Місце спілкування ковельчан (і не тільки)
Сподобався форум - постав +1 
Сьогодні: 19 листопада 2017, 09:34

Часовий пояс UTC + 3 годин




Створити нову тему Відповісти  [ 96 повідомлень ]  На сторінку 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Далі
Автор Повідомлення
 Тема повідомлення: Випічка
ПовідомленняДодано: 07 лютого 2008, 10:14 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 червня 2005, 12:44
Повідомлення: 1189
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 3 разів.
Хліб з оливками и беконом.
Мука: 350-400 грам (пшенична, вищий сорт)
Молоко тепле: 100 грам
Вода тепла: 80 грам
Яйце: 1 штука
Масло вершкове: 30 грам
Дріжджі свіжі – 15 грам
Цукор: 1 столова ложка
Сіль: 8 грам
Для начинки:
Грудинка чи бекон: 100-150 грам
Оливки: 60-80 грам


Дріжджі засипаємо цукром, розтираємо, розчиняємо в воді, додаємо молоко, просіюємо туди муку, змішану з сіллю, додаємо розтоплене вершкове масло, 1 яйце. Замішуємо тісто (я місила в комбайні десь 7 хвилин, руками трошки довше). Залишаємо тісто сходити в теплому місці десь на 1,5-2 години, поки в 2 раза не збільшиться.
Ріжемо начинку (оливки та м”ясо на дрібні шматочки.
Розкатуємо тісто на прямокутник, розміром 30х35 см, змащуємо взбитим в піну яйцем, розмоділяємо начинку рівномірно по тісту, складаємо прямокутник в 3 рази. Потім ріжемо вздовж, та на дрібні куски 12-16 штук. Вийде десь отак:
Зображення

Викладуємо шматочки в форму в довільному порядку, хаотично (форму перед вживанням змастити олією). Залишити сходити на 30-45 хвилин, прикривши рушником, щоб не сохло. Перед тим, як ставити в духовку – змастити верх залишками яйця. Хліб печеться при температурі 200 градусів десь 40 хвилин.
Перший раз в мене вийшов такий хлібець:
Зображення

Через пару днів виклавши шматочки по іншому хлібець вийшов кращий. Начинку можна міняти та варіювати, додавати часник, спеції, твердий сир.
Зображення


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 07 лютого 2008, 19:51 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
Виглядає божественно! Давно хотіла свій хлібчик спробувати пекти, але боязнь дріжджового тіста поки перемагає...
На твоєму фото мене підкупили оливки. Я ще б замінила вершкове масло оливковою олією і замість м'яса - тертий твердий сир і можна спробувати приготувати.
Стоп. Але ж це буде білий хліб (борошно ж пшеничне), булка... Хм..., білого хліба не дуже хочеться вживати. А якщо взяти житню муку?
Коротше кажучи, йду-но я поїм оливкової олійки з чорним хлібом і, певно, заспокоюсь :D

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 08 лютого 2008, 00:14 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 листопада 2007, 19:31
Повідомлення: 3332
Подякував (ла): 7 разів.
Подякували: 10 разів.
Район міста: Сельмаш
irma написав:
Виглядає божественно! Давно хотіла свій хлібчик спробувати пекти, але боязнь дріжджового тіста поки перемагає...
На твоєму фото мене підкупили оливки. Я ще б замінила вершкове масло оливковою олією і замість м'яса - тертий твердий сир і можна спробувати приготувати.
Стоп. Але ж це буде білий хліб (борошно ж пшеничне), булка... Хм..., білого хліба не дуже хочеться вживати. А якщо взяти житню муку?
Коротше кажучи, йду-но я поїм оливкової олійки з чорним хлібом і, певно, заспокоюсь :D

САЛО і все!!! Нема чого ще видумувати! :wink: :lol: :lol:


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 08 лютого 2008, 08:03 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 червня 2005, 12:44
Повідомлення: 1189
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 3 разів.
Цитата:
Стоп. Але ж це буде білий хліб (борошно ж пшеничне),

То можна ж взяти житньої муки. Чи хоча б пшеничної другого сорту.
Якось ще печуть хліб без дріжджів, на заквасці, але я не знаю як.
Всередину також думала оливкову олію, але вона трошки має запах, то не ризикнула.

Хе-хе.... Такий хлібець чудово їсться з сальцем :)


Востаннє редагувалось Alfa Centavra в 20 лютого 2008, 10:44, всього редагувалось 1 раз.

Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 01 липня 2008, 10:49 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 01 лютого 2004, 13:21
Повідомлення: 173
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
Вирішила поділитися улюбленим рецептом. Вичитала його в дуже якійсь старій книженції, де для різних ягід і фруктів був окремий рецепт. Хоча для мене це не закон, я експериментувала з різними начинками. Рецепт був САМЕ для чорниці.
Тісто:
500г. борошна
300 г. маргарину
20 г. дріжджів
½ ст..л цукру
½ ст.. молока
½ ст.. сметани
Замісити і на 1 год. на холод.

Начинка чорниці з цукром. Пиріг заплести косою.
P.S. З рецепту виходить 2 шт, тому я розділяю тісто на два дні.


Зображення

_________________
Зображення znaydudim


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 02 липня 2008, 21:45 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 24 листопада 2007, 21:03
Повідомлення: 248
Звідки: ковель 2
Подякував (ла): 5 разів.
Подякували: 3 разів.
irma написав:
А я боюся дріжджового тіста.... .

А я навпаки лінуюсь пекти торти і печиво. а от дріжджове тісто ,як на мене ,саме простіше. Напечу дві бляшки пирогів з чорницями і вже мають діти що тягати на двір бо їх зараз тяжко загнати за стіл поїсти.
Доречі, я розпробувала нову рибу . Якщо не помиляюсь вона називається "ескалера". Дуже смачна вона виходить на пароварці, ще хочу її спробувати стейками на решітці.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 03 липня 2008, 09:19 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 01 лютого 2004, 13:21
Повідомлення: 173
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
Я балда :oops: - забула написати, що треба ще 1 яйце (по рецепту 2 жовтка).
Викладаю фото плетіння.
Зображення

_________________
Зображення znaydudim


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 04 липня 2008, 11:53 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
О! Друге діло, аж мені закортіло таке сплести! А якщо я тісто куплю готове "листковане", нормально буде? (типу, слойоне...) :roll:

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 04 липня 2008, 14:17 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 01 лютого 2004, 13:21
Повідомлення: 173
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
irma написав:
А якщо я тісто куплю готове "листковане", нормально буде? (типу, слойоне...) :roll:


Буде просто супер. Такий пиріг точно буде танути в роті.
Я обожнюю слойку, як з солодкою начинкою так і з м'ясною.

_________________
Зображення znaydudim


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 09 липня 2008, 19:56 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 червня 2005, 12:44
Повідомлення: 1189
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 3 разів.
За рецептом timoha пекли ми пирiжка. Зразу скажу, що в тiсто крiм складникiв з рецепта я додала 1 яйце, ванiль та 100 грам цукру, маргарин замiнила маслом. Начинка - вишня. Вийшло 2 здорових пiвметрових ковбаси. Одна з них:
Зображення

А коли розрiзали ту смакоту, то було так
Зображення

Дуже хороший рецепт! Запаху дрiжджiв нема, тiсто за рахунок жирного масла й сметани не дуже збiльшувалось.

Fantoman написав:
Занадто вже філіжанки в таких закладах мініатюрні. Тільки понюхати вистачає. Я к на мене оптимальний розмір кавової чашки 150 мілілітрів.

В справжнiх кав"ярнях каву в такого розмiру чашцi називають еспрессо по американськи, бо для такоi порцii каву нiколи не готують в турцi, лише в кавомашинi. Хоч в деяких мiсцях достатньо попросити подвiйну каву - от i буде 150 мл.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 10 липня 2008, 08:42 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 01 лютого 2004, 13:21
Повідомлення: 173
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
Alfa Centavra написав:
Дуже хороший рецепт! Запаху дрiжджiв нема, тiсто за рахунок жирного масла й сметани не дуже збiльшувалось.


Так отож. В мене в сім'ї це була ціла проблема. Мама пече пиріжки ДУЖЕ пухкі, а от начинки там було мало и чоловік завжди убивався:"А от у моей мамы начинки много, а теста мало". :fight1:
Так от цей рецепт це те що йому треба.

_________________
Зображення znaydudim


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 13 липня 2008, 22:44 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 24 листопада 2007, 21:03
Повідомлення: 248
Звідки: ковель 2
Подякував (ла): 5 разів.
Подякували: 3 разів.
ВЕлике дякую timoha за рецепт порога. :handshake: Пекла один з вишнями, а другий з чорницями. З вишнями сімї сподобався більше.
Дякую irma за торт-метелик. :handshake: Сьогодні робила-супер. ВЕрх зробила малиновий, дуже смачний нижній шар з шоколадом і мюслями.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 16 липня 2008, 11:51 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 01 лютого 2004, 13:21
Повідомлення: 173
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
KSENA написав:
Пекла один з вишнями, а другий з чорницями. З вишнями сімї сподобався більше. .


і мені також. Сочний такий.

Irma: Твій тортик чудовий. Правда форми потрібної в мене ще немає, але тепер я точно знаю, що я хочу щоб мені подарували. :roll:

_________________
Зображення znaydudim


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 21 листопада 2008, 21:06 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 червня 2005, 12:44
Повідомлення: 1189
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 3 разів.
Фінансова криза заставила мене купити про запас великий мішок муки. Щоб спокійно спалось :wink: Але муку доводиться використовувати за призначенням. Для чого була куплена міні-хлібопіч LG. Вона сама місить тісто, сама дає підходити, сама пече з різними настройками (від кольру корочки до пухнастості готового тіста)
Власне, то квадратна коробочка з кнопками (фото нечітке бо руки були усі в муці)
ЗображенняЗображення
Отож, хлібопекарня, частина 1(чому 1? Бо буде продовження моєі епопеї з домашнім хлібом)
Дя першого разу взяла готову суміш муки. Рекомендовано було додати воду, але в діло пішло безалкогольне пиво
Зображення
а це замішане тісто у формочці
Зображення

Вийшли отакі хлібці: чорний та італійський
Зображення
отут краще видно який він всередині
Зображення

В другій частині хлібопекарні розкажу як я сама готувала закваску та пекла хліб в звичайній духовці.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 22 листопада 2008, 12:18 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 07 січня 2008, 14:01
Повідомлення: 743
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 26 разів.
Подякували: 9 разів.
Район міста: центр
Alfa Centavra, Зображення"Не сыпь мне соль на рану !". Хліб такий гарний ! :D Напевно і смачний !Хлібопекарня - це моя мрія ! Цікаво чи можна її у нас в Ковелі чи Луцьку придбати ?

_________________
Зображення
"Женщины, по своей сути, все - ангелы, но когда им обламывают крылья, приходиться летать на метле...."


Догори
 Профіль  
 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за  
Створити нову тему Відповісти  [ 96 повідомлень ]  На сторінку 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Далі

Часовий пояс UTC + 3 годин


Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість


Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете додавати файли у цьому форумі

Знайти:
Вперед:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Український переклад © 2005-2010 Українська підтримка phpBB