І хоч би один хто написав, що не їсть те, на що не вистачає грошей або ж їх просто шкода
Відмовлятися від продуктів, що можуть нашкодити здоров'ю - думка правильна, але тут не можна не згадати, що наразі мабуть не менше 50-60% усіх продуктів є саме такими. Хіба що тримати свою ферму (чи ще краще персональний колгоссп

) та ще й не людей для роботи наймати, а працювати на ній самотужки.
Особисто у мене магазинна ковбаса теж являється продуктом, який не часто побачиш у холодильнику. Хіба що гості якісь, то на бутерброди купується. Усі молочні продукти купую домашні, хіба що масло іноді доводиться купувати на базарі. Щож до напівфабрикатів, то ними доводиться не рідко перебиватися, адже частенько буває, що малий капризує і не завжди жінка встигає на сніданок щось зготувати поки я на роботі. Тому зранку напівфабрикати звільняють уже мене від раннього підйому та приготування нормальної їжї
Так чи інакше, скільки б ми не відмовлялися від тої "шкідливої" їжі, як би ми не намагалися дотримуватися своїх же правил, усе-одно рано чи пізно ж їх порушуємо. Узяти для прикладу будь яке свято: чи то день народження у когось із друзів, чи то весілля, не будете ж сидіти як білі ворони й нічого не їсти бо його готували із так званих "шкідливих продуктів"
P.S. Хто сказав, що зі свого городу краще?) Може сусід від заздрощів побризгав помідори щурячою отрутою

І де гарантії, що свіжину, котору заготівляли самі не кормили (за її життя) усілякими хімічними добавками?) А що? - От такі наразі реалії життя