Тут дехто питв чи не лякали ДАЙ-шники, раніше 16-того. Так намагались, мене, точніше зробили спробу.
Кому цікаво це було так:
Одного ранього ранку (11.10.2008) група спец-шукачів грибів (в складі 5 чол.) на БТР марки ВАЗ-2107 (зеленого кольру), висадилась в лісі, з метою виявлення там грибів. Та не вилазила з того лісу, поки отак не навиявляла цілий багажник, після чого вже стомилась (незнайю як група, але я точно стомився), адже вже було 17:30. Якщо у когось виникне питання типу: Чи були гриби? Відповідаю відразу. Були усілякі: зелені, сині, білі, жовті і навіть червоні правда ми їх чомусь не брали, колір не подобався мабуть. Короче суть не в грибах, хоча і в грибах, але не втих що в лісі ростуть, а в тих що на дорогоах

заплутався.
Далі по суті теми: Отож пересуваючись від лісу втомлений, зі сторони Камень-Каширську вїжаючи у Ковель натикаюсь на міліціонера (біля КОМО), не памятаю палки, памятаю лише фару і цю смішну цифру 61 км (табло не памятаю, памятаю словами). Я так і не зрозумів як звати отого молодого і зеленого ДАЇ-шника хоч він і двічи представився (вдруге на мою вимогу), точніше він не представився а пробурмотів, він троха Ри-ри-рикає, наскільки я зрозумів то помоєму отак Романюк Олександр (скільки тут "ри" самі рахуйте) .... А от що я проїхав 61 км і тим перевищив допустиму норуму він мені чітко дав знати. Я не стримався і почав хохотать, мол з яких пір 1 км. це перевищення швидкості. На що він мені відповів, що там Ви (може ти) проїхали знак "40" обмеження швидкості стоїть. Я в

де знак, глянув в машину хтось бачив, на що отримав тверде ні. І тут далі стандартна процедура мене запрошують у авто, і тут знову

. Де авто? На що мені тикають пальцем на звичайне приватне авто Opel Vectra синього колоьру зі звичайниме білиме номерами 586-26 ВО. Підійшовши ближче до цього чуда я намагався у цьому авто вгледіти міліцейське авто, та дарма. На мою вимогу вони мені (правда з такиме труднощами) вийняли з "О-пи" якусь довідку що,посвідчує те що їм дозволяється працювати на оцьму свому приватному авто. Як виявилось це авто дісно належить приватно іншому напарнику і він має отуж довідку. Нажаль я був з лісу тому зфотографувать її не вдалось, але це був шедевер! Коротко її опишу: Звичайний папір такий який використовують у ксероксах, формат у неїї був унікальний як для документа, не А4 а мабуть четвертина А4 а може і менший, точніше такаж розмірами як старі права ті що заламіновані (не пластикові). Там важко було розібратись де заголовок де кінець, печатка єдина яка там була "для довідок" (так, і на ній писало), стояла зверху над чим я і не помітив. Підписи якісь там були курячі, а от дати не памятаю. Не паятаю тексту але памятаю середену тексту єдине що кидалось у очі і що він мені зачитав. Там щось шлось що їм дозволено пересуватись на цьому транспортному засобі у якихось надзвичайних ситуаціях.... туфта якась.
Далі гра, погана гра адже вони постійно мінялись ролями, гра у поганого і хорошого поліцейського. Отут і прозвучала погроза новими штрафами у 2000 грн. правда він і незміг пояснить по якій статті, і на мою вимогу предявити ці затвердженні штрафи, тільки відмазувались типу вже прийняли, Ющенко підписав (так і говорили).
Склали акт про правопорушення. Хабаря я не давав, принципово! Правда мамка прибігала з деньгами, але вони вже чомусь сцикнули і назад ці гроші потім повернули мамці зі словами: "Забирайте свого сина поки мол він ще не наробив гірше, а то він такий вумний мол щось там нам понаписував в протоколі тепер нам потрібно свідків двох найти, а штрафу там було всього лише 18 грн".
Після цього як ми сіли в машину я розвернувся і поїхав шукать те "40", знайшов при вїзді у Ковель зі сторони Камень-Каширська на першому освтлювальному стовбі на краю дороги, на висоті 4-5 м. вісить прикручений проволкую навкруги стовба і завернений вітром в сторону лісу. Коли повертався, мене принципово зупиняє інший вже напарнік мол за ремня. Я вихожу улибаючись і потираючи руки кажу "Ух ну ходімо і час вкажете знову, попередне правопорушення 18.30 а це в 19.00. Ну і так невзрачно спитався, мол: А що тепер для знаку не надається спеціальний окремий коротенький стовпчик з виносом поближче до проїжчої частини дороги, на що отримав відповідь. "Аце ти у Кошарука спитай" Я ще уточнив у старшого мабуть? А ви це не контролюєте? Складати протокол він не став і мол зробив мені поблажку відпустив.
Та взагалі іза чого вся гризня розпочалась (та не вперше у мене), за отого відчутя у розмові між мною водієм з їх сторони бидлом, це відчувається у їх ставлені і мові та оциме богами котрим дано все "рішать", статосом ДАІ.
Тай у принцип я увійшов, щоб гнідам не так жирно жилось і тормозилось, хабарів не давать!
Далі буде! Пришла бумага про виклик у суд.