Місце спілкування ковельчан (і не тільки)
Пошта @Kovel.com.ua
Логін:
Пароль:
Реєстрація
Логін:
Пароль:
Підтвердження паролю:
Вхід
Сподобався форум - постав +1 
Сьогодні: 28 червня 2017, 20:30

Часовий пояс UTC + 3 годин




Створити нову тему Відповісти  [ 52 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3, 4  Далі
Автор Повідомлення
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 05 листопада 2007, 12:59 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 05 листопада 2007, 12:50
Повідомлення: 71
Звідки: КОВЕЛЬ
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
Та да в гуртожитку тожа вибивало на секції світло і -БЖ -20$((
Безперебійники РУЛЬ .


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 01 січня 2008, 14:02 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 22 грудня 2007, 20:47
Повідомлення: 38
Звідки: Турійськ
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 1 разів.
У мене в кабінеті стоїть 1200 ватний упс, до якого включений сервак і ще один комп плюс немало мережевого обладнання, причому всі девайси (включаючи системники) підключені від упса ще через мережеві фільтри, але бували прецеденти, коли, ймовірно, йшов скачок напруги і комп йшов в ребут, а сервак працював далі, але одного разу коли на тій самій лінії хтось грався зварювальним обладнанням, потухло все - і сервак у тому числі, хоч і БЖ у нього надійніший. Отже, скоріше всього, упс не може захистити від скачка напруги, а тільки від її зменшення, хоча упси теж різні бувають, але ще не бачив упса, який витримав би імпульс хоча б в тисячу вольт і вихідна напруга на ньому була в межах норми

_________________
Вічно зайнятий, проте завжди радий новим повідомленням :)


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 03 січня 2008, 17:44 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 04 травня 2005, 14:47
Повідомлення: 1017
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 23 разів.
Подякували: 27 разів.
alexander написав:
причому всі девайси (включаючи системники) підключені від упса ще через мережеві фільтри,

:shock: це вже збочення, фільтри після БЖД ставити.
Цитата:
Отже, скоріше всього, упс не може захистити від скачка напруги, а тільки від її зменшення, хоча упси теж різні бувають, але ще не бачив упса, який витримав би імпульс хоча б в тисячу вольт і вихідна напруга на ньому була в межах норми

Висновок хибний, так як принцип всіх БЖД і полягає у тому щоб захистити підключене обладнання від відхилень напруги від норми, незалежно чи вона буде збільшуватись або зменшуватись.А вже про швидкодію того чи іншого БЖД необхідно читати в його характеристиках, хоча вона на мою думку у всіх буде в межах допустимого.
І висновок, наша мережа, якщо не помиляюсь, має 11 основних і 9 допоміжних якісних показників електроенергії, БЖД захищає від 2-3 залежно від виконання, то ж про який захист може йти мова. :D


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 03 січня 2008, 23:39 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 22 грудня 2007, 20:47
Повідомлення: 38
Звідки: Турійськ
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 1 разів.
Ну, що ж зроблю, збочення то збочення, є трохи, не спорю, але все ж таки з упса 4 розетки виходять, а підключається туди штук 15 всього різного, от і прийшлось ставити туди мережеві фільтри, як те, що перше попало під руку, а на рах.хибного висновку може й так, упси теж різні бувають.

_________________
Вічно зайнятий, проте завжди радий новим повідомленням :)


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 04 січня 2008, 14:45 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 27 серпня 2004, 17:20
Повідомлення: 2697
Подякував (ла): 3 разів.
Подякували: 30 разів.
Boris написав:
це вже збочення, фільтри після БЖД ставити.
А ти бачив такі фільтри, в яких замість вилки такий роз"єм, як вставляти в UPS? То як ти думаєш: нашо таке придумано? :roll:
Не бачу нічого поганого в тому, шоб підключати всю апаратуру через UPS. І в такому випадку мережевий фільтр служить в ролі звичайного тройніка...

_________________
Зображення


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 11 січня 2008, 14:10 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 04 травня 2005, 14:47
Повідомлення: 1017
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 23 разів.
Подякували: 27 разів.
igorsolop написав:
Boris написав:
це вже збочення, фільтри після БЖД ставити.
А ти бачив такі фільтри, в яких замість вилки такий роз"єм, як вставляти в UPS? То як ти думаєш: нашо таке придумано? :roll:
Не бачу нічого поганого в тому, шоб підключати всю апаратуру через UPS. І в такому випадку мережевий фільтр служить в ролі звичайного тройніка...

1. Хто їх назвав фільтрами і шо вони фільтрують, залишається питаням без відповіді, а особливо сумнівного виробництва.
2. Застосувати звичайно можна, але при цьому незабувати про потужність самого БЖД і про те що унормальних БЖД скількі б не було у них виходів для підключення апарутури мають гальваничне розгалуження (так званий захист від впливу одного обладнання на інше), у тройніка такеї функції нажаль не має.
3. Бачив, і згоден хтось придумав значить воно так треба.


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 11 січня 2008, 14:31 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 27 серпня 2004, 17:20
Повідомлення: 2697
Подякував (ла): 3 разів.
Подякували: 30 разів.
Boris написав:
1. Хто їх назвав фільтрами і шо вони фільтрують...
Не знаю. Але так пише на упаковці :roll:
Цитата:
2. Застосувати звичайно можна, але при цьому незабувати про потужність самого БЖД
А багато потужності і не треба, достатньо втримати від короткотривалого виключення-включення електроенергії - з цим вони якраз добре справляються.
Цитата:
3. Бачив, і згоден хтось придумав значить воно так треба.
От для того і треба, шоб підключати через UPS :P

_________________
Зображення


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Ваш комп"ютер і 220В
ПовідомленняДодано: 29 жовтня 2008, 00:58 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 06 липня 2007, 01:26
Повідомлення: 49
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
Ні упс, ні стаб не рятують від різких стрибків напруги (вони дуже допомагають але ...), у мене комп підключений через стаб і упс але дуже часто його вибиває (повністю), тому вдень без особливої потреби компа стараюсь не включати бо у деякі дні вирубається десь через 15-20хв, а було таке що не встигав і загрузитись. Більш-менш нормальна напруга у нас тільки вночі (тоді і працюю :( )
Чекаю з гарантії великого стаба, може він буде трохи краще справлятись.


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Ваш комп"ютер і 220В
ПовідомленняДодано: 29 жовтня 2008, 09:17 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 27 серпня 2004, 17:20
Повідомлення: 2697
Подякував (ла): 3 разів.
Подякували: 30 разів.
Сергій написав:
у мене комп підключений через стаб і упс але дуже часто його вибиває (повністю)
Можливо причина в тому шо:
1. UPS заслабкий для конкретно твого компа
2. Підсів акумулятор в UPS'і

В моїй практиці траплявся і 1-й і 2-й випадок :roll:

_________________
Зображення


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Ваш комп"ютер і 220В
ПовідомленняДодано: 29 жовтня 2008, 13:14 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 29 серпня 2008, 12:34
Повідомлення: 893
Звідки: місцева
Подякував (ла): 35 разів.
Подякували: 16 разів.
Ні, від різких скачків напруги ББЖ справді може і не врятувати. У мене буває за 1с стрибне від 230 до 176 кілька разів, комп просто вирубається. А буває і уверх стрибає до 295!!! Ціле літо у нас міняють електромережу, зараз стало трохи краще... :|


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Ваш комп"ютер і 220В
ПовідомленняДодано: 29 жовтня 2008, 13:17 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 27 серпня 2004, 17:20
Повідомлення: 2697
Подякував (ла): 3 разів.
Подякували: 30 разів.
Lisichka написав:
У мене буває за 1с стрибне від 230 до 176 кілька разів, комп просто вирубається
Це не нормально! Це схоже на п.2 мого попереднього посту.

_________________
Зображення


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Ваш комп"ютер і 220В
ПовідомленняДодано: 29 жовтня 2008, 13:23 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 04 травня 2005, 14:47
Повідомлення: 1017
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 23 разів.
Подякували: 27 разів.
Сергій написав:
Ні упс, ні стаб не рятують від різких стрибків напруги (вони дуже допомагають але ...), у мене комп підключений через стаб і упс але дуже часто його вибиває (повністю), тому вдень без особливої потреби компа стараюсь не включати бо у деякі дні вирубається десь через 15-20хв, а було таке що не встигав і загрузитись. Більш-менш нормальна напруга у нас тільки вночі (тоді і працюю :( )
Чекаю з гарантії великого стаба, може він буде трохи краще справлятись.

Уважно прочитай технічні характеристики як ББЖ так і стабілізатора.В основному відмінною рисою стабілізаторів є те що вони працюють в межах 160-260В при відхиленні поза межі він просто вирубається (проблему зустрічав в одному їз будинків часного сектору району Володимирської).І як казав igorsolop провір акумулятор(и) і відповідність даних пристроїв твому ПК.Да і ше є також глюкаві ББЖ, на власному досвіді один і з трьох Mustek PowerMust 650 Office глюк проявився іменно при тимчасових падіннях напруги( секунда а можливо і ії долі), вирубався намертво з ПК разом, нада було перезапускати.

_________________
Чим більше менше ми їм більше - тим більше менше вони нам!!!


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Ваш комп"ютер і 220В
ПовідомленняДодано: 29 жовтня 2008, 23:37 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 06 липня 2007, 01:26
Повідомлення: 49
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
igorsolop написав:
Можливо причина в тому шо:
1. UPS заслабкий для конкретно твого компа
2. Підсів акумулятор в UPS'і

1. Поки жив на Володимирській його повністю вистачало.
2. Акумулятор не супер але ще трохи тримає (поміняти можна було-б але нема вільних коштів)
бувало що комп вирубався "без попереджень" збоку упса і стаба (упс навіть не встигав спрацювати або спрацьовував після того як комп вирубався)
Boris написав:
В основному відмінною рисою стабілізаторів є те що вони працюють в межах 160-260В при відхиленні поза межі він просто вирубається .

про це я уже знаю :) у мене спочатку стояло 160-250В і стаб чомусь почав виключатись, я спочатку не зрозумів чому але потім побачив що напруга в мережі десь 150В тоді переключив на 120-250В і стаб перестав виключатись.
глюкавість упса я не виключаю, бо цього ще не перевіряв.


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Ваш комп"ютер і 220В
ПовідомленняДодано: 29 жовтня 2008, 23:49 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 29 серпня 2008, 12:34
Повідомлення: 893
Звідки: місцева
Подякував (ла): 35 разів.
Подякували: 16 разів.
Сергій написав:
бувало що комп вирубався "без попереджень" збоку упса і стаба (упс навіть не встигав спрацювати або спрацьовував після того як комп вирубався)
у мене спочатку стояло 160-250В і стаб чомусь почав виключатись, я спочатку не зрозумів чому але потім побачив що напруга в мережі десь 150В тоді переключив на 120-250В і стаб перестав виключатись.
глюкавість упса я не виключаю, бо цього ще не перевіряв.

:handshake: те ж саме


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re:
ПовідомленняДодано: 31 жовтня 2008, 23:48 
Офлайн

З нами з: 29 жовтня 2008, 21:08
Повідомлення: 2
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
igorsolop написав:
У мене вся робоча техніка підключена через UPS - компютери, камери, відеомагнітофони, сканери та ін. Я навіть думав купити ще декілька UPS'ів і підключити усі телевізори в квартирі і навіть холодильник, але чомусь передумав :?


КУПИ КРАЩЕ ДВОХФАЗНИЙ СТАБІЛІЗАТОР(ВИПРАМЛЯЧ) ДЕШЕВШЕ І НАДІЙНІШЕ, НЕ КОЖЕН УПС СТАБІЛІЗУЄ НАПРУГУ ВІД РОБОТИ В МЕРЕЖІ 220 В. ВІЗЬМИ ТЕСТЕР І ПЕРЕВІРЬ!

_________________
"ТЕХНИКА В РУКАХ ИНДЕЙЦА-ГРУДА МЕТАЛОЛОМА" ;-))


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
Відображати повідомлення за:  Сортувати за  
Створити нову тему Відповісти  [ 52 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3, 4  Далі

Часовий пояс UTC + 3 годин


Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей


Ви можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете додавати файли у цьому форумі

Знайти:
Вперед:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Український переклад © 2005-2010 Українська підтримка phpBB