Сподобався форум - постав +1

Майонез,та його приготування

продукти, кулінарія, косметика, побут, квітникарство, рукоділля і хавчик

Модератори: AndroVit, Igal, irma

Re: Майонез,та його приготування

Повідомлення Vadia » 26 січня 2010, 21:10

Ось на днях робили 0,5 літри.
3 невеликих яйця
1,5 столові ложки(неповні) цукру
0,5 столові ложки(неповні) солі
3 столові ложки оциту
1 чайна ложка гірчиці.

Змішуєш трохи.

Потім потрохи доливаєш олію і збиваєш збільшуючи швидкість на блендері.
500грам олії ( в нас пішло менше дивитись по густині)

Якщо олію бахнути відразу то навряд чи зібється.
Аватар користувача
Vadia
 
Повідомлення: 275
З нами з: 04 червня 2007, 17:13
Подякував (ла): 5 разів.
Подякували: 20 разів.
Район міста:

Re: Майонез,та його приготування

Повідомлення Дачник » 24 грудня 2010, 16:34

Аватар користувача
Дачник
 
Повідомлення: 178
З нами з: 24 грудня 2010, 01:43
Звідки: масив "Калина"
Подякував (ла): 1 разів.
Подякували: 0 разів.
Район міста:

Re: Майонез,та його приготування

Повідомлення Анатолій » 24 грудня 2010, 18:25

Рецепты есть разные. Я делал так: брал два яйца куриных (обязательно мыть их), ложка чайная соли и порошка горчицы, столовая ложка уксуса. Все это в блендер. Включаю аппарат и тонкой струйкой вливаю растительное масло. Лью до тех пор пока не станет густоватой консистенция майонеза. От марки растительного масла зависит вкус. Методом проб и ошибок найдеш свой рецепт по вкусу.
Аватар користувача
Анатолій
 
Повідомлення: 139
З нами з: 03 вересня 2009, 09:10
Подякував (ла): 5 разів.
Подякували: 5 разів.
Район міста:

Re: Майонез,та його приготування

Повідомлення Дачник » 24 грудня 2010, 19:05

Аватар користувача
Дачник
 
Повідомлення: 178
З нами з: 24 грудня 2010, 01:43
Звідки: масив "Калина"
Подякував (ла): 1 разів.
Подякували: 0 разів.
Район міста:

Re: Майонез,та його приготування

Повідомлення Анатолій » 24 грудня 2010, 19:49

Ну можно и не мыть, живот подскажет как лучше :hi_hi_hi:
Аватар користувача
Анатолій
 
Повідомлення: 139
З нами з: 03 вересня 2009, 09:10
Подякував (ла): 5 разів.
Подякували: 5 разів.
Район міста:

Re: Майонез,та його приготування

Повідомлення Дачник » 25 грудня 2010, 01:40

Вибачте, але ніяк не бачу логіки або тут дуже желєзна логіка, шо не для мене. Варіанти тут два:
1 - що шкарлупа(помита або непомита) до розбиття має магічний вплив на смак самого яйця.
2 - майонез ви робите, як "суровиє челябінскіє мужикі", не відділяючи вміст яйця від оболонки.
Інакшого контакту не в моїх силах зрозуміти :-):
Аватар користувача
Дачник
 
Повідомлення: 178
З нами з: 24 грудня 2010, 01:43
Звідки: масив "Калина"
Подякував (ла): 1 разів.
Подякували: 0 разів.
Район міста:

Re: Майонез,та його приготування

Повідомлення Анатолій » 25 грудня 2010, 08:06

Аватар користувача
Анатолій
 
Повідомлення: 139
З нами з: 03 вересня 2009, 09:10
Подякував (ла): 5 разів.
Подякували: 5 разів.
Район міста:

Re: Майонез,та його приготування

Повідомлення Дачник » 25 грудня 2010, 13:11

Та це все розумію, знаю звідки ці яйця вилазять і де валяються, але покажіть будь-ласка де контакт з брудом? Якщо правильно розбивати то все буде :-ok-:
Аватар користувача
Дачник
 
Повідомлення: 178
З нами з: 24 грудня 2010, 01:43
Звідки: масив "Калина"
Подякував (ла): 1 разів.
Подякували: 0 разів.
Район міста:

Re: Майонез,та його приготування

Повідомлення TanyaK » 23 лютого 2012, 15:51

Заходить піст і у мене питання. А хто робив пісний майонез?
У мене рецепт для майонезу такий: 3 яйця - 3 ст. л. оцту, 1 ст. л. цукру - 1 ч. л. солі, 1 ч. л. порошку гірчиці, 1 л. олії.
Збиваю все (крім олії) блендером, вінчиком або в комбайні, а тоді помалу ллю олію. Густина виходить як у хорошого масла, яке постояло без холодильника влітку. Тому вже в кінці додаю не гарячу кип'ячену воду і доводжу до тої густини, яка мені потрібна (майонез при цьому блідніє).
Робила майонез без гірчиці, замість оцту давала лимонний сік, робила з одним яйцем. І зробила для себе висновок: майонез виходить, коли змішуєш яйця і олію. Олія повинна литися тоненькою цівкою. Все інше: гірчиця (давала різну - порошок, готову, муштарду, французьку - що є під рукою), сорт олії (але має все ж бути рафінована), сіль, цукор, оцет - це смакові приправи, які тепер додаю за смаком. А от хотіла зробити без яєць - не вийшло. Потім окремо збила яйце, помаленьку влила до нього змарновану суміш - вийшов нормальний майонез.
А що дають у цей соус замість яйця? Підкажіть, як зробити пісний майонез. Ну будь-ласка!!!!
Зайшла на 5 хвилин в Інтернет - півдня пройшло.
Аватар користувача
TanyaK
 
Повідомлення: 107
З нами з: 03 листопада 2010, 13:58
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
Район міста:

Re: Майонез,та його приготування

Повідомлення Анатолій » 24 лютого 2012, 08:31

Аватар користувача
Анатолій
 
Повідомлення: 139
З нами з: 03 вересня 2009, 09:10
Подякував (ла): 5 разів.
Подякували: 5 разів.
Район міста:

Re: Майонез,та його приготування

Повідомлення Igal » 25 лютого 2012, 18:26

“Мудрость состоит в том, чтобы победить самого себя, тогда как невежество ведет к поражению от самого себя”.
Аватар користувача
Igal
 
Повідомлення: 649
З нами з: 30 липня 2005, 13:31
Подякував (ла): 20 разів.
Подякували: 17 разів.
Район міста:

Re: Майонез,та його приготування

Повідомлення AkSeL-A3 » 26 лютого 2012, 16:57

Каждый мнит себя стратегом, видя бой со стороны. Ш. Руставели.
Аватар користувача
AkSeL-A3
 
Повідомлення: 578
З нами з: 08 січня 2011, 22:25
Звідки: Typiйськ-Ковель
Подякував (ла): 88 разів.
Подякували: 44 разів.
Район міста:

Re: Майонез,та його приготування

Повідомлення irma » 26 лютого 2012, 17:26

:-)

А хто там не може жити без майонезу?
Я просто ради цікавості набрала в Гуглі "майонез без яєць" - (це лише один з них)
Перш ніж питати на форумі, таки питайте в Гугла - він більше знає! :-):
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Майонез,та його приготування

Повідомлення irma » 06 березня 2012, 18:19

А-гов, мужчини! 8 березня ви всі (ну, принаймні, більшість) перетворитесь на чарівних куховарів.
Що будете подавати своїм половинкам? Цікаво!
(окрім традиційної кави у постіль чи в чашку :hi_hi_hi: )
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Майонез,та його приготування

Повідомлення Fantoman » 06 березня 2012, 18:57

Fantoman
 
Повідомлення: 2613
З нами з: 01 червня 2004, 18:29
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 18 разів.
Район міста:

Поперед.Далі

Повернутись до Господар(ка)

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість

cron