Розпочався сезон ягід а відповідно і час заморожувати на зиму всі ці продукти.
Першою пішла полуниця.
Так як в домашніх умовах дуже важко зробити шокову заморозку щоб отримати красиві полунички як в супермаркетах то ми вже пару років робимо наступним чином.
Помиті ягоди розминаємо товкачиком (ну або чимось іншим) до стану неоднорідного пюре (з шматочками ягід), додаємо цукор по смаку. Далі - упаковка. Можна заливати в баночки з під дитячого пюре, соусів іт.д., аби вони були з закрутками. Але коли зимою достаєш з морозилки то трохи треба почекати розморозки, або їсти як морозиво, ложечкою з банки. А можна робити і так.
Беремо ось такий пакетик
Заливаємо в нього приготовлені ягоди. І закриваємо так щоб в пакеті залишилося мінімум повітря
Заморожуємо.
Зимою ж достатньо опустити на кілька секунд в гарячу воду і після цього легко вийняти заморожену брилку. Цю льодишку прикольно потерти на мілку тертку і маєш неперевершений десерт.
А можна і повністю розморозити і їсти як перетерті ягоди, а якщо добавити сметанки - виходить класний йогурт.