Місце спілкування ковельчан (і не тільки)
Сподобався форум - постав +1 
Сьогодні: 24 вересня 2017, 02:24

Часовий пояс UTC + 3 годин




Створити нову тему Відповісти  [ 35 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3  Далі
Автор Повідомлення
 Тема повідомлення: Re: Новорічний "тазік олів'є" та інше...
ПовідомленняДодано: 04 січня 2012, 19:13 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 29 серпня 2008, 12:34
Повідомлення: 893
Звідки: місцева
Подякував (ла): 35 разів.
Подякували: 16 разів.
Смакота напевно. А що це за печиво на мотузочці?


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Новорічний "тазік олів'є" та інше...
ПовідомленняДодано: 05 січня 2012, 01:04 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
І смакота, і пахощі по квартирі, як печеться - не передати!)
А ви спробуйте спекти до Різдва - не важко і швидко (рецепт вгорі є).
Спочатку печиво сухеньке (саме таке любить чоловік), а потім воно набирається вологи і стає м'якшим.
На ниточці - це такий дзвіночок імбирний, що збирався з кругляшків, як пірамідка. Знизу горішок прив'язаний.
Отут краще видно:
Зображення Зображення

Ще у мене на балконі вже 2-й тиждень(а в ідеалі треба аж 3!) вилежується замотаний у фольгу та ковдру кекс під назвою "Німецький штоллен" (до речі, по рецепту з інтернету, їх є багато, навіть з відео).
На Різдво будемо дегустувати. Можливо (якщо з ним буде все ОК!), викладу фото....

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Новорічний "тазік олів'є" та інше...
ПовідомленняДодано: 08 січня 2012, 19:18 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
Штоллени були божественні (їх двійко було)....
Шкода, що так швидко щезли, але фото таки залишилось:
Зображення
Що більше цукатів, ізюму (замоченому в коньяку), чорносливу і різних горіхів всередині - то довготриваліший процес пережовування і насолоди!

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Новорічний "тазік олів'є" та інше...
ПовідомленняДодано: 01 лютого 2012, 15:48 
Офлайн

З нами з: 08 грудня 2011, 17:14
Повідомлення: 212
Подякував (ла): 8 разів.
Подякували: 1 разів.
Ось покажу нарешті свої ялинкові прикраси.! :-): Пряники медові , залиті помадкою і розмальовані їстівними фарбами.Зображення

Uploaded with ImageShack.us І ще :Зображення

Uploaded with ImageShack.us Зображення

Uploaded with ImageShack.us Ялинка була прикрашена лише пряниками і цукерками( цукерками лише до 3 січня :-) ). Іrma вже говорила , як вони печуться - запах неймовірний !!!!!! Я в тісто додавала мед,корицю,імбир,мускат,коріандр,ваніль,цедру апельсина та лимона. Дуже добрі на смак. Я лише перший раз спробувала пряники пекти, але на наступний Новий Рік зроблю обов'язково! ....треба додати - ще зробила дві хатки пряникові,але до свят просто не встигла розмалювати, точніше розмалювала ( збитим білком+цукор) і поставила сохнути.... але ..малий пооблизував....


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Новорічний "тазік олів'є" та інше...
ПовідомленняДодано: 02 лютого 2012, 00:00 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
О! То ви справжня мисткиня! Це просто шедеври! Такі картини на пряниках - як же їх шкода, певно, було їсти!
Але пригадала, що ви і торти чудові робите, то що вже пряники!
Ще раз повторю, що супер-пупер ваші прянички!
І я радію, що сподвигла вас своїми скромними на такі суперські! :-):

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Новорічний "тазік олів'є" та інше...
ПовідомленняДодано: 02 лютого 2012, 00:33 
Офлайн

З нами з: 08 грудня 2011, 17:14
Повідомлення: 212
Подякував (ла): 8 разів.
Подякували: 1 разів.
Пряники з'їла сестра . :e-d-a: Треба ще придумати чим замінити білкову глазур - твердувата трохи. А ще я облизуюсь на ваш штолен !!!!! :-): Вже давно хочу такий зробити , бо дуже люблю такі різні ізюми-горіхи. Десь був рецепт англійського кекса - його треба готувати за 6 тижнів до Різдва, тримати в холодному місці і щодень поливати ромом. Коли зроблю штолен і кекс - покажу фото.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Новорічний "тазік олів'є" та інше...
ПовідомленняДодано: 02 лютого 2012, 10:06 
Офлайн

З нами з: 01 червня 2004, 18:29
Повідомлення: 2613
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 18 разів.
Район міста: Сільмаш
irma написав:
мисткиня

А що це слово означає?


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Новорічний "тазік олів'є" та інше...
ПовідомленняДодано: 02 лютого 2012, 12:01 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
Великий тлум. словник сучасн. укр. мови (2003р):
Мистець (мисткиня) - те саме, що митець.
Митець - (1)Той, хто працює в якому-небудь виді мистецтва. (2) Людина, обізнана, вправна у якій-небудь справі. (3)Майстер.
Є ще й слово мистюк! От це здивувало! :hi_hi_hi: Звучить, як матюк! Пояснення не знайшла....

Приклад вживання:
"Високоповажна музична леді, неперевершена мисткине, Берегине наша! – Так щиросердечно звернувся до пані Лесі Дичко ректор Національної музичної Академії України ім. П.Чайковського (м. Київ), академік Академії мистецтв України, народний артист України, професор О.Тимошенко." (Д. Наконечний, Ю. Сільник. Неперевершена Мисткиня // СЛОВО 4 (21) (2004) 24-27)

26 N написав:
Пряники з'їла сестра . :e-d-a: Треба ще придумати чим замінити білкову глазур - твердувата трохи. А ще я облизуюсь на ваш штолен !!!!! :-): Вже давно хочу такий зробити , бо дуже люблю такі різні ізюми-горіхи. Десь був рецепт англійського кекса - його треба готувати за 6 тижнів до Різдва, тримати в холодному місці і щодень поливати ромом. Коли зроблю штолен і кекс - покажу фото.


І скільки, цікаво, років сестрі-пожирачці такого мистецтва? :-): Я записуюсь до вас в чергу на наступне свято за розписаним пряником! А не пробували білкову глазур замінити отим покриттям пластичним, що на торти використовуєте? Хоча мені білкова подобається - класикка жанру!
А штолен був справді божественним. Це, як я кажу, довгограюче відчуття - відкушуєш шматочок і довго-довго пережовуєш усю смакоту. Там цукатів-горіхів стільки ж по обєму, як і тіста! Я робила пісочний, а є ще рецепти з дріжджами. Думаю, у вашому виконанні там і верх буде казково гарним!

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Новорічний "тазік олів'є" та інше...
ПовідомленняДодано: 02 лютого 2012, 12:16 
Офлайн

З нами з: 01 червня 2004, 18:29
Повідомлення: 2613
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 18 разів.
Район міста: Сільмаш
irma написав:
Великий тлум. словник сучасн. укр. мови (2003р):
Мистець (мисткиня) - те саме, що митець.
Митець - (1)Той, хто працює в якому-небудь виді мистецтва. (2) Людина, обізнана, вправна у якій-небудь справі. (3)Майстер.
Є ще й слово мистюк! От це здивувало! :hi_hi_hi: Звучить, як матюк! Пояснення не знайшла....

Слово "митець" я знав. Проте "мистець", "мисткиня", "мистюк" - через чиїсь потуги ввести у життя нововигадані, давно забуті слова або діалектизми рідна мова стає для мене чужою.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Новорічний "тазік олів'є" та інше...
ПовідомленняДодано: 02 лютого 2012, 15:30 
Офлайн

З нами з: 08 грудня 2011, 17:14
Повідомлення: 212
Подякував (ла): 8 разів.
Подякували: 1 разів.
Сестричці 21 , казала трохи з'їла,трохи ще лежать. Ще братові два найгарніших дала - казав що на роботу занесе. Іrma, про мастику на пряник - я навіть не додумалася, будете мати м'якенький пряничок на наступний рік !!!!! :-):


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Новорічний "тазік олів'є" та інше...
ПовідомленняДодано: 02 лютого 2012, 23:40 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
Дякую! Доживемо до наступного Н.Р.!

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Новорічний "тазік олів'є" та інше...
ПовідомленняДодано: 30 грудня 2012, 13:22 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
От і дожили до наступного НР! Кінець світу навіть пережили! :-):
То як в народу справи з тазіком олів'є? Розминаєтесь перед нарізкою?
Мене чоловік вмовляє хоча б на миску...
Зроблю людині щастя на Новий Рік (собі окремо - з оливк. олією!)

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Новорічний "тазік олів'є" та інше...
ПовідомленняДодано: 30 грудня 2012, 13:47 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 01 березня 2009, 01:17
Повідомлення: 4082
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 16 разів.
Подякували: 181 разів.
Район міста: центр
irma написав:
собі окремо - з оливк. олією!

З оливковою олією то вже не олів'є, а щось зовсім із іншої опери. Невже навіть саморобний (хоч із покупних складових :cry_ing: ) майонез такий шкідливий? Тим більше, що той (те?) олів'є - то не тільки страва, то такий само символ новорічного столу, як і пляшка шампанського. Та і замість ковбаси можна взяти чи щось копчене чи відварене куряче філе...
Ну а що для шлунка тяжко - так кому зараз легко? :-)

_________________
Ёж - птица гордая... Пока не пнешь - не полетит.
Сеяли разумное, доброе, вечное! — А выросло тупое, злобное и сдохло рано.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Новорічний "тазік олів'є" та інше...
ПовідомленняДодано: 30 грудня 2012, 13:58 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Повідомлення: 5287
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста: Королівськмаш
Ні, напевно навіть не будемо заморочуватися не то що з тазиком, а навіть з мискою. Якось з кожним роком НР для нас стає все менш важливим дійством. Більше починаємо приділяти уваги святкуванню Миколи та Різдва. Дитина й та подарунки вже замовляє не Діду морозу а Святому Миколаю.
Основна підготовка до НР була зроблена ще два дні тому коли засолив (замаринував) рибні продукти. Так що в нас НР пройде під гаслом "Не вбивай підшлункову". Більш того напевно НР буде навіть без мяса, ковбас. Основні страви: риба, легкі салати, фрукти. Можливо правда і запечеться щось з домашньої дичини, але наразі до цього натхнення немає. Та й буде це більше не так для себе як для можливих неочікуваних гостей.

_________________
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Новорічний "тазік олів'є" та інше...
ПовідомленняДодано: 30 грудня 2012, 14:34 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 29 квітня 2006, 17:37
Повідомлення: 426
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 4 разів.
Подякували: 2 разів.
Район міста: центр
А ми жуватимемо капусту: синю, пекінську, бутерброди з червоної риби, шубу. Поки фантазії більш нема :-):

_________________
"Друг: человек, который знает о вас все - и тем не менее любит вас"
Джон Аулер


Догори
 Профіль  
 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за  
Створити нову тему Відповісти  [ 35 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3  Далі

Часовий пояс UTC + 3 годин


Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість


Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете додавати файли у цьому форумі

Знайти:
Вперед:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Український переклад © 2005-2010 Українська підтримка phpBB