nekton » 30 грудня 2013, 20:06
Розкажу як я солю червону рибу (загалом провірено не раз на лососеві але і на горбуші виходило). Якраз цим і буду займатися сьогодні ввечері. Можливо кому і підійде цей варіант. Тим паче, що досить швидко виходить дуже смачний наповнювач на бутери або роли. І по смаку та ціні явно вигідніше магазинного.
Нарізаємо рибу порційними шматочками. Особисто я ріжу десь товщиною 3-4 мм, ну а ширина та довжина залежать від купленого стейка та дивлячись куди йтиме.
Далі готуємо ропу. Основа маринаду (ропа) в мене стандартна для будь-якої риби або ікри яка йде на засолку. Варіації вже йдуть пізніше. Беремо невеличку частинку картоплі і кидаємо в воду. Потроха в воду добавляємо сіль (запамятовуємо кількість) і перемішуємо. Коли картоплина всплила - основа маринаду готова. Далі для червоної риби до маринаду додаємо цукор в кількость 50% добавленої солі, перемішуємо. Тобто на 2 ложки солі - 1 ложка цукру. Далі маринад можна підігріти градусів до 40. Складаємо в посуду шматочки риби, заливаємо маринадом. Через дві години потрясний малосольний лосось вже готовий. Попробуйте, якщо хочете солоніший - потримайте ще з годинку-дві.
Якщо плануєте рибу кілька днів зберігати і потрошки їсти то рекомендую після смаку який сподобався - дати настоятися ще півгодинки-годинку а тоді злийте маринад, залишивши лише так щоб риба не була сухою (але і не плавала). Добавте трошки олії - і насолоджуйтеся ше кілька днів.
Востаннє редагувалось
nekton в 30 грудня 2013, 20:10, всього редагувалось 1 раз.
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!