Сподобався форум - постав +1

Любителі чаю

Наше місто (без спаму і флуду)

Модератори: AndroVit, Igal, Ruslana TS, nekton

Re: Любителі чаю

Повідомлення b0t » 05 грудня 2008, 19:14

"Люди свободно лгут ртом, но рожа, которую они при этом корчат, все-таки говорит правду" Ф. Ницше
Аватар користувача
b0t
 
Повідомлення: 904
З нами з: 06 квітня 2007, 17:28
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 3 разів.
Подякували: 4 разів.
Район міста:

Re: Любителі чаю

Повідомлення Ванда » 05 грудня 2008, 19:39

Люблю чорний збергамотом Ахмад №1

"Женщины, по своей сути, все - ангелы, но когда им обламывают крылья, приходиться летать на метле...."
Аватар користувача
Ванда
 
Повідомлення: 743
З нами з: 07 січня 2008, 14:01
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 26 разів.
Подякували: 9 разів.
Район міста:

Re: Любителі чаю

Повідомлення irma » 05 грудня 2008, 19:46

Дарджилінг - це чай з м'яким смаком, має світлий колір, називається ще "чайним шампанським". Мені він здається слабеньким.
(я колись брала участь у чайному конкурсі від "Ахмаду", то якраз було питання про дарджилінг. Виграла, до речі, велику упаковку чаїв, брелки, книжечку калорійності продуктів і 2 роки мені на Новий рік приходила вітальна листівка директора компанії. Дрібниці, а приємно!)
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Любителі чаю

Повідомлення KSENA » 05 грудня 2008, 20:14

Купую чай Хейліс. Обовязково щоб був чорний і крупнолистовий. Люблю пити з лимоном і щоб не сама. Одна чай ніколи не пью- це для мене, як алкоголік що сам пє. :D . Раніше любила чай з різними смаками і добавками, але вони швидко набридають.
Аватар користувача
KSENA
 
Повідомлення: 248
З нами з: 24 листопада 2007, 21:03
Звідки: ковель 2
Подякував (ла): 5 разів.
Подякували: 3 разів.

Re: Любителі чаю

Повідомлення b0t » 05 грудня 2008, 20:22

Колись вдома заварював чай з гілочок малини, смородини - оце діло! І без добавок усіляких, без хіміки.
irma, а що там на рахунок "Світ чаю", кажеш не варто?
P.S. Тре попить даржилінг, читав про нього відгуки в неті, кажуть непоганий. Хоча і полюбляю "чефір" :)
"Люди свободно лгут ртом, но рожа, которую они при этом корчат, все-таки говорит правду" Ф. Ницше
Аватар користувача
b0t
 
Повідомлення: 904
З нами з: 06 квітня 2007, 17:28
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 3 разів.
Подякували: 4 разів.
Район міста:

Re: Любителі чаю

Повідомлення Fantoman » 06 грудня 2008, 20:47

привозили мені турецький час - слабенький занадто. Мусив чайну ложку з верхом сипати. Ні смаку, ні аромату..
Fantoman
 
Повідомлення: 2613
З нами з: 01 червня 2004, 18:29
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 18 разів.
Район міста:

Re: Любителі чаю

Повідомлення vsem » 06 грудня 2008, 21:07

vsem
 
Повідомлення: 235
З нами з: 28 листопада 2003, 14:04
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.

Re: Любителі чаю

Повідомлення Sergo21 » 07 грудня 2008, 12:06

Sergo21
 
Повідомлення: 171
З нами з: 17 березня 2008, 14:12
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 2 разів.

Re: Любителі чаю

Повідомлення b0t » 07 грудня 2008, 14:17

"Люди свободно лгут ртом, но рожа, которую они при этом корчат, все-таки говорит правду" Ф. Ницше
Аватар користувача
b0t
 
Повідомлення: 904
З нами з: 06 квітня 2007, 17:28
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 3 разів.
Подякували: 4 разів.
Район міста:

Re: Любителі чаю

Повідомлення Alfa Centavra » 07 грудня 2008, 14:26

Різних чаїв все більшає
У грінфілда є цікава штука, чай мате. Насправді то не чай чистого виду а трава мате, що росте в південній америці. Смак мені нагадує зелений чай з присмаком цитрусових та меліси. Оригінально


Пробувала не з пакетиків, а фасований іншої фірми - не вражає, грінфілд смачніший.
Аватар користувача
Alfa Centavra
 
Повідомлення: 1189
З нами з: 15 червня 2005, 12:44
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 3 разів.

Re: Любителі чаю

Повідомлення Hapuga » 07 грудня 2008, 20:30

Fantoman:Правильно не байковий а байховий від бай-хоа( білі війки) ,колись вживалось відносно найвищих сортів а тепер відносно всіх сипучих непресованих сортів чаю!
"И не бойтесь убивающих тело, души же не могущих убить..."
Аватар користувача
Hapuga
 
Повідомлення: 1826
З нами з: 29 січня 2007, 23:59
Звідки: з Горохова я!!!
Подякував (ла): 47 разів.
Подякували: 90 разів.
Район міста:

Re: Любителі чаю

Повідомлення Sprite » 09 грудня 2008, 00:17

Я зараз купую в "ароматах світу"(Корп. Світ чаю).Крупнолистовий зелений,непам'ятаю назви.Але меніт т
там чаї подобаються.
Аватар користувача
Sprite
 
Повідомлення: 210
З нами з: 03 січня 2008, 01:38
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.

Re: Любителі чаю

Повідомлення irma » 09 грудня 2008, 11:58

А я зацікавилась імбиром та чаєм з ним.

Дуже корисна у всіх відношеннях рослина, до того ж навіть йоги (а я їх поважаю і довіряю) п'ють чай з імбиром. Порилась в інеті і знайшла багато інфо про такий чай (корисність зашкалює!!!). Люди навіть сирий корінь жують і балдєють! Отож класично в чай додають кусочки кореня (свіжого чи сушеного).
Але тут нас попереджує спец по китайській медицині "Имбирь - не для всех. Примером может служить имбирь, который пользуется большим спросом, ведь "миллионы китайцев ошибаться не могут". Часто его рекомендуют принимать в виде чая для "внутреннего согревания", а также против холодных рук и ног. "Правильно. Имбирь согревает. 80% китайцев согласно принципам, принятым в традиционной китайской медицине, относятся к "прохладному" типу, поэтому имбирь им подходит." Вирішуйте до якого типу (холодний-гарячий) ви відноситесь - і вперед! Імбирний корінь продавався у нас влітку в овочевому магазинчику.... Є мелений в пакетиках як приправа.

А оце вже складніший рецепт, але всі інгредієнти можна знайти і спробувати:
Тибетский чай. Для приготовления 1 литра понадобится:
1) пол-литра молока 1,5%-2,5 % жирности;
2) пол-литра воды;
3) 10-11 шт. гвоздики;
4) 9-11 шт. кардамона (зёрна раздавить), размолоть в ступе вместе с гвоздикой;
5) 0,5 чайной ложки сухого имбиря или 1 стол. ложка свежего имбиря (рекомендую свежий имбирь, лучше его размельчить);
6) 0,5 чайной ложки мускатного ореха молотого;
7) 2 чайных ложки зелёного чая;
8) 1 чайная ложка чая «Дарджилинг».

Способ приготовления:
В эмалированную кастрюлю налить воду и поставить на огонь. Сразу же добавить
последовательно: гвоздику, кардамон, сухой имбирь и зелёный чай. Кипятить 1 минуту. Добавить молоко. После этого добавить «Дарджилинг», добавить свежего мелко нарезанного имбиря, (если не заправляли ранее сухим). На фазе закипания добавить мускатный орех. Дать немного покипеть. Выключить. Настоять 5 минут. Процедить в керамическую посуду.
Пить утром натощак, без сахара и приправ. Не завтракать.

А ось цікава інфо про зелений чай. Теж від спеца традиційної китайської медицини:
Зеленый чай улавливает свободные радикалы и способствует пищеварению. Но выпитый на голодный желудок, он нарушает слизистую оболочку желудка. Поэтому его нельзя пить на завтрак, - предупреждает Вен. А поскольку этот полезный для здоровья отвар снижает усвояемость железа, он противопоказан беременным. Детям в Китае зеленый чай вообще не дают. (специалист по традиционной китайской медицине Вен Ши Хун).
Таки правда, чай - це мистецтво...
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Любителі чаю

Повідомлення Fantoman » 09 грудня 2008, 12:28

Взагалі-то в Тибеті туди ллють молоко яків, яке по жирності і складу з коровячим не сходиться.
З.І. Не знав, що в китайскій традиційній медицині є поняття "вільних радикалів". Я думав що вони оперують поняттям енергій "цінь", "інь", "янь".
Fantoman
 
Повідомлення: 2613
З нами з: 01 червня 2004, 18:29
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 18 разів.
Район міста:

Re: Любителі чаю

Повідомлення irma » 09 грудня 2008, 12:31

На рахунок молока: у нас вже те, що воно коров'яче - красота. Аби не з пальмової олії! А жирність нам взагалі не тре! :wink:
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Поперед.Далі

Повернутись до Ковельські балачки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей

cron