BINGO-O!!! Запрацювало!
Скажу відразу-Не IRQ винен. Що я тільки не робив, і де тільки не лазив... Комп в середині чистий, але всі шлейфи та фішки про всяк випадок протер спиртом-не допомогло. Повидаляв усі недавно встановлені проги да драйвери-не допомогло. Повбивав гуглівські апдейти, служби оптимізації та індексації-результат той самий... І чистилось, і дефрагментувалось, і тестувалось різними програмами, і перевірялось купою антивірусників безкінечне число раз-все мимо... В гуглі у мене вже дозвіл на ПМЖ за кількість відвідування.

З лайв СіДі загружався, то все добре працювало. До речі, встановив як додаткову Убунту, нічого така ОС, цікавенька, сімпатішнінька. Хай буде як альтернатива.

Подумував вже піти напитись за упокой вінди. Але ж хто шукає-той находить. Звернув(нарешті) увагу на те, що постійно горить індикатор харда. Як я раніше цього не помічав-не розумію.

Тоді давай голову ламати над тим, що може постійно звертатись до жорсткого. Я ж все вже умертвив що було живе.

І тут, погляд зупинився на не активному маленькому оранжевому значку в треї... Аваст...

Ну шо його жаліти? Не довго думаючи, запускаю Uninstall Tool-вжик, і він на небесах. АХ! ЙО-КЕ-ЛЕ-МЕ-НЕ!!! Пі... Пі... Пі... ... Відразу згас індикатор харда і пішла(полетіла) загрузка апдейтів вінди на комп.

І почалось зворотнє встановлення всого, що пало смертю храбрих в цій безжалісній разборці. Що тому Авастові в жизні не хватало, залишається тільки здогадуватись. Цю таємницю він забрав з собою в могилу...
Усім хто приймав участь в темі та допомагав порадами-Щиро дякую!
Щоб назва теми не образилась на Хеппі-енд, дядько Гугл допоміг нарити статейку по темі: Може кому знадобиться.