Сподобався форум - постав +1

Великодні приготування, ідеї, страви

продукти, кулінарія, косметика, побут, квітникарство, рукоділля і хавчик

Модератори: AndroVit, Igal, irma

Великодні приготування, ідеї, страви

Повідомлення irma » 07 квітня 2009, 10:14

Пропоную тут обмінюватись добре перевіреними вами особисто Великодніми рецептами, ідеями щодо оформлення Великоднього кошика та стола, виготовлення крашанок чи писанок.

Чим цікавим можу поділитись я:
- минулого року додавала у тісто для паски (а рецепт у мене кожного року якийсь новий, експериментую!) порізані на кубики різнокольорові цукати (магазинні). Дітям дуже сподобалось і виглядало гарно і весело.
- хочу цього року верх кількох пасок залити не білою глазуррю (білок+цукр пудра), а шоколадною. Розтопити на водяній бані плитку чорного шоколаду, додати туди трохи масла і горіхів. Помастити, як вихолоне і починатиме густіти. Зверху, щоб не було таким темним, притрушу кольоровою посипкою.
- оформлення: колись я проростила пшеницю (але то треба раніше висівати, зараз вже пізно) у неглибокій але широкій круглій жестяній банці з-під оселедців. Вона виросла густою зеленою щіточкою, всередину поставила маленьку пасочку та кілька фарбованих яєць поклала збоку. Виглядало божественно!!!
- м'ясо та сало на домашні ковбаси я перекручую на м'ясорубці. Ця хитрість з'явилась тому, що діти не їдять шматочки жиру в ковбасі і геть їх виколупують! Тепер їдять все.
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Великодні приготування, ідеї, страви

Повідомлення nekton » 07 квітня 2009, 10:25

Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!
Аватар користувача
nekton
 
Повідомлення: 5289
З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста:

Re: Великодні приготування, ідеї, страви

Повідомлення irma » 07 квітня 2009, 10:35

Моїм "беззубим" 12 і 21! :lol: А сало виколуплюють!
Так, ковбаску я теж кладу на палочки, вони вже в мене такі запечені-запечені...., хай-но криза поглибиться - бум тими ковбасними палочками хрустіти! :lol:
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Великодні приготування, ідеї, страви

Повідомлення maja » 08 квітня 2009, 00:33

Я пробувала пекти домашню ковбасу не на гілочках, а в рукаві для запікання - виходить жирніша, бо тушиться вона у власному жирові. То хто не любить жирного і сало виколупує - тому не підійде. А от стегно запечене в рукаві - смакота.
"Друг: человек, который знает о вас все - и тем не менее любит вас"
Джон Аулер
Аватар користувача
maja
 
Повідомлення: 426
З нами з: 29 квітня 2006, 17:37
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 4 разів.
Подякували: 2 разів.
Район міста:

Re: Великодні приготування, ідеї, страви

Повідомлення Ванда » 08 квітня 2009, 10:20


"Женщины, по своей сути, все - ангелы, но когда им обламывают крылья, приходиться летать на метле...."
Аватар користувача
Ванда
 
Повідомлення: 743
З нами з: 07 січня 2008, 14:01
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 26 разів.
Подякували: 9 разів.
Район міста:

Re: Великодні приготування, ідеї, страви

Повідомлення irma » 08 квітня 2009, 10:34

Вчора на базі, де цукерки і все таке інше (за центр. парком) купила чудненьку плетену курку-ковшик для яєць.
Там їх так "розмітали", що я вибирала вже з останньої десятки штук.
А ще там багато плетених корзинок різного розміру і ціни. Теж активно купуються.
У відділі, де цукерки, продається посипка на паску, ізюм, термо-наклейки для яєць.
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Великодні приготування, ідеї, страви

Повідомлення maja » 08 квітня 2009, 19:12

В наклейках яйця псуються швидше
"Друг: человек, который знает о вас все - и тем не менее любит вас"
Джон Аулер
Аватар користувача
maja
 
Повідомлення: 426
З нами з: 29 квітня 2006, 17:37
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 4 разів.
Подякували: 2 разів.
Район міста:

Re: Великодні приготування, ідеї, страви

Повідомлення irma » 08 квітня 2009, 23:05

Щось не помічала такого....Я не роблю їх надто багато, трохи в цибулинні ще фарбую (бо фарби хімічної не переношу). А, може, ми їх надто активно їмо?! :wink: (особливо смакують з хроном)
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Великодні приготування, ідеї, страви

Повідомлення nekton » 09 квітня 2009, 08:27

Перед напиханням в кишки бажано щоб вже готове мясо постояло хоча б кілька годин (періодично помішувати). Саме краще десь добу.
Ну і ще планую частину (з трохим зміненим рецептом) зробити вяленою. Вялитиму перший раз тому що з того вийде не знаю.
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!
Аватар користувача
nekton
 
Повідомлення: 5289
З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста:

Re: Великодні приготування, ідеї, страви

Повідомлення irma » 10 квітня 2009, 10:40

Той самий ефект буде і від того, коли вже готова пальцем пхана ковбаска полежить ніч перед випіканням (без холодильника).
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Великодні приготування, ідеї, страви

Повідомлення maja » 17 квітня 2009, 23:46

Спекла паску, лишилося чимало білків. Зролю тістечка. А що можна ще з білками придумати??
"Друг: человек, который знает о вас все - и тем не менее любит вас"
Джон Аулер
Аватар користувача
maja
 
Повідомлення: 426
З нами з: 29 квітня 2006, 17:37
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 4 разів.
Подякували: 2 разів.
Район міста:

Re: Великодні приготування, ідеї, страви

Повідомлення irma » 18 квітня 2009, 10:40

На думку спало таке:
1. Спекти "меренги", або ще кажуть "безе". Рецепт з фотками тут: http://www.kuking.net/10_315.htm

2. Використовувати як маску для жирної шкіри обличчя: намащуєш на бузю білок, чекаєш поки трохи підсохне, тоді знову поверх попереднього шару мастишся білком. Так 3 рази. Але не доводити до того, щоб білок на шкірі надтот висихав, бо дуже стягує. Шкіра після такої маски просто божественна, розгладжена, пори стягнуті.

Я теж уже все приготувала, сьогодні на роботі віддихуюсь.... :lol:
Веселих свят!!!
Смачної паски, довгої ковбаски і крепких яєць!
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:


Повернутись до Господар(ка)

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість

cron