Сподобався форум - постав +1

Блиск і злидні моточемпіонату (за кулісами владних реляцій)

Наше місто (без спаму і флуду)

Модератори: AndroVit, Igal, Ruslana TS, nekton

Блиск і злидні моточемпіонату (за кулісами владних реляцій)

Повідомлення Sergo » 10 липня 2013, 23:04






Усе це відбулося на очах 32-х команд-учасниць з усіх областей України, АР Крим, Києва та Севастополя - загалом понад 550 веслувальників відкритого чемпіонату України з веслування на байдарках та каное серед юнаків та дівчат 1997-1998, 1999-2000 років народження.

З огляду на таку оказію представники громадськості забили на сполох - о 18 годині 45 хвилин 17 червня цього року на номер «102» ними було офіційно заявлено повідомлення про злочин. А 19 червня 2013 року подібна заява про злочин, пов'язаний в тому числі із зникненням труб зливового колектора по вулиці Луговій була подана до Ковельської міжрайонної прокуратури. Заявники вказували, що на їх переконання частина труб із зливового колектора протиправно відчужена з власності територіальної громади міста Ковеля і вкладена, як елемент водовідвідної канави, що проходить під державною автодорогою Ковель-Жовква на ділянці близько межі міста Ковеля зі сторони районних земель. Тим самим місцевій громаді нанесено значну матеріальну шкоду.

20 червня - в переддень початку мотокросу - влада "заворушилася". Зрання в районі ЗОШ №12 з'явилася техніка. Самоскид та трактор з причепом прибули на звалище "беушних" будматеріалів біля котельні ПТМ "Ковельтепло".


А вже в обідню пору, завантажені, поїдений іржею трактор з КП "Добробут", самоскид та автокран з ШБУ 63 зайняли місце дислокації на березі водосховища поблизу по-варварськи зруйнованого колектора.



Молодого тракториста вранці уже встигла покарати міліція за те, що керівництво послало в рейс керувати транспортним засобом взагалі без документів на нього. Міліціонери виписали 430 гривень штрафу, а зарплата у бідолахи – якась тисяча гривень.
- Отак і віддав зарплату за півмісяця, – каже тракторист. – І нікому ж не докажеш! Посилають – мусиш їхати, бо як ні, то виженуть з роботи. А сам я працюю на іншій техніці, маю навантажувач. Подорожній лист-то нам видають, але ж без підпису механіка. Він хитрий – боїться.

До слова, після повідомлення про злочин правоохоронці втішали представників громадськості словами, мовляв, не переживайте, труби колектора забрали "на реставрацію", а на їх місце вкладуть нові. Хто надоумив пінкертонів на таку версію - можна лише здогадуватись. Які "нові" привезли, і не труби взагалі, як то кажуть - без коментарів.




- У нас весь транспорт такий, – гукає хтось із бригади "Добробуту" і, смикаючи за руку , підводить до старої техніки. – Що з подібними «лахами» можна робити? На такій «лисій» гумі взимку чистимо сніг. Як станеш, то ні назад, ні вперед не рушиш. Люди їздять на свій страх і ризик.

- Це підривна робота! – обурюються робітники, оцінюючи дикунську вказівку начальства демонтувати якісний діючий колектор.
- Ще так партизани у війну німцям робили! – спересердя додає водій самоскида. – А які заставляють везти лотки побиті – на тобі Боже, що мені не гоже…
- Тут мав би бути відстійник, – приєднується до розмови майстер. – Мені, як будівельнику, не вкладається у голові, як керівництво все це заставляє робити?! Як можна усю гидоту пускати в річку, звідки ми беремо воду?!
І дійсно, де таке видано, щоб дбайливий господар робив собі збиток – цінне майно безплатно віддавав недбайливому сусіду, а додому тягнув із звалища усякий непотріб? Але «зверху» сказали копати – копають, звеліли демонтувати – демонтують. Трударі повідомили, що на ті лотки у них навіть немає жодних «паперів».




В зоні робіт підвищеної небезпеки - роботи автокрана - поряд з працівниками добробуту безтурботно гралися дівчатка.

Замість якісних бетонних труб працівники вкладали побитий непотріб...


А дівчатка гралися...

Нарешті прийшов міліціонер. Відібрав пояснення в усіх, залучених до робіт працівників.

А ось і "зниклий" колектор з Лугової. Тепер він спеціально вкладений в автодорогу Ковель-Львів для відведення цілих озер брудної води з мототреку в річку Турію.

Каламутна вода з району розміщення каналізаційних фільтраційних полів селища Люблинець та міського сміттєзвалища витікала на берег річки якраз навпроти гідротехнічних споруд ковельського водоканалу. Керував цим «чудом» – найближчий з «шатерхендів» КІНДЕРА – секретар Ковельської міськради Михайло ГЕТЬМАН. Он і обласні ЗМІ писали, як під його супроводом з ковельського кладовища відводилась «мертва вода» в сторону Люблинця. Дивна любов до «трупної» меліорації?











Бравий меліоратор, який отримує зарплату секретаря ради, провів "планьорку". Але, побачивши журналістів, взявся комусь активно телефонувати та й рвонув мерщій ховатись у яму.





На природі вилискувала чорними боками "Волга" з РЖКП № 2. Все б нічого, але це територія поза містом. Комунальне підприємство, як і його техніка, до мототреку не мають жодного стосунку. Проте, замість того, аби перевіряти стан дашків над під'їздами (напередодні обвалився такий бетонний навіс і чудом не вбив двох жінок), керівництво РЖКП в свій робочий час будує мототрек.

Це відбувається, наголошую, поза межами міста. Ні в Гетьмана, ні в РЖКП тут юрисдикції немає.

Звідки взялися кошти, аби прокопати 600-метрову канаву прямісінько в річку Турію? В деяких місцях край канави проходить за півтора метри від високовольтної лінії електропередач. Ну і лісу навалили під цю справу...












На "посилення" Гетьману прибув голова депутатської "земельної" комісії, штатний радник мера Юрій Конащук. Проблем в місті, видать, не було. Всі "вожді" переймались мотогонками...

Як відомо змагання починались 21 червня. Однак "починались" - м'яко сказано. В день змагань лісок перерили котлованами, а глинисту землю вивозили на трасу для перегонів. Саме ця глина зіграє злий жарт з нашим земляком - гонщиком Буренком.

Президент обласної федерації мотоспорту Юрій Савчук неабияк незадоволений публічною увагою до цих авральних робіт




Першими приїхали хорвати. Стан мототреку і усі ці будівельні роботи, що велися в день оголошених змагань їх неабияк вразили.


Допомагав здійснювати саночистку прилеглої території "працівник" сміттєзвалища, яке смерділо неподалік.


Президент федерації автомотоспорту Волині Юрій САВЧУК лише недавно поєднував це крісло з посадою начальника УВКГ «КОВЕЛЬВОДОКАНАЛ». Такий спортивно-комунальний симбіоз місту дався взнаки черговим «чудом» управлінської майстерності оточення Олега Кіндера. За словами жителів будинку цей kinder-сюрприз бентежить мешканців смердючою небезпекою ще з часів минулорічних парламентських виборчих баталій.
















Поки владці рвали легені у палких виступах на мотогонках, в дворі будинку № 85 на вулиці Володимирській мешканців у буквальному сенсі «рвало» від їдкого запаху нечистот, що спекотного дня неподалік барвистого дитячого майданчика імені Степана ІВАХІВА піднімався з величезного розкопу, заповненого бурою зловонною жижею.











А в цей час "реставрований" колектор на Луговій "виблискував" сяйвом ірраціонального маразму ковельського керівництва.








Добротний колектор міг би справно експлуатуватись іще років зо сто...


Хоч на афішах і повідомляли, що заїзди мотогонщиків проводяться "під патронатом" голови Волинської ОДА Бориса Клімчука, однак реальність була іншою. Так віртуозно «підставити» свого колишнього вчителя міг тільки його «кращий учень»! З «дулею в кишені» прикликав політичного «аксакала» Волині в «патрони» мотокросменів, і так підступно обложив «стріляного вовка» дипломатії рекламою ОО? Ні, не біо-туалетів, що "рекламували" ПАРТІЮ РЕГІОНІВ лише кольорами та вабили справити нужду чи не кожного з кількох тисяч місцевих глядачів, з-поміж яких, сила-силенна, спостерігаючи заїзди, «розминалися» на численних прилавках алкоголем, шашликом та пловом.
Мисливськими «прапорцями» були намети – біло-червона партійна популяризація Об'єднаної опозиції ВО «БАТЬКІВЩИНА». А ще лишень вчора, пригадується, ця політсила, далеко не по-спортивному погрожувала Президенту України Віктору ЯНУКОВИЧУ: «Я БУДУ ВАС СУДИТИ!» Й досі листівки з погрозами партайгенносе ковельського мера роботодавцю губернатора шавкотять сміттям міськими закутками.
Спостерігаючи за тим, як на людях голова президентської ОДА обнімався, ледь не цілувався, із ватажками місцевої опозиції, у багатьох склалось враження, що волинський намісник «государя» на міжнародному заході – на очах гостей з Євросоюзу та Єдиного економічного простору, під державними прапорами їх країн – публічно схвалює нав’язливу Об’єднаною опозицією пропаганду антипрезидентської партії! А з мера КІНДЕРА що візьмеш? Адже формально «я – не я, і земля – не моя!». І взагалі – мототрек – не у Ковелі, а за межами міста!






- Те, що ми робимо в Ковелі, – це маленьке чудо, – розчулений Борис Петрович зі сцени показував присутнім свій двадцятирічної давнини фотознімок на відкритті цього мототреку. І продовжив, майже цитуючи колишнього «свого президента». – Ми – знаємо, вміємо і ми – зробимо!

Між заїздами на вболівальників мотокросу нагрянула злива, яка була доречною й для гонщиків. Адже через глину на трасі спекотної днини стояв стовп пилу. За словами 18-річного волинського гонщика Андрія БУРЕНКА, через те, що на трасі не скрізь були встановлені загородження, ускладнювалась орієнтація під час заїзду. Переможцями за результатами шести етапів європейських змагань і володарями призових кубків та медалей Європейського мотоциклетного союзу стали росіянин Олександр БУГРЄЄВ (YAMAHA, 235 балів, 1-е місце), латвієць Томс МАКУКС (KTM, 233 бали, 2-е місце) та росіянин Олександр ЄФІМОВ (KTM, 208 балів 3-є місце). Андрій БУРЕНКО (SUZUKI, 171 бал) посів підсумкове четверте місце, що також є значним результатом для гонщиків з України.
Ось кому дійсно варто дякувати за гарний настрій, так це – мотокросменам. Відважні спортсмени, незважаючи ні на що, робили своє – чесно змагалися, попри абсолютно не важливі в спортивних заїздах барви партійних прапорів, наметів і туалетів. Вони – ці кольори – їм ні до чого! Гонщики наздоганяли Перемогу…

Люди гірші, ніж вони хочуть здаватися, і кращі, ніж вони здаються.
Аватар користувача
Sergo
 
Повідомлення: 227
З нами з: 22 квітня 2005, 21:54
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 2 разів.
Подякували: 3 разів.

Re: Блиск і злидні моточемпіонату (за кулісами владних реляц

Повідомлення Грішаня » 11 липня 2013, 07:52

Ковельський релізЬм.....
Цікава стаття.
Зображення
Аватар користувача
Грішаня
 
Повідомлення: 1186
З нами з: 28 травня 2009, 09:04
Подякував (ла): 87 разів.
Подякували: 46 разів.
Район міста:

Re: Блиск і злидні моточемпіонату (за кулісами владних реляц

Повідомлення Simpson » 11 липня 2013, 10:00

Аватар користувача
Simpson
 
Повідомлення: 965
З нами з: 30 жовтня 2007, 22:08
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 67 разів.
Подякували: 14 разів.
Район міста:

Re: Блиск і злидні моточемпіонату (за кулісами владних реляц

Повідомлення XLee » 11 липня 2013, 11:45

Автор - молодець! Класний, професійний репортаж!
А щодо влади, "керовніків" немає слів, крім одного: ГАНЬБА!
Аватар користувача
XLee
 
Повідомлення: 10
З нами з: 09 січня 2010, 23:39
Подякував (ла): 4 разів.
Подякували: 0 разів.
Район міста:

Re: Блиск і злидні моточемпіонату (за кулісами владних реляц

Повідомлення 777 » 11 липня 2013, 12:15

Все то добре, виявили, дослідили, сфоткали, заяву написали в прокуратуру....А ДАЛІ ТО ШО???? :du_ma_et:
Пам"ятаймо! Революцію роблять романтики, а користуються сволочі!
Аватар користувача
777
 
Повідомлення: 1101
З нами з: 27 січня 2004, 23:19
Звідки: Ковель - Таллінн
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 16 разів.

Re: Блиск і злидні моточемпіонату (за кулісами владних реляц

Повідомлення irma » 11 липня 2013, 16:26

На сесії міської ради ще організуйте однойменну(з темою) фотовиставку.
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Блиск і злидні моточемпіонату (за кулісами владних реляц

Повідомлення 777 » 18 липня 2013, 15:29

Ну і ??? Які результати ??
Пам"ятаймо! Революцію роблять романтики, а користуються сволочі!
Аватар користувача
777
 
Повідомлення: 1101
З нами з: 27 січня 2004, 23:19
Звідки: Ковель - Таллінн
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 16 разів.

Re: Блиск і злидні моточемпіонату (за кулісами владних реляц

Повідомлення irma » 20 липня 2013, 10:03

Результати: 5 зірочок на форумі, рейтинг 50% :-)
Випустили пару...
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Блиск і злидні моточемпіонату (за кулісами владних реляц

Повідомлення abcd » 20 липня 2013, 14:05

"- Краткость сестра таланта! - сказал парень девушке после 5 минут секса... - Афоризмы не для дураков написаны, - ответила девушка."
"Случайные связи грозят тяжелыми заболеваниями!".
Аватар користувача
abcd
 
Повідомлення: 593
З нами з: 03 листопада 2011, 17:01
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 19 разів.
Район міста:

Re: Блиск і злидні моточемпіонату (за кулісами владних реляц

Повідомлення 777 » 21 липня 2013, 18:36

Якшо то так, то ше не погано....хоч шось....
Пам"ятаймо! Революцію роблять романтики, а користуються сволочі!
Аватар користувача
777
 
Повідомлення: 1101
З нами з: 27 січня 2004, 23:19
Звідки: Ковель - Таллінн
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 16 разів.

Re: Блиск і злидні моточемпіонату (за кулісами владних реляц

Повідомлення abcd » 21 липня 2013, 19:13

"- Краткость сестра таланта! - сказал парень девушке после 5 минут секса... - Афоризмы не для дураков написаны, - ответила девушка."
"Случайные связи грозят тяжелыми заболеваниями!".
Аватар користувача
abcd
 
Повідомлення: 593
З нами з: 03 листопада 2011, 17:01
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 19 разів.
Район міста:

Re: Блиск і злидні моточемпіонату (за кулісами владних реляц

Повідомлення 777 » 22 липня 2013, 08:49

ну так :men:
Пам"ятаймо! Революцію роблять романтики, а користуються сволочі!
Аватар користувача
777
 
Повідомлення: 1101
З нами з: 27 січня 2004, 23:19
Звідки: Ковель - Таллінн
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 16 разів.

Re: Блиск і злидні моточемпіонату (за кулісами владних реляц

Повідомлення 777 » 29 липня 2013, 17:15

І шо? І як вирішилось питання? Чи вже нікому не треба крадені труби? Чи екологія біля водохранки стала кращою?
Пам"ятаймо! Революцію роблять романтики, а користуються сволочі!
Аватар користувача
777
 
Повідомлення: 1101
З нами з: 27 січня 2004, 23:19
Звідки: Ковель - Таллінн
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 16 разів.

Re: Блиск і злидні моточемпіонату (за кулісами владних реляц

Повідомлення Igal » 29 липня 2013, 23:37

“Мудрость состоит в том, чтобы победить самого себя, тогда как невежество ведет к поражению от самого себя”.
Аватар користувача
Igal
 
Повідомлення: 649
З нами з: 30 липня 2005, 13:31
Подякував (ла): 20 разів.
Подякували: 17 разів.
Район міста:

Re: Блиск і злидні моточемпіонату (за кулісами владних реляц

Повідомлення 777 » 30 липня 2013, 09:46

Я це питання адрусую авторам фоторепортажу і статті. Ну шо ж там всетаки? Яке рішення прийнято? Яке рішення міліції і прокуратури? І шо Ви будете далі робити?
Пам"ятаймо! Революцію роблять романтики, а користуються сволочі!
Аватар користувача
777
 
Повідомлення: 1101
З нами з: 27 січня 2004, 23:19
Звідки: Ковель - Таллінн
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 16 разів.


Повернутись до Ковельські балачки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Google [Bot] і 24 гостей

cron