Пропоную тут обмінюватись добре перевіреними вами особисто Великодніми рецептами, ідеями щодо оформлення Великоднього кошика та стола, виготовлення крашанок чи писанок.
Чим цікавим можу поділитись я:
- минулого року додавала у тісто для паски (а рецепт у мене кожного року якийсь новий, експериментую!) порізані на кубики різнокольорові цукати (магазинні). Дітям дуже сподобалось і виглядало гарно і весело.
- хочу цього року верх кількох пасок залити не білою глазуррю (білок+цукр пудра), а шоколадною. Розтопити на водяній бані плитку чорного шоколаду, додати туди трохи масла і горіхів. Помастити, як вихолоне і починатиме густіти. Зверху, щоб не було таким темним, притрушу кольоровою посипкою.
- оформлення: колись я проростила пшеницю (але то треба раніше висівати, зараз вже пізно) у неглибокій але широкій круглій жестяній банці з-під оселедців. Вона виросла густою зеленою щіточкою, всередину поставила маленьку пасочку та кілька фарбованих яєць поклала збоку. Виглядало божественно!!!
- м'ясо та сало на домашні ковбаси я перекручую на м'ясорубці. Ця хитрість з'явилась тому, що діти не їдять шматочки жиру в ковбасі і геть їх виколупують! Тепер їдять все.