Та нормально жити. Лише місця займав дуже багато. Роозмах крил десь під півтора метри якщо без опор. Фініків не було. Зараз вдома з екзотів є банан любязно предоставлений AL'ом та ананас посаджений з верхушки (тут гадаю що плоду таки дочекаюся).
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!
(обережно так питаю) - А банан знаєш який росте?.. З Вікіпедії відповідають: висота рослин варіює від 2 до 9 м і навіть вище, що робить їх одними з найвищих (разом з бамбуками) трав у світі. Домовляйся з сусідами, що їм будуть вершки, а тобі корєшки!
А який він у тебе зараз? (можна і фотку)
Ворогів я закидаю квітами – у труні.Сальвадор Далі
Він в нас ще маленький (сфоткнути зараз нема чим, телефон де була камера пару днів тому вдало пройшов повний цикл прання в пралці). Назви не знаю. Але коли в Андрія забирав саджанець то читав про нього (саджанця), що він не дуже великим виросте. Хоча рости повинен швидко. Ну і чомусь він в нас боліє. Є по два листочки. Тільки зявляється третій як один з двох менших відразу засихає.
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!
Народ. Допоможыть з кодаенумом. Вазон з дивним червоно-зеленими великим листям. Сомптоматика: починаэ засихати кінець листка, після висахання 1/3-1/2 листка - він відпадає. Весь час, коли він стояв був у прохолодному місці (специфіка місця роботи). На днях буквально випустив нові листки. Не заливав, проте і не пересушував..
В мене також є фінікові пальми (3), прижилися 2 ананаси, було мигдальне дерево, воно навіть 2 роки виживало на клумбі біля будинку, а коли стало завелике для клумби ми вирішили його пересадити в інше місце - і воно пропало. Вирощуала хурму з кісточок - проросла гарно , але через рік засохла.
Можна, але фото справді треба викласти. Тому що рослина не є на 100% здоровою.
PS Допишу ще. Саме кавове деревце гарне своїм блискучим листям (це якщо воно здорове, звісно). Якщо хочете мати гарне кавове дерево - потурбуйтесь про періодичний душ м'якою (дощовою або талою) водою. Просто вода з-під крана залишатиме сліди на листі, декоративний вигляд втратиться. Не мити взагалі - сідає пилюка, знову ж таки негарно.