irma » 24 березня 2009, 18:48
І є ж серед нас геройські люди, що постують! (я до таких не відношусь).
Можу тільки порадити чи нагадати про такі пісні страви, як всім відомий і всім корисний "вінегрет": варені картопля, морква, буряк, квасоля, плюс свжа ріпчаста цибуля, солоний огірок, олія. Навколо вінегрету, по обідку тарілки викласти шматочки філе з оселедця.
Буряк з часником
Відварити буряк з цукром, натерти на тертці, додати 2 подрібнених зубчики часнику, розпарений ізюм та грецькі горіхи. Полити олією.
Оселедець в томатному соку
1стакан олії - в каструльку і нагріти, покришити туди (крупно) цибулю (2-3 великі цибулини) і прокип'ятити, але щоб цибуля не потемніла!
Залишити, щоб геть схололо. Тоді влити до олії з цибулею 1 ст.ложку оцту і 2 стакани томатного соку (ніякий соус не проходить, тільки сік!).
Почистити від кісток 2 оселедця (або взяти готове філе), порізати на шматочки і добре вимішати з олійно-томатним соусом. На ніч - в холодильник. Зранку вже можна їсти.
(Улюблена страва мого чоловіка, якою поділилась зі мною свекруха.)
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі