Місце спілкування ковельчан (і не тільки)
Сподобався форум - постав +1 
Сьогодні: 19 листопада 2017, 02:26

Часовий пояс UTC + 3 годин




Створити нову тему Відповісти  [ 47 повідомлень ]  На сторінку 1, 2, 3, 4  Далі
Автор Повідомлення
 Тема повідомлення: Потрібна порада спеців
ПовідомленняДодано: 01 лютого 2010, 15:59 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 01 жовтня 2008, 11:47
Повідомлення: 153
Звідки: Не визначився остаточно
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
Район міста: був центр
Хочу провести собі телефонний дріт від сусіда, щоб підключити ОГО від Укртелекому(в мене телефону немає, і підключити його Укртелеком теж не може в зв"язку з тех.проблемами, як вони кажуть :-( ). Відстань від його дому до мого - метрів 50. Є така думка(не моя), шо сигнал послабиться на цьому відрізку кабеля, і звязок буде поганим.
Хтось із зв"язківців може дати пораду на рахунок такого варіанту?


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Потрібна порада спеців
ПовідомленняДодано: 01 лютого 2010, 16:51 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Повідомлення: 5287
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста: Королівськмаш
Проблем не буде. Польовка наприклад в мене на відстані 300 метрів дає 10-12 мегабіт, кілометр - 6-7 мегабіт.
Для успокоєнія души просто бери варіант що модем ти ставиш в сусіда а ведеш вітуху до свого компа. 50 метрів для вітухи - геть не проблема.

_________________
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Потрібна порада спеців
ПовідомленняДодано: 01 лютого 2010, 17:01 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 01 жовтня 2008, 11:47
Повідомлення: 153
Звідки: Не визначився остаточно
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
Район міста: був центр
Та я теж так думав уже - поставити модем там і кинути собі витуху. Але якшо модем глюкане, а сусідів небуде дома(шо частенько буває)? :nez-nayu:


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Потрібна порада спеців
ПовідомленняДодано: 01 лютого 2010, 17:04 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Повідомлення: 5287
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста: Королівськмаш
1. Ти зможеш зайти на модем і перезагрузити його з свого компа.
2. Можеш позвонити в Луцьк на техпідтримку і попросити в них це зробити.

_________________
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Потрібна порада спеців
ПовідомленняДодано: 01 лютого 2010, 23:07 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 30 січня 2006, 01:05
Повідомлення: 2073
Звідки: Ковель - Луцьк
Подякував (ла): 7 разів.
Подякували: 11 разів.
nekton написав:
Можеш позвонити в Луцьк на техпідтримку і попросити в них це зробити.

Пустити по телефонній лінії 220, щоб йому мозги стукнуло? :ti_pa:

_________________
"Эта кошка выглядит так, как будто только что нашла ответы на все вопросы во вселенной."
Dropbox - 2.5 гб місця на халяву.


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Потрібна порада спеців
ПовідомленняДодано: 02 лютого 2010, 00:35 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 07 лютого 2009, 10:52
Повідомлення: 155
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 7 разів.
В мене знайома компанія розкинула від одного абонента, який має ОГО+4, мережу на пятьох. Вірніше вони скинулись і поставили модем в того, який по центру від інших. Найдальший користувач цієї мережі віддалений від модему на відстані 90 м. Всі ніби-то задоволені. Технічних підробиць не розскажу, так як не сильний в цьому питанні.


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Потрібна порада спеців
ПовідомленняДодано: 02 лютого 2010, 00:48 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 01 жовтня 2008, 11:47
Повідомлення: 153
Звідки: Не визначився остаточно
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
Район міста: був центр
nekton написав:
1. Ти зможеш зайти на модем і перезагрузити його з свого компа.

Я ото сиджу, і думаю, як то можна перегрузити апаратно модем з мого компа, який знаходиться за 50 метрів від мене у закритому приміщені? А тим більше, коли він(модем) знаходиться у другому місті.
Може я шось недоганяю :ne_vi_del: :du_ma_et:


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Потрібна порада спеців
ПовідомленняДодано: 02 лютого 2010, 01:09 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 30 січня 2006, 01:05
Повідомлення: 2073
Звідки: Ковель - Луцьк
Подякував (ла): 7 разів.
Подякували: 11 разів.
jericho написав:
nekton написав:
1. Ти зможеш зайти на модем і перезагрузити його з свого компа.

Я ото сиджу, і думаю, як то можна перегрузити апаратно модем з мого компа, який знаходиться за 50 метрів від мене у закритому приміщені? А тим більше, коли він(модем) знаходиться у другому місті.
Може я шось недоганяю :ne_vi_del: :du_ma_et:

Ну, якщо з твого - 12 вольт, кабель, релюшка. =)

_________________
"Эта кошка выглядит так, как будто только что нашла ответы на все вопросы во вселенной."
Dropbox - 2.5 гб місця на халяву.


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Потрібна порада спеців
ПовідомленняДодано: 02 лютого 2010, 01:14 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 01 жовтня 2008, 11:47
Повідомлення: 153
Звідки: Не визначився остаточно
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
Район міста: був центр
Abram написав:
Ну, якщо з твого - 12 вольт, кабель, релюшка. =)

То мені уже треба буде два кабеля тянути: один - мережевий, другий - живлення? :ti_pa:
А може все-таки краще просто телефоний кабель кинути до себе в хату, га?


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Потрібна порада спеців
ПовідомленняДодано: 02 лютого 2010, 01:38 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 14 липня 2004, 22:05
Повідомлення: 265
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
Район міста: Привокзалка
jericho написав:
Abram написав:
Ну, якщо з твого - 12 вольт, кабель, релюшка. =)

То мені уже треба буде два кабеля тянути: один - мережевий, другий - живлення? :ti_pa:
А може все-таки краще просто телефоний кабель кинути до себе в хату, га?


Ну ти можеш впринципі по витій парі пустити 12 вольт на живлення модему. Бачив як це працює з вай-фай коробками. Але не знаю чи на 50 метрів 12 цих вольт не будуть заважати дата сигналу.
В такому випадку, ти 2 жили в себе дома, приконекчуєш до блока живлення модему, а на іншій, 2 жили на живлення модему, таким чином, коли ти блок живлення вмикаєш, модем запускається і в тебе інтернет, модем зависає, живлення дьорнув, і все знову працює.
Можна придумати щось на зразок тумплеру, по тій же витій парі, що б 12 вольт не пускати, ну але це вже складніший варіант.

_________________
http://autoline24.eu - Авто з Европи


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Потрібна порада спеців
ПовідомленняДодано: 02 лютого 2010, 01:43 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 14 липня 2004, 22:05
Повідомлення: 265
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
Район міста: Привокзалка
Ще додам, якщо 12 вольт постійного струму, то думаю проблем на 50 метрах не буде, але якщо ж змінний струм, ну тоді точно проблеми будуть, але питання чи значні...

_________________
http://autoline24.eu - Авто з Европи


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Потрібна порада спеців
ПовідомленняДодано: 02 лютого 2010, 09:43 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Повідомлення: 5287
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста: Королівськмаш
1. Якщо Вам порібно перезагрузити компьютер Ви що відразу жмете кнопку живлення? Ні, Ви перезагружаєте його командою "перезагрузить (reboot)".
2. Якшо Ви прописуєте настройки в модем при купівлі Ви що відкриваєте модем і десь в записнику який є в модемі фломастером все пишите? Чи підключаєте програматор? Ні, це робиться за допомогою програм які йдуть з модемом або за допомогою веб інтерфейса модема.

То про про що Ви говорите? Які 12 вольт. Ви ніколи не користувалися АДСЛом? Тоді проведу лікбез. Він буде спрощений, частина понять буле невірно подана але для тих хто не зовсім в курсі підійде. Розповідатиму на основі модемів Длінк (переважна більшість ними користується) які мають вебінтерфейс адмінки.

Що собою являє АДСЛ модем? Це така фігня за допомогою якої ми підключаємося до укртелекома (в нашому випадку). Підключення відбувається наступним чином. Через мережеву плату нашого компютера ми підключаємося до самого модема по вітій парі. Фактично в нас виходить локальна мережа з двох одиниць техніки. Якщо підключка йде по локальній мережі то відповідно і одне і друге устройство (модем та комп) мають АйПі адресу. Заводські настройки прописані так що модем має айпі адресу 192.168.1.1. Домашні користувачі її ніколи не міняють на відміну від підприємств де на момент купівлі модема була локальна мережа з аналогічною маскою 192.168.1.ХХХ. На компі ж адреса буде 192.168.1.2 (якщо явно не прописати іншу)
При першому підключенні модема Ви в браузері (експлорер, опера, моззіла) вводите 192.168.1.1, вводите логін та пароль (admin/admin) і попадаєте в адмінку де й прописуєте потрібні налаштування. Після збереження даних магічною кнопкою "Save/reboot" (Зберегти/перезагрузити) модем як Ви можете догадатися перезавантажується вже з правильними параметрами і через одну дві хвилини Ви маєте інтернет.
Як же цей інтернет дається спитаєте Ви? І чому Мій АйПі в мережі відрізняється від 192.168.1.2? Тому що модем адресу 192.168.1.1 має з Вашого боку а з боку Укртелекома він отримує адресу яку йому надасть Укртелеком (загалом адресу має не модем але в технічні нюанси не вдаватимуся, так легше для розуміння). Так от модем в Вас є конвертором за допомогою якого Ви і маєте зєднання.

Ну з цим гадаю розібралися. Тепер перейдемо до зависання модема і його перезагрузки.
Що являє собою "зависання" модема. Це фактично означає що не проходять дані (не всі дані) від модема до укртелекома. При цьому Ваша частина доступу (компютер-модем) працює. Отже ми можемо зайти в вебінтерфейс модема і перезагрузити модем, скинути на заводські настройки тощо, не вдаючись до банального натискання княпки "Power" (живлення).


Отже робимо висновки панове. Наіть маєчи модем схований в сейфі під сімома замками Ви маєте можливість перезагрузити його.

Отже якщо зробити правильні висновки то Ви бачите що перезагрузити модем можна і не лізши до нього фізично, не підводячи 12 вольт, а зробити за допомогою вебінтерфейса.

_________________
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Потрібна порада спеців
ПовідомленняДодано: 02 лютого 2010, 10:05 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Повідомлення: 5287
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста: Королівськмаш
В догонку. З АДСЛом діло маю дуже давно. Ще з тих часів коли платили за гіг трафіка 960 грн при дуже великій (на той момент) швидкості 512кбіт.
В домашніх умовах в останнє перезагружав модем півроку тому, а перезагрузка по живленню виконував лише 2 рази за останні півтора року. І то із-за того що не побачив, що в мене з мережевої карти виліз конектор.

_________________
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Потрібна порада спеців
ПовідомленняДодано: 02 лютого 2010, 10:56 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 01 березня 2009, 01:17
Повідомлення: 4086
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 16 разів.
Подякували: 181 разів.
Район міста: центр
І знову регулюємо карбюратор через вихлопну трубу.
На фіга ставити модем у сусіда і влаштовуати ковельський аналог великого андронного колайдера?
Кидаємо у сусіда спліттер, від DSL гнізда тягнемо телефонний провід до себе і втикаємо в модем. Провід попередньо купуємо на базарі, домовившись з продавцем, що якщо працювати не буде, то він прийме товар назад за 80-90% від купівельної ціни. Повинні погодитись, бо це не "лапша" по 2-5 м., а цілий шматок біля 50 м. Пробуємо на місці підключити і подивитись що вийде.
Коли підключали моїх знайомих без виклику майстра з Укртелекому, то ми взяли простий телефонний кабель - два мідних проводи в прозорій заливці, біля 10 м , купили в "Фокстроті" телефонний подовжувач на 5 м - менше не було. Розрізали тих 5 м, зачистили кінці і з’єднали з кінцями довгого проводу, заізолювали і втикнули - один кінець в DSL гніздо спліттера, другий - в модем.
Все рівно, як правило від спліттера до модема тягнуть по квартирі від 10 до 15 м - за шафами, під плінтусами і т.п.
І коли модем стоїть в тебе, то сусід не думатиме тишком, а скільки той модем електрики тягне.
Пробувати з проводом можна уже зараз, якщо в когось з товаришів є підключення - взяти бухту проводу, і провести експеримент.
А от тоді, коли воно не запрацює, тоді і треба починати шаманські танці.
Я розумію, що ПРОФЕСІОНАЛИ єхидно посміхнуться, прочитавши мій пост. Смійтесь - сміх продовжує життя.

_________________
Ёж - птица гордая... Пока не пнешь - не полетит.
Сеяли разумное, доброе, вечное! — А выросло тупое, злобное и сдохло рано.


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Потрібна порада спеців
ПовідомленняДодано: 02 лютого 2010, 11:01 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Повідомлення: 5287
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста: Королівськмаш
Все правильно. Просто це робилося як один з варіантів, а за телефонну лапшу я й писав що проблем не повинно бути теоретично навіть при кілометрові. До речі. Якщо стартопікер не хоче купувати кабель наугад, то може взяти для тесту в мене (є почата бухта, метрів 80 залишилося). Віддам скільки потрібно по цінам дешевше ніж в магазині.

_________________
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
Відображати повідомлення за:  Сортувати за  
Створити нову тему Відповісти  [ 47 повідомлень ]  На сторінку 1, 2, 3, 4  Далі

Часовий пояс UTC + 3 годин


Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість


Ви можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете додавати файли у цьому форумі

Знайти:
Вперед:  
cron

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Український переклад © 2005-2010 Українська підтримка phpBB