Сподобався форум - постав +1

Виноробство

продукти, кулінарія, косметика, побут, квітникарство, рукоділля і хавчик

Модератори: AndroVit, Igal, irma

Повідомлення nekton » 23 жовтня 2006, 15:31

В полотняну торбинку насипаєш цукор і підвішуєш її так щоб вона була в верхній частині бутля. З часом цукор сам потроха розтає. Коли він весь розтав закриваєш нахлуго посуду в якій стояло, і в підвал. Я все це роблю вже тоді коли вино розлите в трилітрові бутлики.
Перевагою такого метода є те що вино не взбовтуєш і цукор поступово надходить в вино а не весь відразу. Вино стає стійкішим до порчі.
Недолік - таке вино має "визріти" щоб набрати дійсно хороший смак та букет.
А загалом я багато вина не роблю так як є не дуже його любителем. Для мене це більше хоббі.
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!
Аватар користувача
nekton
 
Повідомлення: 5289
З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста:

Re: Виноробство

Повідомлення nekton » 28 квітня 2009, 13:33

Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!
Аватар користувача
nekton
 
Повідомлення: 5289
З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста:

Re: Виноробство

Повідомлення Fantoman » 28 квітня 2009, 14:38

Fantoman
 
Повідомлення: 2613
З нами з: 01 червня 2004, 18:29
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 18 разів.
Район міста:

Re: Виноробство

Повідомлення nekton » 28 квітня 2009, 14:47

Так чекалося рік. Але з виноградним. З іншого боку при посадці лози чекають 3-4 роки не то що вина а навіть першого врожаю. В нас зараз 6 сортів винограду росте. З них один дає достатньо щоб вино робити, один їсти а остальний ще чекаю.
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!
Аватар користувача
nekton
 
Повідомлення: 5289
З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста:

Re: Виноробство

Повідомлення Fantoman » 28 квітня 2009, 16:14

Надаю перевагу молодому вину. Певно тому, що по справжньому якісним воно в мене не виходило..
Fantoman
 
Повідомлення: 2613
З нами з: 01 червня 2004, 18:29
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 18 разів.
Район міста:

Re: Виноробство

Повідомлення nekton » 28 квітня 2009, 16:32

А в мене навпаки. Можливо тому що воно в мене з мезгою стоїть довго
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!
Аватар користувача
nekton
 
Повідомлення: 5289
З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста:

Re: Виноробство

Повідомлення Fantoman » 28 квітня 2009, 16:42

В мене з выджимками стоїть два три дні, доки не забродить. Тоді лиш проціджую і додаю цукор. Пробував одразу відділяти віджимки: все одно колір з часом висвітлюється і зявляться примішка спиртового запаху.
Fantoman
 
Повідомлення: 2613
З нами з: 01 червня 2004, 18:29
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 18 разів.
Район міста:

Re: Виноробство

Повідомлення nekton » 28 квітня 2009, 16:45

Ну а в мене місяці зо два стоїть. За цей час набуває кольору. І воно в мене бордового темного кольору виходить.
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!
Аватар користувача
nekton
 
Повідомлення: 5289
З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста:

Re: Виноробство

Повідомлення Fantoman » 29 квітня 2009, 07:49

Ні причина, певно, не в цьому: в мене спочатку колір гарний, "винний", а потім тьмяніє і світлішає. До того ж робив вино свої родичці, там віджимки викинули одразу - з кольором проблем нема.
Fantoman
 
Повідомлення: 2613
З нами з: 01 червня 2004, 18:29
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 18 разів.
Район міста:

Re: Виноробство

Повідомлення toha » 29 квітня 2009, 13:27

Аватар користувача
toha
 
Повідомлення: 3340
З нами з: 15 листопада 2007, 19:31
Подякував (ла): 9 разів.
Подякували: 14 разів.
Район міста:

Re: Виноробство

Повідомлення nekton » 29 квітня 2009, 22:05

Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!
Аватар користувача
nekton
 
Повідомлення: 5289
З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста:

Re: Виноробство

Повідомлення nekton » 03 травня 2009, 19:19

Зробив сьогодні вино з кульбаб. Руки після збирання відмивав хвилин 15.
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!
Аватар користувача
nekton
 
Повідомлення: 5289
З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста:

Поперед.

Повернутись до Господар(ка)

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей

cron