Сподобався форум - постав +1

Як правильно поводити себе із ДАІшниками

Все що стосується наших дво та чотирьох колісних друзів.

Модератори: AndroVit, Igal, KOT

Re: Як правильно поводити себе із гаїшниками!!!!!!!!!

Повідомлення Alfa Centavra » 19 жовтня 2008, 01:13

Romas
про психологiю ти добре сказав
Alfa Centavra

Повідомлення: 1189
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 3 разів.

Повідомлення Oleg-Dock » 22 жовтня 2008, 10:33

Тут дехто питв чи не лякали ДАЙ-шники, раніше 16-того. Так намагались, мене, точніше зробили спробу.
Кому цікаво це було так:
Одного ранього ранку (11.10.2008) група спец-шукачів грибів (в складі 5 чол.) на БТР марки ВАЗ-2107 (зеленого кольру), висадилась в лісі, з метою виявлення там грибів. Та не вилазила з того лісу, поки отак не навиявляла цілий багажник, після чого вже стомилась (незнайю як група, але я точно стомився), адже вже було 17:30. Якщо у когось виникне питання типу: Чи були гриби? Відповідаю відразу. Були усілякі: зелені, сині, білі, жовті і навіть червоні правда ми їх чомусь не брали, колір не подобався мабуть. Короче суть не в грибах, хоча і в грибах, але не втих що в лісі ростуть, а в тих що на дорогоах :roll: заплутався.
Далі по суті теми: Отож пересуваючись від лісу втомлений, зі сторони Камень-Каширську вїжаючи у Ковель натикаюсь на міліціонера (біля КОМО), не памятаю палки, памятаю лише фару і цю смішну цифру 61 км (табло не памятаю, памятаю словами). Я так і не зрозумів як звати отого молодого і зеленого ДАЇ-шника хоч він і двічи представився (вдруге на мою вимогу), точніше він не представився а пробурмотів, він троха Ри-ри-рикає, наскільки я зрозумів то помоєму отак Романюк Олександр (скільки тут "ри" самі рахуйте) .... А от що я проїхав 61 км і тим перевищив допустиму норуму він мені чітко дав знати. Я не стримався і почав хохотать, мол з яких пір 1 км. це перевищення швидкості. На що він мені відповів, що там Ви (може ти) проїхали знак "40" обмеження швидкості стоїть. Я в :shock: де знак, глянув в машину хтось бачив, на що отримав тверде ні. І тут далі стандартна процедура мене запрошують у авто, і тут знову :shock:. Де авто? На що мені тикають пальцем на звичайне приватне авто Opel Vectra синього колоьру зі звичайниме білиме номерами 586-26 ВО. Підійшовши ближче до цього чуда я намагався у цьому авто вгледіти міліцейське авто, та дарма. На мою вимогу вони мені (правда з такиме труднощами) вийняли з "О-пи" якусь довідку що,посвідчує те що їм дозволяється працювати на оцьму свому приватному авто. Як виявилось це авто дісно належить приватно іншому напарнику і він має отуж довідку. Нажаль я був з лісу тому зфотографувать її не вдалось, але це був шедевер! Коротко її опишу: Звичайний папір такий який використовують у ксероксах, формат у неїї був унікальний як для документа, не А4 а мабуть четвертина А4 а може і менший, точніше такаж розмірами як старі права ті що заламіновані (не пластикові). Там важко було розібратись де заголовок де кінець, печатка єдина яка там була "для довідок" (так, і на ній писало), стояла зверху над чим я і не помітив. Підписи якісь там були курячі, а от дати не памятаю. Не паятаю тексту але памятаю середену тексту єдине що кидалось у очі і що він мені зачитав. Там щось шлось що їм дозволено пересуватись на цьому транспортному засобі у якихось надзвичайних ситуаціях.... туфта якась.
Далі гра, погана гра адже вони постійно мінялись ролями, гра у поганого і хорошого поліцейського. Отут і прозвучала погроза новими штрафами у 2000 грн. правда він і незміг пояснить по якій статті, і на мою вимогу предявити ці затвердженні штрафи, тільки відмазувались типу вже прийняли, Ющенко підписав (так і говорили).
Склали акт про правопорушення. Хабаря я не давав, принципово! Правда мамка прибігала з деньгами, але вони вже чомусь сцикнули і назад ці гроші потім повернули мамці зі словами: "Забирайте свого сина поки мол він ще не наробив гірше, а то він такий вумний мол щось там нам понаписував в протоколі тепер нам потрібно свідків двох найти, а штрафу там було всього лише 18 грн".
Після цього як ми сіли в машину я розвернувся і поїхав шукать те "40", знайшов при вїзді у Ковель зі сторони Камень-Каширська на першому освтлювальному стовбі на краю дороги, на висоті 4-5 м. вісить прикручений проволкую навкруги стовба і завернений вітром в сторону лісу. Коли повертався, мене принципово зупиняє інший вже напарнік мол за ремня. Я вихожу улибаючись і потираючи руки кажу "Ух ну ходімо і час вкажете знову, попередне правопорушення 18.30 а це в 19.00. Ну і так невзрачно спитався, мол: А що тепер для знаку не надається спеціальний окремий коротенький стовпчик з виносом поближче до проїжчої частини дороги, на що отримав відповідь. "Аце ти у Кошарука спитай" Я ще уточнив у старшого мабуть? А ви це не контролюєте? Складати протокол він не став і мол зробив мені поблажку відпустив.
Та взагалі іза чого вся гризня розпочалась (та не вперше у мене), за отого відчутя у розмові між мною водієм з їх сторони бидлом, це відчувається у їх ставлені і мові та оциме богами котрим дано все "рішать", статосом ДАІ.
Тай у принцип я увійшов, щоб гнідам не так жирно жилось і тормозилось, хабарів не давать!

Далі буде! Пришла бумага про виклик у суд.
Зображення
Орфография - как Кунг Фу....
Настоящей мастер пользуется ей только в случаях крайней необходимости...
Oleg-Dock

Повідомлення: 275
Подякували: 1 разів.

Повідомлення Romas » 22 жовтня 2008, 11:57

Romas

Повідомлення: 617
Подякували: 0 разів.
Район міста:

Повідомлення valet » 22 жовтня 2008, 12:13

ПРЕВЫШЕНИЕ СКОРОСТИ ДВИЖЕНИЯ: КАК ЗАЩИЩАТЬСЯ ОТ ОБВИНЕНИЙ?

Не будет преувеличением сказать, что превышение разрешённой скорости движения - одно из самых распространённых нарушений ПДД. Соответственно, это одна из основных претензий со стороны сотрудников ГАИ к водителям. Однако и один из самых распространённых видов фальсификаций якобы имевших место нарушений. Именно это и обусловило необходимость чёткой и грамотной правовой позиции по этой категории дел. И начинать отстаивать её нужно с первого момента остановки.

Прежде всего, следует знать, что в настоящее время ст.122 КоАП Украины предусматривает ответственность за превышение скорости движения только более, чем на 20 км/ч. Водители, особенно иностранцы, часто не знают об этой особенности украинского законодательства. Чем, естественно, сотрудники ГАИ с удовольствием пользуются.

Скорость, естественно, нельзя измерить 'на глазок'. Для этого у сотрудников ГАИ имеется соответствующая аппаратура. Однако для того, чтобы эти измерения были легитимны сами по себе и могли использоваться в качестве доказательств в суде, они должны отвечать определённым требованиям, которые устанавливает Закон Украины 'О метрологии и метрологической деятельности'.

Так, на данную сферу распространяется метрологический надзор. Это значит, что используемые для измерений, использующихся в качестве доказательства, приборы должны быть допущены к применению (как тип средств измерительной техники) на территории Украины. Кроме того, каждый экземпляр прибора должен пройти поверку. И каждый используемый для измерений прибор должен иметь соответствующие документы, из которых видно, что он прошёл эти процедуры.

На деле же встречается ситуация, когда на прибор вообще никаких документов нет, или поверку он прошёл, но данный тип средств измерительной техники допуска к использованию в Украине не получал. В этом случае результаты измерений как доказательство использованы быть не могут, и если за превышение скорости на водителя составляется админпротокол, то в своих объяснениях (для чего на бланке протокола есть специальная графа) водитель может указать на эти обстоятельства. Как и на то, что документы на средство измерительной техники инспектор показать отказался, в результате чего законность применения прибора проверить не удалось.

После этого в суде нужно заявить ходатайство о закрытии дела за отсутствие состава правонарушения, мотивируя его тем, что надлежащих и собранных без нарушения закона доказательств превышения скорости в деле нет. Восполнить их суд в большинстве случаев не может, поскольку в протоколе редко бывает указан серийный номер измерительного прибора, и даже если у суда возникнет желание истребовать документы на этот прибор из ГАИ, то непонятно, на какой же прибор их требовать.

Следующая ситуация: на участке, где ограничение скорости 60 км/ч, водителя обвиняют в превышении на основании показаний прибора - 81 км/ч. Между тем, каждый прибор имеет погрешность измерений. Кстати, если погрешность неизвестна, то согласно требований того же Закона 'О метрологии и метрологической деятельности' использование результатов измерений вообще невозможно. Но часто, как в приведённом случае, различие между величиной скорости, с которой начинается возможность наказать водителя, и показаниями прибора, - меньше той самой погрешности измерений. Опять же, водители часто не знают этого и 'ведутся' на неправомерные обвинения инспектора. Если такая ситуация имела место, то в протоколе также необходимо указать на эти обстоятельства.

Однако следует указать ещё на один важнейший момент. Большинство приборов, стоящих сегодня на вооружении ГАИ, позволяют инспектору предъявить водителю 'голые' цифры скорости, но не предоставляют доказательств принадлежности измеренной скорости именно данному автомобилю. Между тем, на приборе может отразиться скорость более массивного или движущегося с большей скоростью транспортного средства. Отсутствие же доказательств принадлежности этой скорости конкретному транспортному средству не позволяет использовать измерение при обвинении против его водителя.

Часто сотрудники ГАИ используют в качестве 'доказательства' секундомер, который встроен в прибор и показывает время с момента измерения. Однако это, во-первых, не является доказательством в правовом смысле. Эффект рассчитан, скорее, на то, что водитель сам признается. Однако здесь нужно помнить, что водитель никогда не сможет точно сказать, прошло с момента измерения, скажем, 40 секунд или 50. Между тем, на скорости 80 км/ч это означает разницу более чем в 200м дистанции, то есть возможно, была измерена скорость транспортного средства, двигавшегося на таком расстоянии спереди или сзади.

Поэтому если водителю предъявляются такого рода показания прибора, он может, как говорится, с чистой совестью указать в протоколе на то, что доказательства принадлежности именно ему измеренной прибором скорости - отсутствуют. А затем просить суд закрыть дело за отсутствием состава административного правонарушения.
Мы сами создаем окружающий нас мир. Мы получаем именно то, что заслуживаем. Как же мы можем обижаться на жизнь, которую создали для себя сами? Кого винить, кого благодарить, кроме самих себя! Кто, кроме нас, может изменить ее, как только пожелает?
valet

Повідомлення: 247

Повідомлення KOT » 22 жовтня 2008, 12:44

Помните все! Когда мы даем взятку, берем взятку, творим преступление, делаем вид, что не замечаем беззаконие, проходим мимо нуждающегося в помощи и так далее, - мы не просто предаем этих парней и мужчин, мы повторно их убиваем.
KOT

Повідомлення: 4949
Подякував (ла): 3 разів.
Подякували: 35 разів.

Повідомлення toha » 22 жовтня 2008, 13:31

toha

Повідомлення: 3340
Подякував (ла): 9 разів.
Подякували: 15 разів.
Район міста:

Повідомлення KOT » 22 жовтня 2008, 14:03

вот не втримався я сьогодні і сфоткав, 2 ГАЇшника у формі їдуть на авто БЕЗ ПАСКІВ БЕЗПЕКИ!!!! :shock:
на фото це не дуже видно, але повірте наслово.
скоро збиремо колекцію часних авто гаїшників :lol:
фото не дуже якісне, бо сонце прям у писок світило :D

Помните все! Когда мы даем взятку, берем взятку, творим преступление, делаем вид, что не замечаем беззаконие, проходим мимо нуждающегося в помощи и так далее, - мы не просто предаем этих парней и мужчин, мы повторно их убиваем.
KOT

Повідомлення Ванда » 22 жовтня 2008, 14:54

"Женщины, по своей сути, все - ангелы, но когда им обламывают крылья, приходиться летать на метле...."
Ванда

Повідомлення: 743
Подякував (ла): 26 разів.
Подякували: 9 разів.
Район міста:

Повідомлення KOT » 22 жовтня 2008, 14:57

KOT

Повідомлення gregkov » 22 жовтня 2008, 18:53

главное - голова,
остальное прилОжится.
Колобок
gregkov

Повідомлення: 215
Подякував (ла): 4 разів.
Подякували: 5 разів.

Повідомлення Alfa Centavra » 22 жовтня 2008, 20:16

Oleg-Dock, бери фотоапарат та їдь фотографувати той знак, поки він стоть стороною до лісу. Знаки мають встановлюватись згідно ДСТУ, а ще може після того знака буде якесь перехрестя (ну вдруг непомітний якийсь поворот), то дія знака закінчиться.
А повістка в суд справжня? Номер справи вказано? Перш ніж судитись повинна прийти квитанція з штрафом, чи не так?
Alfa Centavra

Повідомлення: 1189
Подякували: 3 разів.

Повідомлення Oleg-Dock » 25 жовтня 2008, 10:15

Востаннє редагувалось Oleg-Dock в 25 жовтня 2008, 21:29, всього редагувалось 2 разів.
Зображення
Oleg-Dock

Повідомлення boddy » 25 жовтня 2008, 11:07

boddy

Повідомлення: 1150

Повідомлення igorsolop » 25 жовтня 2008, 11:13

:lol: :lol: :lol:
igorsolop

Повідомлення: 2698
Подякували: 30 разів.

Повідомлення Oleg-Dock » 25 жовтня 2008, 21:27

Ні гадить я під кабінетом, не став, а от людей троха розважив :wink: .
Поспішиш - людей насмішиш!
Зображення
Oleg-Dock

Поперед.Далі

Повернутись до АвтоВелоМото

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей