irma » 06 січня 2009, 12:03
Я перестала бути кавоманкою, зате чоловік кожен ранок, за будь-якої погоди йде на кавування у кафешку - це вже своєрідний чоловічий ритуал... Так от, дома ми варимо каву тільки в турці, вона у нас древня і просто алюмінієва, головне - не шкодувати кави!
А ще у мене є свій спосіб заварювання кави (можна сказати, святковий, бо зазвичай каву варить чоловік): секрет в тому, що у пусту турку кладу чайну ложку (чи менше) цукру і даю йому карамелізуватись, щоб аж задиміло. Тоді заливаю холодну воду і каву. Виходить з гірчинкою і запах божественний.
Колись привезли з Карпат турку з чорної глини, гарна, проте чомусь швидко тріснула (певно, гуцули її у печі не прокалили...)
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі