Сподобався форум - постав +1

Хлібний квас домашній

продукти, кулінарія, косметика, побут, квітникарство, рукоділля і хавчик

Модератори: AndroVit, Igal, irma

Хлібний квас домашній

Повідомлення irma » 09 серпня 2012, 11:15

Хто робив цей напій в домашніх умовах? Поділіться досвідом.
Я зробила по рецепту з і-нету і щось воно мені не подобається ні на вигляд, ні на смак....
Мій рецепт був такий:
500г житніх сухарів (насушила з хліба) залити окропом (в 3л банці), як схолоне - додати 1ст ложку сухих дріжджів (попередньо розчинила їх у воді теплій), потім 150гр цукру і родзинки.
Стоїть 3 день мутне, тхне дріжджами.....Його вже потрібно відцідити і в пляшки на холод? Чи ще чекати поки зникне процес бродіння?
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Хлібний квас домашній

Повідомлення AndroVit » 09 серпня 2012, 11:24

Ёж - птица гордая... Пока не пнешь - не полетит.
Сеяли разумное, доброе, вечное! — А выросло тупое, злобное и сдохло рано.
Аватар користувача
AndroVit
 
Повідомлення: 4101
З нами з: 01 березня 2009, 01:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 16 разів.
Подякували: 183 разів.
Район міста:

Re: Хлібний квас домашній

Повідомлення irma » 09 серпня 2012, 11:31

І без хліба зовсім? Цікаво!
Напевно, з дріжджами я таки переборщила.... (чи переквасила!)
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Хлібний квас домашній

Повідомлення Грішаня » 09 серпня 2012, 17:13

Я вже з місяць роблю квас.
На 3-літрову: береться закваска (0,5л.), додається 5-6 ст.ложок цукру і сухарі,вода з крана. Через 1,5-2 дні (стоїть на вікні) проціджую - і все.
Сухарі : беру 3 тонких (на мізинець) скибки вербського хліба (житній і з родзинками), ріжу кубиками та підсушую-підсмажую їх на сковорідці (від підгорівших темніший колір і цікавіший присмак).
Закваска : точний рецепт приготування її не знаю (щось хліб і дріжджі). Закваску мені дали один раз - далі вона зостається і тільки збільшується в об'ємах (це той осад внизу банки), приходиться ділити чи відкидати.
Кислота квасу залежить від того, скільким він буде стояти (киснути) : чим довше - тим кисліше, так що кому як подобається.
Зображення
Аватар користувача
Грішаня
 
Повідомлення: 1186
З нами з: 28 травня 2009, 09:04
Подякував (ла): 87 разів.
Подякували: 46 разів.
Район міста:

Re: Хлібний квас домашній

Повідомлення TanyaK » 10 серпня 2012, 14:02

Зайшла на 5 хвилин в Інтернет - півдня пройшло.
Аватар користувача
TanyaK
 
Повідомлення: 107
З нами з: 03 листопада 2010, 13:58
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
Район міста:

Re: Хлібний квас домашній

Повідомлення Грішаня » 10 серпня 2012, 14:26

Зображення
Аватар користувача
Грішаня
 
Повідомлення: 1186
З нами з: 28 травня 2009, 09:04
Подякував (ла): 87 разів.
Подякували: 46 разів.
Район міста:

Re: Хлібний квас домашній

Повідомлення irma » 10 серпня 2012, 14:46

Дякую всім, хто "квасив" у цій темі! :-):
Я тільки-но зварю компот або, в даному випадку, квас - одразу міняється погода і вже не до квасу (ну, не відьомські штучки!). І це не перший раз, це закономірно!

З ваших коментарів зрозуміла процес. А сьогодні знайшла класне відео, де все доступно розказано і показано:


На рахунок "Бородинського", то у Луцьку він дійсно класний і темний-темний.
А у нас, зверніть увагу, він навіть зветься "Бородино" :-(
Просто косять під марку...
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Хлібний квас домашній

Повідомлення Sergo21 » 24 серпня 2012, 11:28

Я зробив квас простіше. Залив окропом підгорівший в духовці хліб (домашній з борошна першого і другого сорту та висівок), через добу процідив, дав цукру і трохи дріжджів. Через 2 доби стояння на підвіконні вийшов квас, який я пив останній раз років з 15 назад, той, що в бочках на вулиці продавили.
Sergo21
 
Повідомлення: 171
З нами з: 17 березня 2008, 14:12
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 2 разів.

Re: Хлібний квас домашній

Повідомлення AndroVit » 24 серпня 2012, 13:36

І оце треба було дочекатися до кінця літа :-)
Ёж - птица гордая... Пока не пнешь - не полетит.
Сеяли разумное, доброе, вечное! — А выросло тупое, злобное и сдохло рано.
Аватар користувача
AndroVit
 
Повідомлення: 4101
З нами з: 01 березня 2009, 01:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 16 разів.
Подякували: 183 разів.
Район міста:

Re: Хлібний квас домашній

Повідомлення Sergo21 » 24 серпня 2012, 16:06

Я останній тиждень тільки про це і думаю - чому б раніше не спробувати, років 5 назад :-):
Sergo21
 
Повідомлення: 171
З нами з: 17 березня 2008, 14:12
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 2 разів.


Повернутись до Господар(ка)

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей

cron