Місце спілкування ковельчан (і не тільки)
Сподобався форум - постав +1 
Сьогодні: 23 листопада 2017, 14:14

Часовий пояс UTC + 3 годин




Створити нову тему Відповісти  [ 34 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3  Далі
Автор Повідомлення
 Тема повідомлення: Re: Майонез,та його приготування
ПовідомленняДодано: 26 січня 2010, 21:10 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 04 червня 2007, 17:13
Повідомлення: 275
Подякував (ла): 5 разів.
Подякували: 20 разів.
Район міста: Володимирська
Ось на днях робили 0,5 літри.
3 невеликих яйця
1,5 столові ложки(неповні) цукру
0,5 столові ложки(неповні) солі
3 столові ложки оциту
1 чайна ложка гірчиці.

Змішуєш трохи.

Потім потрохи доливаєш олію і збиваєш збільшуючи швидкість на блендері.
500грам олії ( в нас пішло менше дивитись по густині)

Якщо олію бахнути відразу то навряд чи зібється.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Майонез,та його приготування
ПовідомленняДодано: 24 грудня 2010, 16:34 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 24 грудня 2010, 01:43
Повідомлення: 178
Звідки: масив "Калина"
Подякував (ла): 1 разів.
Подякували: 0 разів.
Район міста: Чірьомушкі
Fantoman написав:
nekton написав:
яйця без ГМО

Ти десь бачив яйця з ГМО?

Бачив, хоча яйцями називати їх тяжко, а про гмо просто мовчу. В німців уже є бутафорські китайські яйця, на вигляд як звичайні, трохи смаком відрізняються та ціною(втричі дешевші за традиційні). Роблять їх за цікавою хімічною технологією, і білок,і жовток, і навіть шкарлупу, з речей, які до курей немають ніякого відношення.

мій скромний рецепт: 4 яйця(бажано домашні) на літр олії(бажано чумак, рафінований), 3 ст. ложечки оцту(пєрєбор не страшний - вивітриться) 1 ст. ложка цукру та трохи більше половини тої ж ложки солі, обов"язково неповну ложку гірчиці(крайовська пока натуральніша за смаком), потім як що смущає густина додати чуть-чуть водички, буде за густиною, як магазінний. З моїх спостерігань майонез виходить краще коли в збиті яйця насипати все одразу, а олію на сам кінець доливати.
Інфа на провсяк випадок: одного разу так спішив, шо вперше неполучився(сподіваюсь в останнє), потім попомучився в п"ть разів довше, вбивав нове яйце(прийшлось аж два) і доливав неполучівшимся майонезом. З тих пір поспішати нікому не раджу.

_________________
... и большого счастья в личной жизни!!!


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Майонез,та його приготування
ПовідомленняДодано: 24 грудня 2010, 18:25 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 03 вересня 2009, 09:10
Повідомлення: 139
Подякував (ла): 5 разів.
Подякували: 5 разів.
Район міста: Ковель сiti
Рецепты есть разные. Я делал так: брал два яйца куриных (обязательно мыть их), ложка чайная соли и порошка горчицы, столовая ложка уксуса. Все это в блендер. Включаю аппарат и тонкой струйкой вливаю растительное масло. Лью до тех пор пока не станет густоватой консистенция майонеза. От марки растительного масла зависит вкус. Методом проб и ошибок найдеш свой рецепт по вкусу.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Майонез,та його приготування
ПовідомленняДодано: 24 грудня 2010, 19:05 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 24 грудня 2010, 01:43
Повідомлення: 178
Звідки: масив "Калина"
Подякував (ла): 1 разів.
Подякували: 0 разів.
Район міста: Чірьомушкі
Анатолій написав:
(обязательно мыть их)
:sh_ok: в мене на цю мийку саму піде майже весь час приготування майонезу, невже не прощє влупити їх, а потім тільки руки помити? :du_ma_et:

_________________
... и большого счастья в личной жизни!!!


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Майонез,та його приготування
ПовідомленняДодано: 24 грудня 2010, 19:49 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 03 вересня 2009, 09:10
Повідомлення: 139
Подякував (ла): 5 разів.
Подякували: 5 разів.
Район міста: Ковель сiti
Ну можно и не мыть, живот подскажет как лучше :hi_hi_hi:


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Майонез,та його приготування
ПовідомленняДодано: 25 грудня 2010, 01:40 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 24 грудня 2010, 01:43
Повідомлення: 178
Звідки: масив "Калина"
Подякував (ла): 1 разів.
Подякували: 0 разів.
Район міста: Чірьомушкі
Вибачте, але ніяк не бачу логіки або тут дуже желєзна логіка, шо не для мене. Варіанти тут два:
1 - що шкарлупа(помита або непомита) до розбиття має магічний вплив на смак самого яйця.
2 - майонез ви робите, як "суровиє челябінскіє мужикі", не відділяючи вміст яйця від оболонки.
Інакшого контакту не в моїх силах зрозуміти :-):

_________________
... и большого счастья в личной жизни!!!


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Майонез,та його приготування
ПовідомленняДодано: 25 грудня 2010, 08:06 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 03 вересня 2009, 09:10
Повідомлення: 139
Подякував (ла): 5 разів.
Подякували: 5 разів.
Район міста: Ковель сiti
Дачник написав:
Вибачте, але ніяк не бачу логіки або тут дуже желєзна логіка, шо не для мене. Варіанти тут два:
1 - що шкарлупа(помита або непомита) до розбиття має магічний вплив на смак самого яйця.
2 - майонез ви робите, як "суровиє челябінскіє мужикі", не відділяючи вміст яйця від оболонки.
Інакшого контакту не в моїх силах зрозуміти :-):

Надо обязательно мыть . Неизвестно, где они валялись. Тем более профилактика сальмонеллеза, хотя он может быть и внутри яйца. А на счет -магічного впливу-, я то же делал как Вы до тех пор пока мне не показали любителя домашнего майонеза провалявшегося на больничной койке.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Майонез,та його приготування
ПовідомленняДодано: 25 грудня 2010, 13:11 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 24 грудня 2010, 01:43
Повідомлення: 178
Звідки: масив "Калина"
Подякував (ла): 1 разів.
Подякували: 0 разів.
Район міста: Чірьомушкі
Та це все розумію, знаю звідки ці яйця вилазять і де валяються, але покажіть будь-ласка де контакт з брудом? Якщо правильно розбивати то все буде :-ok-:

_________________
... и большого счастья в личной жизни!!!


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Майонез,та його приготування
ПовідомленняДодано: 23 лютого 2012, 15:51 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 03 листопада 2010, 13:58
Повідомлення: 107
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
Район міста: Ковель-2
Заходить піст і у мене питання. А хто робив пісний майонез?
У мене рецепт для майонезу такий: 3 яйця - 3 ст. л. оцту, 1 ст. л. цукру - 1 ч. л. солі, 1 ч. л. порошку гірчиці, 1 л. олії.
Збиваю все (крім олії) блендером, вінчиком або в комбайні, а тоді помалу ллю олію. Густина виходить як у хорошого масла, яке постояло без холодильника влітку. Тому вже в кінці додаю не гарячу кип'ячену воду і доводжу до тої густини, яка мені потрібна (майонез при цьому блідніє).
Робила майонез без гірчиці, замість оцту давала лимонний сік, робила з одним яйцем. І зробила для себе висновок: майонез виходить, коли змішуєш яйця і олію. Олія повинна литися тоненькою цівкою. Все інше: гірчиця (давала різну - порошок, готову, муштарду, французьку - що є під рукою), сорт олії (але має все ж бути рафінована), сіль, цукор, оцет - це смакові приправи, які тепер додаю за смаком. А от хотіла зробити без яєць - не вийшло. Потім окремо збила яйце, помаленьку влила до нього змарновану суміш - вийшов нормальний майонез.
А що дають у цей соус замість яйця? Підкажіть, як зробити пісний майонез. Ну будь-ласка!!!!

_________________
Зайшла на 5 хвилин в Інтернет - півдня пройшло.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Майонез,та його приготування
ПовідомленняДодано: 24 лютого 2012, 08:31 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 03 вересня 2009, 09:10
Повідомлення: 139
Подякував (ла): 5 разів.
Подякували: 5 разів.
Район міста: Ковель сiti
TanyaK написав:
А що дають у цей соус замість яйця? Підкажіть, як зробити пісний майонез. Ну будь-ласка!!!!

Майонез без яичек не получится, а вот если удастся заменить яички чемто другим то в кулинарии появится совершенно новый продукт.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Майонез,та його приготування
ПовідомленняДодано: 25 лютого 2012, 18:26 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 30 липня 2005, 13:31
Повідомлення: 640
Подякував (ла): 20 разів.
Подякували: 17 разів.
Район міста: Kovel.com.ua
Анатолій написав:
TanyaK написав:
А що дають у цей соус замість яйця? Підкажіть, як зробити пісний майонез. Ну будь-ласка!!!!

Майонез без яичек не получится, а вот если удастся заменить яички чемто другим то в кулинарии появится совершенно новый продукт.

Думаю що яйце можна замінити авокадо.

_________________
“Мудрость состоит в том, чтобы победить самого себя, тогда как невежество ведет к поражению от самого себя”.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Майонез,та його приготування
ПовідомленняДодано: 26 лютого 2012, 16:57 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 08 січня 2011, 22:25
Повідомлення: 578
Звідки: Typiйськ-Ковель
Подякував (ла): 84 разів.
Подякували: 44 разів.
Район міста: Вокзал
Анатолій написав:
Майонез без яичек не получится

Думаю что без яичек получится, а вот без яиц-вряд ли... :hi_hi_hi:

_________________
Каждый мнит себя стратегом, видя бой со стороны. Ш. Руставели.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Майонез,та його приготування
ПовідомленняДодано: 26 лютого 2012, 17:26 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
:-)

А хто там не може жити без майонезу?
Я просто ради цікавості набрала в Гуглі "майонез без яєць" - повно варіантів! (це лише один з них)
Перш ніж питати на форумі, таки питайте в Гугла - він більше знає! :-):

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Майонез,та його приготування
ПовідомленняДодано: 06 березня 2012, 18:19 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
А-гов, мужчини! 8 березня ви всі (ну, принаймні, більшість) перетворитесь на чарівних куховарів.
Що будете подавати своїм половинкам? Цікаво!
(окрім традиційної кави у постіль чи в чашку :hi_hi_hi: )

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Майонез,та його приготування
ПовідомленняДодано: 06 березня 2012, 18:57 
Офлайн

З нами з: 01 червня 2004, 18:29
Повідомлення: 2613
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 18 разів.
Район міста: Сільмаш
irma написав:
А-гов, мужчини! 8 березня ви всі (ну, принаймні, більшість) перетворитесь на чарівних куховарів.
Що будете подавати своїм половинкам? Цікаво!
(окрім традиційної кави у постіль чи в чашку :hi_hi_hi: )

Нічого - я на роботу, а потім на день народження йду.


Догори
 Профіль  
 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за  
Створити нову тему Відповісти  [ 34 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3  Далі

Часовий пояс UTC + 3 годин


Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість


Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете додавати файли у цьому форумі

Знайти:
Вперед:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Український переклад © 2005-2010 Українська підтримка phpBB