TanyaK » 23 лютого 2012, 15:51
Заходить піст і у мене питання. А хто робив пісний майонез?
У мене рецепт для майонезу такий: 3 яйця - 3 ст. л. оцту, 1 ст. л. цукру - 1 ч. л. солі, 1 ч. л. порошку гірчиці, 1 л. олії.
Збиваю все (крім олії) блендером, вінчиком або в комбайні, а тоді помалу ллю олію. Густина виходить як у хорошого масла, яке постояло без холодильника влітку. Тому вже в кінці додаю не гарячу кип'ячену воду і доводжу до тої густини, яка мені потрібна (майонез при цьому блідніє).
Робила майонез без гірчиці, замість оцту давала лимонний сік, робила з одним яйцем. І зробила для себе висновок: майонез виходить, коли змішуєш яйця і олію. Олія повинна литися тоненькою цівкою. Все інше: гірчиця (давала різну - порошок, готову, муштарду, французьку - що є під рукою), сорт олії (але має все ж бути рафінована), сіль, цукор, оцет - це смакові приправи, які тепер додаю за смаком. А от хотіла зробити без яєць - не вийшло. Потім окремо збила яйце, помаленьку влила до нього змарновану суміш - вийшов нормальний майонез.
А що дають у цей соус замість яйця? Підкажіть, як зробити пісний майонез. Ну будь-ласка!!!!
Зайшла на 5 хвилин в Інтернет - півдня пройшло.