Сподобався форум - постав +1

Ставимо ЖЕКи на місце

Наше місто (без спаму і флуду)

Модератори: AndroVit, Igal, Ruslana TS, nekton

Re: Ставимо ЖЕКи на місце

Повідомлення resident » 13 травня 2011, 15:02

Відбулось. Принесли 2 договори на комунальны послуги з датами місяць тому назад :). Один на опалення. газ, воду, а другий на утримання будинку - типові договори. Що цікаво вичеркнули зі списку додатка по утриманню будинку деякі пункти по яких йшла оплата раніше. Чи можуть вони так робити без згоди мешканців. Це може означати, що вони тепер за цю послугу не відповідають? Наприклад, відсутня плата за дезінсекцію; прибирання підвалу, технічних поверхів та покрівлі; поточний ремонт конструктивних елементів, внутрішньобудинкових систем гарячого і холодного водопостачання; поливання дворів, клумб і газонів; прибирання і вивезення снігу, посипання частини прибудинкової території, призначеної для проходу та проїзду, протиожеледними сумішами; експлуатація номерних знаків на будинках.
У розбіжностях думаю запросити документ по нашому будинку. Перелік щодо якості не надали.
resident
 
Повідомлення: 23
З нами з: 10 листопада 2010, 22:09
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.

Re: Ставимо ЖЕКи на місце

Повідомлення AndroVit » 13 травня 2011, 22:29

У нас на під'їздах появилися оголошення, що відбудуться громадські слухання щодо створення об'єднання співвласників. Тільки час вони прикольно призначили - 18 травня об 11 годині дня - коли всі на роботах.
Ёж - птица гордая... Пока не пнешь - не полетит.
Сеяли разумное, доброе, вечное! — А выросло тупое, злобное и сдохло рано.
Аватар користувача
AndroVit
 
Повідомлення: 4101
З нами з: 01 березня 2009, 01:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 16 разів.
Подякували: 183 разів.
Район міста:

Re: Ставимо ЖЕКи на місце

Повідомлення resident » 18 травня 2011, 09:15

Пане гном, підскажіть, будь-ласка, якщо громадські слухання проводились більш чим рік тому назад і розглядались одні послуги з тарифами, а зараз з березня місяця нам почали нараховувати (підняли тариф) по іншим та й ще видалили частину необхідних послуг в односторонньому порядку. Чи це правомірно без проведення громадських слухань по цим тарифам? Що нам робити в данній ситуації: вимагати проведення громадських слухань, платити за старими тарифами, ін..?

Це зі статуту:
Стаття 13. Громадські слухання
1. Члени територіальної громади міста Києва мають право проводити громадські слухання - зустрічатися з депутатами Київської міської ради, відповідної районної у місті Києві ради, а також Київським міським головою та іншими посадовими особами місцевого самоврядування у місті Києві, під час яких вони можуть заслуховувати вказаних осіб, порушувати питання та вносити пропозиції щодо питань місцевого значення, які належать до відання місцевого самоврядування у місті Києві.
2. Громадські слухання з питань, віднесених до відання Київського міського голови та Київської міської ради, проводяться не рідше одного разу на рік, а з питань, віднесених до відання районної у місті Києві ради, - не рідше двох разів на рік.
3. На громадські слухання, окрім ініціаторів їх проведення або їх представників, можуть запрошуватися депутати відповідного виборчого округу, посадові особи місцевого самоврядування, представники органів самоорганізації населення, міських осередків політичних партій та громадських організацій, а також керівники підприємств і організацій, якщо їх діяльність пов'язана з питаннями, що обговорюються.
4. Пропозиції, які вносяться за результатами громадських слухань, підлягають обов'язковому розгляду органами та посадовими особами місцевого самоврядування.
5. Виконавчі органи Київської міської ради та районних у місті Києві рад надають допомогу у підготовці та проведенні громадських слухань.
6. Про час, місце проведення та питання, які виносяться на громадські слухання, члени територіальної громади міста Києва сповіщаються не пізніше як за 10 днів до їх проведення через засоби масової інформації.
7. Пропозиції за результатами громадських слухань вважаються внесеними, якщо за них проголосувало більше половини учасників відповідних громадських слухань.
8. Про результати громадських слухань Київська міська рада, районна у місті Києві рада інформує членів територіальної громади міста Києва у десятиденний термін.
resident
 
Повідомлення: 23
З нами з: 10 листопада 2010, 22:09
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.

Re: Ставимо ЖЕКи на місце

Повідомлення Гість » 07 червня 2011, 13:24

Підкажіть, будь-ласка, чи мають право жеки вимагати від власників приватних будинків, які вони відмовляються обслуговувати, прибирати сміття та грязюку з проїзжої частини коло будинків та обрізати дерева? Бо принесли якусь папірчину де просто вимагають прибрати за межами приватної ділянки - хоча ми самі і газнон підстригаємо і сміття вивозиом - бо навіть з дороги не приберуть ніколи.
Гість
 

Re: Ставимо ЖЕКи на місце

Повідомлення nekton » 17 червня 2011, 11:39

Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!
Аватар користувача
nekton
 
Повідомлення: 5289
З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста:

Re: Ставимо ЖЕКи на місце

Повідомлення Гном » 17 червня 2011, 11:57

Почему вместо завтра сегодня вчера?
Гном
 
Повідомлення: 1161
З нами з: 31 серпня 2008, 01:26
Подякував (ла): 1 разів.
Подякували: 43 разів.

Re: Ставимо ЖЕКи на місце

Повідомлення malenaru » 21 червня 2011, 16:51

Добрий день.
Шановний Гном дайте будь ласка пораду.
КЖЕП надіслав мені досудову вимогу про сплату боргу за послуги по по утриманню будинку та придомової території. Ця вимога містилася у конверті та була закинута мені у поштову скриньку робітниками КЖЕПУ, тобто належних доказів отримання у КЖЕПу немає. Договору з КЖЕПом я не укладав, та мені його укласти не пропонували. Сплачувати КЖЕПу перестав десь приблизно 3-3,5 роки тому, так як набридло платити за бездіяльність та додатково сплачувати робітникам КЖЕПу за ліквідування аварій внутрішніх мереж, та за свій рахунок проводити ремонти під'їзду, даху, тощо.
Яку стратегію мені обрати? дати відповіді на досудову вимогу, де зазначити про безпідставність нарахування плати за послуги по по утриманню будинку та придомової території без договору та просити надати проекти договорів для ознайомлення з метою їх укладання в подальшому і просити скасувати нараховану заборгованість та в подальшому плату не нараховувати до укладання договору, чи зайняти очікувану позицію, дочекатись судового наказу, який оскаржити за тих же підстав?
malenaru
 
Повідомлення: 2
З нами з: 21 червня 2011, 16:28
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
Район міста:

Re: Ставимо ЖЕКи на місце

Повідомлення Гном » 21 червня 2011, 23:29

1. Напиши ЖЕКу листа, в якому вислов обурення необслуговуванню будинку і прибудинкової території за останні 3 роки та небежанню укласти договір. Але не покликайся на підкинуту вимогу!
2. Знайди сусіда, в якого є письмовий договір і попроси його подати до ЖЕКа інформаційний запит щодо надання детальної інформації про перелік реально виконаних робіт (реально наданих послуг) по обслуговуванню будинку і прибодинкової території та їх вартості за останніх 3 роки. Відповідь, яка б вона не була, згодиться, якщо спір дійде до суду.
Почему вместо завтра сегодня вчера?
Гном
 
Повідомлення: 1161
З нами з: 31 серпня 2008, 01:26
Подякував (ла): 1 разів.
Подякували: 43 разів.

Re: Ставимо ЖЕКи на місце

Повідомлення malenaru » 22 червня 2011, 07:27

А якщо не залучати сусіда, та в своєму листі разом з обуренням попросити надати інформацію про надані послуги та їх вартість, рахунки ж вони мені виставляють, а я повинен знати за що саме??
malenaru
 
Повідомлення: 2
З нами з: 21 червня 2011, 16:28
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
Район міста:

Re: Ставимо ЖЕКи на місце

Повідомлення Гном » 22 червня 2011, 09:37

Не можна від себе подавати такий інформаційний запит. Це буде рівноцінно визнанню договірних стосунків, на що потім ЖЕК буде бити в суді. І тоді тяжче захищатися.
Почему вместо завтра сегодня вчера?
Гном
 
Повідомлення: 1161
З нами з: 31 серпня 2008, 01:26
Подякував (ла): 1 разів.
Подякували: 43 разів.

Re: Ставимо ЖЕКи на місце

Повідомлення Alice-in-Wonderland » 23 червня 2011, 11:26

Шановний пане Гном!
Я отримала від виконавця послуг з утримання підписаний ним договір по пост. 529, який повністю збігається з типовим — тобто рамочний договір, в якому жодні умови не конкретизовані.
Пишу лист-відмову від укладення запропонованого договору на підставі відсутності в ньому низки істотних умов, визначених ст. 26 ЗУ «Про житлово-комунальні послуги». Серед іншого пишу:
«- у порушення вимоги п. 5 ч. 1 ст. 26 Закону «Про житлово-комунальні послуги» у Договорі не визначений порядок перерахунків розміру плати за житлово-комунальні послуги в разі їх ненадання або надання не в повному обсязі, зниження їх якості — у п. 10.3, 10.7, 13.4 Договору містяться посилання на визначені законодавством порядок, розмір і строк, однак не зазначені конкретні нормативно-правові акти органів державної влади і місцевого самоврядування із зазначених питань, які діють на час укладення Договору, або, якщо таких актів не існує, не наведені безпосередньо в Договорі порядок, розмір і строк;»
Ось так виглядають ці пункти в отриманому Договорі (один до одного як в типовому):
«10. Споживач має право на:
3) зменшення розміру плати за надані послуги у разі їх ненадання або надання не в повному обсязі, зниження їх якості у визначеному законодавством порядку;
7) зменшення розміру плати за перевищення строків проведення ремонтно-профілактичних робіт та отримання компенсації за перевищення встановлених строків проведення аварійно-відбудовних робіт у розмірі, встановленому законодавством;
13. Виконавець зобов'язаний:
4) розглядати у визначений законодавством строк претензії та скарги споживача і проводити відповідний перерахунок розміру плати за послуги в разі їх ненадання, надання не в повному обсязі, зниження кількісних і якісних показників;»

Те саме пишу щодо інших порядків, які є істотними умовами договору відповідно до ст. 26:
«- у порушення вимоги п. 7 ч. 1 ст. 26 Закону у Договорі не визначений порядок контролю та звіту сторін...
- у порушення вимоги п. 8 ч. 1 ст. 26 Закону у Договорі не визначений порядок вимірювання обсягів та визначення якості наданих послуг...».

Адже споживач має право на отримання всієї необхідної інформації вчасно, тобто про відповідні нормативно-правові акти споживач має знати на момент укладення договору, і не повинен витрачати час і кошти на отримання тої інформації про порядки, методики тощо, яка має бути надана виконавцем своєчасно і безкоштовно.
Як Ви вважаєте, відсутність конкретизації істотних умов договору, тобто відсутність зазначення конкретних НПА або порядків, є порушенням вимог ст. 26 ЗУ «Про житлово-комунальні послуги»?
Якщо можливо, прошу відповісти терміново, бо строк моєї відповіді виконавцеві вже збігає. :-):
Alice-in-Wonderland
 
Повідомлення: 2
З нами з: 23 червня 2011, 11:17
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
Район міста:

Re: Ставимо ЖЕКи на місце

Повідомлення Гном » 24 червня 2011, 00:12

В типовому договорі відсутня не лише конкретизація, а й ряд істотних умов. Все це - порушення ч. 1 ст.26 та п. 3 ч. 2 ст. 21 ЗУ "Про житлово-комунальні послуги"
Пишемо ЖЕКу у відповідь приблизно таке:


Почему вместо завтра сегодня вчера?
Гном
 
Повідомлення: 1161
З нами з: 31 серпня 2008, 01:26
Подякував (ла): 1 разів.
Подякували: 43 разів.

Re: Ставимо ЖЕКи на місце

Повідомлення vmazur2006 » 01 липня 2011, 08:38

Решение Апелляционного суда по ЖЭКу, договор отсутствует:

УХВАЛА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
2011 року червня «09» дня колегія суддів Судовоі палати з цивільних справ Апеляційного суду Дніпропетровської області в складі: Головуючого: Калиновського А. Б. Судців: Лисичної Н.М., Нерпової В.А. ГІри секретарі: Керімовій J1.K.
Судом встановлено, що у приватизованій квартирі № хх будинку № хх по вул. 1111111 у м. Дніпропетровську проживають відповідачі. У зв'язку з несплатою ними платежів за користу¬вання житловим приміщенням виникла заборгованість по оплаті за період з 01.01.2003 року по 01.05.2008 року в сумі 1181,66 грн., що підтверджується довідкою з місця їх проживания та роз¬рахунком заборгованості
Відсутність між сторонами договору про надання послуг не с підставою для звільнення відповідачів від оплати послуг, пов'язаних з утриманням будинку та прибудинкової території, які вони отримували.
Керуючись ст. ст.303, 307, 308, 314 ЦПК України, колегія суддів -
ухвалила:
Апеляційну скаргу М В С відхилити.
Рішення Індустріального районного суду м. Дніпропетровська від 19 грудня 2008 року зали¬шити без змін.
vmazur2006
 
Повідомлення: 1
З нами з: 13 грудня 2009, 11:04
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.

Re: Ставимо ЖЕКи на місце

Повідомлення Гном » 01 липня 2011, 11:36

Подавай касаційну скаргу на цей бред. Порушено ст. 19 ЗУ "Про житлово-комунальні послуги", ст. 208 ЦКУ і т.д., Відсутність доказів надання послуг (розрахунок "заборгованості" не є доказом надання послуг) навіть за існування договору є підставою у відмові ЖЕКу в позові. Ну, а вже плата за користування приміщення власником приміщення - це шедевр правового нігілізму. Крім того, в ухвалі не бачу покликання суду на норми матеріального права. Колегія суддів ухвалила лише на підставі процесуальних норм - ще один шедевр.
Почему вместо завтра сегодня вчера?
Гном
 
Повідомлення: 1161
З нами з: 31 серпня 2008, 01:26
Подякував (ла): 1 разів.
Подякували: 43 разів.

Re: Ставимо ЖЕКи на місце

Повідомлення Owner » 02 липня 2011, 10:55

Взаимодействуя с людьми, помни три правила: НЕ ты их создал такими, Не тебе их судить, Не тебе их переделывать…
Owner
 
Повідомлення: 10
З нами з: 02 липня 2011, 10:26
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
Район міста:

Поперед.Далі

Повернутись до Ковельські балачки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 21 гостей

cron