Ви пам"ятаєте зі школи систему рівнянь з двома невідомими(х,у)?А як розв"язати?
Ну добре,ближче до теми.Зустрінув знайому.Слово за слово.Проміж іншого каже:Це ж треба,оце саме ноутбук поламався.-А що таке?-Друкувала звіт і клавіша вилетіла.-Прямо так сама і вилетіла?-Так.-Хм.(Ну як не постаратись допомогти ближньому,коли цей ближній ще й чарівна особа.)Можна було б глянути.-А ви розбираєтесь?-Та де в чому.

(Похвастався,що поробиш.)Де ноут?-Вдома.-Гляну.-От добре!(Забігаючи наперед скажу,що вся процедура спілкування з ноутом зайняла приблизно 45 хв., і це включаючи час на пошук вдома необхідних інструментів-:дві малесенькі плоскі викрутки,пінцет,збільшувальне скло,кишеньковий ліхтарик,настільна лампа-діло було підвечір

)Безпосередньо перед оглядом ще раз питаю:-Що,прямо сама вилетіла під час друку?-Саме так.(Хм.Чому спитав.Роки 4 назад мій малий прийшов знадвору і,роздягаючись,пожбурив в"язку ключів на диван.А на дивані лежав його розкритий ноут.Хрусь!І клавіша вилетіла.Ноут був на гарантії.Занесли в сервіс.Там без слів погодились поставити нову клаву.На другий день забрали.Клаву дійсно поставили нову.Бо стара була лише латиницею,а нову малий попросив латиниця+кирилиця.)Отже.Ноут Acer.Aspire.3 роки.Стан хороший.До нього додається клавіша "П" і 2 малюсінькі рамки-наші невідомі "х(ікс)"-більша, та "у(ігрек)"-менша,розміром 6-8 мм.Клавіша не ігрова,ніхто по ній в екстазі не лупив.(І як вилетіла?

)Рамки вроді цілі.На перший погляд вроді симетричні.Це якщо кожна має 6 ступенів свободи(верх,низ,і 4 сторони)то для двох 6*6=36 А 36 можливостей позицій з"єднання -забагато!За допомогою ліхтарика заглянув збоку під сусідню клавішу "Р" і визначив приблизне положення великої рамки.Далі.В "гнізді" клавіши зверху по бокам виявились 2 маленькі гачечки і знизу посередині 1 широкий гачок.Відповідно знайшов на великій рамці 2 маленькі виямки і на маленькій рамці-1 широку виямку.Отже кожна рамка стала мати 1 положення.Крім того,маленька має з обох сторін ріжки,а велика-симетричні отвори.

Отже вони з"єднуються!Далі.З"єдную рамки між собою.Для цього прийшлось розсунути сторони великої майже на 2 мм.!Досить велике зусилля!З"єднались.Далі чіпляю велику 2-а виямками за верхні гачки,розтягую систему цих "ножиць" з досить великим зусиллям вниз(до себе) і чіпляю маленьку за широкий гачок знизу.Далі клавіша.Кладу її зверху на рамки у правильне положення,легенько натискаю,сильніше,ще сильніше-хрусь,хрусь,хрусь-і клавіша стає на своє місце.Як влита!!!І сам не сподівався.Пробую підважити клавішу з 4-х сторін-не піддається!Перевірив,як друкує-все добре.
-Ну ось і все.Полагодив.

Користуйтесь на здоров"я.-Вже?Не надякуватись!І що б я без вас робила?Може чаю?-Дякую,не відмовлюсь.Щось дійсно в горлі пересохло.

Ну а все-таки,як це сталось?-Ой,ви знаєте,сьогодні син виносить ноут зі своєї кімнати і каже:"Ось,мамо,щось сталось з ноутом,чогось клавіша сама вилетіла."-Тут у мене закралась підозра.Справа в тому,що її син,дорослий вже хлопчак,любить бавитись в кімнаті, крім ноута, ще й пневматичним пістолетом,що стріляє пластмасовими кульками.Але лупить добряче.Певно ,лоботряс старався поцілити в зображення на моніторі,а попав в клавішу і "вилущив" її.Але свої підозри я залишив при собі.Дитина для кожної матері-це святе.
З.І.Коли у вас з клавішою станеться подібне нещастя,і вийшов строк гарантії,можливо варто спробувати полагодити її самому.У вас получиться.І,по-перше:ви сподобаєтесь самі собі,а, по-друге:не будете морочити голови вічно зайнятим хорошим хлопцям з сервісної майстерні.Можливо, мій маленький досвід стане вам у пригоді.