Сподобався форум - постав +1

Консервація

продукти, кулінарія, косметика, побут, квітникарство, рукоділля і хавчик

Модератори: AndroVit, Igal, irma

Консервація

Повідомлення nekton » 12 липня 2009, 21:58

Розпочинався сезон закруток. Хто які цікаві рецепти має?
Я наприклад цього року буду закривати кабачки з аличею (і того і того маю дуже багато). Якщо не знати що саме закрито то кабачки приймаються як ананас і по смаку і по форму. Закривати кільцями або напівкільцями (точніше тором та напівтором).
З.І. Розумію, що пости на цю тематику є в хавчику. При вільній хвилинці перенесу з туди все про закрутки в цю тему.
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!
Аватар користувача
nekton
 
Повідомлення: 5289
З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста:

Re: Консервація

Повідомлення maja » 19 липня 2009, 19:52

Я теж хочу кабачки з аличею закрити, поки роблю варення кабачкове з лимоном і чекаю коли алича достигне.
В цьому році закрила трохи огірків маринованих з морквою, зелений горошок, желе з порічок, желе з малини, щавель, вишні та черешні.
А ще морожу полуницю, чорницю і лисички.
"Друг: человек, который знает о вас все - и тем не менее любит вас"
Джон Аулер
Аватар користувача
maja
 
Повідомлення: 426
З нами з: 29 квітня 2006, 17:37
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 4 разів.
Подякували: 2 разів.
Район міста:

Re: Консервація

Повідомлення maja » 25 липня 2009, 22:56

Сьогодні вирішила поекспериментувати - закрила кілька баночок яблук в смородиновому соку
Помиту, перебрану смородину нагріла (води не додавала, вона сік пустила), перетерла через сито, додала трохи цукру (приблизно 0,5 л на 1,5л соку) і наповнила цією рідиною по півбанки, решту доклала до верху дольками яблук. Стерилізувала 30 хв. 0,5л.
Робила вперше, не знаю що вийде.
А з віджатих шкірок зварила компот, розлила в трилітрові банки і простерилізувала 10 хв. Оце вже перевірений рецепт.
"Друг: человек, который знает о вас все - и тем не менее любит вас"
Джон Аулер
Аватар користувача
maja
 
Повідомлення: 426
З нами з: 29 квітня 2006, 17:37
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 4 разів.
Подякували: 2 разів.
Район міста:

Re: Консервація

Повідомлення maja » 18 вересня 2009, 15:21

Цього року слив валом. Що з ними робити?
"Друг: человек, который знает о вас все - и тем не менее любит вас"
Джон Аулер
Аватар користувача
maja
 
Повідомлення: 426
З нами з: 29 квітня 2006, 17:37
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 4 разів.
Подякували: 2 разів.
Район міста:

Re: Консервація

Повідомлення irma » 18 вересня 2009, 16:22

Не тільки слив! У нас і яблук, і груш повно. З усього цього я своїм "Філіпсом" жму соки-фреш і обпиваємось! :drink:

Сливи-венгерки якраз зараз мариную. Люблю цей рецепт - не треба все одразу робити, процес розтягнуто для лінивих. :lol:
Отже, велике відро помитих ціленьких і тверденьких (теоретично не червивих) слив-венгерок заливаємо на ніч таким гарячим (закип'ятити) маринадом:
2,5 чи 3кг цукру ,
800г чи 1літр оцту,
1/2 пачки лаврового листа,
1 ч.л. перцю-горошку,
5-8 гвоздичинок.
Накрити кришкою і нехай стоїть до ранку. Зранку зливаємо у каструлю маринад з соком (сливи пустять сік) і знову закип'ячуємо і гарячим заливаємо наші сливи.
Так робимо 5 днів.
Ввечері 5-го дня сливи розкладаємо у півлітрові чисті, стерилізовані в духовці банки, заливаємо киплячим маринадом, закриваємо стерилізованими металевими кришками і закручуємо.
На ніч - закутуємо банки.

Виходить пряно-солодка слива, гарно йде до м'яска...
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Консервація

Повідомлення nekton » 21 вересня 2009, 11:54

З слив класний соус виходить до мяса - ткемалі.
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!
Аватар користувача
nekton
 
Повідомлення: 5289
З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста:

Re: Консервація

Повідомлення KSENA » 21 вересня 2009, 21:08

Аватар користувача
KSENA
 
Повідомлення: 248
З нами з: 24 листопада 2007, 21:03
Звідки: ковель 2
Подякував (ла): 5 разів.
Подякували: 3 разів.

Re: Консервація

Повідомлення irma » 22 вересня 2009, 10:39

Для справжнього ткемалі, наскільки мені відомо, потрібна алича (кисла)..... Але, дивлюсь, на кулінарних сайтах повно рецептів з любої сливи. Рецепти, до речі, дуже різноманітні - з розряду народна творчість... :D
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Консервація

Повідомлення nekton » 22 вересня 2009, 11:18

Ну да. Але можна і сливами. Головне не переспілі. Венгери наприклад добре підходять. Вони кислуваті йдуть якщо ще тверді.
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!
Аватар користувача
nekton
 
Повідомлення: 5289
З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста:

Re: Консервація

Повідомлення irma » 22 вересня 2009, 14:38

Ну то пиши свій рецепт! Венгерки ще є...

А от мої мариновані венгерки (рецепт вище в темі):
Зображення
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Консервація

Повідомлення maja » 12 липня 2010, 10:52

Закривала недавно варення "Королівське" (як їздила на дачу, рецепт розповіли):
1 л малини
3 л смородини
2 апельсини
1 лимон
все перекрутити на м'ясорубку (цитрусові зі шкіркою), поміряти об'єм і додати стільки ж цукру, варити 15-20 хв.
Варення вийшло 5.5 літрів. Вітамінне і смачне, достатньо густе.
"Друг: человек, который знает о вас все - и тем не менее любит вас"
Джон Аулер
Аватар користувача
maja
 
Повідомлення: 426
З нами з: 29 квітня 2006, 17:37
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 4 разів.
Подякували: 2 разів.
Район міста:

Re: Консервація

Повідомлення irma » 14 липня 2010, 17:31

За варіння 15-20хв .... мало яка вітаміна й виживе, я вам скажу.... :mi_ga_et:
А от коли все це не варити, а просто підігріти аби розтанув цукор (до кипіння!) і по банках, і в холодильник.
Отам вітамінки взимку аж шумітимуть! :-):
Я завжди таким чином готую кілька баночок малини та смородини. В якості ліків взимку йдуть!
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Консервація

Повідомлення maja » 14 липня 2010, 17:42

я якраз зараз хворію, то зїла грам сто того варення (яке, до речі, три дні без холодильника на столі стояло і залишалося густим та не зіпсувалося) і стало легше відкашлюватися - значить вижили якісь вітамінки :-):
"Друг: человек, который знает о вас все - и тем не менее любит вас"
Джон Аулер
Аватар користувача
maja
 
Повідомлення: 426
З нами з: 29 квітня 2006, 17:37
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 4 разів.
Подякували: 2 разів.
Район міста:

Re: Консервація

Повідомлення irma » 14 липня 2010, 18:17

Побільше пийте теплих натуральних природніх чаїв (зараз якраз меліса цвіте) і одужуйте!!! :-):
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Консервація

Повідомлення maja » 14 липня 2010, 20:20

"Друг: человек, который знает о вас все - и тем не менее любит вас"
Джон Аулер
Аватар користувача
maja
 
Повідомлення: 426
З нами з: 29 квітня 2006, 17:37
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 4 разів.
Подякували: 2 разів.
Район міста:

Далі

Повернутись до Господар(ка)

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей

cron