Місце спілкування ковельчан (і не тільки)
Сподобався форум - постав +1 
Сьогодні: 23 вересня 2017, 13:54

Часовий пояс UTC + 3 годин




Створити нову тему Відповісти  [ 12 повідомлень ] 
Автор Повідомлення
 Тема повідомлення: Великодні приготування, ідеї, страви
ПовідомленняДодано: 07 квітня 2009, 10:14 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
Пропоную тут обмінюватись добре перевіреними вами особисто Великодніми рецептами, ідеями щодо оформлення Великоднього кошика та стола, виготовлення крашанок чи писанок.

Чим цікавим можу поділитись я:
- минулого року додавала у тісто для паски (а рецепт у мене кожного року якийсь новий, експериментую!) порізані на кубики різнокольорові цукати (магазинні). Дітям дуже сподобалось і виглядало гарно і весело.
- хочу цього року верх кількох пасок залити не білою глазуррю (білок+цукр пудра), а шоколадною. Розтопити на водяній бані плитку чорного шоколаду, додати туди трохи масла і горіхів. Помастити, як вихолоне і починатиме густіти. Зверху, щоб не було таким темним, притрушу кольоровою посипкою.
- оформлення: колись я проростила пшеницю (але то треба раніше висівати, зараз вже пізно) у неглибокій але широкій круглій жестяній банці з-під оселедців. Вона виросла густою зеленою щіточкою, всередину поставила маленьку пасочку та кілька фарбованих яєць поклала збоку. Виглядало божественно!!!
- м'ясо та сало на домашні ковбаси я перекручую на м'ясорубці. Ця хитрість з'явилась тому, що діти не їдять шматочки жиру в ковбасі і геть їх виколупують! Тепер їдять все.

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Великодні приготування, ідеї, страви
ПовідомленняДодано: 07 квітня 2009, 10:25 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Повідомлення: 5287
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста: Королівськмаш
irma написав:
- м'ясо та сало на домашні ковбаси я перекручую на м'ясорубці. Ця хитрість з'явилась тому, що діти не їдять шматочки жиру в ковбасі і геть їх виколупують! Тепер їдять все.

Так домашня ковбаска тому і є оригінальною, що мясо там шматочками (хоча для дітей і беззубих дійсно можна перекручувати). А сама смачна виходить коли мясо посікти невеличким топориком.
Ну і не знаю чи всі в курсі, що домашня ковбаска випікається не прямо на бляшці а на тонких вишневих гілочках які кладуться на бляшку.

_________________
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Великодні приготування, ідеї, страви
ПовідомленняДодано: 07 квітня 2009, 10:35 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
Моїм "беззубим" 12 і 21! :lol: А сало виколуплюють!
Так, ковбаску я теж кладу на палочки, вони вже в мене такі запечені-запечені...., хай-но криза поглибиться - бум тими ковбасними палочками хрустіти! :lol:

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Великодні приготування, ідеї, страви
ПовідомленняДодано: 08 квітня 2009, 00:33 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 29 квітня 2006, 17:37
Повідомлення: 426
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 4 разів.
Подякували: 2 разів.
Район міста: центр
Я пробувала пекти домашню ковбасу не на гілочках, а в рукаві для запікання - виходить жирніша, бо тушиться вона у власному жирові. То хто не любить жирного і сало виколупує - тому не підійде. А от стегно запечене в рукаві - смакота.

_________________
"Друг: человек, который знает о вас все - и тем не менее любит вас"
Джон Аулер


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Великодні приготування, ідеї, страви
ПовідомленняДодано: 08 квітня 2009, 10:20 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 07 січня 2008, 14:01
Повідомлення: 743
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 26 разів.
Подякували: 9 разів.
Район міста: центр
maja написав:
Я пробувала пекти домашню ковбасу не на гілочках, а в рукаві для запікання - виходить жирніша, бо тушиться вона у власному жирові. То хто не любить жирного і сало виколупує - тому не підійде. А от стегно запечене в рукаві - смакота.

Я зараз і ковбаску , і шинку , і рулети - словом все - печу у рукаві - смак - ЧУДО ! І невеличкий секрет - після випічки у рукаві - не виймати м'ясо (ковбасу) з рукава поки не захолоне . Тоді воно вбирає в себе той сік який втратило і получається не сухе і дуже ніжне. Мій старшенький теж сало виколупував. Але останні 3-4 роки купляю готову (сиру) ковбасу на базарі в однієї знайомої жіночки( до неї за цією ковбаскою черга по запису). От там сало ніби і є і ніби нема - дуже смачна-а-а !

_________________
Зображення
"Женщины, по своей сути, все - ангелы, но когда им обламывают крылья, приходиться летать на метле...."


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Великодні приготування, ідеї, страви
ПовідомленняДодано: 08 квітня 2009, 10:34 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
Вчора на базі, де цукерки і все таке інше (за центр. парком) купила чудненьку плетену курку-ковшик для яєць.
Там їх так "розмітали", що я вибирала вже з останньої десятки штук.
А ще там багато плетених корзинок різного розміру і ціни. Теж активно купуються.
У відділі, де цукерки, продається посипка на паску, ізюм, термо-наклейки для яєць.

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Великодні приготування, ідеї, страви
ПовідомленняДодано: 08 квітня 2009, 19:12 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 29 квітня 2006, 17:37
Повідомлення: 426
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 4 разів.
Подякували: 2 разів.
Район міста: центр
В наклейках яйця псуються швидше

_________________
"Друг: человек, который знает о вас все - и тем не менее любит вас"
Джон Аулер


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Великодні приготування, ідеї, страви
ПовідомленняДодано: 08 квітня 2009, 23:05 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
Щось не помічала такого....Я не роблю їх надто багато, трохи в цибулинні ще фарбую (бо фарби хімічної не переношу). А, може, ми їх надто активно їмо?! :wink: (особливо смакують з хроном)

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Великодні приготування, ідеї, страви
ПовідомленняДодано: 09 квітня 2009, 08:27 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Повідомлення: 5287
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста: Королівськмаш
Перед напиханням в кишки бажано щоб вже готове мясо постояло хоча б кілька годин (періодично помішувати). Саме краще десь добу.
Ну і ще планую частину (з трохим зміненим рецептом) зробити вяленою. Вялитиму перший раз тому що з того вийде не знаю.

_________________
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Великодні приготування, ідеї, страви
ПовідомленняДодано: 10 квітня 2009, 10:40 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
Той самий ефект буде і від того, коли вже готова пальцем пхана ковбаска полежить ніч перед випіканням (без холодильника).

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Великодні приготування, ідеї, страви
ПовідомленняДодано: 17 квітня 2009, 23:46 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 29 квітня 2006, 17:37
Повідомлення: 426
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 4 разів.
Подякували: 2 разів.
Район міста: центр
Спекла паску, лишилося чимало білків. Зролю тістечка. А що можна ще з білками придумати??

_________________
"Друг: человек, который знает о вас все - и тем не менее любит вас"
Джон Аулер


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Великодні приготування, ідеї, страви
ПовідомленняДодано: 18 квітня 2009, 10:40 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
На думку спало таке:
1. Спекти "меренги", або ще кажуть "безе". Рецепт з фотками тут: http://www.kuking.net/10_315.htm

2. Використовувати як маску для жирної шкіри обличчя: намащуєш на бузю білок, чекаєш поки трохи підсохне, тоді знову поверх попереднього шару мастишся білком. Так 3 рази. Але не доводити до того, щоб білок на шкірі надтот висихав, бо дуже стягує. Шкіра після такої маски просто божественна, розгладжена, пори стягнуті.

Я теж уже все приготувала, сьогодні на роботі віддихуюсь.... :lol:
Веселих свят!!!
Смачної паски, довгої ковбаски і крепких яєць!

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за  
Створити нову тему Відповісти  [ 12 повідомлень ] 

Часовий пояс UTC + 3 годин


Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей


Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете додавати файли у цьому форумі

Знайти:
Вперед:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Український переклад © 2005-2010 Українська підтримка phpBB