Місце спілкування ковельчан (і не тільки)
Сподобався форум - постав +1 
Сьогодні: 24 вересня 2017, 20:44

Часовий пояс UTC + 3 годин




Створити нову тему Відповісти  [ 27 повідомлень ]  На сторінку 1, 2  Далі
Автор Повідомлення
 Тема повідомлення: Виноробство
ПовідомленняДодано: 26 вересня 2006, 22:26 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 03 серпня 2006, 22:30
Повідомлення: 70
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
Район міста: Ковель - 2
irma написав:
І знову "про хавчик" (тема зобов'язує!): настав час заготовки-переробки яблук, яких вродило о-го-го скільки! Цікаво, хто як справляється і що придумує з цього приводу?
Я чавлю соки соковижималкою (відразу пити) і соковаркою (стерилізований на зиму). Варення і повидло - не люблю. Як набридне возитися з соком - буду сушити на решітці над газом.
В кого якісь інші варіанти переробки яблук?
Вино з них можна робити? А оцет яблучний ніхто не виготовляв?
Так вино можна але потім яблочне вино бажано скупажирувати
чорноплідною рябіною (аронією), виноградом, добавити трохи спірту 25% і поставити на 3-4 роки на витримку. Після цього можна споживати буде супер. А ту мякоть яка лишилась від яблук після соковарки протерти щоб було без кісток та шкурки а потім добавити цукру та ароматизатора апельсинового і ще трошки проварити буде супер апельсиновий джем.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 13 жовтня 2006, 11:51 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
Поділіться, пліз, перевіреним рецептом приготування домашнього вина із синього винограду - хочу його зробити сама і вперше!
А з яблук робите вино?
Наголошую, що хочу перевірені на власному досвіді і шлунку рецепти! (не з книжок, газет і т.п.)

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 13 жовтня 2006, 12:34 
Офлайн

З нами з: 01 червня 2004, 18:29
Повідомлення: 2613
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 18 разів.
Район міста: Сільмаш
Рецепт перевірено.
Береш 12-тилітрове відерце винограду і пересипаєш його в велику миску. Миєш руки. Чавиш стискаючи грона винограду у руках. Мати моя перед цим добавляє кружку гарячої води, але це не обовязково. Перечавлюєш виноград до відсутності окремих ягід (при великій кількості винограду це робиться в бочці ногами). Потім добу даєш вистоятись соку з вичавками (щоб природні дріжді, які містяться на поверхні ягід спричинили процес бродіння). Миска повинна бути накритою, інакше буде хмара мошки. Через добу переливаєш кружкою через друшлаг сік з вичавками (вичавки на смітник одразу). Ніякої марлі (сік густий і погано проходить). В очищений від вичавок сік добавляєш цукор (в середньому 2 кг на 10 літрів). Добре бадяжиш (мішаєш). Якщо забагато кинути цукру, то буде занадто міце і віддаватиме алкоголем. Переливаш в скляний бутлик (на 12-літрове відро винограду виходить 10-літровий бутлик сусла). До кінця бутлика недоливати приблизно на чоловічу долоню. В ідеалі накриваш кришечкою з газовідвідним шлангом (до дірки в кришечці шланг можна прикріпити пластиліном). Щоб забезпечити потрібний тиск і непоступання повітря другий кінець шланга повинен бути в пляшці з водою. Другий варіант натяягнути на горловину бутлика стерильну медицинську резинову рукавичку (проколоти голкою 3-4 дірочки, бо зірве). Бутлик повинен стояти в прохолодному темному місці (не біля батареї). Вино готове до споживання, коли зі шланга не йдуть бульбашки чи опаде рукавичка.

З.І. Ніякої пластмаси і метала під час бродіння і зберігання - скисне нафіг. Не пити прямо з бутля - теж скисне.
З.З.І. виноград перед вичавленням не мити.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 15 жовтня 2006, 10:40 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
Процес пішов! Вже 2-й день бродить! З мене дегустація.

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 20 жовтня 2006, 20:21 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
to Fantoman:
Треба порада! Моє вино (вже у бутлі) бродить по-страшному! Такі звуки! Безперервні! І в бутлі всередині надуваються великі такі бульбахи - це нормально???!!!

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 21 жовтня 2006, 00:43 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 жовтня 2006, 15:58
Повідомлення: 21
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
багато років роблю домашні вина з різних ягід.з синього винограду також.робота марудна,але результат гарний.вино мае грати,але слідкуй,щоб піною не забило трубку,не зірвало кришку і.т.д. і до бутля не попадало повітря.з повітрям робиться виноградний уксус.щоб процес йшов не так швидко(краще повільніше) треба охолодити бутль.наприклад на вікно під відкриту кватирку.світла можна не боятися.є рецепти приготування вина на світлі. вино буде готове,коли повністю переграє і очиститься(в середньму це 8-10днів).тоді треба відцідити .але не через марлю,а трубкою.а після цьго в холод на місяць(після цього його можна буде вважати молодим вином).за цей час в холоді вино доочиститься ще раз.тоді можна починати дегустувати.до речі,перед подачею на стіл можна покращувати смакові якості додаючи воду,цукор,спирт,прянощі(гвоздіка,перець...).вино в чистому вигляді може здатись занадто концентрованим.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 21 жовтня 2006, 10:39 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
Дякую! Переставили бутля з кухні і процес явно уповільнився.

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 23 жовтня 2006, 10:12 
Офлайн

З нами з: 01 червня 2004, 18:29
Повідомлення: 2613
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 18 разів.
Район міста: Сільмаш
irma написав:
to Fantoman:
Треба порада! Моє вино (вже у бутлі) бродить по-страшному! Такі звуки! Безперервні! І в бутлі всередині надуваються великі такі бульбахи - це нормально???!!!

Звук має йти як від середнього дощу! Бульбахи в бутлі як в газованої води!
Цитата:
слідкуй,щоб піною не забило трубку,не зірвало кришку

Для цього треба не доливати до кінця бутля на долоню.
Цитата:
світла можна не боятися

Неправда. Пігмент у вині висвічується. Ароматможе бути виражений менш яскраво. Якщо ви помітили, то всі кращі вина продають в темних чи керамічний пляшках.
Цитата:
буде готове,коли повністю переграє і очиститься(в середньму це 8-10днів)

В залежності від сорту винограду і кількості цукру. Холод це значить не менше 15 градусів по Цельсію.
Цитата:
до бутля не попадало повітря.з повітрям робиться виноградний уксус

Також слина і вода. Не дай бог!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Цитата:
до речі,перед подачею на стіл можна покращувати смакові якості додаючи воду,цукор,спирт,прянощі(гвоздіка,перець...).вино в чистому вигляді може здатись занадто концентрованим.

Спирт і цукор - це знущання над вином!!!!! Прянощі пасують до глінтвейну (нагрітому вину). Вино в чистому вигляді ніколи не здаватиметься концентрованим, якщо воно не десертне. Таке вино пють не бокалами, а великими чарками.[/quote]


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 23 жовтня 2006, 13:32 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 жовтня 2006, 15:58
Повідомлення: 21
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
я ,звичайно,знав що може бути така реакція знатока на спирт і воду.і в відношенні до виноградного вина тут правда є.але справа у тім,що мені краще смакують вина купажні,коктейлі,а також солодкі і міцні напої з вишні,сливи ,смородини і т.і. солоденький вишняк ,мені здається,краще буде пасувати гарненькій паняночці з ніком irma. і я егоїстично дозволив собі дати пораду за своїм смаком.до того ж маю виправдання.в дуже багатьох історичних описах з життя древніх римлян(наприклад) зустрічаються свідоцтва того,що вино таки розбавлялось джерельною водою.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 23 жовтня 2006, 13:43 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Повідомлення: 5287
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста: Королівськмаш
Цукор не є знущанням над вином. Як підмітив ВАКА це дійсно вже залежить від того що Ви хочете отримати, а ще через скільки часу після початку процесу вже хочете скуштувати.
Особисто я вино роблю за таким рецептом що перша дегустація відбувається десь в березні-квітні. Тому в принципі Ірмі і не пропонував його. Знаю як важко дегустації чекати коли перший раз робиш вино.

_________________
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 23 жовтня 2006, 13:56 
Офлайн

З нами з: 01 червня 2004, 18:29
Повідомлення: 2613
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 18 разів.
Район міста: Сільмаш
Цитата:
описах з життя древніх римлян(наприклад) зустрічаються свідоцтва того,що вино таки розбавлялось джерельною водою.


Для еллінів і римлян це було життєвою необхідністю, бо вони хляли його кожен день замість води. А так хоть не спивались.

З.І. Щодо цукру ви таки праві - це справа смаку. Додам тільки, що додавати треба перед споживанням і не в бутлик, а в обмежену посуду.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 23 жовтня 2006, 14:16 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Повідомлення: 5287
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста: Королівськмаш
А як ти підсолоджування зробиш в обмеженій посуді?

_________________
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 23 жовтня 2006, 14:43 
Офлайн

З нами з: 01 червня 2004, 18:29
Повідомлення: 2613
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 18 разів.
Район міста: Сільмаш
Зливаєш з бутля в графін і підсолоджуєжш. Якщо кинути в бутль. Та ще й розбовтати може знову бродіння початись. А може й уксус вийти.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 23 жовтня 2006, 14:50 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Повідомлення: 5287
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста: Королівськмаш
Так підсолоджування робиться підвісом. І вино саме повинно розмити цукор (і на це йде не день і не два). Якщо ж взбовтувати то дійсно лише перед вживанням. Але смак гірший буде.

_________________
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 23 жовтня 2006, 14:56 
Офлайн

З нами з: 01 червня 2004, 18:29
Повідомлення: 2613
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 18 разів.
Район міста: Сільмаш
А як підвісом: поділись досвідом?!?


Догори
 Профіль  
 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за  
Створити нову тему Відповісти  [ 27 повідомлень ]  На сторінку 1, 2  Далі

Часовий пояс UTC + 3 годин


Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей


Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете додавати файли у цьому форумі

Знайти:
Вперед:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Український переклад © 2005-2010 Українська підтримка phpBB