Місце спілкування ковельчан (і не тільки)
Сподобався форум - постав +1 
Сьогодні: 21 листопада 2017, 01:50

Часовий пояс UTC + 3 годин




Створити нову тему Відповісти  [ 34 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3  Далі
Автор Повідомлення
 Тема повідомлення: Re: Заморожуємо фрукти та овочі
ПовідомленняДодано: 25 червня 2010, 23:34 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 29 квітня 2006, 17:37
Повідомлення: 426
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 4 разів.
Подякували: 2 разів.
Район міста: центр
irma написав:
Квасоля, мається на увазі, спаржева?
І про капусту в рукаві, будь ласка, детальніше (рецептик).

Морожу і спаржеву і звичайну (просто весною місця в морозилці вистачає, а часу варити фасолю - ні, то я одним заходом відварюю велику порцію і зберігаю в морозилці).
Капуста - то в мене щоразу інша (експериментуємо), тому напишу приблизний рецепт: ріжу капусту на шматки приблизно 2х2 см, додаю туди сіль, перець, сметану, терту сиру моркву і трохи томатної пасти (сметану можна замінити на майонез або додати і те і інше) - це основа. Інколи туди додаю м'ясо сире шматками, можна гриби трохи відварені або сушені розпарені, а останні рази додавала заморожену фасолю (не спаржеву, а звичайну) і лисички. Коротше кажучи: чого заманеться - те і додаю (або що в холодильнику знайду :-): ). Складаю те все в рукав і запікаю близько години при температурі 180-200 градусів (це зараз, коли капуска рання, а зимою пізню капусту до 2 год).
Виходить дуже ситно і смачно :co_ol:
Зображення

_________________
"Друг: человек, который знает о вас все - и тем не менее любит вас"
Джон Аулер


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Заморожуємо фрукти та овочі
ПовідомленняДодано: 29 червня 2010, 11:26 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
Дякую, дійсно цікаво і просто. Беру до уваги!

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Заморожуємо фрукти та овочі
ПовідомленняДодано: 20 лютого 2011, 07:32 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 10 лютого 2011, 22:18
Повідомлення: 37
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
Район міста: центр
Не полінувався, дістав самі основні продукти якими запасаємось, заморожуючи їх

Зображення

Це полуниці (терті з цукром), кабачок, спаржева пасоля, сливи, вишня, зелень, чорниці, зелений горошок, квасоля (для експеременту), перець болгарський.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Заморожуємо фрукти та овочі
ПовідомленняДодано: 04 березня 2011, 17:53 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
Заморожене - воно то гарне! Я навіть помідори "биче серце" морозила кільцями. Але при розмерзанні вони втрачають вигляд, прийшлось зробити соус на піццу.
Висновок зробила такий: м'які фрукти-ягоди краще подрібнити блендером і так заморожувати (в пакетах порціями).
Сподобалось морозити відварену молочну кукурудзу (цілими качанами). Взимку береш, кидаєш в киплячу воду аби лишень прогрілись і гризеш - купа задоволення, ніби влітку!

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Заморожуємо фрукти та овочі
ПовідомленняДодано: 11 березня 2011, 11:21 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 10 лютого 2011, 22:18
Повідомлення: 37
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
Район міста: центр
Особисто я так і морожу полуниці, малину - перетираю з цукром і в морозильну камеру. Чорниці можна морозити цілими, але з цукром теж підходить.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Заморожуємо фрукти та овочі
ПовідомленняДодано: 12 липня 2012, 19:41 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
А вишню без кісточок ніхто не пробував морозити? Розкажіть деталі (воно ж з соком...)

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Заморожуємо фрукти та овочі
ПовідомленняДодано: 12 липня 2012, 22:59 
Офлайн

З нами з: 20 травня 2012, 21:41
Повідомлення: 9
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 1 разів.
Вишню без кісточок краще закривати в банки і залити тим же ж соком. А зимою класна начинка на пироги, налисники і тому подібне.... :co_ol:


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Заморожуємо фрукти та овочі
ПовідомленняДодано: 12 липня 2012, 23:18 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
Уявіть - я вже це зробила.
І питаю саме про таке:
irma написав:
А вишню без кісточок ніхто не пробував морозити? Розкажіть деталі (воно ж з соком...)

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Заморожуємо фрукти та овочі
ПовідомленняДодано: 13 липня 2012, 15:26 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 29 квітня 2006, 17:37
Повідомлення: 426
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 4 разів.
Подякували: 2 разів.
Район міста: центр
Торік морозила сливи без кісточок - пішли тільки на компот, а цього року теж спробувала вишні морозити, то я їх планую малій у кашу додавати, а на пироги-торти - не знаю чи добре, бо сливи вигляду не мали, перетворилися майже в пюре :-(

_________________
"Друг: человек, который знает о вас все - и тем не менее любит вас"
Джон Аулер


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Заморожуємо фрукти та овочі
ПовідомленняДодано: 13 липня 2012, 16:17 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 27 вересня 2011, 11:34
Повідомлення: 826
Подякував (ла): 45 разів.
Подякували: 20 разів.
Район міста: Володимирська
От і в irma буде каша. :-)
Valeri_Kl ясно ж дала зрозуміти, що якщо щось хочете потім з цього зробити то закатуй в банки!

_________________
Воспитанная девушка с незнакомыми мужчинами в постели не разговаривает:)


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Заморожуємо фрукти та овочі
ПовідомленняДодано: 13 липня 2012, 17:34 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 29 квітня 2006, 17:37
Повідомлення: 426
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 4 разів.
Подякували: 2 разів.
Район міста: центр
Цитата:
Valeri_Kl ясно ж дала зрозуміти, що якщо щось хочете потім з цього зробити то закатуй в банки!

Ну не зовсім правда. Наприклад чорниці заморожені потім для вареників :cool_cool:

_________________
"Друг: человек, который знает о вас все - и тем не менее любит вас"
Джон Аулер


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Заморожуємо фрукти та овочі
ПовідомленняДодано: 13 липня 2012, 17:44 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 27 вересня 2011, 11:34
Повідомлення: 826
Подякував (ла): 45 разів.
Подякували: 20 разів.
Район міста: Володимирська
Ну не знаю, чи я що не бачу чи Valeri_Kl щось за чорниці згадувала?

_________________
Воспитанная девушка с незнакомыми мужчинами в постели не разговаривает:)


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Заморожуємо фрукти та овочі
ПовідомленняДодано: 13 липня 2012, 18:17 
Офлайн

З нами з: 20 травня 2012, 21:41
Повідомлення: 9
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 1 разів.
Чорниці що з кісточками?


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Заморожуємо фрукти та овочі
ПовідомленняДодано: 14 липня 2012, 16:00 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
Народ, поки ви тут говорили я вже 2 відра вишень "впорала".
Вийшло:
8 літрів вишні без кісточки у своєму соку,
3л банка вишень з кісточкою і пересипана цукром поставлена на наливку,
3л банка вишень без кісточок пішла на "швидке" варення-желе, що вариться 5 хв і щоразу додається стакан цукру (усіх 6 стаканів).
Решту помила, просушила і заморозила з кісточками у порційних пакетиках.

Чорницю сушила в духовці на зимові ліки. Думаю ще заморозити подрібнену блендером.

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Заморожуємо фрукти та овочі
ПовідомленняДодано: 15 липня 2012, 10:07 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 03 листопада 2010, 13:58
Повідомлення: 107
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
Район міста: Ковель-2
Трохи вище згадувалося про гриби. Я морожу двома способами: відварені і сирі. Відварюю різні там синяки, красноголовці, бабки і т. п. А от ГРИБИ (це, звичайно, білі. Коли мій чоловік каже, що грибів немає, це значить, що в тому повному кошику, який він приніс, немає білих) я заморожую сирими. Раніше я й їх пробувала спочатку відварювати, але якщо при приготуванні страви порівнювати запах відвареного і сирого грибів, то відварений не йде ні в яке порівняння з сирим. А на смак - майже однакові.
Ще я заморожую обліпиху (якщо дрібна, то разом з гілочками), молоду квасолю, старий (гіркий) горошок (якщо варити з нього суп взимку, то гіркота десь дівається і горошок знову стає солодким), овочеві набори для смаження, зелень. Пробувала заморожувати баклажани (люблю смажені) - не сподобалось, хоча форму вони не втратили, але смак якось не той.

_________________
Зайшла на 5 хвилин в Інтернет - півдня пройшло.


Догори
 Профіль  
 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за  
Створити нову тему Відповісти  [ 34 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3  Далі

Часовий пояс UTC + 3 годин


Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість


Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете додавати файли у цьому форумі

Знайти:
Вперед:  
cron

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Український переклад © 2005-2010 Українська підтримка phpBB