Місце спілкування ковельчан (і не тільки)
Сподобався форум - постав +1 
Сьогодні: 14 грудня 2017, 05:26

Часовий пояс UTC + 3 годин




Створити нову тему Відповісти  [ 20 повідомлень ]  На сторінку 1, 2  Далі
Автор Повідомлення
 Тема повідомлення: Конфлікти IRQ
ПовідомленняДодано: 17 січня 2013, 14:58 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 08 січня 2011, 22:25
Повідомлення: 578
Звідки: Typiйськ-Ковель
Подякував (ла): 84 разів.
Подякували: 44 разів.
Район міста: Вокзал
Всім привіт!
Про існування такої "загогуліни" не знав, поки сам з нею не спіткався.
Оскільки для мене це-дєбрі непролазні,то прошу вашої допомоги з вирішенням.
Думаю що з діагнозом я не помилився, хоча, в всіх свойствах обладнання
на вкладці "ресурсы" пише що конфліктів не виявлено. Але, коли в диспетчері
пристроїв на вкладці "вид" ставлю ресурси по підключенню, то бачу що на одній
лінії сидять декілька пристроїв.
На жаль, сказати на якому етапі виникла ця проблема я не можу, тому що це
дитячий комп і я підходжу до нього рідко. Почалось з гальмувань та
завісань компа.Курсор по екрану рухається ривками,команди та запуск програм
загальмовуються від 5-10 сек. до 15-20 хв. Виявилось, що підвісання починаються відразу,
як тільки підключити кабель інтернету. Відключення кабеля чи мережевої карти ситуації
не міняє поки не перезагружу комп.Перезагрузка дається теж з великим трудом та терпінням.
До цьго комп працював стабільно і проблем з інтернетом,звуком чи іграми не було.
Залізо не мінялось та не доставлялось. Все вбудоване.
Можливо ставились якісь ігри, програми,можливо оновлялись драйвера з допомогою автопрог...
тепер детально сказати важко.
Викладу кілька скрінів для наглядності.

З початку відомості про систему:
Зображення

Ресурсы по подключению-запрос прерываний(комп з АСРІ)
Зображення

Щоб відключити АСРІ та побачити реальну картину розкладки переривань:
в диспетчері пристроїв правою кнопкою мишки по "комп'ютер з АСРІ"> "обновить драйвер">
вибрати установку из указаного места>вибрати драйвер в ручну>
зняти галочку "только совместимые устройства" в списку вибрати "стандартный компьютер">
"далее". Після перезагрузки та встановлення всіх пристроїв та драйверів, в диспетчері
пристроїв,з тепер вже відключеною АСРІ але збереженою IRQ Sharing, картина така:

ресурсы по подключению-запрос прерываний(стандартний комп):
Зображення

З вище викладеного скріну мені видно, що конфліктують три пристрої,
звукова карта, графічний контролер та мережева карта. Може я й помиляюсь,
але ж ми "кансерваторієв нє канчалі"... Тому й звертаюсь по допомогу.
В який спосіб простіше було б ці пристрої розвести по своїх стойлах,
щоб не кусались між собою?
Якщо щось не правильно робив чи сказав, то поправте. Якщо щось не доказав,
чи потрібні додаткові скріни,то кажіть-викладу.

П.С. Думаю, ця тема може бути корисною не тільки мені.

_________________
Каждый мнит себя стратегом, видя бой со стороны. Ш. Руставели.


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Конфлікти IRQ
ПовідомленняДодано: 17 січня 2013, 15:47 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 30 січня 2006, 01:05
Повідомлення: 2073
Звідки: Ковель - Луцьк
Подякував (ла): 7 разів.
Подякували: 11 разів.
Кілька девайсів на одному IRQ - це нормально.
Наприклад, в мене:
Код:
           CPU0       CPU1       CPU2       CPU3       
...
16:   14117440   14280455   14092216   14148731   IO-APIC-fasteoi   uhci_hcd:usb3, snd_emu10k1, nvidia
17:        130        142        156        130   IO-APIC-fasteoi   firewire_ohci, snd_hda_intel
...


ACPI поверни назад.

Здається мені, що в тебе хард падає в PIO. В XP таке буває. Лікується оцим скриптом (зберегти і запустити): http://winhlp.com/tools/resetdma.vbs .
Якщо не вилікує - шкоди не зробить, так що спробуй.

_________________
"Эта кошка выглядит так, как будто только что нашла ответы на все вопросы во вселенной."
Dropbox - 2.5 гб місця на халяву.


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Конфлікти IRQ
ПовідомленняДодано: 17 січня 2013, 16:12 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 08 січня 2011, 22:25
Повідомлення: 578
Звідки: Typiйськ-Ковель
Подякував (ла): 84 разів.
Подякували: 44 разів.
Район міста: Вокзал
Abram Дякую за швидкий відгук! Я вважав, що нормально коли на одному IRQ декілька девайсів при включеній АСРІ, бо тоді система рахує своі віртуальні 256 переривань. Саме для того щоб побачити фізичні переривання а не віртуальні я й відключав АСРІ. Але ж ... :du_ma_et:
За пораду та скріпт вдячний! Буду пробувати. Пізніше відпишусь.

_________________
Каждый мнит себя стратегом, видя бой со стороны. Ш. Руставели.


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Конфлікти IRQ
ПовідомленняДодано: 17 січня 2013, 20:33 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 08 січня 2011, 22:25
Повідомлення: 578
Звідки: Typiйськ-Ковель
Подякував (ла): 84 разів.
Подякували: 44 разів.
Район міста: Вокзал
Abram написав:
Лікується оцим скриптом (зберегти і запустити): http://winhlp.com/tools/resetdma.vbs .

На жаль не допомогло. Все залишилось як і було. Мабуть таки назва теми залишається актуальною.
Мені оце не зрозуміло. Так хіба має бути?
Зображення

_________________
Каждый мнит себя стратегом, видя бой со стороны. Ш. Руставели.


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Конфлікти IRQ
ПовідомленняДодано: 17 січня 2013, 20:56 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 30 січня 2006, 01:05
Повідомлення: 2073
Звідки: Ковель - Луцьк
Подякував (ла): 7 разів.
Подякували: 11 разів.
AkSeL-A3,
Після скрипта, сподіваюсь, ребутнувся?
"Неприменимо" зазвичай значить, що на цьому каналі нічого немає.

Значить, проблема не в цьому.
В диспетчері задач нагрузка на ЦП висить як System (на графіку червона)? Як варіант, до речі - могла підгоріти мережева і стала флудити перериваннями, бачив колись таке.

_________________
"Эта кошка выглядит так, как будто только что нашла ответы на все вопросы во вселенной."
Dropbox - 2.5 гб місця на халяву.


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Конфлікти IRQ
ПовідомленняДодано: 17 січня 2013, 22:22 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 08 січня 2011, 22:25
Повідомлення: 578
Звідки: Typiйськ-Ковель
Подякував (ла): 84 разів.
Подякували: 44 разів.
Район міста: Вокзал
Abram написав:
Після скрипта, сподіваюсь, ребутнувся?

Я ж "Хома невірний"... :smu:sche_nie: Скрипт+ребут Х 3 рази... :-)


Цитата:
В диспетчері задач нагрузка на ЦП висить як System (на графіку червона)?

Та ні. Підключив кабель, зразу підскочило, а потім все норм, при тому гальмування як і раніше.
Зображення
Цитата:
Як варіант, до речі - могла підгоріти мережева і стала флудити перериваннями, бачив колись таке.

Можливо. Коли кабель не підключений- все нормально.
А-а! Ще згадав... Я пробував затикати в USB WiFi адаптер, то були точно такі самі гальма.

_________________
Каждый мнит себя стратегом, видя бой со стороны. Ш. Руставели.


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Конфлікти IRQ
ПовідомленняДодано: 17 січня 2013, 22:57 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 08 січня 2011, 22:25
Повідомлення: 578
Звідки: Typiйськ-Ковель
Подякував (ла): 84 разів.
Подякували: 44 разів.
Район міста: Вокзал
І ще, тут часом "Чужие" не пробігали?
Зображення

_________________
Каждый мнит себя стратегом, видя бой со стороны. Ш. Руставели.


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Конфлікти IRQ
ПовідомленняДодано: 17 січня 2013, 23:43 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 30 січня 2006, 01:05
Повідомлення: 2073
Звідки: Ковель - Луцьк
Подякував (ла): 7 разів.
Подякували: 11 разів.
AkSeL-A3 написав:
І ще, тут часом "Чужие" не пробігали?

Не скажу точно. Я Windows-ами не користуюсь. Так, знаю деякі моменти.
На вигляд - наче нічого.

Включи в Диспетчері перегляд використання ЦП системою, щоб було видно на графіках, типу отак:
Зображення
Ще зроби скріншот вкладки "Процеси" під нагрузкою і перевір-но температуру процесора і чіпсета.

_________________
"Эта кошка выглядит так, как будто только что нашла ответы на все вопросы во вселенной."
Dropbox - 2.5 гб місця на халяву.


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Конфлікти IRQ
ПовідомленняДодано: 19 січня 2013, 01:56 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 08 січня 2011, 22:25
Повідомлення: 578
Звідки: Typiйськ-Ковель
Подякував (ла): 84 разів.
Подякували: 44 разів.
Район міста: Вокзал
Привіт! Нарешті добрався до компа(було купа справ).

Abram написав:
Включи в Диспетчері перегляд використання ЦП системою, щоб було видно на графіках, типу отак:


Я тільки не зрозумів, графіки в стані простою потрібні були, чи підуть такі як я начудив? :nez-nayu:
Зображення

Цитата:
Ще зроби скріншот вкладки "Процеси" під нагрузкою

Зображення

Цитата:
і перевір-но температуру процесора і чіпсета.
[/quote]
В якості нагрузки: Стрес-тест AIDA64
---------простой/нагрузка---------
проц 44,5°C | 56°C
---------------|-------------------------
чіпсет 38°C | 49°C
---------------|-------------------------

До речі, коли нагрівається під час теста, то трошки менше тормозить. :ne_vi_del:

_________________
Каждый мнит себя стратегом, видя бой со стороны. Ш. Руставели.


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Конфлікти IRQ
ПовідомленняДодано: 19 січня 2013, 10:24 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 30 січня 2006, 01:05
Повідомлення: 2073
Звідки: Ковель - Луцьк
Подякував (ла): 7 разів.
Подякували: 11 разів.
Під нагрузкою я мав на увазі твої гальма.
Правда, як я бачу, це має бути щось з переривань. Жаль, на вінді не можна подивитись на їх лічильники.

Пробуй відключати цю мережеву і вставляти іншу.

_________________
"Эта кошка выглядит так, как будто только что нашла ответы на все вопросы во вселенной."
Dropbox - 2.5 гб місця на халяву.


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Конфлікти IRQ
ПовідомленняДодано: 19 січня 2013, 11:22 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 08 січня 2011, 22:25
Повідомлення: 578
Звідки: Typiйськ-Ковель
Подякував (ла): 84 разів.
Подякували: 44 разів.
Район міста: Вокзал
Abram написав:
Під нагрузкою я мав на увазі твої гальма.

Там ІЕ браузер запущений, але я перескріную.
Цитата:
Пробуй відключати цю мережеву і вставляти іншу.

Цитата:
Все вбудоване

І ще, я вище писав:
Цитата:
Я пробував затикати в USB WiFi адаптер, то були точно такі самі гальма

Хіба це не те саме що міняти мережеву? Проблемну мережеву при цьому відключав звісно.

_________________
Каждый мнит себя стратегом, видя бой со стороны. Ш. Руставели.


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Конфлікти IRQ
ПовідомленняДодано: 19 січня 2013, 14:00 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 10 листопада 2006, 22:08
Повідомлення: 216
Подякував (ла): 2 разів.
Подякували: 6 разів.
А ви не думали просто занести свою ЕОМ до спеціалістів?

_________________
Життя - це гра, але з однією спробою...


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Конфлікти IRQ
ПовідомленняДодано: 19 січня 2013, 14:12 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 08 січня 2011, 22:25
Повідомлення: 578
Звідки: Typiйськ-Ковель
Подякував (ла): 84 разів.
Подякували: 44 разів.
Район міста: Вокзал
Нові графіки. До підключення мережевого кабелю, та після відповідно.
Зображення
Зображення

До речі, в цей час з харда чути ритмічне безперервне тікання,з інтервалом в 1-1,5 сек., як від бомби
з годинниковим механізмом. :hi_hi_hi:
Процеси під час гальм. Якщо виділити якийсь процес, то він починає зникати та з'являтися в такт
тіканню харда. :ne_vi_del:
Зображення

_________________
Каждый мнит себя стратегом, видя бой со стороны. Ш. Руставели.


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Конфлікти IRQ
ПовідомленняДодано: 19 січня 2013, 14:24 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 08 січня 2011, 22:25
Повідомлення: 578
Звідки: Typiйськ-Ковель
Подякував (ла): 84 разів.
Подякували: 44 разів.
Район міста: Вокзал
Altair написав:
А ви не думали просто занести свою ЕОМ до спеціалістів?

Та воно то можна звісно, але, по-перше: хочеться розібратись самому(в образоватєльних цілях),
а по-друге: комп старенький(для дітей його вистачало), не хотілося б в ньго вкладати якісь зайві кошти,
бо вже простіше було б придбати новіший, з кращими параметрами. Якщо не вдасться довести його до ладу,
то цей піде на зап/частини, а придбається новий.

_________________
Каждый мнит себя стратегом, видя бой со стороны. Ш. Руставели.


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Конфлікти IRQ
ПовідомленняДодано: 19 січня 2013, 15:23 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 01 березня 2009, 01:17
Повідомлення: 4086
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 16 разів.
Подякували: 181 разів.
Район міста: центр
AkSeL-A3 написав:
До речі, в цей час з харда чути ритмічне безперервне тікання,з інтервалом в 1-1,5 сек., як від бомби
з годинниковим механізмом.

Може попереджає, що йому пора спатки навіки?

_________________
Ёж - птица гордая... Пока не пнешь - не полетит.
Сеяли разумное, доброе, вечное! — А выросло тупое, злобное и сдохло рано.


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
Відображати повідомлення за:  Сортувати за  
Створити нову тему Відповісти  [ 20 повідомлень ]  На сторінку 1, 2  Далі

Часовий пояс UTC + 3 годин


Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Google [Bot] і 1 гість


Ви можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете додавати файли у цьому форумі

Знайти:
Вперед:  
cron

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Український переклад © 2005-2010 Українська підтримка phpBB