Щодо електроніки - в моїй колонці її немає. Є купа інших фізичних принципів, на використанні яких можна зробити такий фокус. Наприклад біметалеві пластини. В сучасних колонках поки не нагріється термоелемент, коли приймеш пальця з кнопки вогонь гасне. Стара колонка у нормальному стані - рідкість. Як правило, у них полетівша автоматика і вони відрегульовані на максимальний нагрів незалежно від наявності води в системі (тупо зажатий штир). І от коли вода на хвилину пропаде, а потім знову появиться, то тоді наступає армагедон в одній окремо взятій квартирі. Вода в змійовику миттєво переходить в пару з розширенням в об’ємі, рве змійовик і опціонально гасить вогонь в горілці (місце де газ горить, а не алкогольний напій

). Що робиться з газом далі - уже розбиралися.
Імовірність вибуху все рівно є - нагадую приклад з забутою на плиті каструлькою.
Варіант з мінікотельнею мені по здоровому роздуму подобається більше через те, що не потрібно переробляти внутрішньоквартирні трубопроводи. Зараз в трикімнатній квартирі 4 стояки - по одному на кімнату + кухня.
Глянув на "Діалог спеціалістів АВОК". Краще я буду морозити дурниці, а потім люди, які можуть розібратися у купі вузькоспеціалізованих тем, мене поправлять з тиканням носа у конкретний ляп.
Я ж не пропоную вивчати "методику забезпечення теплом особового складу підрозділів у гірсько-пустинній місцевості".
Ёж - птица гордая... Пока не пнешь - не полетит.
Сеяли разумное, доброе, вечное! — А выросло тупое, злобное и сдохло рано.