TanyaK » 15 липня 2012, 10:07
Трохи вище згадувалося про гриби. Я морожу двома способами: відварені і сирі. Відварюю різні там синяки, красноголовці, бабки і т. п. А от ГРИБИ (це, звичайно, білі. Коли мій чоловік каже, що грибів немає, це значить, що в тому повному кошику, який він приніс, немає білих) я заморожую сирими. Раніше я й їх пробувала спочатку відварювати, але якщо при приготуванні страви порівнювати запах відвареного і сирого грибів, то відварений не йде ні в яке порівняння з сирим. А на смак - майже однакові.
Ще я заморожую обліпиху (якщо дрібна, то разом з гілочками), молоду квасолю, старий (гіркий) горошок (якщо варити з нього суп взимку, то гіркота десь дівається і горошок знову стає солодким), овочеві набори для смаження, зелень. Пробувала заморожувати баклажани (люблю смажені) - не сподобалось, хоча форму вони не втратили, але смак якось не той.
Зайшла на 5 хвилин в Інтернет - півдня пройшло.