Сподобався форум - постав +1

Новорічний "тазік олів'є" та інше...

продукти, кулінарія, косметика, побут, квітникарство, рукоділля і хавчик

Модератори: AndroVit, Igal, irma

Re: Новорічний "тазік олів'є" та інше...

Повідомлення Lisichka » 04 січня 2012, 19:13

Смакота напевно. А що це за печиво на мотузочці?
Аватар користувача
Lisichka
 
Повідомлення: 893
З нами з: 29 серпня 2008, 12:34
Звідки: місцева
Подякував (ла): 35 разів.
Подякували: 16 разів.

Re: Новорічний "тазік олів'є" та інше...

Повідомлення irma » 05 січня 2012, 01:04

І смакота, і пахощі по квартирі, як печеться - не передати!)
А ви спробуйте спекти до Різдва - не важко і швидко (рецепт вгорі є).
Спочатку печиво сухеньке (саме таке любить чоловік), а потім воно набирається вологи і стає м'якшим.
На ниточці - це такий дзвіночок імбирний, що збирався з кругляшків, як пірамідка. Знизу горішок прив'язаний.
Отут краще видно:


Ще у мене на балконі вже 2-й тиждень(а в ідеалі треба аж 3!) вилежується замотаний у фольгу та ковдру кекс під назвою "Німецький штоллен" (до речі, по рецепту з інтернету, їх є багато, навіть з відео).
На Різдво будемо дегустувати. Можливо (якщо з ним буде все ОК!), викладу фото....
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Новорічний "тазік олів'є" та інше...

Повідомлення irma » 08 січня 2012, 19:18

Штоллени були божественні (їх двійко було)....
Шкода, що так швидко щезли, але фото таки залишилось:

Що більше цукатів, ізюму (замоченому в коньяку), чорносливу і різних горіхів всередині - то довготриваліший процес пережовування і насолоди!
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Новорічний "тазік олів'є" та інше...

Повідомлення 26 N » 01 лютого 2012, 15:48

Ось покажу нарешті свої ялинкові прикраси.! :-): Пряники медові , залиті помадкою і розмальовані їстівними фарбами.

Uploaded with І ще :

Uploaded with

Uploaded with Ялинка була прикрашена лише пряниками і цукерками( цукерками лише до 3 січня :-) ). Іrma вже говорила , як вони печуться - запах неймовірний !!!!!! Я в тісто додавала мед,корицю,імбир,мускат,коріандр,ваніль,цедру апельсина та лимона. Дуже добрі на смак. Я лише перший раз спробувала пряники пекти, але на наступний Новий Рік зроблю обов'язково! ....треба додати - ще зробила дві хатки пряникові,але до свят просто не встигла розмалювати, точніше розмалювала ( збитим білком+цукор) і поставила сохнути.... але ..малий пооблизував....
26 N
 
Повідомлення: 212
З нами з: 08 грудня 2011, 17:14
Подякував (ла): 8 разів.
Подякували: 1 разів.

Re: Новорічний "тазік олів'є" та інше...

Повідомлення irma » 02 лютого 2012, 00:00

О! То ви справжня мисткиня! Це просто шедеври! Такі картини на пряниках - як же їх шкода, певно, було їсти!
Але пригадала, що ви і торти чудові робите, то що вже пряники!
Ще раз повторю, що супер-пупер ваші прянички!
І я радію, що сподвигла вас своїми скромними на такі суперські! :-):
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Новорічний "тазік олів'є" та інше...

Повідомлення 26 N » 02 лютого 2012, 00:33

Пряники з'їла сестра . :e-d-a: Треба ще придумати чим замінити білкову глазур - твердувата трохи. А ще я облизуюсь на ваш штолен !!!!! :-): Вже давно хочу такий зробити , бо дуже люблю такі різні ізюми-горіхи. Десь був рецепт англійського кекса - його треба готувати за 6 тижнів до Різдва, тримати в холодному місці і щодень поливати ромом. Коли зроблю штолен і кекс - покажу фото.
26 N
 
Повідомлення: 212
З нами з: 08 грудня 2011, 17:14
Подякував (ла): 8 разів.
Подякували: 1 разів.

Re: Новорічний "тазік олів'є" та інше...

Повідомлення Fantoman » 02 лютого 2012, 10:06

Fantoman
 
Повідомлення: 2613
З нами з: 01 червня 2004, 18:29
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 18 разів.
Район міста:

Re: Новорічний "тазік олів'є" та інше...

Повідомлення irma » 02 лютого 2012, 12:01

Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Новорічний "тазік олів'є" та інше...

Повідомлення Fantoman » 02 лютого 2012, 12:16

Fantoman
 
Повідомлення: 2613
З нами з: 01 червня 2004, 18:29
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 18 разів.
Район міста:

Re: Новорічний "тазік олів'є" та інше...

Повідомлення 26 N » 02 лютого 2012, 15:30

Сестричці 21 , казала трохи з'їла,трохи ще лежать. Ще братові два найгарніших дала - казав що на роботу занесе. Іrma, про мастику на пряник - я навіть не додумалася, будете мати м'якенький пряничок на наступний рік !!!!! :-):
26 N
 
Повідомлення: 212
З нами з: 08 грудня 2011, 17:14
Подякував (ла): 8 разів.
Подякували: 1 разів.

Re: Новорічний "тазік олів'є" та інше...

Повідомлення irma » 02 лютого 2012, 23:40

Дякую! Доживемо до наступного Н.Р.!
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Новорічний "тазік олів'є" та інше...

Повідомлення irma » 30 грудня 2012, 13:22

От і дожили до наступного НР! Кінець світу навіть пережили! :-):
То як в народу справи з тазіком олів'є? Розминаєтесь перед нарізкою?
Мене чоловік вмовляє хоча б на миску...
Зроблю людині щастя на Новий Рік (собі окремо - з оливк. олією!)
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Новорічний "тазік олів'є" та інше...

Повідомлення AndroVit » 30 грудня 2012, 13:47

Ёж - птица гордая... Пока не пнешь - не полетит.
Сеяли разумное, доброе, вечное! — А выросло тупое, злобное и сдохло рано.
Аватар користувача
AndroVit
 
Повідомлення: 4101
З нами з: 01 березня 2009, 01:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 16 разів.
Подякували: 183 разів.
Район міста:

Re: Новорічний "тазік олів'є" та інше...

Повідомлення nekton » 30 грудня 2012, 13:58

Ні, напевно навіть не будемо заморочуватися не то що з тазиком, а навіть з мискою. Якось з кожним роком НР для нас стає все менш важливим дійством. Більше починаємо приділяти уваги святкуванню Миколи та Різдва. Дитина й та подарунки вже замовляє не Діду морозу а Святому Миколаю.
Основна підготовка до НР була зроблена ще два дні тому коли засолив (замаринував) рибні продукти. Так що в нас НР пройде під гаслом "Не вбивай підшлункову". Більш того напевно НР буде навіть без мяса, ковбас. Основні страви: риба, легкі салати, фрукти. Можливо правда і запечеться щось з домашньої дичини, але наразі до цього натхнення немає. Та й буде це більше не так для себе як для можливих неочікуваних гостей.
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!
Аватар користувача
nekton
 
Повідомлення: 5289
З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста:

Re: Новорічний "тазік олів'є" та інше...

Повідомлення maja » 30 грудня 2012, 14:34

А ми жуватимемо капусту: синю, пекінську, бутерброди з червоної риби, шубу. Поки фантазії більш нема :-):
"Друг: человек, который знает о вас все - и тем не менее любит вас"
Джон Аулер
Аватар користувача
maja
 
Повідомлення: 426
З нами з: 29 квітня 2006, 17:37
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 4 разів.
Подякували: 2 разів.
Район міста:

Поперед.Далі

Повернутись до Господар(ка)

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість