Сподобався форум - постав +1

Випічка

продукти, кулінарія, косметика, побут, квітникарство, рукоділля і хавчик

Модератори: AndroVit, Igal, irma

Re: Випічка

Повідомлення Ванда » 20 квітня 2009, 13:22

irma , гарно і апетитно ! Вітаю !!!

"Женщины, по своей сути, все - ангелы, но когда им обламывают крылья, приходиться летать на метле...."
Аватар користувача
Ванда
 
Повідомлення: 743
З нами з: 07 січня 2008, 14:01
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 26 разів.
Подякували: 9 разів.
Район міста:

Re: Випічка

Повідомлення irma » 28 квітня 2009, 10:24

Нарешті, доїдається паска.....
Все, тепер табу на всілякі булки надовго.
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Випічка

Повідомлення Vi. » 02 травня 2009, 17:23

Всем привет! Прошу у хозяюшек помощи - чем можно заменить разрыхлитель в тесте?
Пекла кекс,моим понравилася,но я просто "чуствовала" его.... хочу еще испечь,да только б заменить чем? :?
Аватар користувача
Vi.
 
Повідомлення: 251
З нами з: 16 червня 2007, 20:44
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 3 разів.
Район міста:

Re: Випічка

Повідомлення irma » 03 травня 2009, 11:36

Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Випічка

Повідомлення Vi. » 03 травня 2009, 19:13

Аватар користувача
Vi.
 
Повідомлення: 251
З нами з: 16 червня 2007, 20:44
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 3 разів.
Район міста:

Re: Випічка

Повідомлення irma » 19 травня 2009, 10:57

Знову пекла хліб у хлібопічці. На цей раз експериментувала з додаванням кураги до гречневого хліба з волоськими горіхами. Така смакота вийшла! Головне, як казав старий єврей, "не шкодувати заварки", тобто кураги та горіхів (по 200г кожного інгредієнту).
Курага привнесла у смак хліба приємну солодкуватість, ну і аромат був по всій квартирі божественний під час випікання.


Іншим разом я замість кураги додала соняшникового насіння (продається вже чищене у пакетиках), теж усім сподобалось.
Ванда, а як твої успіхи з хлібопічкою?
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Випічка

Повідомлення Alfa Centavra » 26 червня 2009, 22:37

Ви думаєте що заварні тістечка то складно?? Це елементарно!!

До 60 г. муки додати чайну ложку цукру, та трошки солі. Ретельно перемішати. На вогонь поставити вод 150 мл, розтопити в ній 50 грам вершкового масла, довести до кипіння. Далі в кип"яток потрошку додаємо муку, перемішуємо міксером на невеликій швидкості в однорідну масу. Чим гарячіше буде суміш тим краще вийде. Збиваємо 2 яйця окремо. В теплу попередню суміш ретельно втираємо яйця ложкою, лити треба поступово. Міксером втирати не можна! Через 2 хвилини помішування в вас має вийти те, що на картинці верхній - жовтеньке тепленьке тісто.им більше вологи в духовці - тим краще. Через кондитерський шприц, або з чайної ложки кладемо кульки подалі одна від одної

Духовку прогріваємо до 200 градусів, лист змащуємо олією, бризкаємо краплями води. В низ духовки ставимо мисочку з водою. Коли тістечка піднімуться та присохнуть, збільшити температуру до 220. Хоча залежить від кожної конкретної духовки. В процесі випікання духовку НЕ ВІДКРИВАТИ!!!



Кількість муки може вийти не 60 грам, залежить від клейкості самої муки. В процесі уже після яєць додати ще муки не можна, тут єксперимент потрібен на кількість.
Результат тістечок багато залежить від точності вимірювання продуктів. Мою помилку добре видно - занадто близько порозкладувала тісто - боки біленькі :) Але середина пуста!!!!
Аватар користувача
Alfa Centavra
 
Повідомлення: 1189
З нами з: 15 червня 2005, 12:44
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 3 разів.

Re: Випічка

Повідомлення timoha » 21 грудня 2009, 16:56

znaydudim
Аватар користувача
timoha
 
Повідомлення: 173
З нами з: 01 лютого 2004, 13:21
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.

Re: Випічка

Повідомлення irma » 22 грудня 2009, 14:51

На рахунок "пекуха" - перебільшення! Я б сказала, що більше являюсь "фотографухою".
Мало того, що кухня в мене не преорітет, так ще й здоби (пироги, булки, білий хліб) не поважаю і домашнім не готую.
Мої тортики в більшості є желейно-фруктово-сирними без тяжкого тіста і масляних кремів.

Хліб тепер печу не так часто, як раніше. Ну, рази 2-3 на місяць як закортить домашнього..., або для дорогих гостей. Бо й хліб виходить не дешевий.
У мене не один горішок на відро тіста, як в магазинному, а стакан на буханець (700г) + мелена на кавомолці гречка + оливкова олія. Святковий варіант -
з різнокольоровими цукатами, чорносливом і курагою.

Собівартість ніколи не вираховувала (не з моєю натурою), електрикою теж не переймаюсь. А чоловік нащо!? :wink:
На рахунок бойлера - чоловік каже, що платимо менше, ніж раніше. Звичайно, ванни не приймаємо - любимо душ. Бойлер включений постійно, тільки не на максимум, а десь на половину тих поділок, що є. Крім того, у нас ще пралка бере теплу воду з бойлера (тени в пралці відключені).

Отакі пироги.

Зустрічне питання: хочу на Н.Р. подарувати доні бутербродницю (щоб робила собі гарячі бутери). В кого така штука є - поділіться враженнями.
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Випічка

Повідомлення nekton » 22 грудня 2009, 15:08

Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!
Аватар користувача
nekton
 
Повідомлення: 5289
З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста:

Re: Випічка

Повідомлення timoha » 23 грудня 2009, 09:43

znaydudim
Аватар користувача
timoha
 
Повідомлення: 173
З нами з: 01 лютого 2004, 13:21
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.

Re: Випічка

Повідомлення Fantoman » 02 лютого 2010, 12:33

Окрему тему не став заводити.
Пані господарки, стережіться, в магазинах стали продавати браковане какао. На колір порошок какао темніший від колишнього. При розчиненні виходить гарний колір чорного шоколаду. Проте я пю какао без цукру досить давно і знаю як повинен смакувати напій. Коли заварив у чашку черговий дозняк нового какао, то поерву звернув увагу на радикальний темно-коричневий колір, а потім незвичний муторний присмак, який досить добре глушиться цукром. Хтось з цим стикався?
Fantoman
 
Повідомлення: 2613
З нами з: 01 червня 2004, 18:29
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 18 разів.
Район міста:

Re: Випічка

Повідомлення irma » 05 квітня 2010, 19:56

Моя Великодня випічка, крашанки, м'яско та ковбаска:

Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Випічка

Повідомлення Ванда » 06 квітня 2010, 17:17

irma , супер ! Так гарно і смачно !
В мене цього року паска вдалася на всі 100% , придертись нема до чого . М'ясо-ковбаски не фотографувала , а от пасочку - зацініть :
Аватар користувача
Ванда
 
Повідомлення: 743
З нами з: 07 січня 2008, 14:01
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 26 разів.
Подякували: 9 разів.
Район міста:

Re: Випічка

Повідомлення irma » 08 квітня 2010, 20:59

Дякую-дякую, твоя пася теж дуже файна, та веселі різнокольорові яйця!
Я, до речі, вже 2-й рік у паску додаю цукати кольорові. На зрізі шикарно весело виглядає. Родзинок не кладу зовсім.
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Поперед.Далі

Повернутись до Господар(ка)

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість

cron