Сподобався форум - постав +1

що приготувати на н.рік та Різдвяні свята????????

продукти, кулінарія, косметика, побут, квітникарство, рукоділля і хавчик

Модератори: AndroVit, Igal, irma

що приготувати на н.рік та Різдвяні свята????????

Повідомлення гість » 24 грудня 2013, 16:59

можливо в когось є оригінальні рецепти. Підскажіть.
гість
 

Re: що приготувати на н.рік та Різдвяні свята????????

Повідомлення irma » 26 грудня 2013, 18:49

А інтернет навіщо?!
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: що приготувати на н.рік та Різдвяні свята????????

Повідомлення Lisichka » 26 грудня 2013, 19:15

Аватар користувача
Lisichka
 
Повідомлення: 893
З нами з: 29 серпня 2008, 12:34
Звідки: місцева
Подякував (ла): 35 разів.
Подякували: 16 разів.

Re: що приготувати на н.рік та Різдвяні свята????????

Повідомлення maja » 26 грудня 2013, 20:39

"Друг: человек, который знает о вас все - и тем не менее любит вас"
Джон Аулер
Аватар користувача
maja
 
Повідомлення: 426
З нами з: 29 квітня 2006, 17:37
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 4 разів.
Подякували: 2 разів.
Район міста:

Re: що приготувати на н.рік та Різдвяні свята????????

Повідомлення nekton » 30 грудня 2013, 20:06

Розкажу як я солю червону рибу (загалом провірено не раз на лососеві але і на горбуші виходило). Якраз цим і буду займатися сьогодні ввечері. Можливо кому і підійде цей варіант. Тим паче, що досить швидко виходить дуже смачний наповнювач на бутери або роли. І по смаку та ціні явно вигідніше магазинного.
Нарізаємо рибу порційними шматочками. Особисто я ріжу десь товщиною 3-4 мм, ну а ширина та довжина залежать від купленого стейка та дивлячись куди йтиме.
Далі готуємо ропу. Основа маринаду (ропа) в мене стандартна для будь-якої риби або ікри яка йде на засолку. Варіації вже йдуть пізніше. Беремо невеличку частинку картоплі і кидаємо в воду. Потроха в воду добавляємо сіль (запамятовуємо кількість) і перемішуємо. Коли картоплина всплила - основа маринаду готова. Далі для червоної риби до маринаду додаємо цукор в кількость 50% добавленої солі, перемішуємо. Тобто на 2 ложки солі - 1 ложка цукру. Далі маринад можна підігріти градусів до 40. Складаємо в посуду шматочки риби, заливаємо маринадом. Через дві години потрясний малосольний лосось вже готовий. Попробуйте, якщо хочете солоніший - потримайте ще з годинку-дві.
Якщо плануєте рибу кілька днів зберігати і потрошки їсти то рекомендую після смаку який сподобався - дати настоятися ще півгодинки-годинку а тоді злийте маринад, залишивши лише так щоб риба не була сухою (але і не плавала). Добавте трошки олії - і насолоджуйтеся ше кілька днів.
Востаннє редагувалось nekton в 30 грудня 2013, 20:10, всього редагувалось 1 раз.
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!
Аватар користувача
nekton
 
Повідомлення: 5289
З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста:

Re: що приготувати на н.рік та Різдвяні свята????????

Повідомлення Ruslana TS » 30 грудня 2013, 20:10

я зроблю такий простий салат: морква натерта як на по-корейськи + майонез + кукурузка.

просто - але реально смачно

гарна альтернатива олів'є
Ruslana TS
 
Повідомлення: 2022
З нами з: 05 вересня 2008, 07:01
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 419 разів.
Подякували: 89 разів.
Район міста:

Re: що приготувати на н.рік та Різдвяні свята????????

Повідомлення nekton » 30 грудня 2013, 20:31

О, забув сказати. Якщо купуєте морожені стейки - не дайте розмерзтися до кінця, буде незручно різати. Ну і в принципі сіль/цукор можна корегувати під час приготовлення маринаду просто попробувавши на смак краплю маринаду. Я наразі так і роблю, просто тоді відчувається оця солодка нитка в соленій рибі. І в залежності від смаку добавляю або сіль або цукор
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!
Аватар користувача
nekton
 
Повідомлення: 5289
З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста:

Re: що приготувати на н.рік та Різдвяні свята????????

Повідомлення nekton » 30 грудня 2013, 20:41

А ми, якщо чесно на НР особливо готувати і не будемо. Рибку вже замаринував - завтра для дружини будуть суші, для мене бутери. Після роботи ще запечу рульку - от так і посидимо. В нас Миколи та Різдво святкується в основному. А НР якось не надто. Дитина, й та основні подарунки на Миколи замовляє. Хоча презент від Діда Мороза теж чекає.
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!
Аватар користувача
nekton
 
Повідомлення: 5289
З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста:

Re: що приготувати на н.рік та Різдвяні свята????????

Повідомлення AndroVit » 30 грудня 2013, 21:11

Ёж - птица гордая... Пока не пнешь - не полетит.
Сеяли разумное, доброе, вечное! — А выросло тупое, злобное и сдохло рано.
Аватар користувача
AndroVit
 
Повідомлення: 4101
З нами з: 01 березня 2009, 01:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 16 разів.
Подякували: 183 разів.
Район міста:

Re: що приготувати на н.рік та Різдвяні свята????????

Повідомлення Ruslana TS » 31 грудня 2013, 15:50

Ruslana TS
 
Повідомлення: 2022
З нами з: 05 вересня 2008, 07:01
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 419 разів.
Подякували: 89 разів.
Район міста:

Re: що приготувати на н.рік та Різдвяні свята????????

Повідомлення AndroVit » 31 грудня 2013, 16:42

Не те альплюсуєте. Операції додавання краще піддаються так звані рідкі "продукти". Хоча загалом нормально.
Особливо якщо з нормальним майонезом. В ідеалі збовтаним власноміксерно.
Ёж - птица гордая... Пока не пнешь - не полетит.
Сеяли разумное, доброе, вечное! — А выросло тупое, злобное и сдохло рано.
Аватар користувача
AndroVit
 
Повідомлення: 4101
З нами з: 01 березня 2009, 01:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 16 разів.
Подякували: 183 разів.
Район міста:

Re: що приготувати на н.рік та Різдвяні свята????????

Повідомлення irma » 01 січня 2014, 23:22

[quote="nekton"]Розкажу як я солю червону рибу ............... Через дві години потрясний малосольний лосось вже готовий. /quote]

Мене насторожило, що так швидко....
Десь читала, що риба має солитись 3 дні ( в мене рецепт малосольного оселедця на 3 дні), бо за 3 дні 100% гинуть усілякі паразити, якщо такі були в рибі......
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: що приготувати на н.рік та Різдвяні свята????????

Повідомлення TanyaK » 02 січня 2014, 12:35

Зайшла на 5 хвилин в Інтернет - півдня пройшло.
Аватар користувача
TanyaK
 
Повідомлення: 107
З нами з: 03 листопада 2010, 13:58
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
Район міста:

Re: що приготувати на н.рік та Різдвяні свята????????

Повідомлення nekton » 02 січня 2014, 13:47

Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!
Аватар користувача
nekton
 
Повідомлення: 5289
З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста:

Re: що приготувати на н.рік та Різдвяні свята????????

Повідомлення irma » 02 січня 2014, 17:26

Я всетаки за 3 дні. Можна рецепт вологого посолу?
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:


Повернутись до Господар(ка)

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей

cron