Місце спілкування ковельчан (і не тільки)
Сподобався форум - постав +1 
Сьогодні: 18 жовтня 2017, 06:55

Часовий пояс UTC + 3 годин




Створити нову тему Відповісти  [ 35 повідомлень ]  На сторінку 1, 2, 3  Далі
Автор Повідомлення
 Тема повідомлення: Новорічний "тазік олів'є" та інше...
ПовідомленняДодано: 25 грудня 2009, 13:13 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
Народ, хто що крім обов'язкового і незамінного тазіка олів'є готуватиме на Новорічний стіл?

Сама планую особливо в ніч 31-го не ужиратись (сорі, але будемо дивитись народній правді у вічі). Організую звичайну, можливо, більш вишукану, сімейну вечерю (на думку спадає щось у глиняних горщиках чи велика запечена рибина) з свіжими салатиками та багато різних фруктів-горішків уже поближче до ночі і до телевізора...

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Новорічний "тазік олів'є" та інше...
ПовідомленняДодано: 29 грудня 2009, 15:07 
Офлайн

З нами з: 01 червня 2004, 18:29
Повідомлення: 2613
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 18 разів.
Район міста: Сільмаш
Щось легке. Ковток шампанського, мясне ассорті, мандарини, цукерки.. Щось таке.. Мабуть. Хоча це скорыше до жынки. Телевізор дивитись не хочеться. Та й взагалі настрою нема святкового.. Помітив, що не тільки у мене.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Новорічний "тазік олів'є" та інше...
ПовідомленняДодано: 29 грудня 2009, 15:41 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Повідомлення: 5287
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста: Королівськмаш
Ми напевно кролика будемо запікати або качку. Ще не вирішили. Хоча ідея з рибою теж хороша. Може щуку нафарширую.

_________________
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Новорічний "тазік олів'є" та інше...
ПовідомленняДодано: 30 грудня 2009, 01:36 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 29 квітня 2006, 17:37
Повідомлення: 426
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 4 разів.
Подякували: 2 разів.
Район міста: центр
Я хочу торт святковий, а чоловік товстолобика...
ще салат, гарнір і фрукти...

_________________
"Друг: человек, который знает о вас все - и тем не менее любит вас"
Джон Аулер


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Новорічний "тазік олів'є" та інше...
ПовідомленняДодано: 31 грудня 2009, 12:12 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
nekton написав:
Ми напевно кролика будемо запікати або качку. Ще не вирішили. Хоча ідея з рибою теж хороша. Може щуку нафарширую.


Боже-Боже! І попадаються ж людям чоловіки!!! Коля буде фарширувати щуку!!!!!!! Та я б..., коли б мій......... Ну, просто спазми в горлі... на що б я була згідна, якби мій таке утнув!!! Коля, респект і уважуха! :handshake:

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Новорічний "тазік олів'є" та інше...
ПовідомленняДодано: 31 грудня 2009, 12:17 
Офлайн

З нами з: 01 червня 2004, 18:29
Повідомлення: 2613
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 18 разів.
Район міста: Сільмаш
irma написав:
nekton написав:
Та я б..., коли б мій.........


Коля ще й хрестиком вишиваты вміє.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Новорічний "тазік олів'є" та інше...
ПовідомленняДодано: 31 грудня 2009, 12:19 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Повідомлення: 5287
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста: Королівськмаш
Щука відпала (власне не було часу поїхати купити, хоча якби сильно аж хотів то час би найшов). Вирішили кролика та домашню ковбасу, ну і салатики та фрукти. А щука буде на Василя.
Хрестиком не вмію. Хоча з іншого боку в школі ми колись на 8-ме березня щось там вишивали. Але то було років зо 20 тому.

_________________
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Новорічний "тазік олів'є" та інше...
ПовідомленняДодано: 31 грудня 2009, 12:20 
Офлайн

З нами з: 01 червня 2004, 18:29
Повідомлення: 2613
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 18 разів.
Район міста: Сільмаш
nekton написав:
Хрестиком не вмію. Хоча з іншого боку в школі ми колись на 8-ме березня щось там вишивали. Але то було років зо 20 тому.

Головне, що ми памятаємо алгоритм.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Новорічний "тазік олів'є" та інше...
ПовідомленняДодано: 04 січня 2010, 22:47 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 29 квітня 2006, 17:37
Повідомлення: 426
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 4 разів.
Подякували: 2 разів.
Район міста: центр
Під час зимових свят хочеться повернутися в дитинство....
...рецепт салату знайшла в неті, вийшло ось як
Зображення
а торт - фантазія
Зображення

_________________
"Друг: человек, который знает о вас все - и тем не менее любит вас"
Джон Аулер


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Новорічний "тазік олів'є" та інше...
ПовідомленняДодано: 14 січня 2010, 14:26 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
maja, клас! На вигляд ефектно! Я ці салатики теж бачила на кулінарному сайті "Готовим дома", але для свого столу вибрала "Соняшник".
Ось він у моєму виконанні:
Зображення Зображення

Торт я робила "Дрова під снігом" (на Різдво). Ось загальне фото різдвяних страв (не всі є пісними, я цих постулатів не притримуюсь):
Зображення
Пізніше робила знову ж цей же торт, тільки без трубочок (набридлива, скажу вам, робота крутити 21 трубочку з вишнями!).

З того ж тіста (2скл. муки, пачка маргарину, трохи сметани і 1ст.л. оцту) тонко розкачала 7 кругів, спекла (швидко печуться) слойоні коржі, перемазала сметанним
кремом з горіхами +шар вишень і вийшов супер-торт "Зимова вишня" (шкода, фотки не встигла зробити...)

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Новорічний "тазік олів'є" та інше...
ПовідомленняДодано: 06 січня 2011, 14:47 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
Різдв'яне імбирне печиво

Готується швидко, можливо, ще встигнете порадувати рідних (особливо малечу) на Різдво. Я пекла таку смакоту на Новий рік, то майже все роздала на подарунки - дуже ефектно і всіх дивувало, навіть дорослих.

Зображення

Отож, потрібно (на 2 "бляшки" виходить):
170г меду (якраз сама манюня баночка, що продається в маркетах)
150г вершкового масла,
2ч. ложки меленого імбиру,
1ч. ложка меленого духмяного перцю,
1ч. л. кориці,
1ч.л. меленої гвоздики
нагріваємо в каструлі, щоб все розтануло і змішалось.
Чуть схолоне - додати 2 яйця і 1ч.л. соди (тісто "зашумить" від соди)

Потім підмішуємо приблизно 2,5 стакани борошна. Тісто туге.
Залишаємо на 20хв. під плівкою і розкачуємо до 0,5см.
Формочками вирізаємо печиво, кладемо на пергаментний папір, випікаємо 10-14хв.
Пикрашаємо як схолоне. Біла глазур - білок+ стакан цукр. пудри+ч.л. лимонного соку.
Шаблон чоловічка та ялинки вирізала сама з картонки.
Вже пізніше ось тут знайшла готовий шаблон: http://kuking.net/pictures/4_1635_step2.jpg

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Новорічний "тазік олів'є" та інше...
ПовідомленняДодано: 08 січня 2011, 11:33 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
Я встигла перед самим Святвечором приготувати ще раз це печиво, трошки покращивши смак
додаванням у тісто 100-150г цукру і 1ч.л. кардамону. Було потрясно смачно і духм'яно.

А на Н.Р. друзі прислали дуже цікавий рецепт. Ділюсь!

Рецепт щастя на весь Новий Рік

* Беремо дванадцять місяців року і добре очищуємо їх від заздрості, ненависті, розпачу, жадібності, впертості, егоїзму, байдужості.

* Кожен місяць розрізаємо на три рівні частини, при цьому уважно дотримуємось пропорції, щоб кожен день був заповнений роботою не більше ніж на третину, а інші дві третини були заповнені радістю, гумором і веселощами.

* Додаємо три повні (з верхом!) ложки оптимізму, велику жменю віри, ложечку надії, декілька зерен терпимості і, нарешті, щіпку ввічливості і порядності по відношенню до всіх ближніх.

* Всю суміш заливаємо зверху ЛЮБОВ'Ю!

* Тепер, коли страва готова прикрашаємо її пелюстками квітів, добротою і увагою.

* Подаємо щодня з гарніром із теплих слів і сердечних посмішок, що зігрівають серце і душу. Смачного!

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Новорічний "тазік олів'є" та інше...
ПовідомленняДодано: 30 грудня 2011, 22:14 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
Знову роблю імбирне печиво! Розходиться на ура на сувеніри, особливо імбирні чоловічки. Цього разу буду робити дзвіночки, фотки потім.
Хто шо готує цікавенького?

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Новорічний "тазік олів'є" та інше...
ПовідомленняДодано: 30 грудня 2011, 22:48 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 19 лютого 2011, 21:40
Повідомлення: 468
Подякував (ла): 2 разів.
Подякували: 4 разів.
Район міста: Обочина
Є думка і бажання приготувати суші. І курча вже замариновав-це для гостей,якщо не сприймуть суші.

_________________
..... дорога мой дом, и для любви,это не место!... (БИ-2)


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Новорічний "тазік олів'є" та інше...
ПовідомленняДодано: 03 січня 2012, 20:53 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
Ось моє цьогорічне імбирне печиво.
Розписувала шоколадом, так як не вдалось купити перепелиних яєць, з білка яких зазвичай роблю помадку білу.
Зображення

До речі, драконистий рік настане тільки 23 січня.

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за  
Створити нову тему Відповісти  [ 35 повідомлень ]  На сторінку 1, 2, 3  Далі

Часовий пояс UTC + 3 годин


Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість


Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете додавати файли у цьому форумі

Знайти:
Вперед:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Український переклад © 2005-2010 Українська підтримка phpBB