Місце спілкування ковельчан (і не тільки)
Сподобався форум - постав +1 
Сьогодні: 17 серпня 2017, 14:47

Часовий пояс UTC + 3 годин




Створити нову тему Відповісти  [ 18 повідомлень ]  На сторінку 1, 2  Далі
Автор Повідомлення
 Тема повідомлення: Поставити SATA на IDE
ПовідомленняДодано: 17 жовтня 2010, 21:09 
Потрібно поміняти DVD ROM, був IDE хочу поставити SATA (вже купив). Мамка ASRock K8Upgrade-NF3


Догори
  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Поставити SATA на IDE
ПовідомленняДодано: 17 жовтня 2010, 21:56 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Повідомлення: 5287
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста: Королівськмаш
А в чому суть проблеми? Відкручуєш бокову панель системника. Знімаєш старий привід. Ставиш новий. Закручуєш панель системника. В твоїй мамці САТА розєми присутні в кількості двох штук.

_________________
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Поставити SATA на IDE
ПовідомленняДодано: 17 жовтня 2010, 22:13 
Так, що ще потрібно тільки докупити шлейф?


Догори
  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Поставити SATA на IDE
ПовідомленняДодано: 17 жовтня 2010, 22:31 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 01 березня 2009, 01:17
Повідомлення: 4080
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 16 разів.
Подякували: 181 разів.
Район міста: центр
Залишилося купити SATA кабель і перехдник на живлення. :-)
Якщо вільних SATA роз'ємів немає (два вінчестери), то можна купити плату RAID-контролера. Тільки краще на той контролер поставити вінчестер, котрий не системний , а привод увіткнути в материнку - так легше буде завантажуватися при потребі з ДВД.

_________________
Ёж - птица гордая... Пока не пнешь - не полетит.
Сеяли разумное, доброе, вечное! — А выросло тупое, злобное и сдохло рано.


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Поставити SATA на IDE
ПовідомленняДодано: 17 жовтня 2010, 22:33 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Повідомлення: 5287
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста: Королівськмаш
Чайник написав:
Так, що ще потрібно тільки докупити шлейф?

Фактично так

_________________
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Поставити SATA на IDE
ПовідомленняДодано: 17 жовтня 2010, 22:39 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 01 березня 2009, 01:17
Повідомлення: 4080
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 16 разів.
Подякували: 181 разів.
Район міста: центр
Перехідник на фішку живленння теж не заважатиме

_________________
Ёж - птица гордая... Пока не пнешь - не полетит.
Сеяли разумное, доброе, вечное! — А выросло тупое, злобное и сдохло рано.


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Поставити SATA на IDE
ПовідомленняДодано: 17 жовтня 2010, 22:48 
AndroVit і nekton, щиро дякую Вам за маленький урок по роботі із залізом! А системник в мене один, так що проблем бути не повинно... :ya_hoo_oo:


Догори
  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Поставити SATA на IDE
ПовідомленняДодано: 17 жовтня 2010, 22:52 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Повідомлення: 5287
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста: Королівськмаш
в комплект поставки мало входити
Цитата:
- 1 x кабель данных Serial ATA
- 1 x кабель электропитания Serial ATA «1 на 1»

Так що якщо інших САТА устройств немає то в системнику мають бути потрібні кабелі

_________________
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Поставити SATA на IDE
ПовідомленняДодано: 17 жовтня 2010, 23:41 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 01 березня 2009, 01:17
Повідомлення: 4080
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 16 разів.
Подякували: 181 разів.
Район міста: центр
Ми ж не знаємо хто як збирав людині компа. І чи віддали всі кабелі, і чи володар не "поклав подалі". То вас, професіоналів, не надуриш. І в принципі у вас цього добра (кабелі, перехідники і т.п.) навалом. А є люди, які вінчестер кріплять одним болтом, бо більше немає, а попросити не знають де.

Про блок живлення - для Чайника - якщо фішки пласкі і чорні, то перехідник не потрібен. Якщо білі - то треба приблизно отаке:
Зображення

_________________
Ёж - птица гордая... Пока не пнешь - не полетит.
Сеяли разумное, доброе, вечное! — А выросло тупое, злобное и сдохло рано.


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Поставити SATA на IDE
ПовідомленняДодано: 19 жовтня 2010, 18:42 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 30 липня 2005, 13:31
Повідомлення: 640
Подякував (ла): 20 разів.
Подякували: 17 разів.
Район міста: Kovel.com.ua
AndroVit написав:
Ми ж не знаємо хто як збирав людині компа. І чи віддали всі кабелі, і чи володар не "поклав подалі". То вас, професіоналів, не надуриш. І в принципі у вас цього добра (кабелі, перехідники і т.п.) навалом. А є люди, які вінчестер кріплять одним болтом, бо більше немає, а попросити не знають де.

Про блок живлення - для Чайника - якщо фішки пласкі і чорні, то перехідник не потрібен. Якщо білі - то треба приблизно отаке:
Зображення

+1

_________________
“Мудрость состоит в том, чтобы победить самого себя, тогда как невежество ведет к поражению от самого себя”.


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Поставити SATA на IDE
ПовідомленняДодано: 24 жовтня 2010, 01:26 
nekton написав:
в комплект поставки мало входити
Цитата:
- 1 x кабель данных Serial ATA
- 1 x кабель электропитания Serial ATA «1 на 1»

Так що якщо інших САТА устройств немає то в системнику мають бути потрібні кабелі

Купував через ROZETKA.UA прислали тільки сам DVD-ROM (в кульочку) і товарний чек. :nez-nayu:


Догори
  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Поставити SATA на IDE
ПовідомленняДодано: 24 жовтня 2010, 15:55 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Повідомлення: 5287
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста: Королівськмаш
Це в комплект до материнки мало йти.

_________________
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Поставити SATA на IDE
ПовідомленняДодано: 31 жовтня 2010, 21:47 
Порившись в "закромах родины" знайшов ящики від свого компа (вже шість років) :sh_ok: і виявив в них два кабельочки, один такий як на фото зверху а інший як я зрозумів SATA-SATA, зрадів як молодий. Сьогодні вирішив встановити свій новий привід (старого не виймав). Поприєднував все як підказувала інтуіція і ..... компьютер трохи подумав і не загрузився :-( . Пробував я нажимати і F2 i DEL i F11, але всі мої спроби виявились марними, комп не запустився. Відєднав кабельок SATA і він знову запрацював, як і раніше але нового DVD ROMа не видно, хоча коли нажимаю на кнопочку щоб покормити його печивом, то він реагує нормально (отже живлення поступає). на мою думку потрібно щось робити із BIOSом чи з драйвером мами :du_ma_et: ? Можна було б звичайно вкинути в машину, завезти в ПК ПАРК і хлопці за кілька хвилин і кілька гривень вирішили б мою проблему, але чомусь свербить самому дійти до істини. Допоможете?


Догори
  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Поставити SATA на IDE
ПовідомленняДодано: 01 листопада 2010, 08:33 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Повідомлення: 5287
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста: Королівськмаш
Ну драйвери тут нідочого. Воно до них навіть не доходить. Після включення який останній напис видає БІОС? Настройки БІОСа скидав?

_________________
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Поставити SATA на IDE
ПовідомленняДодано: 01 листопада 2010, 08:36 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 01 березня 2009, 01:17
Повідомлення: 4080
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 16 разів.
Подякували: 181 разів.
Район міста: центр
Може знайдений кабель замкнутий і того не дає запустити компа? Спробуйте кабель з вінчестера приєднати до ДВД (а туди можна запхати системний диск який-небудь). Запрацює - знайдений кабель на звалище. Не запрацює - чешемо потилиці далі.

_________________
Ёж - птица гордая... Пока не пнешь - не полетит.
Сеяли разумное, доброе, вечное! — А выросло тупое, злобное и сдохло рано.


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
Відображати повідомлення за:  Сортувати за  
Створити нову тему Відповісти  [ 18 повідомлень ]  На сторінку 1, 2  Далі

Часовий пояс UTC + 3 годин


Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей


Ви можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете додавати файли у цьому форумі

Знайти:
Вперед:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Український переклад © 2005-2010 Українська підтримка phpBB