Сподобався форум - постав +1

Випічка

продукти, кулінарія, косметика, побут, квітникарство, рукоділля і хавчик

Модератори: AndroVit, Igal, irma

Re: Про хавчик...

Повідомлення Alfa Centavra » 22 листопада 2008, 18:05

Не думаю, щоб продукція LG була дефiцитом. В крайньоу разі є інтернет-магазини.
Хліб я поставила десь в 1 ночі, початок випікання припав на 3 (я спала, усе програмується по часу) а зранку прокинулась від запаху здоби по всьому дому. Їсти на сніданок гарячий хліб дуже приємно.
На днях пекла не з суміші готової а сама мішала складники. Ввечері викладу процес
Собівартість в переводі на кіло продукції менша від магазинного хліба (якщо не кришити в тісто оливки та копчене мясо).. Ще в хлібопічці є функція приготування варення - поки не пробувала що там виходить
Аватар користувача
Alfa Centavra
 
Повідомлення: 1189
З нами з: 15 червня 2005, 12:44
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 3 разів.

Re: Про хавчик...

Повідомлення toha » 22 листопада 2008, 18:26

Аватар користувача
toha
 
Повідомлення: 3340
З нами з: 15 листопада 2007, 19:31
Подякував (ла): 9 разів.
Подякували: 15 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення Alfa Centavra » 22 листопада 2008, 20:30

Хлібопекарня частина 2 (це ще я пекла в звичайній духовці)
2 стакана житньої муки , 1 стакан пшеничної , півстакана висівок, трошки вівсяних пластівців , 300 мл закваски (то ріденьке тісто з дріжджами що кілька днів побродило, хто захоче пекти розкажу як ту закваску робити докладно), решту рідини - пиво безалкогольне напополам з квасом (в рецепті треба солод але я не знаю де його беруть), столова ложка цукру, трошки солі. Усе те замішуємо та даємо постояти години 2 (підійде трошки)
Закваска виглядає так:

Робимо кульки

В мене спеклись отакі хлібці (один надкусила :wink: )

І отаке всередині
Аватар користувача
Alfa Centavra
 
Повідомлення: 1189
З нами з: 15 червня 2005, 12:44
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 3 разів.

Re: Про хавчик...

Повідомлення Alfa Centavra » 22 листопада 2008, 20:32

Аватар користувача
Alfa Centavra
 
Повідомлення: 1189
З нами з: 15 червня 2005, 12:44
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 3 разів.

Re: Про хавчик...

Повідомлення HotBird » 22 листопада 2008, 20:58

Маю таке ж щастя в домі. Купити такі печі в Ковелі не проблема(я брав в Скорохода). Мені подобається французький хліб і кекси. А от чому АЦ, ти використовуєш безалкогольне пиво? Воно ж містить пів таблиці Менделеєва. Краще ...ха... живе непастеризоване. Бо: "безалкогольне пиво - це перший крок до гумової жінки "h
Свобода - понад усе!!!
Аватар користувача
HotBird
 
Повідомлення: 441
З нами з: 04 березня 2007, 12:19
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 23 разів.

Re: Про хавчик...

Повідомлення irma » 22 листопада 2008, 21:11

Ванда, не плач, розкажу де можна купити (в приват).
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення Alfa Centavra » 22 листопада 2008, 21:12

Аватар користувача
Alfa Centavra
 
Повідомлення: 1189
З нами з: 15 червня 2005, 12:44
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 3 разів.

Re: Про хавчик...

Повідомлення Alfa Centavra » 15 грудня 2008, 17:59

Хлiбопекарня №3
Хлiб (чи не хлiб а овочевий кекс :wink: )

Рецепт:
130 гр муки
3 яйця
1 солодкий перець
30 г в"ялених томатiв в оливковiй олii
30 г чорних оливок без кiсточки
1 очищеный та роздушений зубчик часника
100г швейцарського сира
100мл оливковоi олii
1 пакетик розпушувача
1 ч. л. цукру
сiль та перець

В мене було з варiацiями.

Вiдварюємо овочi. Я брала заморожений горошок трошки цвiтноi капусти та брокколi. Рiжемо капусту, солодкий перець, бекон, оливки та цибулю.

Сир не швейцарський а який був дома



В замiшене тiсто з муки, яєць та тертого сиру з олiєю (+сiль, цукор та розпушувач) добавляємо наповнювачi. Не знаю як в кого, але в мене як в аптецi - сказано 130 муки значить буде рiвно 130 :) Що таке в"яленi томати я не знаю, тому червоне - то все перець.
Консистенцiя буде рiденька тому треба форму для кекса чи паски. Форма змащується олiєю.

Аватар користувача
Alfa Centavra
 
Повідомлення: 1189
З нами з: 15 червня 2005, 12:44
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 3 разів.

Re: Про хавчик...

Повідомлення Alfa Centavra » 15 грудня 2008, 18:01

Смачно!!!!!
Аватар користувача
Alfa Centavra
 
Повідомлення: 1189
З нами з: 15 червня 2005, 12:44
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 3 разів.

Re: Про хавчик...

Повідомлення Ванда » 15 грудня 2008, 23:14

Alfa Centavra - КЛАС !!! Ну ти і майстриня !Зображення Дуже гарно , і , напевно . смачно-о-о!Зображення. Як довго пекла ? От хочеться чогось пісненького . (Хоча посту притримуюсь тільки у середу і п'ятницю) :oops:

"Женщины, по своей сути, все - ангелы, но когда им обламывают крылья, приходиться летать на метле...."
Аватар користувача
Ванда
 
Повідомлення: 743
З нами з: 07 січня 2008, 14:01
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 26 разів.
Подякували: 9 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення Alfa Centavra » 16 грудня 2008, 00:56

пеклось 45 хвилин. Залежить вiд форми - якщо велика площа та маленький шар тiста то буде скорiше.
Аватар користувача
Alfa Centavra
 
Повідомлення: 1189
З нами з: 15 червня 2005, 12:44
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 3 разів.

Re: Про хавчик...

Повідомлення irma » 18 грудня 2008, 01:02

Таке яскраве, кольорове і святкове на вигляд! Певно, смакота...
А я третій день при ділах - печу хліби! Розжилась хлібопічкою і все експериментую. Пекла звичайний білий хліб, картопляний і гречаний з горіхами. Останній - самий суперський! Взагалі, враження - бомба! Хоча є ризики - раніше я хліба майже не їла, а тепер......
Фотозвіт: чудо-піч
перший хліб (гречаний з горіхами)
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення Ванда » 18 грудня 2008, 01:44

irma, не дражнися !!!Зображення. Хлібина виглядає смачно . Молодчина !!!

"Женщины, по своей сути, все - ангелы, но когда им обламывают крылья, приходиться летать на метле...."
Аватар користувача
Ванда
 
Повідомлення: 743
З нами з: 07 січня 2008, 14:01
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 26 разів.
Подякували: 9 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення Alfa Centavra » 18 грудня 2008, 01:50

irma, хлiб супер! Для дiєти можна брати житнє борошно з висiвками. Або пластiвцi вiвсянi можна додавати. А також iзюм, насiння....
Взагалi наявнiсть хорошоi технiки спонукає до кулiнарних шедеврiв.
Аватар користувача
Alfa Centavra
 
Повідомлення: 1189
З нами з: 15 червня 2005, 12:44
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 3 разів.

Re: Про хавчик...

Повідомлення irma » 18 грудня 2008, 12:20

Дякую, дякую! Коментарі мене надихають на нові подвиги!
Я ледве знайшла магазинчик, де продаються сухі дріжджі (біля католицького собору, де колись був овочевий маг.). Тепер мене дійсно цікавить не біла мука, а житня, висівки, гречана (я молола гречку) і т.п. Але, думаю, це не буде проблемою - на селах тепер є млини і різну муку можна буде купити.
Кортить дуже спекти хліб з оливками, такий як Альфа Центавра пекла. Бум пробувати!
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Поперед.Далі

Повернутись до Господар(ка)

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей