Сподобався форум - постав +1

З монітора телевізор.Можливо?

"Залізо", мережі, інтернет, мобільний зв'язок, софт - все, крім реклами

Модератори: AndroVit, Igal

З монітора телевізор.Можливо?

Повідомлення vana » 22 березня 2010, 04:43

Таке питання до знавців теорії та практики.Є комп"ютер з плоским великим тфт монітором.Кімната невелика.Чи можна використати монітор,щоб дивитись телепередачі,а не купляти ще і телевізор.Немає де ставити.Підключитись хочу до кабельногоТВ.Що для цього треба придбати?І хто зможе з"єднати-підключити?Щоб монітор працював і для компа і,коли потрібно, для ТВ.Дякую.
vana
vana
 
Повідомлення: 343
З нами з: 27 лютого 2008, 00:50
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.

Re: З монітора телевізор.Можливо?

Повідомлення ol_loy » 22 березня 2010, 09:03

Для перегляду ТБ необхідно прикупити TV тюнер. Тут є кілька варіантів:
- внутрішній ( плата вставляється в системний блок);
- USB тюнер (підключається до USB );
- зовнішній ( підключається до монітора).

Для перших двох варіантів для перегляду ТБ необхідно, щоб комп'ютер був увімкнений. Переваги - дешевше, крім того можна записувати телепередачі на диск. Ціна - від $40.
Для перегляду ТБ з зовнішнім тюнером включати комп'ютер не потрібно, ціна від $60.

Прицінитись можна тут:
Аватар користувача
ol_loy
 
Повідомлення: 42
З нами з: 26 вересня 2007, 15:03
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 1 разів.

Re: З монітора телевізор.Можливо?

Повідомлення nekton » 22 березня 2010, 09:19

Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!
Аватар користувача
nekton
 
Повідомлення: 5289
З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста:

Re: З монітора телевізор.Можливо?

Повідомлення ol_loy » 22 березня 2010, 10:14

Власне, в мене стояв внутрішній тюнер AverMedia 305, вже давненько, років 7 тому поставив, то справді якість картинки була не дуже (маю підозру, що системник наводив фон). Тому років 2 тому поміняв на зовнішній, тепер проблем немає. Тут ще треба врахувати, які входи є в моніторі і, головне, виходи на відеокарті, тому що в основному тюнери підключаються по VGA ( є кілька з DVI, але вони трохи дорожчі). Там можна підключати двома способами - послідовно: відеокарта-тюнер-монітор і паралельно: тюнер через VGA, відеокарта через DVI. В першому випадку можна працюючи на комп'ютері одночасно дивитись ТБ в окремому вікні.
Аватар користувача
ol_loy
 
Повідомлення: 42
З нами з: 26 вересня 2007, 15:03
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 1 разів.

Re: З монітора телевізор.Можливо?

Повідомлення pufik » 22 березня 2010, 10:30

Слухай може я відстав від життя але скажи будь-ласка де це тюнер по VGA чи DVI підключається? Наскільки я мав справу з тюнерами то вони підключаються до компютера щоб ти міг включити в них кабельне чи антенне аналогове чи цифрове ТБ, чи просто по тюльпану інший пристрій чи вевести зображення по тюпану. До чого відео карта до тюнера? Почитав набір символів...
Дякую тобі, Боже, що я не москаль...
Аватар користувача
pufik
 
Повідомлення: 123
З нами з: 14 травня 2005, 19:53
Звідки: Львівська обл.
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.

Re: З монітора телевізор.Можливо?

Повідомлення nekton » 22 березня 2010, 10:44

Знач ти мав роботу лише з встроєними тюнерами (РСІ) або зовнішніми (USB). Те про що говорить оллой то є більше тв приставка. Вона дозволяє дивитися ТВ не вмикаючи самого компа. Наприклад http://www.3dnews.ru/news/compro_videom ... ai_zhizni/
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!
Аватар користувача
nekton
 
Повідомлення: 5289
З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста:

Re: З монітора телевізор.Можливо?

Повідомлення pufik » 22 березня 2010, 10:58

Дякую тобі, Боже, що я не москаль...
Аватар користувача
pufik
 
Повідомлення: 123
З нами з: 14 травня 2005, 19:53
Звідки: Львівська обл.
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.

Re: З монітора телевізор.Можливо?

Повідомлення Abram » 22 березня 2010, 11:04

pufik,
Ти не зрозумів.
Прочитай назву теми: "З монітора телевізор".
Берем тюнер.
Тицяєм в монітор.
?????
ПРОФІТ!!!!!
"Эта кошка выглядит так, как будто только что нашла ответы на все вопросы во вселенной."
Аватар користувача
Abram
 
Повідомлення: 2073
З нами з: 30 січня 2006, 01:05
Звідки: Ковель - Луцьк
Подякував (ла): 7 разів.
Подякували: 11 разів.

Re: З монітора телевізор.Можливо?

Повідомлення nekton » 22 березня 2010, 11:08

Толк в таких тюнерах має бути не для компютера, а для користувача. Головний - не потрібно вмикати системник.
Але інколи бувають моменти що хочеться дивитися і телевізор і одночасно в інтернеті сидіти, інколи щось і записати хочеться. Але то вже зовсім інша мова. Надалі всі проф розборки - приватом. Все що не стосуватиметься питання стартопікера, або інших зацікавлених - вилучатиму.

Питання до Vana
1. Чи планується запис з тюнера?
2. Чи є критичним питання "повинен працювати системник чи не повинен для перегляду передач"?
3. Це в нас в Ковелі має бути чи там де ти живеш?
4. Бюджет?
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!
Аватар користувача
nekton
 
Повідомлення: 5289
З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста:

Re: З монітора телевізор.Можливо?

Повідомлення ol_loy » 22 березня 2010, 11:37

Власне, працювати на комп'ютері і дивитись ТБ із зовнішнім тюнером не проблема, якщо підключати послідовно. Треба, щоб в тюнері була функція PIP. Також через нього можна підключати ігрову консоль, DVD програвач і т.д. ( на моєму э компонентний і композитний вхід). А от записувати ТБ програми не можна.

Ось загальний вигляд:
Аватар користувача
ol_loy
 
Повідомлення: 42
З нами з: 26 вересня 2007, 15:03
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 1 разів.

Re: З монітора телевізор.Можливо?

Повідомлення vana » 22 березня 2010, 20:46

vana
vana
 
Повідомлення: 343
З нами з: 27 лютого 2008, 00:50
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.

Re: З монітора телевізор.Можливо?

Повідомлення vana » 22 березня 2010, 20:50

Монітор хочу купити широкоформатний.
vana
vana
 
Повідомлення: 343
З нами з: 27 лютого 2008, 00:50
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.

Re: З монітора телевізор.Можливо?

Повідомлення ol_loy » 22 березня 2010, 22:07

В такому випадку можна купити монітор з вбудованим TV-тюнером ($350-400). Десь тиждень тому бачив такий LG 23" в Мелодії на привокзалці).
Або ж іти в будь-яку контору, що збирає комп'ютери і замовити.
Аватар користувача
ol_loy
 
Повідомлення: 42
З нами з: 26 вересня 2007, 15:03
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 1 разів.

Re: З монітора телевізор.Можливо?

Повідомлення vana » 22 березня 2010, 23:49

А якшо окремо зовнішній тюнер-який би порекомендували до 23" монітора?Дякую.
vana
vana
 
Повідомлення: 343
З нами з: 27 лютого 2008, 00:50
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.

Re: З монітора телевізор.Можливо?

Повідомлення AndroVit » 23 березня 2010, 00:37

Рік чи два тому читав огляд ТВ-тюнерів в журналі "Домашний ПК". Купа тексту, таблиць, фото. Основний зміст - в "пострадянському" ціновому сегменті Compro попереду планети всієї. Ось надибав огляд зовнішніх тюнерів - http://www.pctuner.ru/list-c-view04.html.
Ёж - птица гордая... Пока не пнешь - не полетит.
Сеяли разумное, доброе, вечное! — А выросло тупое, злобное и сдохло рано.
Аватар користувача
AndroVit
 
Повідомлення: 4101
З нами з: 01 березня 2009, 01:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 16 разів.
Подякували: 183 разів.
Район міста:

Далі

Повернутись до Все про комп'ютери та програми, Інтернет та мережі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Google [Bot] і 1 гість