Сподобався форум - постав +1

Про хавчик...

продукти, кулінарія, косметика, побут, квітникарство, рукоділля і хавчик

Модератори: AndroVit, Igal, irma

Re: Про хавчик...

Повідомлення tenkovir » 13 червня 2011, 07:07

Сирний кекс з вишнями та горіхами


два яйці збити зі стаканом цукру, добавити розпушувач для тіста чи соду гашену оцтом, добавити 2 ст.ложки сметани, 200гр. сиру, ваніліну, куркуми, 40гр. розтопленого масла, перемішати. Добавити 1 стакан муки, перемішати. Добавити горіхи, вишні (без кісточок) - по кількості не скажу, все за смаком. Тісто має бути густим, викласти все в форму і в духовку. В залежності від форми, від духовки, випікати кекс від 30 хвилин до 1,5 години. Готовий кекс остудити, посипати пудрою.
Більше детально тут http://rivok.net/?p=607
Аватар користувача
tenkovir
 
Повідомлення: 37
З нами з: 10 лютого 2011, 22:18
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення tenkovir » 21 червня 2011, 06:41

Настає сезон кабачків та спаржі, ідеальні овочі для приготування з ними макаронів. Ось один із улюблених моїх рецептів - макарони з вершковим сосусом та кабачками (можна готувати зі спаржевою пасолею).


Макарони закинути в киплячу, підсолену воду, перемішати, варити не накриваючи кришкою.
Тим часом обсмажити бекон, добавити різані кабачки, підсмажити.
Добавити вершки, посолити, поперчити, влити кілька ложок води з кастрюлі, перемішати, добавити макарони, подавати на стіл з сиром.
Тут детальніше http://rivok.net/?p=634#more-634
Аватар користувача
tenkovir
 
Повідомлення: 37
З нами з: 10 лютого 2011, 22:18
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення tenkovir » 12 липня 2011, 07:19

Млинці з кабачків



Кабачки натерти на тертку, добавити яйця, спеції, сіль, муку, перемішати, смажити на олії, подавати зі сметаною. Я ще люблю в сметану нарізати дрібно зелень (кріп, петрушку, можна ще добавити часник).
Більше детально тут: http://rivok.net/?p=724
Аватар користувача
tenkovir
 
Повідомлення: 37
З нами з: 10 лютого 2011, 22:18
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення irma » 08 серпня 2011, 21:05

Агов, господині, чого вмовкли? Я розумію, що коли активно двіжнячить на кухні чоловік, то головне "нє спугнуть!" :mi_ga_et:
Але інколи, знаєте, "пробиває" на предмет "зробити з нічого салатик, зачіску і скандальчик". :hi_hi_hi:

Отже, традиційна літня "Шарлотка" або банальний "Пиріг-шарлот" (для гендерної рівності)


Класика жанру - тісто з 3 яєць + 1 стакан цукру (збиваємо міксером 3-5хв. аби збільшилось в об'ємі в 2 рази).
Пробувала робити з 2 яєць (за нєімєнієм...) - тож нормально виходить.
Підсипаємо, збиваючи, 1 стакан борошна.
Можна додати ваніль та розпушувач (соду), а можна й без цього, якщо лінь...
З тістом все.
Змазуємо форму (у мене кругла роз'ємна) вершк. маслом і посипаємо борошном.
Частину тіста виливаємо аби прикрило дно.
Начинка - будь-які сезонні фрукти: у мене були сливи (половинками) + яблука (дольками).
Яблука можна притрусити корицею.
Зверху поливаємо начинку тістом, що залишилось.
Печемо при 180 град. 45-50хв.
Смачного!
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення tenkovir » 17 серпня 2011, 07:45

Млинці з сволодкою яблучною начинкою


Рецепт:
Яблука почистити від шкірки (за бажанням), порізати на шматки, кинути на пательню, добавити цукор, тушкувати під кришкою 2хв, помішати, знову під кришку на 2хв, потім без кришки поки волога не випарується, поставити холонути.

Зробити млинці як на налісники (на молоці), або на кефірі, на млинець викласти солодку начинку, скрутити рулетиком, посипати цукровою пудрою.

Більш детально тут: http://rivok.net/?p=847
Аватар користувача
tenkovir
 
Повідомлення: 37
З нами з: 10 лютого 2011, 22:18
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення maja » 17 серпня 2011, 09:06

а можна ті яблука в банку і на зиму...
файне варення на пательні виходить :-):
"Друг: человек, который знает о вас все - и тем не менее любит вас"
Джон Аулер
Аватар користувача
maja
 
Повідомлення: 426
З нами з: 29 квітня 2006, 17:37
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 4 разів.
Подякували: 2 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення tenkovir » 17 серпня 2011, 15:55

Аватар користувача
tenkovir
 
Повідомлення: 37
З нами з: 10 лютого 2011, 22:18
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення maja » 18 серпня 2011, 12:28

я робила з абрикосів: 0,5 л абрикосів без кісточок на пательні 5 хв жарила, потім додавала 0,5л цукру, ще 5 хв і в стерильні сухі банки (перед тим їх в духовці прожарила)
"Друг: человек, который знает о вас все - и тем не менее любит вас"
Джон Аулер
Аватар користувача
maja
 
Повідомлення: 426
З нами з: 29 квітня 2006, 17:37
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 4 разів.
Подякували: 2 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення tenkovir » 02 листопада 2011, 08:30

Тарт татен (яблучний)



Детальний рецепт тут http://rivok.net/?p=1112
Аватар користувача
tenkovir
 
Повідомлення: 37
З нами з: 10 лютого 2011, 22:18
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення maja » 26 січня 2012, 23:07

Курка "Майже гриль"
Беремо курку або стегна, опускаємо в ропу (вода+сіль, має бути на смак трохи засолона) на ніч.
Вранці ложки 2-3 майонезу, 1 ложка томатної пасти, 1 головка часнику, перець чорний мелений, можна ще інші спеції до смаку- все це вимішуємо і маринуємо в ньому курку, яку дістали з ропи. Залишаємо на годин 3-4. Потім перекладаємо все в рукав для запікання і в духовку. Якщо хочте щоб було рум'яно за 5 хв до готовності можна розірвати рукав.
Виходить майже як куплена курка-гриль.
"Друг: человек, который знает о вас все - и тем не менее любит вас"
Джон Аулер
Аватар користувача
maja
 
Повідомлення: 426
З нами з: 29 квітня 2006, 17:37
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 4 разів.
Подякували: 2 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення Igal » 19 лютого 2012, 20:15

Негреня
Зображення
1 п. маргарину або вершкового масла (250г)
2 скл. цукру
1/2 скл. води
3 ст. л. какао
4 яєць (окремо білки і жовтки)
2 скл. борошна
1, 5 ч. л. порошку для випічки

Маргарин, цукор, воду і какао розчинити на вогні і остудити. Потім додати 4 яєчних жовтка, борошно, порошок для випічки і все добре перемішати ложкою. В кінці додайте збиті яєчні білки і знову перемішайте. Випікати в формі діаметром 21-23 см при 190C (375F) близько години. Остудити та полити глазур'ю або посипати цукровою пудрою.

Мені сподобалось його відрізати по шматочку, поливати згущеним молоком та так їсти. Смачного!
“Мудрость состоит в том, чтобы победить самого себя, тогда как невежество ведет к поражению от самого себя”.
Аватар користувача
Igal
 
Повідомлення: 649
З нами з: 30 липня 2005, 13:31
Подякував (ла): 20 разів.
Подякували: 17 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення irma » 15 червня 2012, 10:47

Хоч і дощовий, проте сезон полуниць.
Найулюбленіше блюдо ще з дитинства: полуницю в блендер, потім додаємо сметану і цукор і насолоджуємось!

Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення Fantoman » 15 червня 2012, 11:00

Якщо заморозити перекручену з цукром полуницю, а потім заморожену розбити блендером з сметаною, то вийде морозиво. Це ж можна робити з усіма ягодами.
З початком сезону чорниць, до речі, вас.
Fantoman
 
Повідомлення: 2613
З нами з: 01 червня 2004, 18:29
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 18 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення irma » 15 червня 2012, 16:02

Морозити - справа вже друга. Перш за все треба наїстися в сезон свіжої! І побільше.
І особливо чорниці!
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення Fantoman » 15 червня 2012, 16:05

Вітаміни не щезнуть, а продукт кращий за магазинне морозиво. А літом надто вже морозива хочеться.
Fantoman
 
Повідомлення: 2613
З нами з: 01 червня 2004, 18:29
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 18 разів.
Район міста:

Поперед.Далі

Повернутись до Господар(ка)

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей

cron