білорусів мягко говоря... я йом заповнив бланки на українськом він приходить і каже мені або на руском або назад розвертайся в вашой мови непонімаю.... коли не поїдиш завжди домахаються...
повірте мені, маючи немаленький стаж їзди по різних таможнях польську таможню можна сказати найкраще проходити, точніш там найкраще відношення до наших.. повірте полькі таможині до наших краще відносяться ніж наші сучари до наших....просто вам так попало))буває..))
ехехе
 

Re: Про наболіле...

Повідомлення nekton » 08 вересня 2013, 14:43

Не згодний чомусь з "щоденником". Хоча б тому що їздити на закупи лише за одягом для себе не є вигідно. Щось пані не домовляє.
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!
Аватар користувача
nekton
 
Повідомлення: 5289
З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста:

Re: Про наболіле...

Повідомлення abcd » 08 вересня 2013, 17:46

До поляків добре відношусь. Щодо того, що вже і польські прикордонники контролюють правила дорожнього руху, ну так "а хто їх навчив?". Неодноразово був свідком, коли, для прикладу, контролери в автобусі "зловили" зайця. Не разу не бачив, щоб поляки щось там "хімічили" - дав своє посвідчення, винен, то що тут скажеш-правила є правила. І раз був свідком, як українці попалися за безквитковий проїзд - почали "грузити" поляків-контролерів, одним словом, чи, може, пожаліли?, 4 "зайця" дали 100 пол. зл., і ті їх відпустили (в своїх поясненнях наші співвідчизники як на мене то трохи принижувались, розповідали про важке мат. становище). Одним словом, самі винні, що до нас так відносяться, як до бидла. Але , коли цілу зміну польських митників вивозять в "кайданках", або консула, то таке я щось чув, а от про українських-то не пригадую.
"- Краткость сестра таланта! - сказал парень девушке после 5 минут секса... - Афоризмы не для дураков написаны, - ответила девушка."
"Случайные связи грозят тяжелыми заболеваниями!".
Аватар користувача
abcd
 
Повідомлення: 593
З нами з: 03 листопада 2011, 17:01
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 19 разів.
Район міста:

Re: Про наболіле...

Повідомлення nekton » 08 вересня 2013, 19:39

Андровіт. А можна питання. Айпіха українки ковельська? (УТ, КС) Чи мо знову з британії чи інде?
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!
Аватар користувача
nekton
 
Повідомлення: 5289
З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста:

Re: Про наболіле...

Повідомлення AndroVit » 08 вересня 2013, 19:52

Укртелеком
Ёж - птица гордая... Пока не пнешь - не полетит.
Сеяли разумное, доброе, вечное! — А выросло тупое, злобное и сдохло рано.
Аватар користувача
AndroVit
 
Повідомлення: 4101
З нами з: 01 березня 2009, 01:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 16 разів.
Подякували: 183 разів.
Район міста:

Re: Про наболіле...

Повідомлення BOLIK » 09 вересня 2013, 01:48

А я як їздив на Польщу то з всіма на рідній мові розмовляв, розуміли всі.
"Play every game as if it was you last."
-Allen Iverson
Аватар користувача
BOLIK
 
Повідомлення: 1115
З нами з: 26 лютого 2006, 18:23
Звідки: From free trow line
Подякував (ла): 3 разів.
Подякували: 13 разів.

Re: Про наболіле...

Повідомлення Українка » 09 вересня 2013, 09:58

Та ковельська,я ковельська!Корінна!
Даю відповіді на питання.
1)Їхали по червоному коридору,нічого з собою не перевозили,просто...черга менша була.Ніхто не прислухався до жіночої інтуїції,чоловіча логіка взяла верх! )) Перезміна справді довго тривала,сусідні колійки почали рухатися раніше ніж наша.
2)На закупи вигідно їздити,буваємо в Олімпі в Любліні,хотіли в Плаза заїхати та будівельні супермаркети.
Щоденник має своє продовження! ))
Набравшись сил після недоспаної ночі,чи то від злості,чи то з патріотичних відчуттів )) в неділю вранці виїхали до Львова.Як приємно було чути рідно-мелодійно-зачаровуючу українську мову в Ашані )). Смакували українські вареники,бігали щасливі по ТЦ з повними оберемками покупок )). Ті ж торгові марки,ті ж ціни що і в польських магазинах.Погуляли по вечірньому місті,послухали українських пісень (біля Оперного театру група уже немолодих людей співала пісні своєї молодості),на Площі ринок дивилися як танцюють просто неба закохані,і всюди українські сорочки,рідна мова! Слава Україні - Героям слава,медовуха,Криївка.Ех,гарно було!
Свого часу відмовилась від пропозиції переїхати до Італії,і щоразу переконуюсь,що рішення було правильним.Своя сорочка ближче до тіла!
Українка
 

Re: Про наболіле...

Повідомлення ехехе » 09 вересня 2013, 15:20

якщо ви нічо не мали потрібно їхати по зеленому, адже всі знають що зелений і швидше йде, і всяке таке, ви їхали по червоному.. вообщим самі инуваті.. перезмінка триває в них швидко, мож максімум 1 година , це вже капець який потолок. ну мені не попадало, щоб так довго стояв...
і до чого тут львів.. вообщим тєма можна сказати неочом...
ехехе
 

Re: Про наболіле...

Повідомлення HotBird » 09 вересня 2013, 17:45

Свобода - понад усе!!!
Аватар користувача
HotBird
 
Повідомлення: 441
З нами з: 04 березня 2007, 12:19
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 23 разів.

Re: Про наболіле...

Повідомлення sibstupa » 09 вересня 2013, 23:09

sibstupa
 
Повідомлення: 485
З нами з: 20 лютого 2010, 10:05
Подякував (ла): 21 разів.
Подякували: 81 разів.

Re: Про наболіле...

Повідомлення AkSeL-A3 » 10 вересня 2013, 08:14

Каждый мнит себя стратегом, видя бой со стороны. Ш. Руставели.
Аватар користувача
AkSeL-A3
 
Повідомлення: 578
З нами з: 08 січня 2011, 22:25
Звідки: Typiйськ-Ковель
Подякував (ла): 88 разів.
Подякували: 44 разів.
Район міста:

Re: Про наболіле...

Повідомлення Українка » 10 вересня 2013, 17:37

Дякую,Sibstupa,аж носик догори задерся )) Все було написано в пориві емоцій,як тільки зайшла додому.Я навіть помилок не взялася виправляти.
А продовження буде,на наступному тижні їдемо до татар )) Кілька днів будемо в Криму,репетиції українських пісень вже провели )).
Українка
 

Далі

Повернутись до Ковельські балачки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 21 гостей

cron