Не тільки слив! У нас і яблук, і груш повно. З усього цього я своїм "Філіпсом" жму соки-фреш і обпиваємось!
Сливи-венгерки якраз зараз мариную. Люблю цей рецепт - не треба все одразу робити, процес розтягнуто для лінивих.
Отже, велике відро помитих ціленьких і тверденьких (теоретично не червивих) слив-венгерок заливаємо на ніч таким гарячим (закип'ятити) маринадом:
2,5 чи 3кг цукру ,
800г чи 1літр оцту,
1/2 пачки лаврового листа,
1 ч.л. перцю-горошку,
5-8 гвоздичинок.
Накрити кришкою і нехай стоїть до ранку. Зранку зливаємо у каструлю маринад з соком (сливи пустять сік) і знову закип'ячуємо і гарячим заливаємо наші сливи.
Так робимо 5 днів.
Ввечері 5-го дня сливи розкладаємо у півлітрові чисті, стерилізовані в духовці банки, заливаємо киплячим маринадом, закриваємо стерилізованими металевими кришками і закручуємо.
На ніч - закутуємо банки.
Виходить пряно-солодка слива, гарно йде до м'яска...