Сподобався форум - постав +1

Поставити SATA на IDE

"Залізо", мережі, інтернет, мобільний зв'язок, софт - все, крім реклами

Модератори: AndroVit, Igal

Поставити SATA на IDE

Повідомлення Чайник » 17 жовтня 2010, 21:09

Потрібно поміняти DVD ROM, був IDE хочу поставити SATA (вже купив). Мамка ASRock K8Upgrade-NF3
Чайник
 

Re: Поставити SATA на IDE

Повідомлення nekton » 17 жовтня 2010, 21:56

А в чому суть проблеми? Відкручуєш бокову панель системника. Знімаєш старий привід. Ставиш новий. Закручуєш панель системника. В твоїй мамці САТА розєми присутні в кількості двох штук.
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!
Аватар користувача
nekton
 
Повідомлення: 5289
З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста:

Re: Поставити SATA на IDE

Повідомлення Чайник » 17 жовтня 2010, 22:13

Так, що ще потрібно тільки докупити шлейф?
Чайник
 

Re: Поставити SATA на IDE

Повідомлення AndroVit » 17 жовтня 2010, 22:31

Залишилося купити SATA кабель і перехдник на живлення. :-)
Якщо вільних SATA роз'ємів немає (два вінчестери), то можна купити плату RAID-контролера. Тільки краще на той контролер поставити вінчестер, котрий не системний , а привод увіткнути в материнку - так легше буде завантажуватися при потребі з ДВД.
Ёж - птица гордая... Пока не пнешь - не полетит.
Сеяли разумное, доброе, вечное! — А выросло тупое, злобное и сдохло рано.
Аватар користувача
AndroVit
 
Повідомлення: 4101
З нами з: 01 березня 2009, 01:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 16 разів.
Подякували: 183 разів.
Район міста:

Re: Поставити SATA на IDE

Повідомлення nekton » 17 жовтня 2010, 22:33

Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!
Аватар користувача
nekton
 
Повідомлення: 5289
З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста:

Re: Поставити SATA на IDE

Повідомлення AndroVit » 17 жовтня 2010, 22:39

Перехідник на фішку живленння теж не заважатиме
Ёж - птица гордая... Пока не пнешь - не полетит.
Сеяли разумное, доброе, вечное! — А выросло тупое, злобное и сдохло рано.
Аватар користувача
AndroVit
 
Повідомлення: 4101
З нами з: 01 березня 2009, 01:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 16 разів.
Подякували: 183 разів.
Район міста:

Re: Поставити SATA на IDE

Повідомлення Чайник » 17 жовтня 2010, 22:48

AndroVit і nekton, щиро дякую Вам за маленький урок по роботі із залізом! А системник в мене один, так що проблем бути не повинно... :ya_hoo_oo:
Чайник
 

Re: Поставити SATA на IDE

Повідомлення nekton » 17 жовтня 2010, 22:52

Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!
Аватар користувача
nekton
 
Повідомлення: 5289
З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста:

Re: Поставити SATA на IDE

Повідомлення AndroVit » 17 жовтня 2010, 23:41

Ми ж не знаємо хто як збирав людині компа. І чи віддали всі кабелі, і чи володар не "поклав подалі". То вас, професіоналів, не надуриш. І в принципі у вас цього добра (кабелі, перехідники і т.п.) навалом. А є люди, які вінчестер кріплять одним болтом, бо більше немає, а попросити не знають де.

Про блок живлення - для Чайника - якщо фішки пласкі і чорні, то перехідник не потрібен. Якщо білі - то треба приблизно отаке:
Зображення
Ёж - птица гордая... Пока не пнешь - не полетит.
Сеяли разумное, доброе, вечное! — А выросло тупое, злобное и сдохло рано.
Аватар користувача
AndroVit
 
Повідомлення: 4101
З нами з: 01 березня 2009, 01:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 16 разів.
Подякували: 183 разів.
Район міста:

Re: Поставити SATA на IDE

Повідомлення Igal » 19 жовтня 2010, 18:42

“Мудрость состоит в том, чтобы победить самого себя, тогда как невежество ведет к поражению от самого себя”.
Аватар користувача
Igal
 
Повідомлення: 649
З нами з: 30 липня 2005, 13:31
Подякував (ла): 20 разів.
Подякували: 17 разів.
Район міста:

Re: Поставити SATA на IDE

Повідомлення Чайник » 24 жовтня 2010, 01:26

Чайник
 

Re: Поставити SATA на IDE

Повідомлення nekton » 24 жовтня 2010, 15:55

Це в комплект до материнки мало йти.
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!
Аватар користувача
nekton
 
Повідомлення: 5289
З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста:

Re: Поставити SATA на IDE

Повідомлення Чайник » 31 жовтня 2010, 21:47

Порившись в "закромах родины" знайшов ящики від свого компа (вже шість років) :sh_ok: і виявив в них два кабельочки, один такий як на фото зверху а інший як я зрозумів SATA-SATA, зрадів як молодий. Сьогодні вирішив встановити свій новий привід (старого не виймав). Поприєднував все як підказувала інтуіція і ..... компьютер трохи подумав і не загрузився :-( . Пробував я нажимати і F2 i DEL i F11, але всі мої спроби виявились марними, комп не запустився. Відєднав кабельок SATA і він знову запрацював, як і раніше але нового DVD ROMа не видно, хоча коли нажимаю на кнопочку щоб покормити його печивом, то він реагує нормально (отже живлення поступає). на мою думку потрібно щось робити із BIOSом чи з драйвером мами :du_ma_et: ? Можна було б звичайно вкинути в машину, завезти в ПК ПАРК і хлопці за кілька хвилин і кілька гривень вирішили б мою проблему, але чомусь свербить самому дійти до істини. Допоможете?
Чайник
 

Re: Поставити SATA на IDE

Повідомлення nekton » 01 листопада 2010, 08:33

Ну драйвери тут нідочого. Воно до них навіть не доходить. Після включення який останній напис видає БІОС? Настройки БІОСа скидав?
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!
Аватар користувача
nekton
 
Повідомлення: 5289
З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста:

Re: Поставити SATA на IDE

Повідомлення AndroVit » 01 листопада 2010, 08:36

Може знайдений кабель замкнутий і того не дає запустити компа? Спробуйте кабель з вінчестера приєднати до ДВД (а туди можна запхати системний диск який-небудь). Запрацює - знайдений кабель на звалище. Не запрацює - чешемо потилиці далі.
Ёж - птица гордая... Пока не пнешь - не полетит.
Сеяли разумное, доброе, вечное! — А выросло тупое, злобное и сдохло рано.
Аватар користувача
AndroVit
 
Повідомлення: 4101
З нами з: 01 березня 2009, 01:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 16 разів.
Подякували: 183 разів.
Район міста:

Далі

Повернутись до Все про комп'ютери та програми, Інтернет та мережі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість