Сподобався форум - постав +1

Йогурт в домашніх умовах.

продукти, кулінарія, косметика, побут, квітникарство, рукоділля і хавчик

Модератори: AndroVit, Igal, irma

Йогурт в домашніх умовах.

Повідомлення Hapuga » 18 квітня 2011, 23:48

Захопився ідеєю придбати йогуртницю, для домашнього приготування цього продукту. Хто що думає з цього приводу? Можливо хтось вже придбав собі?
"И не бойтесь убивающих тело, души же не могущих убить..."
Аватар користувача
Hapuga
 
Повідомлення: 1826
З нами з: 29 січня 2007, 23:59
Звідки: з Горохова я!!!
Подякував (ла): 47 разів.
Подякували: 90 разів.
Район міста:

Re: Йогурт в домашніх умовах.

Повідомлення nekton » 19 квітня 2011, 08:09

Воно то штука добра. Але є єдиний нюанс - закваски. В тому ж Луцьку їх придбати не проблема. А от в Ковелі ще не бачив. Замовляти через перевізників потрібно явно не 2-3 флакони щоб вийшло в нормальну ціну. Я свого часу стикнувся так з солодом та клейковиною для хлібопічок. Мені ці продукти реально доставляють з Києва або мушу колегуватися з знайомими і робити оптовий заказ через перевізників.
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!
Аватар користувача
nekton
 
Повідомлення: 5289
З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста:

Re: Йогурт в домашніх умовах.

Повідомлення Hapuga » 19 квітня 2011, 08:22

Читав рецепти на живих йогуртах типу Денон. Що самому можна потім використовувати саморобну закваску, на основі цього йогурту кілька раз.Потім міняти.
"И не бойтесь убивающих тело, души же не могущих убить..."
Аватар користувача
Hapuga
 
Повідомлення: 1826
З нами з: 29 січня 2007, 23:59
Звідки: з Горохова я!!!
Подякував (ла): 47 разів.
Подякували: 90 разів.
Район міста:

Re: Йогурт в домашніх умовах.

Повідомлення nekton » 19 квітня 2011, 08:36

Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!
Аватар користувача
nekton
 
Повідомлення: 5289
З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста:

Re: Йогурт в домашніх умовах.

Повідомлення zax13 » 19 квітня 2011, 10:51

хе-хе... Я вам, як біотехнолог заявляю, краще купити :)
.:Vampire:.
Аватар користувача
zax13
 
Повідомлення: 880
З нами з: 12 жовтня 2006, 17:01
Звідки: Місто Репу і Кохання
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 1 разів.
Район міста:

Re: Йогурт в домашніх умовах.

Повідомлення Hapuga » 19 квітня 2011, 12:00

Що купити? Закваску чи йогурт. О то ти можливо мені підкажеш, чому в йогурті можуть з"явитись дріжджові бактерії? А то згідно тестів вони чомусь присутні в домашніх та деяких магазинних?
"И не бойтесь убивающих тело, души же не могущих убить..."
Аватар користувача
Hapuga
 
Повідомлення: 1826
З нами з: 29 січня 2007, 23:59
Звідки: з Горохова я!!!
Подякував (ла): 47 разів.
Подякували: 90 разів.
Район міста:

Re: Йогурт в домашніх умовах.

Повідомлення zax13 » 19 квітня 2011, 16:00

Закваску. Порушення стерильності (пастеризації) або технологія. Можу кинути в приват протокол лабораторної роботи по йогуртам.
.:Vampire:.
Аватар користувача
zax13
 
Повідомлення: 880
З нами з: 12 жовтня 2006, 17:01
Звідки: Місто Репу і Кохання
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 1 разів.
Район міста:

Re: Йогурт в домашніх умовах.

Повідомлення Hapuga » 19 квітня 2011, 22:44

Якщо неважко то кинь. Якщо я зрозумію його,а то у мене з хімією недуже. :smu:sche_nie:
"И не бойтесь убивающих тело, души же не могущих убить..."
Аватар користувача
Hapuga
 
Повідомлення: 1826
З нами з: 29 січня 2007, 23:59
Звідки: з Горохова я!!!
Подякував (ла): 47 разів.
Подякували: 90 разів.
Район міста:

Re: Йогурт в домашніх умовах.

Повідомлення irma » 20 квітня 2011, 18:53

В аптеці "Здоровенькі були" (біля центральної) недавно купувала закваску "Наріне" 7 грн пакетик на 1л молока.
Також є різні закваски в клініці, що біля 5 школи (там, де стоматологія) по 12 грн.
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Йогурт в домашніх умовах.

Повідомлення Hapuga » 21 квітня 2011, 08:46

Ірма дякую. А ви вже можливо робили йогурт дома? І от незнаю на якій йогуртниці зупинитись, на дорогі фірмовій з ціною близько 500грн, чи дешевшому китайському аналогу?
"И не бойтесь убивающих тело, души же не могущих убить..."
Аватар користувача
Hapuga
 
Повідомлення: 1826
З нами з: 29 січня 2007, 23:59
Звідки: з Горохова я!!!
Подякував (ла): 47 разів.
Подякували: 90 разів.
Район міста:

Re: Йогурт в домашніх умовах.

Повідомлення irma » 21 квітня 2011, 09:18

Я робила у термосі, є у нас 3-літровий. Заливала ввечері 1л молока із закваскою (на пакеті описано технологію) і на ранок вже йогурт був готовий. Залишила трохи для слідуючого заквашування (можна використовувати 4-5 разів закваску із щойнозробленого йогурту)


Додаю ягоди, перетерті з цукром. В даному випадку - смородину. Посипаю цукром і свіжомороженими ягодами.
Ням-ням!
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Йогурт в домашніх умовах.

Повідомлення Hapuga » 21 квітня 2011, 10:42

Ух прикольно. Все будем "дєлать".
"И не бойтесь убивающих тело, души же не могущих убить..."
Аватар користувача
Hapuga
 
Повідомлення: 1826
З нами з: 29 січня 2007, 23:59
Звідки: з Горохова я!!!
Подякував (ла): 47 разів.
Подякували: 90 разів.
Район міста:

Re: Йогурт в домашніх умовах.

Повідомлення Lilit » 31 травня 2011, 18:25

Аватар користувача
Lilit
 
Повідомлення: 16
З нами з: 17 січня 2011, 01:11
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.

Re: Йогурт в домашніх умовах.

Повідомлення Starik » 30 листопада 2011, 16:43

Моя сімя також полюбляє йогурти, закваску брали в аптеці "Здоровенькі були" вже не памятаю яку саме, деколи як закваску використовуємо йогурт "Активію" деколи потрапляли до рук справжні закваски промислового приготування, особливої різниці на смак не відчув. Ну не вмію я на смак розрізняти штами бактерій. Йогуртницю не купляв, в опалювальний сезон ставлю ємність з продуктом на батарею опалення. В неопалювальний сезон, або коли батареї просто не гріють то просто беру таку річ як "Прибор для сушки ботинок" температура нагріву якраз добра, потужність малюсінька і прилаштовую це чудо, в моєму випадку, Китаської інженерної думки, до ємності, просто на нього ставлю (тобто на прибор :hi_hi_hi: ) Для попередження несанкціонованих втрат тепла роблю термоізоляцію - обмотую все кухонним (неодноразовим) рушником. Дозволю собі три суттєві застороги:
1.Молоко має бути справжнє від корови, а не з хімлабораторії. (Бо поєднання лабораторного продукту та закваски однозначно дадуть привід для зловтішань, якщо не лікарів то домочадців точно).
2.Банка повинна в обовязковому порядку бути стерильною (це також віддалить вас від лікарів і збільшує ваші шанси на отримання нормального продукту).
3.Заборонити собі і всім своїм родичам раз і назавжди заглядати в ємність кожні 15 хв. зі словами: "Може вже готово?". Мало того що слина, яка капнула з голодного рота може нанівець звести всі потуги по стерилізації, зрозумійте ж накінець що ви створили умови для розмноження, дружніх нашому шлунку йогуртових бактерій. Невже вам буде приємно коли під час вашого розмноження хтось буде постійно вам заважати з очами повними цікавості та дурнуватим запитанням:"Чи вже всьо?"
Надіюсь я вас не втомив. А йогурт річ класна і для шлунку корисна.
Starik
 
Повідомлення: 21
З нами з: 01 серпня 2007, 09:48
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.


Повернутись до Господар(ка)

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей

cron