Сподобався форум - постав +1

Страви нашвидкуруч

продукти, кулінарія, косметика, побут, квітникарство, рукоділля і хавчик

Модератори: AndroVit, Igal, irma

Страви нашвидкуруч

Повідомлення irma » 20 січня 2013, 21:47

Моя польська приятелька прислала мені рецепт швидкої страви з вареної картоплі. Це щось близьке до картопляних пампушок, але я, наприклад, додаю борошно та яйце, а тут - крохмаль і без яйця. Простіше простого! А на смак - набагато ніжніше, ніж з борошном! І смаку більше картопляного.
Оригінальний рецепт з фотографіями:
Skladniki:
3-4 ziemniaki, ugotowane i rozgniecione


maki ziemiaczanej na 1/4 objetosci ziemniakow


Wykonanie:
Wymieszac dobrze ziemniaki z maka. Formowac rekami okragle kluseczki i w kazdej zrobic dolek palcem.


Ugotowac. Podawac z miesem, sosem, kapusta. Mozna podawac z usmazonym bekonem lub slonina.

Bardzo szybki i prosty przepis. Smacznego!

Інгредієнти:
3-4 картоплини, зварені і пом'яті в пюре
крохмалю - 1/4 обсягу картоплі

Приготування:
Змішати картоплю з крохмалем. Руками зробити кульки і кожну прим'яти пальцем. Вкинути у киплячу воду.
Подавати з м'ясом, соусом, капустою. Можна присмачити беконом або салом. (А можна і вершковим маслом!)
У мене вийшло! (ну, можливо, ще не так рівненько і гарненько, але то діло часу)

Дуже простий і швидкий рецепт. Смачного!
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Страви нашвидкуруч

Повідомлення AndroVit » 20 січня 2013, 21:54

Ёж - птица гордая... Пока не пнешь - не полетит.
Сеяли разумное, доброе, вечное! — А выросло тупое, злобное и сдохло рано.
Аватар користувача
AndroVit
 
Повідомлення: 4101
З нами з: 01 березня 2009, 01:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 16 разів.
Подякували: 183 разів.
Район міста:

Re: Страви нашвидкуруч

Повідомлення irma » 20 січня 2013, 22:06

Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Страви нашвидкуруч

Повідомлення AndroVit » 20 січня 2013, 22:16

Ёж - птица гордая... Пока не пнешь - не полетит.
Сеяли разумное, доброе, вечное! — А выросло тупое, злобное и сдохло рано.
Аватар користувача
AndroVit
 
Повідомлення: 4101
З нами з: 01 березня 2009, 01:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 16 разів.
Подякували: 183 разів.
Район міста:

Re: Страви нашвидкуруч

Повідомлення Lisichka » 20 січня 2013, 23:19

Цікаво ))
Аватар користувача
Lisichka
 
Повідомлення: 893
З нами з: 29 серпня 2008, 12:34
Звідки: місцева
Подякував (ла): 35 разів.
Подякували: 16 разів.

Re: Страви нашвидкуруч

Повідомлення Igal » 20 січня 2013, 23:23

Класна тема! Інколи надоїдають буденні страви й хочеться чогось новенького, смачненького. Й що саме цікаве що все мням-мням просто! :-):
“Мудрость состоит в том, чтобы победить самого себя, тогда как невежество ведет к поражению от самого себя”.
Аватар користувача
Igal
 
Повідомлення: 649
З нами з: 30 липня 2005, 13:31
Подякував (ла): 20 разів.
Подякували: 17 разів.
Район міста:

Re: Страви нашвидкуруч

Повідомлення Andre_Wise » 21 січня 2013, 13:01

А ще можна зробити їх з начинкою,типу як пельмені. :co_ol:
Петька:-Я в разведку пошел.
Чапаев:-Через минное поле иди осторожно. Там волки.
Аватар користувача
Andre_Wise
 
Повідомлення: 148
З нами з: 08 лютого 2011, 14:46
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
Район міста:

Re: Страви нашвидкуруч

Повідомлення AndroVit » 21 січня 2013, 13:38

Ну, моїх п'ять копійок.
Давним-давно, ще на зорі свого пенсіонерства були в мене чудові часи, коли вільного часу була купа і воно ще не обридло. Книжки, телевізор, комп'ютер. От тільки моє сімейство знало, що на кухні я вмію трохи більше ніж пельмені магазинні зварити. Ну і мій задачник без відповідей у кінці готовку частково перекинула на мене. От в ті часи і народився цей з дозволу сказати рецепт так би мовити тушених овочів.
Береться чавунна емальована, ще радянського виробництва, гусятниця. В неї шарами нарізаються: капуста (трохи присолити і віджати), картопля, морква (можна натерти), цибуля. Заливається наполовину водою та олією в довільній пропорції, накривається кришкою і ставиться в духовку на самий маленький вогонь. Перший раз перемішувати через годину, тоді ж і можна досолити. Наступні перемішування - щопівгодини ::yaz-yk: . Готовність - по твердості картоплі. В проміжках між перемішуваннями freedom :-) .
Ёж - птица гордая... Пока не пнешь - не полетит.
Сеяли разумное, доброе, вечное! — А выросло тупое, злобное и сдохло рано.
Аватар користувача
AndroVit
 
Повідомлення: 4101
З нами з: 01 березня 2009, 01:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 16 разів.
Подякували: 183 разів.
Район міста:

Re: Страви нашвидкуруч

Повідомлення Ruslana TS » 22 січня 2013, 21:14

Ruslana TS
 
Повідомлення: 2024
З нами з: 05 вересня 2008, 07:01
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 418 разів.
Подякували: 89 разів.
Район міста:

Re: Страви нашвидкуруч

Повідомлення irma » 24 січня 2013, 21:44

Боже-боже, і де ті жінки собі такі скарби вишукують! Шоб перекинути готовку на чоловіка!!! :bra_vo:
Печену капусту ви у своїй гусятниці не робили? Оце вєщь!!!
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Страви нашвидкуруч

Повідомлення AndroVit » 24 січня 2013, 21:57

Капусту ми просто в рукаві для запікання запікаємо. Та і не така велика та гусятниця - ціла головка влізе якщо дуже мала, а з такими і возитися неохота.
Ёж - птица гордая... Пока не пнешь - не полетит.
Сеяли разумное, доброе, вечное! — А выросло тупое, злобное и сдохло рано.
Аватар користувача
AndroVit
 
Повідомлення: 4101
З нами з: 01 березня 2009, 01:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 16 разів.
Подякували: 183 разів.
Район міста:

Re: Страви нашвидкуруч

Повідомлення Igal » 25 січня 2013, 01:51

Як хто, а моя дружина й двоє діток дуже полюбляють як я готую.))) Не знаю чи смачно, може процес подобається :)-(: , але коли є час то дуже стараюсь. :smu:sche_nie:
“Мудрость состоит в том, чтобы победить самого себя, тогда как невежество ведет к поражению от самого себя”.
Аватар користувача
Igal
 
Повідомлення: 649
З нами з: 30 липня 2005, 13:31
Подякував (ла): 20 разів.
Подякували: 17 разів.
Район міста:

Re: Страви нашвидкуруч

Повідомлення irma » 26 січня 2013, 16:24

Які люди у нас на форумі! :bra_vo: Каву в ліжко робите? (чи в чашку?!) :-)

Ну діліться ж рецептами! Цікаво, що ви готуєте, наприклад, зранку коли треба швидко поснідати?
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Страви нашвидкуруч

Повідомлення AndroVit » 26 січня 2013, 17:29

Звичайно ж яєчню :-) . Варіанти можуть бути різними в залежності від можливості постояти біля пательні. А так у мене приготування сніданку школярику займає небагато часу. Дружина звечора замочує крупу на кашу, а зранку лишається добавити води, посолити, поставити на вогонь і помішувати. По закипанню води - через пару хвилин вимкнути вогонь, накрити кришкою і дати набухнути. В ролі салатів - або дістається з банки квашена капуста, або є полумисок з вареним і натертим буряком - посолити і заправити, або чергова миска з вінегретом.
Ну і для "зовсім ніколи" є пара банок кільки в томатному соусі в загашнику. ::yaz-yk:
Ёж - птица гордая... Пока не пнешь - не полетит.
Сеяли разумное, доброе, вечное! — А выросло тупое, злобное и сдохло рано.
Аватар користувача
AndroVit
 
Повідомлення: 4101
З нами з: 01 березня 2009, 01:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 16 разів.
Подякували: 183 разів.
Район міста:

Re: Страви нашвидкуруч

Повідомлення irma » 27 січня 2013, 15:53

А які саме крупи ви замочуєте на ніч?
Я, наприклад, гречану навпаки на маслі вершковому чуть грію на сковороді (не допустити розтріскування зернин!)
А варити її і так недовго (під кришкою): 5хв на великому вогні + 5хв. на середньому + 5хв - на малому. Всього 15хв.

Яєшню я дууууже рідко роблю, хіба що чоловікові. Сама люблю варені "в мішечок" яйця (з хрєновою закускою особливо!). А діти їх взагалі у якості самостійного блюда не люблять. Зранку я нашвидку часто готую млинці на молоці на всю сковорідку або деруни (картоплю можна натерти ще ввечері і помістити в банку і залити олією щоб не чорніла і в холодильник). Часом - спагетті з тертим твердим сиром.

З свіжих салатів зараз найперш іде капуста+сіль, цукор (пом'яти руками) +лимонний сік +олія+мелений перець.
Кисла капуста, салати з моркви і олії, варені червоні буряки.
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Далі

Повернутись до Господар(ка)

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Google [Bot] і 1 гість

cron