Сподобався форум - постав +1

Виноробство

продукти, кулінарія, косметика, побут, квітникарство, рукоділля і хавчик

Модератори: AndroVit, Igal, irma

Виноробство

Повідомлення Petrovich » 26 вересня 2006, 22:26

Аватар користувача
Petrovich
 
Повідомлення: 70
З нами з: 03 серпня 2006, 22:30
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
Район міста:

Повідомлення irma » 13 жовтня 2006, 11:51

Поділіться, пліз, перевіреним рецептом приготування домашнього вина із синього винограду - хочу його зробити сама і вперше!
А з яблук робите вино?
Наголошую, що хочу перевірені на власному досвіді і шлунку рецепти! (не з книжок, газет і т.п.)
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Повідомлення Fantoman » 13 жовтня 2006, 12:34

Рецепт перевірено.
Береш 12-тилітрове відерце винограду і пересипаєш його в велику миску. Миєш руки. Чавиш стискаючи грона винограду у руках. Мати моя перед цим добавляє кружку гарячої води, але це не обовязково. Перечавлюєш виноград до відсутності окремих ягід (при великій кількості винограду це робиться в бочці ногами). Потім добу даєш вистоятись соку з вичавками (щоб природні дріжді, які містяться на поверхні ягід спричинили процес бродіння). Миска повинна бути накритою, інакше буде хмара мошки. Через добу переливаєш кружкою через друшлаг сік з вичавками (вичавки на смітник одразу). Ніякої марлі (сік густий і погано проходить). В очищений від вичавок сік добавляєш цукор (в середньому 2 кг на 10 літрів). Добре бадяжиш (мішаєш). Якщо забагато кинути цукру, то буде занадто міце і віддаватиме алкоголем. Переливаш в скляний бутлик (на 12-літрове відро винограду виходить 10-літровий бутлик сусла). До кінця бутлика недоливати приблизно на чоловічу долоню. В ідеалі накриваш кришечкою з газовідвідним шлангом (до дірки в кришечці шланг можна прикріпити пластиліном). Щоб забезпечити потрібний тиск і непоступання повітря другий кінець шланга повинен бути в пляшці з водою. Другий варіант натяягнути на горловину бутлика стерильну медицинську резинову рукавичку (проколоти голкою 3-4 дірочки, бо зірве). Бутлик повинен стояти в прохолодному темному місці (не біля батареї). Вино готове до споживання, коли зі шланга не йдуть бульбашки чи опаде рукавичка.

З.І. Ніякої пластмаси і метала під час бродіння і зберігання - скисне нафіг. Не пити прямо з бутля - теж скисне.
З.З.І. виноград перед вичавленням не мити.
Fantoman
 
Повідомлення: 2613
З нами з: 01 червня 2004, 18:29
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 18 разів.
Район міста:

Повідомлення irma » 15 жовтня 2006, 10:40

Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Повідомлення irma » 20 жовтня 2006, 20:21

to Fantoman:
Треба порада! Моє вино (вже у бутлі) бродить по-страшному! Такі звуки! Безперервні! І в бутлі всередині надуваються великі такі бульбахи - це нормально???!!!
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Повідомлення vaka » 21 жовтня 2006, 00:43

багато років роблю домашні вина з різних ягід.з синього винограду також.робота марудна,але результат гарний.вино мае грати,але слідкуй,щоб піною не забило трубку,не зірвало кришку і.т.д. і до бутля не попадало повітря.з повітрям робиться виноградний уксус.щоб процес йшов не так швидко(краще повільніше) треба охолодити бутль.наприклад на вікно під відкриту кватирку.світла можна не боятися.є рецепти приготування вина на світлі. вино буде готове,коли повністю переграє і очиститься(в середньму це 8-10днів).тоді треба відцідити .але не через марлю,а трубкою.а після цьго в холод на місяць(після цього його можна буде вважати молодим вином).за цей час в холоді вино доочиститься ще раз.тоді можна починати дегустувати.до речі,перед подачею на стіл можна покращувати смакові якості додаючи воду,цукор,спирт,прянощі(гвоздіка,перець...).вино в чистому вигляді може здатись занадто концентрованим.
Аватар користувача
vaka
 
Повідомлення: 21
З нами з: 15 жовтня 2006, 15:58
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.

Повідомлення irma » 21 жовтня 2006, 10:39

Дякую! Переставили бутля з кухні і процес явно уповільнився.
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Повідомлення Fantoman » 23 жовтня 2006, 10:12

Fantoman
 
Повідомлення: 2613
З нами з: 01 червня 2004, 18:29
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 18 разів.
Район міста:

Повідомлення vaka » 23 жовтня 2006, 13:32

Аватар користувача
vaka
 
Повідомлення: 21
З нами з: 15 жовтня 2006, 15:58
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.

Повідомлення nekton » 23 жовтня 2006, 13:43

Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!
Аватар користувача
nekton
 
Повідомлення: 5289
З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста:

Повідомлення Fantoman » 23 жовтня 2006, 13:56

Fantoman
 
Повідомлення: 2613
З нами з: 01 червня 2004, 18:29
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 18 разів.
Район міста:

Повідомлення nekton » 23 жовтня 2006, 14:16

Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!
Аватар користувача
nekton
 
Повідомлення: 5289
З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста:

Повідомлення Fantoman » 23 жовтня 2006, 14:43

Fantoman
 
Повідомлення: 2613
З нами з: 01 червня 2004, 18:29
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 18 разів.
Район міста:

Повідомлення nekton » 23 жовтня 2006, 14:50

Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!
Аватар користувача
nekton
 
Повідомлення: 5289
З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста:

Повідомлення Fantoman » 23 жовтня 2006, 14:56

Fantoman
 
Повідомлення: 2613
З нами з: 01 червня 2004, 18:29
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 18 разів.
Район міста:

Далі

Повернутись до Господар(ка)

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 7 гостей

cron