Місце спілкування ковельчан (і не тільки)
Сподобався форум - постав +1 
Сьогодні: 19 листопада 2017, 04:06

Часовий пояс UTC + 3 годин




Створити нову тему Відповісти  [ 27 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2
Автор Повідомлення
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 23 жовтня 2006, 15:31 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Повідомлення: 5287
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста: Королівськмаш
В полотняну торбинку насипаєш цукор і підвішуєш її так щоб вона була в верхній частині бутля. З часом цукор сам потроха розтає. Коли він весь розтав закриваєш нахлуго посуду в якій стояло, і в підвал. Я все це роблю вже тоді коли вино розлите в трилітрові бутлики.
Перевагою такого метода є те що вино не взбовтуєш і цукор поступово надходить в вино а не весь відразу. Вино стає стійкішим до порчі.
Недолік - таке вино має "визріти" щоб набрати дійсно хороший смак та букет.
А загалом я багато вина не роблю так як є не дуже його любителем. Для мене це більше хоббі.

_________________
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Виноробство
ПовідомленняДодано: 28 квітня 2009, 13:33 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Повідомлення: 5287
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста: Королівськмаш
Потроху продовжуємо розділяти в хавчику теми.
Зацікавився вином з кульбаби. Подаю цитату з наведеної ірмою ссилки
Цитата:
Вино из одуванчиков

От чего помогает? От зашлакованности печени и связанного с ней желтоватого оттенка кожи.

Как готовить?
Насобирать до полудня 400 г желтых цветов одуванчиков (при этом не мыть, чтобы осталась пыльца), Залить их водой и засыпать сахаром (на литр воды примерно 200—300 г сахара). Сделать водяной затвор (как обычно готовят вино) на время, пока идет брожение. Когда отбродит, отцедить и слить в бутылки. Хранить на холоде.

Как принимать?
По 50—100 г два раза в день, натощак, утром и вечером.

Противопоказания:
беременность.

Ну і Фантоман писав, що з кульбаби вино признає. Давай ділись рецептом.

_________________
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Виноробство
ПовідомленняДодано: 28 квітня 2009, 14:38 
Офлайн

З нами з: 01 червня 2004, 18:29
Повідомлення: 2613
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 18 разів.
Район міста: Сільмаш
Власне кажучи рецепти всі приблизно однакові.. Ось що знайшов в інтернеті.

Цитата:
Треба назбирати 3-х літрову банку кульбаб, очистити від зелених корзинок, залити 4л кип'ятку, настоювати днів 3, поки не забродить, відцідити, додати сиропу з 2л води і 2кг цукру,потерти 4 апельсини або цитрини з цедрою. Добре додати винних дріждів, але, оскільки їх тепер не випускають, то додати треба трохи родзинок, витриманих з невеликою кількістю води 3 дні, і трохи дріжджів звичайних. Дати перебродити, витримати не менше року, вино готове.


Очистка від зелених корзинок знімає гіркоту. Сироп додавати прокипячений, проте кімнатної температури. Апельсини і цедра - це справа смаку (я утримуюсь). Дріждів не сто грам і не пятдесят, а саме трохи. При бродінні робити водяний затор.

З.І. В когось вистачало терпіння чекати рік?


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Виноробство
ПовідомленняДодано: 28 квітня 2009, 14:47 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Повідомлення: 5287
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста: Королівськмаш
Так чекалося рік. Але з виноградним. З іншого боку при посадці лози чекають 3-4 роки не то що вина а навіть першого врожаю. В нас зараз 6 сортів винограду росте. З них один дає достатньо щоб вино робити, один їсти а остальний ще чекаю.

_________________
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Виноробство
ПовідомленняДодано: 28 квітня 2009, 16:14 
Офлайн

З нами з: 01 червня 2004, 18:29
Повідомлення: 2613
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 18 разів.
Район міста: Сільмаш
Надаю перевагу молодому вину. Певно тому, що по справжньому якісним воно в мене не виходило..


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Виноробство
ПовідомленняДодано: 28 квітня 2009, 16:32 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Повідомлення: 5287
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста: Королівськмаш
А в мене навпаки. Можливо тому що воно в мене з мезгою стоїть довго

_________________
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Виноробство
ПовідомленняДодано: 28 квітня 2009, 16:42 
Офлайн

З нами з: 01 червня 2004, 18:29
Повідомлення: 2613
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 18 разів.
Район міста: Сільмаш
В мене з выджимками стоїть два три дні, доки не забродить. Тоді лиш проціджую і додаю цукор. Пробував одразу відділяти віджимки: все одно колір з часом висвітлюється і зявляться примішка спиртового запаху.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Виноробство
ПовідомленняДодано: 28 квітня 2009, 16:45 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Повідомлення: 5287
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста: Королівськмаш
Ну а в мене місяці зо два стоїть. За цей час набуває кольору. І воно в мене бордового темного кольору виходить.

_________________
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Виноробство
ПовідомленняДодано: 29 квітня 2009, 07:49 
Офлайн

З нами з: 01 червня 2004, 18:29
Повідомлення: 2613
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 18 разів.
Район міста: Сільмаш
Ні причина, певно, не в цьому: в мене спочатку колір гарний, "винний", а потім тьмяніє і світлішає. До того ж робив вино свої родичці, там віджимки викинули одразу - з кольором проблем нема.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Виноробство
ПовідомленняДодано: 29 квітня 2009, 13:27 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 листопада 2007, 19:31
Повідомлення: 3332
Подякував (ла): 7 разів.
Подякували: 10 разів.
Район міста: Сельмаш
nekton написав:
Потроху продовжуємо розділяти в хавчику теми.

Ты забыл темы любителей чая и кофЭ. :)


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Виноробство
ПовідомленняДодано: 29 квітня 2009, 22:05 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Повідомлення: 5287
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста: Королівськмаш
Fantoman написав:
Ні причина, певно, не в цьому: в мене спочатку колір гарний, "винний", а потім тьмяніє і світлішає. До того ж робив вино свої родичці, там віджимки викинули одразу - з кольором проблем нема.

В мене колір особливо не міняється, просто стає чистішим, набуває кольору кагору і стає як би то сказати "блискучим", тобто на сонці "грає кольорами". Завтра сфотографую та викладу фото вина цьогорічного врожаю.
В принципі є річ про яку ми забулися, але яка дуже впливає - сорт винограду.

_________________
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Виноробство
ПовідомленняДодано: 03 травня 2009, 19:19 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Повідомлення: 5287
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста: Королівськмаш
Зробив сьогодні вино з кульбаб. Руки після збирання відмивав хвилин 15.

_________________
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!


Догори
 Профіль  
 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за  
Створити нову тему Відповісти  [ 27 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2

Часовий пояс UTC + 3 годин


Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість


Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете додавати файли у цьому форумі

Знайти:
Вперед:  
cron

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Український переклад © 2005-2010 Українська підтримка phpBB