Місце спілкування ковельчан (і не тільки)
Сподобався форум - постав +1 
Сьогодні: 21 серпня 2017, 20:53

Часовий пояс UTC + 3 годин




Створити нову тему Відповісти  [ 15 повідомлень ] 
Автор Повідомлення
 Тема повідомлення: що приготувати на н.рік та Різдвяні свята????????
ПовідомленняДодано: 24 грудня 2013, 16:59 
можливо в когось є оригінальні рецепти. Підскажіть.


Догори
  
 
 Тема повідомлення: Re: що приготувати на н.рік та Різдвяні свята????????
ПовідомленняДодано: 26 грудня 2013, 18:49 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
А інтернет навіщо?!

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: що приготувати на н.рік та Різдвяні свята????????
ПовідомленняДодано: 26 грудня 2013, 19:15 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 29 серпня 2008, 12:34
Повідомлення: 893
Звідки: місцева
Подякував (ла): 35 разів.
Подякували: 16 разів.
irma написав:
А інтернет навіщо?!

Інколи візьмеш рецепт з інтернету, а воно не смачне, хоч картинка і гарна :za_da_va_la: І відгуки можуть бути позитивні, але ж смаки у всіх різні :nez-nayu:

Особисто мені хочеться перчику фаршированого, але ще не знаю чи буду готувати :-):


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: що приготувати на н.рік та Різдвяні свята????????
ПовідомленняДодано: 26 грудня 2013, 20:39 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 29 квітня 2006, 17:37
Повідомлення: 426
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 4 разів.
Подякували: 2 разів.
Район міста: центр
Lisichka написав:
Особисто мені хочеться перчику фаршированого, але ще не знаю чи буду готувати :-):

шапочки Діда Мороза

_________________
"Друг: человек, который знает о вас все - и тем не менее любит вас"
Джон Аулер


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: що приготувати на н.рік та Різдвяні свята????????
ПовідомленняДодано: 30 грудня 2013, 20:06 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Повідомлення: 5287
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста: Королівськмаш
Розкажу як я солю червону рибу (загалом провірено не раз на лососеві але і на горбуші виходило). Якраз цим і буду займатися сьогодні ввечері. Можливо кому і підійде цей варіант. Тим паче, що досить швидко виходить дуже смачний наповнювач на бутери або роли. І по смаку та ціні явно вигідніше магазинного.
Нарізаємо рибу порційними шматочками. Особисто я ріжу десь товщиною 3-4 мм, ну а ширина та довжина залежать від купленого стейка та дивлячись куди йтиме.
Далі готуємо ропу. Основа маринаду (ропа) в мене стандартна для будь-якої риби або ікри яка йде на засолку. Варіації вже йдуть пізніше. Беремо невеличку частинку картоплі і кидаємо в воду. Потроха в воду добавляємо сіль (запамятовуємо кількість) і перемішуємо. Коли картоплина всплила - основа маринаду готова. Далі для червоної риби до маринаду додаємо цукор в кількость 50% добавленої солі, перемішуємо. Тобто на 2 ложки солі - 1 ложка цукру. Далі маринад можна підігріти градусів до 40. Складаємо в посуду шматочки риби, заливаємо маринадом. Через дві години потрясний малосольний лосось вже готовий. Попробуйте, якщо хочете солоніший - потримайте ще з годинку-дві.
Якщо плануєте рибу кілька днів зберігати і потрошки їсти то рекомендую після смаку який сподобався - дати настоятися ще півгодинки-годинку а тоді злийте маринад, залишивши лише так щоб риба не була сухою (але і не плавала). Добавте трошки олії - і насолоджуйтеся ше кілька днів.

_________________
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!


Востаннє редагувалось nekton в 30 грудня 2013, 20:10, всього редагувалось 1 раз.

Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: що приготувати на н.рік та Різдвяні свята????????
ПовідомленняДодано: 30 грудня 2013, 20:10 
Офлайн

З нами з: 05 вересня 2008, 07:01
Повідомлення: 2020
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 409 разів.
Подякували: 89 разів.
Район міста: центр
я зроблю такий простий салат: морква натерта як на по-корейськи + майонез + кукурузка.

просто - але реально смачно

гарна альтернатива олів'є

_________________
Графік показу кінотеатру Прем'єра


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: що приготувати на н.рік та Різдвяні свята????????
ПовідомленняДодано: 30 грудня 2013, 20:31 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Повідомлення: 5287
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста: Королівськмаш
О, забув сказати. Якщо купуєте морожені стейки - не дайте розмерзтися до кінця, буде незручно різати. Ну і в принципі сіль/цукор можна корегувати під час приготовлення маринаду просто попробувавши на смак краплю маринаду. Я наразі так і роблю, просто тоді відчувається оця солодка нитка в соленій рибі. І в залежності від смаку добавляю або сіль або цукор

_________________
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: що приготувати на н.рік та Різдвяні свята????????
ПовідомленняДодано: 30 грудня 2013, 20:41 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Повідомлення: 5287
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста: Королівськмаш
А ми, якщо чесно на НР особливо готувати і не будемо. Рибку вже замаринував - завтра для дружини будуть суші, для мене бутери. Після роботи ще запечу рульку - от так і посидимо. В нас Миколи та Різдво святкується в основному. А НР якось не надто. Дитина, й та основні подарунки на Миколи замовляє. Хоча презент від Діда Мороза теж чекає.

_________________
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: що приготувати на н.рік та Різдвяні свята????????
ПовідомленняДодано: 30 грудня 2013, 21:11 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 01 березня 2009, 01:17
Повідомлення: 4080
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 16 разів.
Подякували: 181 разів.
Район міста: центр
Ruslana TS написав:
гарна альтернатива олів'є

Єретики. Альтернативи олів"є не існує.

_________________
Ёж - птица гордая... Пока не пнешь - не полетит.
Сеяли разумное, доброе, вечное! — А выросло тупое, злобное и сдохло рано.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: що приготувати на н.рік та Різдвяні свята????????
ПовідомленняДодано: 31 грудня 2013, 15:50 
Офлайн

З нами з: 05 вересня 2008, 07:01
Повідомлення: 2020
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 409 разів.
Подякували: 89 разів.
Район міста: центр
AndroVit написав:
Ruslana TS написав:
гарна альтернатива олів'є

Єретики. Альтернативи олів"є не існує.


а якщо плюс до олів'є? :smu:sche_nie:

_________________
Графік показу кінотеатру Прем'єра


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: що приготувати на н.рік та Різдвяні свята????????
ПовідомленняДодано: 31 грудня 2013, 16:42 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 01 березня 2009, 01:17
Повідомлення: 4080
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 16 разів.
Подякували: 181 разів.
Район міста: центр
Не те альплюсуєте. Операції додавання краще піддаються так звані рідкі "продукти". Хоча загалом нормально.
Особливо якщо з нормальним майонезом. В ідеалі збовтаним власноміксерно.

_________________
Ёж - птица гордая... Пока не пнешь - не полетит.
Сеяли разумное, доброе, вечное! — А выросло тупое, злобное и сдохло рано.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: що приготувати на н.рік та Різдвяні свята????????
ПовідомленняДодано: 01 січня 2014, 23:22 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
[quote="nekton"]Розкажу як я солю червону рибу ............... Через дві години потрясний малосольний лосось вже готовий. /quote]

Мене насторожило, що так швидко....
Десь читала, що риба має солитись 3 дні ( в мене рецепт малосольного оселедця на 3 дні), бо за 3 дні 100% гинуть усілякі паразити, якщо такі були в рибі......

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: що приготувати на н.рік та Різдвяні свята????????
ПовідомленняДодано: 02 січня 2014, 12:35 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 03 листопада 2010, 13:58
Повідомлення: 107
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
Район міста: Ковель-2
irma написав:
nekton написав:
Розкажу як я солю червону рибу ............... Через дві години потрясний малосольний лосось вже готовий. /quote]

Мене насторожило, що так швидко....


У мене тітка живе в Мурманській області. Колись (як не було кордонів) вона все привозила їхню червону рибу. То там кожен готує її за своїм рецептом. В основному солять без маринаду - самою сіллю. І терміни соління теж різні - від кількох годин до кількох тижнів. Для декого самий смак - це риба з душком, яка вже починає розкладатися. Так що там не тільки гинуть деякі організмит, а й народжуються нові.

До речі оселедця тітка робить зовсім просто - натирає сіллю, замотує в поліетиленовий пакет (колись мотали в полотно) і кладе в холодильник на ніч. Зранку рибину перевертає на другий бік, а ввечері вже можна їсти. І ніколи така риба не буває в неї сухою.

_________________
Зайшла на 5 хвилин в Інтернет - півдня пройшло.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: що приготувати на н.рік та Різдвяні свята????????
ПовідомленняДодано: 02 січня 2014, 13:47 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Повідомлення: 5287
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста: Королівськмаш
Цитата:
за 3 дні 100% гинуть усілякі паразити, якщо такі були в рибі.....

На рахунок отих гадостей я не переживаю. Хоча б тому, що купити в Ковелі охолоджену рибу не є можливим (хіба що провідники потягу Ковель-Москва привезуть). Все що з лососевих в нас продається - заморожене, а при -20 все погане що там можливо жило і так здехне. Вартість того ж лосося 55-65 за тушку і 90-120 за стейк. А вже готова, засолена риба йде в ціні від 190 до 250 за кіло.
Загалом червону рибу солю трьома способами. Описаним вище (експрес - 2 години), вологим посолом - 3 дні, сухим посолом - 5-7 днів. (Два останніх це саме тоді коли з Москви привозять охолоджену)
А що до оселедця то я їх солю в обрізаній петпляшці, якраз 2-3 штуки вміщаються повністю, і беру для засолки скумбрію. Достатньо доби для отримання чудової риби.

_________________
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: що приготувати на н.рік та Різдвяні свята????????
ПовідомленняДодано: 02 січня 2014, 17:26 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
Я всетаки за 3 дні. Можна рецепт вологого посолу?

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за  
Створити нову тему Відповісти  [ 15 повідомлень ] 

Часовий пояс UTC + 3 годин


Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей


Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете додавати файли у цьому форумі

Знайти:
Вперед:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Український переклад © 2005-2010 Українська підтримка phpBB