Сподобався форум - постав +1

Ставимо ЖЕКи на місце

Наше місто (без спаму і флуду)

Модератори: AndroVit, Igal, Ruslana TS, nekton

Re: Ставимо ЖЕКи на місце

Повідомлення flower » 11 квітня 2011, 12:44

ГНОМ писав:
Про призупинення оплати потрібно письмово повідомити ЖЕК з обгрунтуванням (нема договору з вини ЖЕКа, неякісні і в неповному обсязі послуги). Підстави для призупинення послуг - ст. 19 ЗУ "Про житлово-комунальні послуги", ст.ст. 202, 203 та ч. 3 ст. 538 ЦКУ.

Це заява яку, ми написали нашому "дорогому" ЖЕКу чи є вона з обгрунтуванням. Тобто, чи можу я не платити за комунальні послуги, згідно даного зразка. (чи варто було вказати "з вашої вини"). Досі нам давали тільки типові договори.
І ще питання, чи можу я писати заяви (скарги) в жек ( до укладання договору), щодо відсутності лампочки в підїзді, решітки на водостоці... До цього часу ми послуги чемно оплачували.
Начальнику (директору) ЖЕКу №____
п.
м. Львів, вул. _____, буд. __,
гр.
м. Львів, вул. ______ __, кв. __,
дом. тел.: ______
ЗАЯВА
Я ХХХХ.Х.Х., є власником квартири № хх, у будинку, що знаходиться на вул. Ххххх х, міста Львова, на підставі свідоцтва № ______ про право власності на квартиру від ________року, виданого згідно розпорядженням № ____ від ________ року Личаківської районної адміністрації. Керуючись, ст.ст. 5-7, ст.ст. 18-20 Закону України “Про звернення громадян”, ст. 40 Конституції України, ч.1 ст.19, п.3 ч.2 ст.21, ч.5 ст.26, п.1. ст.32 Закону України „Про житлово-комунальні послуги”; ч.2 ст.15 Закону України „Про захист прав споживачів”,
ПРОШУ:
• Підготувати між мною (споживачем), та ЖЕК-___ (виконавцем/виробником), договір на надання житлово-комунальних послуг з визначенням відповідальності за дотримання умов його виконання згідно з типовим договором. При цьому договір повинен містити виключно всі умови, передбачені у ч.1 ст.26 ЗУ „Про житлово-комунальні послуги”;
• Надати копію проекту договору для ознайомлення;
• До укладання договору не нараховувати мені плату за надання послуг з утримання будинку та прибудинкової території, в іншому випадку, при наданні вище згаданих послуг без укладання договору, я розцінюватиму їх як добровільну, безоплатну допомогу на безповоротній основі;
• Надати письмову обґрунтовану відповідь на цю заяву у порядку та у терміни, передбачені ст.20 Закону України “Про звернення громадян”.

В разі порушення термінів відповіді на дану заяву, відмови у розгляді, ненадання для ознайомлення проекту договору - залишаю за собою право звернутися до органів прокуратури, суду, ЗМІ.

30 березня 2011 З повагою, ______________ ХХХХХ.Х.Х.
flower
 
Повідомлення: 5
З нами з: 22 березня 2011, 15:27
Звідки: Львів
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.

Re: Ставимо ЖЕКи на місце

Повідомлення flower » 13 квітня 2011, 12:17

Написала заяву в ЖЕК, щодо укладання договору і налаштувалась чекати відповіді ( місяць часу). Але розслаблятись не можна. З ними треба боротись постійно. Сьогодні на будинку вивісили оголошення, що 18.04.2011р. на 18.00 год. в приміщення ЖЕКу відбудуться громадські слухання щодо підвищення тарифів.
Шановний Гном, скажіть будь ласка ( ще раз) :smu:sche_nie: для мене (я читала про це на сторінках форуму), та хочу уточнити,
так як „Методичні рекомендації щодо порядку організації та проведення громадських слухань для доведення розрахунку тарифу на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкової території”, затверджені наказом від 16.11.2009 р. № 359 МЖКГ України. (котрі не зареєстровані в мін.юсті).
а також, Статут територіальної громади міста Львова затверджений ухвалою Львівської міської ради № 3153 від 28.01.2010. Не набув чинності, проходить реєстрацію в управлінні юстиції.
То відповідно ніякого права проводити дані слухання наш жек не має! І тільки на основі цього можна сказати, директору жека, що дане громадське слухання є не законним. І про підвищення тарифів не може бути й мови. ( чи вистачить мені даної інформації щоб ці слухання не відбулись)
і чи можуть вони в даній ситуації опиратись на ще якісь нормативні документи?
на перед дякую.
flower
 
Повідомлення: 5
З нами з: 22 березня 2011, 15:27
Звідки: Львів
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.

Re: Ставимо ЖЕКи на місце

Повідомлення Fantoman » 15 квітня 2011, 19:51

Шановні форумчани. В звязку з встановленням домофонних пристроїв нагадую вам, що документом,який підтверджує вами оплату домофонного пристрою являється китанція банку, чек касового апарату, в окремих випадках заповнений від руки чек з печаткою підприємця. За допомогою цих документів ви зможете підтвердити оплату послуг у випадку виникнення неприємних ситуацій щодо технічного обслуговування домофонних пристроїв.
Fantoman
 
Повідомлення: 2613
З нами з: 01 червня 2004, 18:29
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 18 разів.
Район міста:

Re: Ставимо ЖЕКи на місце

Повідомлення Гном » 15 квітня 2011, 23:17

Почему вместо завтра сегодня вчера?
Гном
 
Повідомлення: 1161
З нами з: 31 серпня 2008, 01:26
Подякував (ла): 1 разів.
Подякували: 43 разів.

Re: Ставимо ЖЕКи на місце

Повідомлення Гном » 15 квітня 2011, 23:29

Почему вместо завтра сегодня вчера?
Гном
 
Повідомлення: 1161
З нами з: 31 серпня 2008, 01:26
Подякував (ла): 1 разів.
Подякували: 43 разів.

Re: Ставимо ЖЕКи на місце

Повідомлення Гном » 15 квітня 2011, 23:56

Почему вместо завтра сегодня вчера?
Гном
 
Повідомлення: 1161
З нами з: 31 серпня 2008, 01:26
Подякував (ла): 1 разів.
Подякували: 43 разів.

Re: Ставимо ЖЕКи на місце

Повідомлення flower » 18 квітня 2011, 22:03

Отже, була сьогодні на громадських слуханнях.... це якась клоунада. Присутніх було троє жителів будинку. Один з яких, постійно щось торочив не по темі...( Людина з власними проблемами :ne_vi_del: ) Проводив слухання інженер жеку ( директора не було, представника міської ради також). Коли я запитала хто організатор слухань - ну..у скинули це на жек, а про представника з міської ради то він взагалі розсміявся, мол, де їх (в міській раді) стільки набрати... На питання на підставі яких документів проводиться ГС, у відповідь я отримала, що - завтра мені подзвонить і скаже - ( як вам таке?)
В протоколі ми зазначили, що з тарифами не погоджуємось. Ще щось написати не було місця, графа маленька.

Надали мені роздруківки по тарифах :-( ( сижу тепер розбираюсь).
В новий тариф включається:
1.Витрати з прибирання сходових кліток
2.Витрати з прибирання прибудинкової території
3.Витрати з освітлення МЗК і підвалів та підкачування води
4.Витрати з дератизації
5.Витрати з обслуговування димовентиляційних каналів
6.Витрати з технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем гарячого і холодного водопостачання, водовідведення, теплопостачанняі зливної каналізаціїта з ліквідації аварій у внутрішньоквартирних мережах
7.Витрати з обслуговування поточного ремонту

в попередньму було ще - Витрати з підготовки житлових будинків до експлуатації в осінньо-зимовий період
- Інші витрати ( в т.ч. аварійних служб)
Це те що подається в міську раду для затвердження. Та крім цих пунктів в квитанції ще маємо
- вивезення твердих побутових відходів
- електроенергія ліфтів
- тех. обслуговування ліфтів
- електроенергія МЗК ( :sh_ok: оце мене найбільше вразило),можливо, я щось не так зрозуміла,та згідно п.22 Постанови Про затвердження Порядку формування тарифів...№529, кількість електроенергії включається в витрати з освітлення місць загального користування. Поправте будь ласка, якщо я помиляюсь.
Скажіть будь ласка, чи правомірно, що частина тарифів затверджується і маємо тариф по будинку, а частина просто додається ( і ця друга частина не є сталою). Чи є якісь законодавчі акти в яких це прописано. Бо я вже починаю зависати. Тяжка це справа, шукати правди!
Дуже добре, що є така хороша, людина як Гном, котрий допомагає нам боротись з злом :-): і не опускати рук.
flower
 
Повідомлення: 5
З нами з: 22 березня 2011, 15:27
Звідки: Львів
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.

Re: Ставимо ЖЕКи на місце

Повідомлення resident » 20 квітня 2011, 15:53

Є питання для обговорювання.
А якщо квитанцію за послуги ЖКХ відсканувати та в фотошопі, наприклад, зтерти загальну суму, що прописується в квитанції та послугу по утриманню прибудинкової території. Залишити тільки воду, газ та опалення для оплати й вписати загальну суму за ці послуги за оплату. Чи приймуть таку платіжну, як вважаєте?
resident
 
Повідомлення: 23
З нами з: 10 листопада 2010, 22:09
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.

Re: Ставимо ЖЕКи на місце

Повідомлення flower » 22 квітня 2011, 22:44

flower
 
Повідомлення: 5
З нами з: 22 березня 2011, 15:27
Звідки: Львів
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.

Re: Ставимо ЖЕКи на місце

Повідомлення unlx » 28 квітня 2011, 16:28

Підкажіть де можна переглянути приклади позовних заяв про примушення комунальної організації до заключення угоди
unlx
 
Повідомлення: 36
З нами з: 01 липня 2010, 09:23
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.

Re: Ставимо ЖЕКи на місце

Повідомлення user AMD » 04 травня 2011, 21:07

26.04.2011р закінчився термін дії договору з Ковельським РЖКП-2. 25.03.2011 мною був направлений лист про розірвання договору відповідно до п.21 того ж таки договору в якому було перераховано всі недоліки попередньо складеного договору (користувалась вашими рекомендаціями). Крім того просила надіслати план прибудинкової території, на що РЖКП-2 дало відповідь про те, що на даний час відсутня землевпорядна документація по розподілу меж земельних ділянок по кожному житловому будинку. А назва договору -"Договір про надання послуг з утримання будинку і споруд та ПРИБУДИНКОВОЇ ТЕРИТОРІЇ (МЕЖІ ЯКОЇ НЕ ВИЗНАЧЕНІ!!!)". А на мою пропозицію розірвати договір і підготувати проект нового договору, який має відповідати всім вимогам ст.26 Закону "Про надання житлово-комунальних послуг", РЖКП-2 відповіло відмовою, посилаючись на ст.651 та п.4 ст.652 ЦК України і посилається на те, що немає істотних змін обставин для зміни чи розірвання договору. Мені залишається писати позов до суду про примусове розірвання договору і спонукання до заключення нового . Де можна знайти зразок такого позову і яка сума витрат на ІТЗ ?
Аватар користувача
user AMD
 
Повідомлення: 147
З нами з: 04 квітня 2011, 16:46
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
Район міста:

Re: Ставимо ЖЕКи на місце

Повідомлення Гном » 09 травня 2011, 00:06

Почему вместо завтра сегодня вчера?
Гном
 
Повідомлення: 1161
З нами з: 31 серпня 2008, 01:26
Подякував (ла): 1 разів.
Подякували: 43 разів.

Re: Ставимо ЖЕКи на місце

Повідомлення Гном » 09 травня 2011, 00:18

Натрапив на цікаву інформацію ():

Назва:
ЖИТЛОВО-БУДІВЕЛЬНИЙ КООПЕРАТИВ "ЮВІЛЕЙНИЙ"
Адреса:
ВОЛИНСЬКА ОБЛ., М. КОВЕЛЬ ВУЛ. 40-РІЧЧЯ ПЕРЕМОГИ БУД. 13
ЗКПО:
20142216
Дата реєстрації:
21.12.2000
Вид діяльності:
ЕКСПЛУАТАЦІЯ ЖИТЛОВОГО ФОНДУ
Країна реєстрації:
УКРАЇНА
ПІБ директора:
БАЛАБАН АНТОНІНА ІГОРІВНА
Форма власності:
ПРИВАТНА ВЛАСНІСТЬ

То ще що за "концертмейстерство"? Альтернатива ЖЕКам а-ля "шило на мило"?
Цікаво, у чиїй квартирі так компактно розмістився цей "нео-ЖЕК"?
Також пропоную вибрати правильну відповідь на питання: що обслуговує чи має обслуговувати ця "домашня майстерня"? Варіанти відповіді:
1. Будинки, в яких створено ОСББ.
2. Будинки "Еліта-центру по-Ковельськи".
3. Всі будинки.
4. Втрати тепла в існуючих трубопроводвх.
Почему вместо завтра сегодня вчера?
Гном
 
Повідомлення: 1161
З нами з: 31 серпня 2008, 01:26
Подякував (ла): 1 разів.
Подякували: 43 разів.

Re: Ставимо ЖЕКи на місце

Повідомлення Boris » 09 травня 2011, 22:01

А інших ти там кооперативів не побачив. Гном, збийся у тебе уже манічка!

;
;
та інші.
Варто зайти по і подивитись перелік на букву "Ж"
Чим більше менше ми їм більше - тим більше менше вони нам!!!
Аватар користувача
Boris
 
Повідомлення: 1023
З нами з: 04 травня 2005, 14:47
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 23 разів.
Подякували: 27 разів.

Re: Ставимо ЖЕКи на місце

Повідомлення Гном » 10 травня 2011, 00:04

На "маньку" випадково наліз...
Почему вместо завтра сегодня вчера?
Гном
 
Повідомлення: 1161
З нами з: 31 серпня 2008, 01:26
Подякував (ла): 1 разів.
Подякували: 43 разів.

Поперед.Далі

Повернутись до Ковельські балачки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 18 гостей

cron