Я теж минулого серпня зробила пробну норму оцту яблучного, по рецепту зі старого кулінарного журналу.
1 кг яблук (я брала шкірку і огризок, коли робила варення, писали що так теж можна)
1 літр кип'яченої води
250 гр. цукру.
Яблука промити. В стерилізовану банку з широким горлом всипати порізані яблука. Залити їх кип'яченою водою з розбавленим в ній цукром. Горловину банки закрити марлею в 3-4 слоя. Поставити на світло, але щоб на банку не попадали прямі сонячні промені.
10 днів проходить процес бродіння. Потім рідину відцідити, віджати і знову поставити на 1 місяць для утворення оцту.
Як тільки рідина стала світлою - значить оцет готовий . Відфільтрувати і розлити в бутилки, зберігати такий оцет можна декілька років.[/color]
Я довго думала куди поставити свій оцет (щоб і сонце не потрапляло і світло було)

, поставила на підвіконні в північній кімнаті будинку... відцідила і віджала десь через 3 тижні (забула про нього) В кінці-кінців рідина в мене НЕ СТАЛА СВІТЛОЮ (не розумію чому)

І з процесом відфільтрування я теж, напевне, незнайома.

- просто процідила через марлю (знову через 2 місяці). Зараз цей мутний оцет стоїть в кухні, покрився якоюсь плівкою, незвично пахне (чи він і має пахнути не так як магазинний оцет). В чому моя найбільша помилка?